Θεσσαλονίκη

Βόλτα στη Νέα Παραλία; Φακό να πάρεις

Στο σκοτάδι ακόμα και σε ώρες αιχμής με την ορατότητα να είναι ελάχιστη και τους κινδύνους να παραμονεύουν

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
βόλτα-στη-νέα-παραλία-φακό-να-πάρεις-911539
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Η Θεσσαλονίκη μπαίνει σταδιακά σε φθινοπωρινούς ρυθμούς, όσο και αν το μυαλό δε θέλει, με τις βόλτες στο παραλιακό μέτωπο της πόλης να λειτουργεί ταυτόχρονα σαν μια νοσταλγία του καλοκαιριού που πέρασε και μια γερή δόση ανάσας για τον περίεργο χειμώνα που έρχεται.

Με τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά, εάν έλεγες σε κάποιον ότι θα πας το βράδυ μια βόλτα στη Νέα Παραλία, θα σου απαντούσε “Ζακέτα να πάρεις”.

Βέβαια, στην περίπτωση της πόλης μας η πιο καλή απάντηση που θα μπορούσες να λάβεις θα ήταν “Ζακέτα και… φακό να πάρεις”.

Πολίτες και τουρίστες που βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Παραλία έκαναν τη βόλτα τους σε ένα σκοτεινό τοπίο.

20220919-205731.jpg

Από το Μακεδονία Παλλάς και μέχρι τον Λευκό Πύργο δεν υπήρχε ούτε ένα αναμμένο φως στους λαμπτήρες.

Ακόμα και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου ήταν βυθισμένο στο σκοτάδι, κάτι που φυσικά προκαλεί αρνητική εντύπωση, όχι μόνο στους κατοίκους της πόλης, αλλά κυρίως στους επισκέπτες της.

20220919-205654.jpg

Η ορατότητα ήταν ελάχιστη, ενώ κάποιοι από τους περιπατητές διαμαρτύρονται ότι δεν ήταν εμφανή ούτε τα όρια της ακροθαλασσιάς, ούτε οι διαγραμμίσεις του ποδηλατοδρόμου, με ότι αυτά συνεπάγονται για τον κίνδυνο ατυχήματος.

20220919-205633.jpg

Πέρα από τους λαμπτήρες της παραλίας, σβηστά ήταν τα φώτα και στο πάρκο το οποίο ήταν γεμάτο παρέες.

20220919-205545.jpg

Οι πολίτες μιλούν για ένα επικίνδυνο και ανεπίτρεπτο σκηνικό, που δεν κολακεύει σε καμία περίπτωση τη Θεσσαλονίκη, ειδικότερα όταν τουρίστες αναγκάζονται να κάνουν χρήση των φακών των κινητών τους τηλεφώνων στη βόλτα τους.

20220919-205523.jpg

Το θέαμα του σβηστού «Αλέκου» ήταν ίσως η πιο συμβολική εικόνα όσων έκαναν την βόλτα τους το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Παραλία.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα