Όλα όσα θα δούμε στην πόλη μέχρι το Πάσχα

0
11542

Οι γιορτές μπορεί σχεδόν να τελείωσαν –έχουμε ακόμα τα Φώτα ντε- αλλά η πόλη μόλις αρχίζει να ξυπνάει με το νέο έτος και σχεδιάζει παντός είδους νέα δρώμενα να παρακολουθήσετε, να βιώσετε, να επισκεφτείτε και να ακούσετε. Από κινηματογραφικές προτάσεις, μέχρι νέες εκθέσεις, καινούριες θεατρικές προσθήκες, μουσικές και μοναδικές εκδηλώσεις, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μέχρι τις επόμενες εορταστικές ημέρες -αυτές του Πάσχα- είναι εδώ.

19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

VAINALI NICOLETA-FILM FESTIVAL 3

Το αγαπημένο κινηματογραφικό φεστιβάλ της πόλης επιστρέφει στην ανοιξιάτική του εκδοχή με νέα ενδιαφέρουσα θεματική. Το «19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα» έρχεται από τις 3 μέχρι τις 12 Μαρτίου 2017, και θα είναι αφιερωμένο στην Γαστρονομία σε όλες της τις εκφάνσεις. Τα ντοκιμαντέρ που θα παρακολουθήσουμε φέτος στις αίθουσες του φεστιβάλ θα καλύπτουν θεματολογικά όλο τον κύκλο της αλυσίδας της διατροφής: καλλιέργεια, παραγωγή, οινοποιία, γαστρονομία, και μάλιστα από όλες τις πλευρές- και την θετική (π.χ. του πολιτισμού που παράγουν οι γευστικές μνήμες) αλλά και την αρνητική (π.χ. τα παιδιά σκλάβοι που χρησιμοποιούνται για την συγκομιδή κακάο στην Αφρική). Ακόμα ταινίες για την Ιστορία όπως το TOWER, του Αμερικανού Keith Fulton, το οποίο αφηγείται τα τραγικά γεγονότα της δολοφονίας 16 ατόμων στο Πανεπιστήμιο του Όστιν στο Τέξας το 1966 χρησιμοποιώντας αρχειακό υλικό και κινούμενα σχέδια. Ταινίες με οικολογικό θέμα όπως το SAFARI, του Αυστριακού Ulrich Seidl, το οποίο ξεγυμνώνει με συγκλονιστικό τρόπο το κυνήγι αγρίων ζώων στην Αφρική. Μουσικές ταινίες όπως το LIBERATION DAY, των Morten Traavik and Ugis Olte το οποίο μας ταξιδεύει στην Βόρειο Κορέα και καταγράφει την αμφιλεγόμενη συναυλία που έδωσε εκεί το συγκρότημα LAIBACH προκαλώντας διεθνή αναταραχή.

Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Η αγαπημένη Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης που μας φέρνει κάθε χρόνο νέα αφιερώματα σε μεγάλες και κλασικές κινηματογραφικές παραγωγές, το 2017 αλλάζει πρόσωπο και βάζει καινούριο στόχο. Σκοπός της φέτος θα είναι η ανανέωση των θεματικών της και συνεπώς και η ανανέωση του κοινού της, στοχεύοντας να προσελκύσει πια περισσότερο το νεανικό κοινό. Στα προσεχή θεματικά του αφιερώματα αναμένουμε αυτά σε νέους και παλιούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες, στον Wes Anderson και στον Αντρέι Ταρκόφσκι, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, ένα αφιέρωμα στον αείμνηστο David Bowie σε συνεργασία με το British Film Institute, αλλά και στην χαμένη λεωφόρο του ελληνικού κινηματογράφου με καλτ ελληνικές ταινίες του ’80. Αναμένουμε το πρόγραμμα!

In-Edit Festival

DKO_6941

Για άλλη μια χρονιά, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο επιστρέφει στην πόλη μας. Το IN-EDIT Festival, που ήρθε στην Ελλάδα το 2014, με πρώτη στάση τη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο γνωστό μας Ολύμπιον, από 30 Μαρτίου μέχρι 5 Απριλίου 2017. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που προβάλλει ντοκιμαντέρ για σπουδαίους μουσικούς και μουσικές, φέρνοντας στο φως ένα παραμελημένο κινηματογραφικό είδος. Φέτος, θα δούμε μουσικά ντοκιμαντέρ για τον αείμνηστο Λέοναρντ Κόεν που έφυγε το 2016, για την Τζάνις Τζόπλιν και τους Blur, ενώ η Βρετανική μουσική σκηνή θα έχει την τιμητική της, μαζί με πολλά άλλα μεγάλα μουσικά ντοκιμαντέρ της χρονιάς που πέρασε. Όλα πλαισιωμένα από παράλληλες εκδηλώσεις και συναυλίες.

KinderDocs: Προβολές ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους

kinderdocs-program-cover

Φέτος στην Θεσσαλονίκη, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, έρχεται το KinderDocs με προβολές βραβευμένων ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους, καθώς και δασκάλους, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείες, θείους, νονούς, νονές και τους φίλους τους. Μαζί θα ζήσουμε τη μαγεία της τέχνης του ντοκιμαντέρ και θα δοκιμάσουμε νέους τρόπους επικοινωνίας, με αφορμή ιστορίες που μας αφορούν όλους και αναδεικνύουν θέματα σημερινά, που ενδιαφέρουν, προβληματίζουν αλλά και ψυχαγωγούν. Κάθε ντοκιμαντέρ, μια ιστορία που μιλάει για εφηβεία, φιλία, οικογένεια, εκπαίδευση, δημιουργικότητα, έκφραση, χορό, ψυχολογία, οικογενειακές σχέσεις, τέχνη, διαπολιτισμικότητα, μετανάστευση, περιβάλλον. Το KinderDocs έχει στόχο να ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας, επαφής και ανταλλαγής μεταξύ των νέων και των ενηλίκων και να εμπνεύσει δράσεις αναδεικνύοντας την τέχνη της αφήγησης και του ντοκιμαντέρ. Η εμπειρία κάθε προβολής εμπνέει δημιουργικές δράσεις, καθώς και διάλογο με διαλεχτούς καλεσμένους. Οι προβολές και οι παράλληλες δράσεις διαρκούν μία έως μιάμιση ώρα και γίνονται καθημερινές για τα σχολεία και σαββατοκύριακα για το κοινό. Ο πρώτος κύκλος προβολών ξεκινάει την 1η Φεβρουάριου και διαρκεί έως τον Απρίλιο του 2017. Όλες οι ταινίες KinderDocs προβάλλονται με ελληνικούς υποτίτλους. Για ομαδικές κρατήσεις και σχολεία (Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη) επικοινωνήστε στο Τηλ. 2310 240002. Το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Παρασκευή 3/2 στις 10.00 και στις 12.00 (για σχολεία και φοιτητές)
Σάββατο 4/2 στις 12.00 (για όλους)
Παρασκευή 17/3 στις 10.00 και 12.00 (για σχολεία και φοιτητές)
Σάββατο 18/3 στις 12.00 (για όλους)
Παρασκευή 31/3 στις 10.00 και στις 12.00 (για σχολεία και φοιτητές)

Σάββατο 1/4 στις 12.00 (για όλους)

*Φεβρουάριος-Απρίλιος 2017, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Τηλ. 2310 240002, Τιμή εισιτηρίου: 3€ (παιδιά) 6€ (ενήλικες), www.kinderdocs.com, Fb: https://www.facebook.com/kinderdocs/

Στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Δύο μεγάλες εκθέσεις μας περιμένουν στα δύο «σκέλη» του ΚΜΣΤ. Στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στην Αποθήκη Β1 στο Λιμάνι (Τηλ. 2310 593270), από τέλη Ιανουαρίου μέχρι τον Μάρτιο του 2017, θα συναντήσουμε μια μεγάλη έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, από σύγχρονους Έλληνες και ξένους εικαστικούς. Η έκθεση θα τρέχει ταυτόχρονα στο ΚΣΤ στο Λιμάνι, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, στο Μέγαρο ΟΤΕ ενώ θα πραγματοποιηθεί και μια ημερίδα στα πλαίσιά της στο Labattoir. Στο ΚΜΣΤ στη Μονή Λαζαριστών (Τηλ. 2310 589140) από την άλλη, από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τις αρχές Ιουλίου 2017, θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής επανάστασης, με έργα από σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες καθώς και έργα Ρώσων καλλιτεχνών από την συλλογή Κωστάκη, σε ένα σύγχρονο σχόλιο για την μεγάλη επέτειο.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο

αρχαιολογικο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ετοιμάζει κι αυτό μια μεγάλη έκθεση για το 2017, που θα μας ταξιδέψει στον μοναδικό κόσμο των ιστορικών δημιουργημάτων του πηλού. Η έκθεση με τίτλο «Ειδώλιο: Ένας μικρόκοσμος από πηλό» θα περιλαμβάνει 680 αντικείμενα, με την μορφή βεβαίως ειδωλίων, από όλα τα μουσεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Β. Ελλάδας, και θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο από αρχές Μαρτίου του 2017 και για έναν χρόνο. (Τηλ. 2313310299)

Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ

TSAROUCHIS -τελλόγλειο

Το Τελλόγλειο μας φέρνει το 2017 τρεις νέες εκθέσεις που αξίζει να προσέξετε. Τη διαδρομή των εικαστικών τεχνών στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα μέσα από έργα μεγάλων δημιουργών καταγράφει η έκθεση της Συλλογής Τσιγκόγλου, που εγκαινιάζεται στις 18 Φεβρουαρίου 2017 και θα κρατήσει μέχρι 10 Απριλίου 2017. Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση της σπουδαίας Συλλογής του Σταύρου Τσιγκόγλου, που περιλαμβάνει περισσότερα από 200 έργα ζωγραφικής, χαρακτικά και γλυπτά, με έργα που φέρουν την υπογραφή Ελλήνων, καθώς και μεγάλων ξένων καλλιτεχνών (Πικάσο, Μιρό, Νταλί, Κοκόσκα), αλλά και δημιουργίες του ίδιου του συλλέκτη.

Τον Φεβρουάριο θα συναντήσουμε επίσης την έκθεση «Το Ψηφιδωτό ως σύγχρονη Τέχνη». Η έκθεση παρουσιάζει το σύγχρονο ψηφιδωτό μέσα από 30 σύγχρονους καλλιτέχνες από διάφορες χώρες, στους οποίους προστίθενται και Έλληνες δημιουργοί, παρουσιάζοντας το ευρύ φάσμα του ψηφιδωτού σήμερα, με ανάγλυφα, κολάζ, γλυπτά, αντικείμενα και εγκαταστάσεις. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα από τον Φεβρουάριο ως τον Μάρτιο του 2017.

Τέλος, μία σπάνια παρουσίαση αντιπροσωπευτικών έργων της συλλογής του ιστορικού καλλιτεχνικού οργανισμού της Θεσσαλονίκης «Τέχνη» – Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία θα φιλοξενηθεί σε έκθεση στο Τελλόγλειο τον Μάιο του 2017. Η συλλογή της «Τέχνης» -μόνιμο δάνειο προς το Τελλόγλειο- έχει πίσω της μία ιστορία περίπου μισού αιώνα και αποτελεί δημιούργημα σε μεγάλο βαθμό του Χρύσανθου Χρήστου, αλλά και άλλων πνευματικών ανθρώπων, όπως ο Λίνος Πολίτης και ο Παύλος Ζάννας. Περιλαμβάνει πάνω από 500 έργα τέχνης, από τα οποία τα 82 είναι έργα ζωγραφικής και τα υπόλοιπα χαρακτικά. (Τηλ. 2310247111)

Στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού έχει να επιδείξει δύο νέες σύγχρονες μάλιστα εκθέσεις στο πρόγραμμά του το 2017. Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 στις 20.00 εγκαινιάζεται η νέα περιοδική έκθεση με τίτλο HOMO UTOPICUS IN CRISIS στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος». Πρόκειται για ένα project σύγχρονης τέχνης 13 εικαστικών καλλιτεχνών, Ελλήνων και Γάλλων, με θέμα το πως βλέπουν οι καλλιτέχνες τον κόσμο την επόχη της κρίσης. Επίσης, την άνοιξη θα συναντήσουμε μια ακόμη έκθεση σύγχρονης τέχνης που θα φτάσει από την Αυστρία με τον τίτλο «Walking through Thessaloniki». (Πληροφορίες: 2313306400)

Παρέα με την ΚΟΘ

κοθ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης μας ετοιμάζει για το 2017 ένα μεγάλο πρόγραμμα γεμάτο από τις γνωστές της θεματικές συναυλίες κλασικής κι όχι μόνο μουσικής, ξεκινώντας ήδη από τον Ιανουάριο. Με αρχή τον Κύκλο Μπετόβεν στις 13 του μήνα, και συνεχίζοντας με την διεξαγωγή και τον Τελικό του 8ου Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου ‘Γιώργος Θυμής’ από τις 12 μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, ακολουθούν πολλά κλασικά αφιερώματα αλλά και φιλανθρωπικές συναυλίες που θα μας κρατήσουν συντροφιά τους πρώτους μήνες του έτους, καταλήγοντας στην μεγάλη Πασχαλινή συναυλία της ΚΟΘ στις 10 Απριλίου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα συναυλίων και μην τις χάσετε! (Τηλ. 2310 257900)

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

udopia

Το Μέγαρο Μουσικής έχει κι αυτό τα δικά του highlights για την πρώτη περίοδο του νέου έτους με δύο μεγάλα φεστιβάλ, το 1ο Φεστιβάλ Ανήσυχων Ήχων και το 7ο Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών: Freedom, καθώς και μια μοναδική βραδιά με 4 πιάνα και 4 πιανίστες.

Το 1ο Φεστιβάλ Ανήσυχων Ήχων θα το συναντήσουμε στις 22, 24, 25, 26 Φεβρουαρίου 2017. Πρόκειται για έναν νέο κύκλο συναυλιών, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάζονται τέσσερα μουσικά έργα με σημαντική διεθνή παρουσία: Udopia του Θύμιου Ατζακά, Eight Winds (Οκτώ Άνεμοι) από το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου, το ντουέτο των Xylouris White και Χαμένες Πόλεις του James Wylie με τον Ziad Rajab. Επίκεντρο του Φεστιβάλ αποτελεί η όσμωση μεταξύ των modal ιδιωμάτων και μουσικών οργάνων της μεσογειακής κουλτούρας με την ηχοποιητική αφήγηση και την πνευματική αναζήτηση του σύγχρονου δυτικού κόσμου.

Στη συνέχεια, συναντάμε μια βραδιά μουσικής με «4 πιάνα… 4 πιανίστες», όπου για πρώτη φορά, στις 10 Μαρτίου του 2017, εμφανίζονται μαζί τέσσερις διεθνούς φήμης πιανίστες, οι Γιάννης Βακαρέλης, Κυπριανός Κατσαρής, Hélène Mercier και Γιώργος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σ’ ένα μοναδικό και εξαιρετικά εντυπωσιακό πρόγραμμα που έχει ενθουσιάσει τους πιο απαιτητικούς ακροατές και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές στην Ευρώπη. Οι 4 καλλιτέχνες ρίχνουν ένα καινούριο βλέμμα σε πολύ γνωστά έργα του κλασικού ρεπερτορίου: μεταφέρουν την ορχήστρα σε τέσσερα πιάνα, το Bolero του Ravel με το γνωστό του ρυθμικό μοτίβο περνάει με πρωτοτυπία, κομψότητα και ένταση από το ένα πιάνο στο άλλο.

Και βέβαια ξεχωρίζουμε, στις 3, 5, 6, 7 και 9 Απριλίου 2017, το 7ο Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών: Freedom, που με τη μεγαλύτερη συμμετοχή χορωδιών από όλη την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, με ένα επίκαιρο, όσο πότε, θέμα (Freedom) και τη χρυσή φωνή της Barbara Hendricks, θα μας χαρίσει μια ολόκληρη εβδομάδα σε τέσσερις βραδιές χορωδιακής μουσικής. Παιδικές, Νεανικές, Σχολικές και Χορωδίες Μουσικών Σχολείων θα εμφανιστούν, ενώ η Τελική Συναυλία περιλαμβάνει την ορχηστρική πρεμιέρα του χορωδιακού έργου Δέησις του Γιώργου – Εμμανουήλ Λαζαρίδη υπό την μπαγκέτα του Χάρη Ηλιάδη και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και τη μοναδική ερμηνεία της Hendricks σε έργα gospel και spiritual, σε σύμπραξη με Νεανικές Χορωδίες και τη μουσική διεύθυνση της Marie Bejstam. (Τηλ. 2310895800)

Στο ΚΘΒΕ

ντελακρουά

Από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, θα συναντήσουμε ήδη από τέλη Ιανουαρίου ενδιαφέρουσες νέες προσθήκες στο πρόγραμμα.

Για αρχή, το ΚΘΒΕ σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Σκηνοθετώντας τον Ντελακρουά», την Πέμπτη 12 Ιανουρίου και την επόμενη Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, στις 20:00 σε σκηνοθετική επιμέλεια του Νικόλα Μαραγκόπουλου, στο χώρο του μουσείου, με αφετηρία τον πίνακα του Ντελακρουά «Η σφαγή της Χίου». Μια πρωτότυπη ανάγνωση ενός εμβληματικού εικαστικού έργου με τη συνδρομή της θεατρικής τέχνης, βασισμένη σε πρωτότυπες μαρτυρίες και δραματοποιημένο σενάριο της Αλεξάνδρας Χαράνη.

Επόμενη στάση η «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 30 Ιανουαρίου 2017. Πρόκειται για θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του συγγραφέα, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. Το έργο ανήκει στην πρώιμη λογοτεχνική παραγωγή του Νίκου Καζαντζάκη. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η “Ασκητική” είναι μια Κραυγή και όλο το έργο του ένα σχόλιο που μεταφέρει την αγωνία του ξεπεράσει τα σύνορα του νου, τα φαινόμενα και να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης.

Στη συνέχεια, στο Μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών, με πρώτη παρουσίαση σις 4 Φεβρουαρίου και έως τις 9 Απριλίου 2017, θα δούμε το «Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου. Το «Γκιακ» είναι το τελευταίο του έργο και το 2015 τιμήθηκε με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών και το Λογοτεχνικό Βραβείο Διηγήματος του περιοδικού «Αναγνώστης». Η υπόθεση; Σε ένα τραπέζι γάμου κάπου στα χωριά της Λοκρίδας, σε μια γιορτή «ένωσης» θα ξετυλιχθούν οι ιστορίες των συνδαιτυμόνων, δηλαδή οι ιστορίες του Γκιακ. Γκιακ σημαίνει στα αρβανίτικα αίμα, συγγένεια εξ αίματος, βεντέτα, αντεκδίκηση και φυλή. Οι πρωταγωνιστές, αρβανίτες από τα χωριά της Λοκρίδας, έχουν πολεμήσει στη μικρασιατική εκστρατεία κι έχουν όλοι βιώσει το βίαιο τραύμα του πολέμου και της μάχης. Όταν πια επιστρέφουν στον τόπο τους δεν είναι οι ίδιοι.

Ανεμοδαρμένη ύψη

Μια ακόμη μεγάλη παράσταση που αναμένουμε είναι τα «Ανεμοδαρμένα ύψη» της Έμιλυ Μπροντέ, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, από τις 11 Φεβρουαρίου μέχρι τις 9 Απριλίου 2017. Τα «Ανεμοδαρμένα ύψη» είναι ένα από τα πιο γνωστά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, κι έχει μεταφερθεί στο θέατρο και στον κινηματογράφο, έχει γίνει όπερα, μιούζικαλ και μπαλέτο. Ήρωές του είναι τα μέλη δύο οικογενειών, που κατοικούν σε απομονωμένα σπίτια στα χερσοτόπια του Γιόρκσαϊρ και σημαδεύονται από τον έρωτα του Χίθκλιφ και της Κάθριν. Η Μπροντέ παρουσιάζει την ιστορία της καταστροφής τους, φέρνοντας στην επιφάνεια τα απελπισμένα και παράφορα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης, με τρόπο αντίστοιχο της αρχαίας τραγωδίας. Το βικτωριανό μυθιστόρημα διασκευάζει και σκηνοθετεί ο Γιάννης Καλαβριανός, που συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Τέλος, μια σύγχρονη θεατρική συγγραφέα από την Ολλανδία θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την Λοτ Φέικεμανς, με την παράσταση «Δηλητήριο» (Πρωτότυπος τίτλος: GIF), σε μετάφραση-σκηνοθεσία του Γιάννη Μόσχου, με έναρξη τις 17 Φεβρουαρίου 2017, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Γραμμένο το 2009, το «Gif» έχει κερδίσει το βραβείο του καλύτερου ολλανδικού θεατρικού έργου που ανέβηκε την περίοδο 2009-2010. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, έχει κάνει μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία και στην Αυστρία. «Αυτός» και «Αυτή», δυο ανώνυμοι απλοί άνθρωποι, έρχονται αντιμέτωποι με ένα απρόοπτο της ζωής. Της ζωής, που, κατά τη συγγραφέα, «είναι σαν να πηδάς από αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο». (ΚΘΒΕ, Πληροφορίες: Τ. 2315 200200)

Στο BlackBox

Το θέατρο BlackBox ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων για τους πρώτους μήνες του 2017, ξεκινώντας ήδη από τον Ιανουάριο. Θα δούμε τις παραστάσεις: «Μία μέρα και Ενάμισης χρόνος», μια performance με τη Ζωή Κατσιλέρου και τον Eilon Morris (4-5-6/1/2017), “Dorian Gray” του Oscar Wilde, σε σκηνοθεσία Εμμανουήλ Μανιού, με τον Άνθιμο Ανανιάδη (Από 6/1/2017), “Η κραυγή” του Tennessee Williams, σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου, με τους Αλέκο Συσσοβίτη και Μάνια Παπαδημητρίου (23-24/1/2017), “Η αρρώστια της νιότης” του Φέρντιναντ Μπρούκνερ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου, από την Εταιρεία Θεάτορυ Tempus Verum (8-12/2/2017), καθώς και την περφόρμανς με την Τατού Αγγελική Δέδε με τίτλο «Performance a’» (Μέσα Φεβρουαρίου 2017). (Τηλ. 231082 9254)

Στο Θέατρο Αμαλία

Στο Θέατρο Αμαλία ξεχωρίζουμε για την πρώτη περίοδο του 2017, τρεις ενδιαφέρουσες παραστάσεις: “Δάφνες και Πικροδάφνες” των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, από το Enigma Theatre Group, σε σκηνοθεσία Κυριάκου Δανιηλίδη (Από 18/2/2017), “Η Νοσταλγός” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με την Αριέτα Μουτούση (1-5/3/2017), αλλά και “Το ψωμί της Νινευί” των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, με τους Λήδα Πρωτοψάλτη και Σταύρο Ζαλμά (Στα τέλη Μάρτη 2017). (Τηλ. 2310888894)

Στο Θέατρο Αυλαία

ΔΟΥΛΕΣ 4

Το Θέατρο Αυλαία τρέχει ήδη από τον Ιανουάριο το πρόγραμμα του νέου έτους, με πολλές παραστάσεις να μας περιμένουν μέχρι την άνοιξη. Η «Ομάδα Τέχνης Oberon» παρουσιάζει το έργο “Οι Δούλες” (Les Bonnes) του Ζαν Ζενέ στο Θέατρο Αυλαία, από 9 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου 2017. Το έργο «Τι να σου πω Σουλτάνα μου» του Γιάννη Καλατζόπουλου έρχεται για 2 παραστάσεις στις 11 και 12 Ιανουαρίου 2017, σε μια παράσταση-εξομολόγηση. Το Θέατρο Αυλαία φιλοξενεί επίσης για λίγες παραστάσεις την «Αδαμαντία» του Παναγιώτη Μεντή σε σκηνοθεσία Κώστα Καπελώνη από το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, από Παρασκευή μέχρι και Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017. Και ακολουθούν οι παραστάσεις: “Πού είναι η μάνα σου μωρή” με την Βέρα Κρούσκα (18-22/1), “Αναφορά στον Γκρέκο” με τον Τάκη Χρυσικάκο (2/2 – 19/2), “String – Λα”, σε μια ροκ μεταγραφή της «Στρίγγλας που έγινε αρνάκι» με την Παυλίνα Χαρέλα (20/2 – 21/3), καθώς και “Το όνομά μου είναι James Dean” του Γιώργου Χρονά (1/3 – 5/3). (Θέατρο Αυλαία, Τηλ: 2310 237 700)

Στο Θέατρο Σοφούλη

Το Θέατρο Σοφούλη φιλοξενεί την παράσταση του Γιώργου Ηλιόπουλου «Bedtime Stories» από τις 3 έως της 26 Φεβρουαρίου 2017. Η παράσταση έκανε μια σειρά από επιτυχημένες εμφανίσεις, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Ρόδο και φέτος θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη σε σκηνοθεσία του Αντώνη Σιώπκα και του θιάσου του, ο οποίος αποτελείται από έξι ηθοποιούς και πλαισιώνεται από πενταμελές χορευτικό σύνολο. Την παράσταση σχηματίζουν έξι διαφορετικοί δεκάλεπτοι μονόλογοι πλαισιωμένοι και ενωμένοι με χορευτικά ιντερλούδια, όπου ο καθένας ενσαρκώνει μια προσωπική ιστορία. (Θέατρο Σοφούλη, Πληροφορίες: 2310 423925)

Στο Αριστοτέλειον

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Θέατρο Αριστοτέλειον επιστρέφει το διάστημα 13-15 Ιανουαρίου 2017 η παράσταση «About Sex», ενώ από 19 Ιανουαρίου μέχρι τέλη Φεβρουαρίου 2017 θα συναντήσουμε εκεί την «Αφροδίτη με Γούνα» του Αμερικανού συγγραφέα Ντέιβιντ Άιβς με τον Στράτο Τζώρτζογλου. (Τηλ. 2310262051)

Στο Αθήναιον

Στην Μικρή σκηνή του Αθήναιον θα συναντήσουμε την παράσταση «Δείξε μου τον φίλο σου» από τις 14 Ιανουαρίου μέχρι τέλη του μήνα, με τους Ηρώ Κατσούδα και Ανδρέα Πασπάτη. Μια stand up comedy παράσταση για την καθημερινή τρέλα, τις σχέσεις, τις φοβίες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, και ό, τι άλλο συμβαίνει. (Τηλ. 2310832060)

Στο Θέατρο Τ

anagnorisi-650

Το Θέατρο Τ έχει ετοιμάσει για το 2017 ένα πρόγραμμα με πέντε ενδιαφέρουσες παραστάσεις. Πρώτος σταθμός «Το εγώ του άλλου» του Δημήτρη Κατσαντώνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα. Το έργο «Το εγώ του άλλου» μιλά για την ύπαρξη μας, κοφτά, από πάθος για αυτό που δεν αναγνωρίζουμε, χωρίς καμιά φιλοσοφία. Ένας σύγχρονος Ρασκόλνικωφ είναι στην κορυφή ενός ερωτικού τριγώνου. Θέλει να συντρίψει τα αχρείαστα «Εγώ». Σκοτώνει την «πρώτη ύλη μόλυνσης του πλανήτη»- δηλαδή άλλους ανθρώπους. Οι άλλοι δύο προσπαθούν να τον αποτρέψουν. Τον αγαπούν ή τον φοβούνται; Από πού αντλούν το δικαίωμα να επεμβαίνουν στα πιστεύω του; Ούτε οι ίδιοι ξέρουν – και δεν τους ενδιαφέρει. Αλλά παρεμβαίνουν. Βαθιά ανθρώπινο. Μια νύχτα, το τρίγωνο βρίσκει την ισορροπία του.

Ακολουθούν: «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων» από την ομάδα Κοπέρνικος από 11 Φεβρουαρίου, «Los Topografos» του Cruz Rosta από 13 Φεβρουαρίου, «Η αναγνώριση» του Άκη Δήμου με την Γιώτα Φέστα σ’ έναν αποκαλυπτικό μονόλογο το διάστημα 3-12 Μαρτίου, και το «BURN BABY BURN» της Carine Lacroix από 17 Μαρτίου. (Τηλ. 2310 854333)

Στο Vis Motrix Performance Studio

Την παράσταση «Κόσμοι σε Πόλεμο» σε σύλληψη και σκηνοθεσία Μαρίας Γρίβα θα συναντήσουμε από 13 μέχρι 29 Ιανουαρίου 2017 στο Vis Motrix Performance Studio, σε ένα σκηνικό γεγονός για τρεις ηθοποιούς και έναν μουσικό. Η παράσταση, έχοντας ως αφετηρία τον Τρωικό πόλεμο, διερευνά τα όρια μεταξύ Μύθου και Ιστορίας, ενώ παράλληλα θέτει ερωτήματα σχετικά με τη δίχως τέλος σύγκρουση Ανατολής – Δύσης. Το φαντασιακό συναντά το πραγματικό και το ηρωικό τίθεται υπό αμφισβήτηση, καθώς τα μυθικά πρόσωπα αποκαθηλώνονται και παρουσιάζονται πλέον όχι ως το πρότυπο αλλά ως το πρόβλημα. (Vis Motrix Performance Studio, Τηλ. επικοινωνίας: 6978330473)

Balkan Fest 2017 στον πολυχώρο WE

12368979_10153704911409070_6474399059956629388_n

Το Balkan Fest επιστρέφει στην έβδομη συνεχή διοργάνωσή του, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 στον πολυχώρο WE. Το φεστιβάλ ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό της πόλης και παρουσιάζει μια ακόμη μοναδική γιορτή του πολιτισμού των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε μια βραδιά γεμάτη αρώματα, γεύσεις, εικόνες και μουσικές βαλκανικές.

*24/2/2017, Πολυχώρος WE, Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου, Ώρα: 20:00

Οι ΜΠΛΕ στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα

mple-thessaloniki

Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 Η ΤΕΧΝΗ ΕΝΤΟΣ παρουσιάζει στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα τους ΜΠΛΕ που μετράνε πια τα 20 χρόνια με χρυσά και πλατινένια albums, μουσικά βραβεία και πολλές ραδιοφωνικές επιτυχίες που ακούγονται διαχρονικά έως και σήμερα. Πρόσφατα οι ΜΠΛΕ κυκλοφόρησαν το νέο τους album με τίτλο.20 (έχοντας πλέον στο ενεργητικό τους 7 albums και ένα διπλό best of) συνδυάζοντας το με τα εικοσάχρονα μουσικά τους γενέθλια και δημιουργώντας για μια ακόμα φορά ήχους και λέξεις με το ιδιαίτερο ύφος τους και την μοναδική αισθητική τους. Με ανανεωμένο τον χαρακτηριστικό τους ήχο, ο οποίος έχει ήδη αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του, οι ΜΠΛΕ γράφουν πλέον την δική τους ιστορία στα ελληνικά μουσικά δρώμενα και έρχονται στην Θεσσαλονίκη για ένα μοναδικό live.

*7/1/17, Ζωντανή Μαύρη Τρύπα, Βαίου 5, Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα, Ώρα έναρξης: 22:00, Τηλ κρατήσεων: 2310510081, Εισιτήριο θεάματος: 10€

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Fix Factory of Sound

eleonora-zouganeli

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έρχεται από το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 και για τέσσερα Σάββατα στη Θεσσαλονίκη, στο Fix Factory of Sound. Πρόκειται για μια φωνή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής που μετράει αρκετά χρόνια σημαντικής παρουσίας στα μουσικά πράγματα. Ακούει και πειραματίζεται σε νέα τραγούδια για τη προετοιμασία της νέας της δισκογραφικής δουλειάς και παράλληλα, παρέα με τους φίλους και εξαιρετικούς συνεργάτες-μουσικούς της, στήνει ένα νέο πρόγραμμα για τις ζωντανές της εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ένα πρόγραμμα γεμάτο επιτυχίες, αγαπημένα τραγούδια από τη προσωπική της δισκογραφία αλλά και επιλογές της ίδιας από όλο το φάσμα της μουσικής.

*Σάββατα 7, 14, 21 και 28 Ιανουαρίου 2017, Fix Factory of Sound, 26ης Οκτωβρίου 15, Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00, Τιμές Εισιτηρίων: Προπωληση: 13€, Ταμείο: 15€, Καθήμενοι με ποτό: 27€ Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310 500670

Ο Theodore στην Θεσσαλονίκη

theodore-2

Ο 24χρονος Theodore είναι ένας συνθέτης, performer και πολυοργανίστας με αξιοσημείωτη πορεία. Oι επιρροές του, από τους Pink Floyd και Radiohead σε συνδυασμό με τις σπουδές του στο πιάνο και την παραδοσιακή ελληνική μουσική, του δίνουν μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους Έλληνες σύγχρονους δημιουργούς. Οι live εμφανίσεις του είναι επιλεκτικές και τόσο ξεχωριστές όσο και οι συνθέσεις του. Μαζί με την πενταμελή μπάντα του, ανάμεσά τους και η Melentini, καθώς και μια ομάδα που επιμελείται σταθερά τον ήχο και τα φώτα σε κάθε live του, ο Theodore επιχειρεί μέσα από τις παραστάσεις του να παρασύρει το κοινό σε μια διαφορετική εμπειρία, άκρως ατμοσφαιρική. Στις 12 Ιανουαρίου ο Theodore θα βρεθεί στο Eightball στην Θεσσαλονίκη για ένα ξεχωριστό live με κομμάτια από τα δύο προσωπικά του άλμπουμ, το 7 και το It Is But It’s Not, ενώ θα τον δούμε και στο Fix Factory of Sound στις 13 Ιανουαρίου 2017.

*12-13/1/17, Eightball & Fix Factory of Sound

Η Tarja Turunen στο Principal Club Theater

tarja

Η αγαπημένη του Ελληνικού κοινού Tarja Turunen επιστρέφει φέτος για μια και μοναδική εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 στο Principal Club Theater. Πρόκειται για την Φινλανδή μουσικό με τις εξαιρετικές φωνητικές ικανότητες που γνωρίσαμε για πρώτη φορά το 1996 με το μοναδικό Rock/Metal συγκρότημα «Nightwish». Η συνέχεια είναι γνωστή: 5 album, πάνω από 1.000.000 πωλήσεις, πάρα πολλές συναυλίες, φανατικός πυρήνας οπαδών, αλλά πάνω απ’ όλα καθιέρωση του όρου “female fronted band”. Μετά από την αποχώρηση της Tarja από τους Nightwish, αποφάσισε να ακολουθήσει προσωπική πορεία έχοντας μέχρι σήμερα κυκλοφορήσει 4 albums με τελευταίο το «The Shadow Self» του 2016 που απέσπασε πολύ καλές κριτικές και γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας. Η υπέροχη μουσικός θα βρεθεί τώρα και πάλι κοντά μας για να παρουσιάσει τις καλύτερες στιγμές τόσο από την προσωπική της καριέρα, όσο και από την κοινή πορεία της με τους Nightwish.

*6/2/17, Principal Club Theater, Doors open: 20.00, Τιμές: 25-30 ευρώ

Οι Dropkick Murphys στο Principal Club Theater

Dropkick_Murphys

Οι Dropkick Murphys έρχονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, για μια μοναδική συναυλία στο Principal Club Theater. Οι Dropkick Murphys είναι το Celtic punk θα πουν κάποιοι και το celtic punk είναι οι Dropkick Murphys. Σχηματίστηκαν το 1996 στη Μασαχουσέτη και 2 χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους, θρυλικό πλέον δίσκο “Do or Die”. Ανήκουν στα ελάχιστα groups που κάθε τους κυκλοφορία ήταν εξαιρετική και συνεπής με όσα πρεσβεύει το συγκρότημα. Το καλοκαίρι που πέρασε μάλιστα, οι Βοστωνέζοι μουσικοί ισοπέδωσαν το Vibe Stage του Rockwave Festival σε μια εμφάνιση που συζητήθηκε όσο καμία άλλη, δίνοντας τέλος στην εικοσαετή αναμονή του ελληνικού κοινού. Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη θα αποδείξουν ότι μπορούν να ισοπεδώσουν και κλειστούς χώρους.

*10/2/2017, Principal Club Theater, Ώρα: 20.00, Είσοδος: 30 ευρώ

O Trentemoller στο Principal Club Theater

trentemoller

O Trentemoller, ο Δανός πρίγκηπας της ηλεκτρονικής και όχι μόνο μουσικής επιστρέφει στην Ελλάδα. Θα εμφανιστεί με την full live band του στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 στη Principal Club Theater. Η ικανότητά του Trentemoller να μας προσφέρει σαγηνευτικές μελωδίες σε διάφορες εκδοχές του ηλεκτρονικού και indie ήχου είναι η βάση της σχέσης λατρείας που έχει δημιουργήσει με το ελληνικό κοινό. Από τα πρώτα 12ιντσα singles του και το ντεμπούτο άλμπουμ του “The Last Resort” (που κυκλοφόρησε ακριβώς πριν από 10 χρόνια), ο Trentemoller καθιερώθηκε ως μια από τις κορυφές της ποιοτικής electronica, ενώ η ««κινηματογραφική» αίσθηση που έχουν τα τραγούδια του οδήγησε σε συνεργασίες με κορυφαίους σκηνοθέτες όπως ο Pedro Almodovar και ο Oliver Stone. Οι τωρινές συναυλίες του πραγματοποιούνται στα πλαίσια της περιοδείας για τον καινούργιο δίσκο του “Fixion”, τον τέταρτο της καριέρας του, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο.

*11/2/17, Principal Club Theater

Wax Tailor Live Band στο Fix Factory of Sound

WAX-TAILOR

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, ο αγαπημένος μας Wax Tailor, δημιουργός μεγάλων επιτυχιών, επιστρέφει μαζί με την μπάντα του στην Θεσσαλονίκη για μία μοναδική συναυλία στο Fix Factory of Sound. Πρόκειται για τoν διάσημο Γάλλο μουσικό / παραγωγό της down tempo / electro hip-hop σκηνής και δημιουργό μεγάλων επιτυχιών όπως το “Que Sera”, το “Say Yes” (feat. ASM) και το “The Games You Play”. Με 5 studio και 2 live albums στο ενεργητικό του και έχοντας πραγματοποιήσει εκατοντάδες συναυλίες σε πάνω από 50 χώρες, προσελκύει θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο με ένα μοναδικό μίγμα cinematic hip-hop, soul και funk. Ο Wax Tailor επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη, μαζί με την μπάντα του και με ένα ολοκαίνουριο album στις αποσκευές του, το “By Any Beats Necessary”.

*17/3/17, Fix Factory of Sound, 26ης Οκτωβρίου 15, Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00, Τηλ. 2310 500670 & 2310 504014

Οι Black Heart Procession στο Fix Factory of Sound

The-Black-Heart-Procession-2017

Οι Black Heart Procession επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη. Η μπάντα που ξεκίνησε την μοναχική πορεία της το 1997, στο San Diego της California, κάνοντας το όνομά της συνώνυμο της ευαισθησίας, της μελαγχολίας και του λυρισμού, συνεχίζει το ταξίδι της. Mε αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την κυκλοφορία του εμβληματικού πρώτου album τους, θα πραγματοποιήσουν μία σειρά ζωντανών εμφανίσεων, όπου θα το παρουσιάσουν ολόκληρο, μαζί με επιλεγμένα κομμάτια από ολόκληρη την καριέρα τους. Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείψει από τη διαδρομή τους και η Θεσσαλονίκη θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει αυτό το σπάνιο show την Πέμπτη 30 Μαρτίου στο Fix Factory of Sound.

*30/3/17, Fix Factory of Sound, 26ης Οκτωβρίου 15, Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00, Τηλ. 2310 500670 & 2310 504014

Swans with Mohammad στο Block33

SwansLive

Οι Swans είναι το δημιούργημα του Michael Gira, μια μπάντα πειραματικής ροκ που το κοινό γνώρισε αρχικά από το 1982 μέχρι το 1997 και έπειτα ξανά από το 2010. Από την επιστροφή τους στον χώρο, μας έχουν παρουσιάσει τέσσερεις δίσκους με καταληκτική ηχογράφηση αυτής της μορφής των Swans, το “The Glowing Man”, που κυκλοφόρησε το 2016 και με το οποίο θα τους συναντήσουμε στην πόλη μας. Οι Mohammad (Antifrost, PAN) από την άλλη, χαλκεύουν τον βαθύ, μονολιθικό τους ήχο τα τελευταία 6 χρόνια, συνενώνοντας χαμηλές συχνότητες, σκοτεινές υφάνσεις, inter-modulations και μακρινές folk αποχρώσεις μέσω ιδιοκατασκευασμένων οργάνων και λογισμικού. Ιδιαίτερα παραγωγικοί, με 7 κυκλοφορίες μέχρι τώρα και με το ηχητικό τους οπλοστάσιο να παρατάσσεται ανάλογα στις ζωντανές τους εμφανίσεις, έρχονται μαζί με τους Swans στις 4 Μαρτίου 2017 στο Block33.

*4/3/17, Block33, Οι πόρτες ανοίγουν: 20:30

Στο Mylos Club Thessaloniki

Το Mylos Club ετοιμάζει το πρόγραμμά του για το 2017, με πρώτη στάση τον Χριστόφορο Ζαραλίκο στις 14 Ιανουαρίου, Human Tetris & PSYCHEDELIC TRIPS TO DEATH στις 27 Ιανουαρίου, και στη συνέχεια τον Χρήστο Θηβαίο στις 15 Μαρτίου, και η λίστα όλο και θα εμπλουτίζεται! (Τηλ. 231 051 0081)

«Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης» 2017

Στην έκτη κατά σειρά διοργάνωση του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης» προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τις αρχές Απριλίου 2017, με στόχο την τόνωση της τοπικής θεατρικής παραγωγής και την προβολή της δουλειάς των τοπικών ομάδων με επαγγελματικό χαρακτήρα. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης παραχωρεί τις υποδομές του Δημοτικού Θεάτρου «Άνετον – ‘’Σκηνή Νίκος Ναουμίδης’’», προσφέροντας τη δυνατότητα σε θεατρικές ομάδες της πόλης να παρουσιάσουν από μία παραγωγή της επιλογής τους. Τα θεατρικά σχήματα θα μπορούν να προχωρούν σε προπώληση εισιτηρίων στο εκδοτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Αριστοτέλους. Τα έσοδα των παραστάσεων αποδίδονται στις ομάδες που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση. Η επιλογή των ομάδων και το πρόγραμμα ανανμένεται να ανακοινωθεί.

*Φεβρουάριος-Απρίλιος 2017, Θέατρο Άνετον, Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 231 331 8208

12ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»

photo29

Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη και το 2017. O 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από την Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τον τερματισμό να σημαδοτοδοτείται στην Παραλία Θεσσαλονίκης – Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου). Η ιστορική διαδρομή Πέλλα – Θεσσαλονίκη του Διεθνούς Μαραθωνίου πλαισιώνεται από τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ., καθώς και 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, όπου μπορούν να τρέξουν ή να βαδίσουν δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου με το σύνθημα: «ΟΛΟΙ μπορούμε, ΟΛΟΙ συμμετέχουμε!». Η διοργάνωση υποστηρίζει και υποστηρίζεται καιφέτος από 52 κοινωνικά ιδρύματα, ενισχύοντας οικονομικά το κοινωνικό έργο τους.

*2/4/17, Πέλλα-Θεσσαλονίκη, http://www.atgm.gr/

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ