ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ιστότοπος:

parallaximag.gr

Επωνυμία εταιρίας:
ΜΑΡΙΝΑ ΤΟΥΛΑ & ΣΙΑ ΟΕ

ΑΦΜ:

800608299

ΔΟΥ:

Δ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Έδρα:
ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΥ 2 ΤΚ 546 23 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

τηλ επικοινωνίας:

00302310429050

Ιδιοκτήτης:
ΜΑΡΙΝΑ ΤΟΥΛΑ,  ΜΥΡΤΩ ΤΟΥΛΑ

Νόμιμοι Εκπρόσωποι:
ΜΑΡΙΝΑ ΤΟΥΛΑ,  ΜΥΡΤΩ ΤΟΥΛΑ

Διαχειριστής και δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name):

ΜΑΡΙΝΑ ΤΟΥΛΑ & ΣΙΑ ΟΕ/ΜΥΡΤΩ ΤΟΥΛΑ ΤΗΛ 2310.429050

[email protected]

Διευθυντής/ Διευθυντής Σύνταξης

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Το παλαιότερο σε κυκλοφορία Free Press στην Ελλάδα

Η Parallaxi είναι το παλαιότερο σε κυκλοφορία Free Press στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1989 ως κινηματογραφικό δωρεάν διανεμόμενο περιοδικό.

Μέσα στο πέρασμα αυτών των 33 χρόνων το ιστορικό free press της Θεσσαλονίκης, που άνοιξε το δρόμο σε δεκάδες που ακολούθησαν, πειραματίστηκε αρκετές φορές δημιουργικά πάνω στη φόρμα και οδήγησε με επιτυχία την κούρσα των free press στο μέλλον.

Σήμερα αποτελεί ένα πρωτοποριακό περιοδικό πόλης στο ύφος των αμερικάνικων και ευρωπαϊκών δωρεάν διανεμόμενων περιοδικών γνώμης, με στήλες που υπογράφουν κορυφαίοι δημοσιογράφοι, columnists και άνθρωποι, γνωστοί στη Θεσσαλονίκη, για την παρέμβαση τους στα κοινά.

Η αισθητική του περιοδικού ανανεώνεται διαρκώς κι έχει χαρίσει στο περιοδικό στο παρελθόν τα βραβεία γραφιστικής στον ετήσιο διαγωνισμό ΕΒΓΕ (βραβείο σχεδιασμού καλύτερου περιοδικού της χρονιάς και βραβείο καλύτερου εξωφύλλου). Ο μοντέρνος κόσμος της τέχνης, της μόδας, της καλής ζωής, της γαστρονομίας, της επιστήμης, οι νέες τάσεις, η αρχιτεκτονική, η καθημερινή ζωή, τα ταξίδια, συναντούν τη σύγχρονη σκέψη στις σελίδες του περιοδικού κάθε μήνα. Παρέα με σπουδαίες υπογραφές από το χώρο των πολιτιστικών, των αθλητικών, του life style, της μόδας και της γεύσης. Οι σημαντικότεροι άνθρωποι αυτής της πόλης είναι κάθε μήνα στις σελίδες της έντυπης ή διαδυκτιακής εκδοχής.

Στο πρόγραμμα του 2009 του ΜEGA Chanel συμπεριλαμβάνονταν το σίριαλ «Αγρια Παιδιά» το σενάριο του οποίου βασίζεται στην ομώνυμη στήλη του Παναγιώτη Ιωσηφέλη που φιλοξενούταν για τέσσερα χρόνια στην Parallaxi, ενώ σειρές άρθρων έγιναν βιβλία ή ακόμα και θεατρικές παραστάσεις.

Το περιοδικό κυκλοφορεί 10 τεύχη το χρόνο (εκτός από Ιούλιο και Αύγουστο)

  • Διανέμεται δωρεάν σε 15.000 αντίτυπα σε 320 σημεία διανομής στο κέντρο και την περιφέρεια της Θεσ/νίκης. Τόποι διανομής είναι κινηματογράφοι, θέατρα, βιβλιοπωλεία, πολιτιστικά κέντρα, gallery, cafe bar, εστιατόρια, ξενοδοχεία, δισκοπωλεία, επώνυμα καταστήματα ρούχων και ηλεκτρονικών ειδών, πανεπιστήμια, σχολές, κέντρα νεότητας καθώς και το lounge της Aegean στο αεροδρόμιο Μακεδονία .
  • Το αναγνωστικό κοινό της είναι άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 18 μέχρι 60+ ετών με έμφαση στις ηλικίες 25-44.Η Parallaxi στα 24 χρόνια αυτής της δημιουργικής της παρουσίας στο εκδοτικό τοπίο της χώρας οργάνωσε και συνεχίζει να οργανώνει μεγάλα γεγονότα που αλλάζουν την καθημερινότητα της πόλης. Όπως η Έκθεση Greatest Kitsch στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, το Σινεμά στο Δρόμο σε πέντε πόλεις της περιφέρειας, ένας υπαίθριος θερινός κινηματογράφος σε δέκα χαρακτηριστικά μνημεία και γειτονιές της πόλης και ένα γιγάντιο αστικό πείραμα για μια διαφορετική πόλη τον Ιούνιο του 2010 με τίτλο “η Θεσσαλονίκη αλλιώς”. Από το πείραμα αυτό προέκυψε η ομάδα αστικού ακτιβισμού “Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς” που συνεχίζει ενεργά από τότε με 56 μεγάλες δράσεις έως σήμερα με στόχο την εξωστρέφεια, τον πολιτισμό, την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου, το περιβάλλον και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Η Parallaxi με 33 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα έντυπα Μέσα της Θεσσαλονίκης, έχει εισβάλλει δυναμικά και στο Διαδίκτυο από το 2011, με έναν ιστότοπο που αποτελεί την ηλεκτρονική φωνή της πόλης. Κάθε μήνα περισσότεροι από 1.500.000 μοναδικοί επισκέπτες, και πάνω από 3.900.000 pageviews, επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Parallaxi www.parallaximag.gr

Κάθε μέρα η φωνή της πόλης ακούγεται στην ηλεκτρονική σελίδα της Parallaxi. Μερικές από τις κορυφαίες υπογραφές opinion leaders στη Θεσσαλονίκη είναι εδώ και δίνουν τροφή με τα κείμενά τους για συζήτηση. Ακολουθώντας την παράδοση που έχει χτίσει η έντυπη Parallaxi φιλοξενεί στήλες γνώμης αλλά και θέματα επικαιρότητας που συμβαίνουν στην πόλη. Επίσης αποτελεί τον απόλυτο οδηγό για διασκέδαση και ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη, καθώς η διαδικτυακή εκδοχή του περιοδικού προσφέρει καθημερινά στους αναγνώστες της δωρεάν προσκλήσεις για θέατρο, κινηματογράφο, εστιατόρια, δωρεάν αντίτυπα βιβλίων και όχι μόνο. Οι φωτογράφοι της ομάδας μοιράζονται την ματιά τους για την πόλη μέσα από το φακό της κάμεράς τους. Η αγαπημένη ενότητα “Ματιές στην Πόλη” ανανεώνεται και αυτή καθημερινά. Στις καθημερινές αναρτήσεις της parallaximag.gr αναδεικνύονται μοναδικής ομορφιάς κτίρια της πόλης, η ιστορία της στη διάρκεια των χρόνων, τα μνημεία της, οι γειτονιές της και οι άνθρωποί τους, όσα χάθηκαν στη διάρκεια των χρόνων, όσα διατηρήθηκαν και όσα πρέπει να προστατευθούν, τα μεγάλα της προβλήματα, οι νέες πρωτοβουλίες, όλες οι άξιες λόγου επιχειρηματικές προσπάθειες νέων ανθρώπων, οι καλλιτεχνικές τάσεις της πόλης, οι διέξοδοι της διασκέδασης, μια πλήρης πολιτιστική και ψυχαγωγική ατζέντα, προτάσεις για ταξίδια και βιβλία, αλλά και για όλα όσα αξίζει να επισκεφτείς στην πόλη, γωνιές της και μυστικά σημεία που αξίζουν να τα ανακαλύψεις, γνώμες των πιο έγκυρων προσώπων από κάθε χώρο, αποκλειστικότητες, φωτορεπορτάζ και έρευνες γύρω από την καθημερινότητά της, προτάσεις για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και του αστικού σχεδιασμού της. Επιπλέον, το parallaximag.gr είναι ο βασικός τρόπος για να ενημερωθεί κάθε ενδιαφερόμενος για τη δράση της δημοφιλούς ομάδας αστικού ακτιβισμού “Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς”. Η ομάδα της Parallaxi, που με τις δραστηριότητά της προωθεί μία διαφορετική αντίληψη για την πόλη, έχει τη δική της ενότητα στη σελίδα.

Facebook: https://www.facebook.com/thessalonikiallios (63.584  followers)

Twitter: https://twitter.com/skgallios (4.550 followers)

Παράλληλα, η διαδικτυακή παρουσία της Parallaxi συμπληρώνεται με τη σελίδα στο
facebook: https://www.facebook.com/Parallaximag (92.112 followers)

και το προφίλ στο twitter https://twitter.com/parallaximag (6.903 followers),
που προσφέρουν καθημερινή επικοινωνία με τους αναγνώστες.

Τέλος μας βρίσκεται στο https://www.instagram.com/parallaximag/?hl=el  (22500 followers)

*Η parallaxi  λειτουργεί σε απόλυτη συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63)