Ελλάδα

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναχωρεί με αποστολή για το Κατάρ

Πρόκειται για την πρώτη αποστολή του 2018.

Parallaxi
ο-γιάννης-μπουτάρης-αναχωρεί-με-αποστ-288380
Parallaxi

Το πρώτο μεγάλο άνοιγμα στην αγορά της Ασίας κάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης μαζί με ομάδα επιχειρηματιών και άλλων φορέων της πόλης αναχωρώντας την Τρίτη 24 Απριλίου για την Ντόχα του Κατάρ, στο πλαίσιο των αποστολών της “Διπλωματίας των Πόλεων”.

Πρόκειται για την πρώτη αποστολή του 2018 με σκοπό την προβολή και παρουσίαση της Θεσσαλονίκης, όπου συμμετέχουν με επικεφαλής το δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη, ξενοδόχοι, επιχειρηματίες, ακόμη και εστιάτορες, όπως δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM”, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.

“Είναι ένα σημαντικό βήμα και άνοιγμα, στην αγορά της Ασίας και γενικά στις αναπτυσσόμενες τουριστικά αγορές. Έχουμε προγραμματίσει αρκετά επαγγελματικά ραντεβού, προωθούμε νέες συνεργασίες, πολιτιστικές ανταλλαγές, θέλουμε να ανοίξουμε την πόλη στην Ασιατική αγορά και να προσελκύσουμε επενδύσεις“, σημείωσε ο αντιδήμαρχος.

“Οι συζητήσεις με την Qatar airways, όπως ανέφερε ο κ.Πέγκας, ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια”, αναφερόμενος στην αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Ντόχα που ξεκίνησε φέτος.

“Είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε αεροπορικές συνδέσεις. Δουλεύουμε πάρα πολύ με τις αεροπορικές εταιρείες. Συνεργαστήκαμε στο παρελθόν με την Turkish airlines και την Ryanair ενώ με την Aegean airlines έχουμε στρατηγική συνεργασία και είναι εταίρος μας στις προσπάθειες που κάνουμε. Συζητάμε, επίσης και με άλλες εταιρείες. Μια από αυτές είναι και η Lufthansa που – μετά από 17 χρόνια απουσίας – ελπίζουμε να έρθει και πάλι στη Θεσσαλονίκη”, επεσήμανε ο κ.Πέγκας, τονίζοντας ότι γίνονται διαπραγματεύσεις σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και το Προξενείο. “Υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τα “cargo”, δηλαδή τα εμπορεύματα, καθώς η εξαγωγική δύναμη της βόρειας Ελλάδας δυναμώνει, κάτι που ενδιαφέρει και τη Lufthansa”, είπε ο αντιδήμαρχος και πρόσθεσε: “ενδιαφέρον υπάρχει φυσικά και για το τουριστικό κομμάτι, καθώς η γερμανική αγορά είναι η νούμερο ένα αγορά στην Ελλάδα ενώ ειδικά η Θεσσαλονίκη έχει πολύ σημαντική δυναμική”.

Σε ό,τι αφορά τον κόσμο που αναμένεται να έρθει στη Θεσσαλονίκη με τη νέα αεροπορική σύνδεση, ο κ.Πέγκας είπε πως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν “γκρουπ επισκεπτών στην πόλη από την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και ομάδες που δεν είχαμε ξαναδεί. Υπάρχει επίσης και μεγάλο ενδιαφέρον από την αγορά της Αυστραλίας και από τους Έλληνες που ζουν εκεί”.

“Περιμένουμε τουρίστες από όλες τις περιοχές που προανέφερα αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να προσελκύσουμε κόσμο και από την αραβική χερσόνησο. Γι΄ αυτό πρέπει να βελτιώσουμε τις υποδομές και τις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουμε, καθώς πρόκειται για πελάτες υψηλών απαιτήσεων”, σημείωσε ο κ.Πέγκας και συμπλήρωσε: “Εκτιμώ ότι αυτό θα γίνει από την πλευρά μας, διότι οι σχέσεις αυτές λειτουργούν αμφίδρομα. Όσο βελτιώνεις την ποιότητα των επισκεπτών σου, τόσο βελτιώνεσαι κι εσύ ο ίδιος”.

Πηγή: ΑΠΕ, Νικόλ Καζαντζίδου

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα