Ελλάδα

Προσοχή μη σας εξαπατήσουν!

Προσοχή στους δήθεν ειδικούς για το “Εξοικονομώ ΙΙ” συνιστά το ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Parallaxi
προσοχή-μη-σας-εξαπατήσουν-227782
Parallaxi

Να μην παραπλανούνται από δήθεν “ειδικούς”, που τους παραπληροφορούν σε σχέση με το πρόγραμμα «κατ’ οίκον» (Εξοικονομώ ΙΙ), συνιστά στους πολίτες το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) και τους προτείνει να απευθύνονται σε επαγγελματίες διπλωματούχους μηχανικούς για την έγκυρη ενημέρωσή τους.

Αναλυτικότερα, όπως διαπίστωσε το ΤΕΕ/ΤΚΜ, το τελευταίο διάστημα η συνεχιζόμενη καθυστέρηση της ανακοίνωσης για την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος, σε συνδυασμό με το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών για την εξασφάλιση χρηματοδότησης, έχει επιτρέψει την ανάπτυξη στην κοινωνία και την αγορά ενός περιβάλλοντος παραπληροφόρησης. Ως αποτέλεσμα είναι άμεσος ο κίνδυνος οι πολίτες να προβούν σε ενέργειες και αποφάσεις που μπορεί να αποδειχθούν επιζήμιες για τα συμφέροντά τους και τους στόχους του προγράμματος.

Οι διαδικασίες για την προκήρυξη του νέου «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» (Εξοικονομώ ΙΙ) δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμα εκδοθεί ο επίσημος οδηγός του προγράμματος με τους όρους και τις διαδικασίες υπαγωγής των προτάσεων.

Άρα, σε αυτή τη φάση δεν είναι τεχνικά εφικτή η μελέτη και η σύνταξη φακέλου πρότασης για την οικονομική ενίσχυση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης μέσω της υπαγωγής στο νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» (Εξοικονομώ ΙΙ).

Οι πολίτες δεν θα πρέπει να συγχέουν της διαδικασίες υλοποίησης και πιστοποίησης των υπό εξέλιξη έργων των δικαιούχων του προηγούμενου προγράμματος, που εξελίσσονται αυτή τη χρονική περίοδο, με τις διαδικασίες για την προκήρυξη του νέου προγράμματος. Οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει να παραπλανώνται από την αποσπασματική ενημέρωση διάφορων αναξιόπιστων “ειδικών”, αλλά -για την καλύτερη ενημέρωσή τους- θα πρέπει να απευθύνονται σε Επαγγελματίες Διπλωματούχους Μηχανικούς για την έγκυρη ενημέρωσή τους.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα