Top

«Ξέχασε» τα ομόφυλα ζευγάρια ο υπουργός δικαιοσύνης μιλώντας για τη συνεπιμέλεια

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού, που υποστηρίζει πως τα παιδιά που μεγαλώνουν με γονείς δύο φύλων δεν έχουν πολλά ψυχολογικά προβλήματα

Parallaxi
ξέχασε-τα-ομόφυλα-ζευγάρια-ο-υπουργ-586161
Parallaxi

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια των παιδιών μετά το διαζύγιο και μεταξύ άλλων ανέφερε πως “τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο φύλων και των δύο γονέων είναι παιδιά που δεν αντιμετωπίζουν πολλά ψυχολογικά προβλήματα”. 

Η δήλωση αυτή προκαλεί τις αντιδράσεις ΛΟΑΤΚΙ ατόμων καθώς δε γίνεται καμιά αναφορά σε ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού

«Μετά από 40 χρόνια έχει αλλάξει η κοινωνική πραγματικότητα στη χώρα μας αλλά και σε όλον τον κόσμο. Είναι διαφορετικός ο σημερινός ρόλος της μητέρας-γυναίκας, όπως και ο ρόλος του πατέρα-άνδρα, όπως και ο ρόλος του ίδιου του παιδιού, σε σχέση με εκείνο που ενδεχομένως βλέπαμε πριν από αρκετές δεκαετίες.  Αυτό που κάνουμε με το νομοσχέδιο που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα βρεθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, είναι να προσδιορίζουμε με σαφή τρόπο την από κοινού γονεϊκή μέριμνα και των δύο γονέων, για το παιδί. Γνώμονας μας είναι πραγματικά το καλό, το συμφέρον του παιδιού. Τίποτα παραπάνω. Και το κάνουμε ακριβώς γιατί όλες οι επιστημονικές μελέτες κατατείνουν στο γεγονός, ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο φύλων και των δύο γονέων, είναι παιδιά τα οποία προσαρμόζονται πολύ εύκολα σε μια δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα, είναι παιδιά που δεν αντιμετωπίζουν πολλά ή ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα και είναι παιδιά τα οποία μπορούν να αντιμετωπίζουν με πολύ μεγαλύτερη ευκολία τις δυσκολίες της ζωής».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα