Επικαιρότητα

Έφυγε από τη ζωή ο Αστέριος Κουκούδης

Πέθανε σε ηλικία 50 ετών.

Parallaxi
έφυγε-από-τη-ζωή-ο-αστέριος-κουκούδης-294051
Parallaxi

Νεκρός στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε χθες το βράδυ ο δάσκαλος και συγγραφέας με καταγωγή από τη Βέροια, Αστέριος Κουκούδης, σε ηλικία 50 ετών, σύμφωνα με την εφημερίδα ΛΑΟΣ. Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονταν πολλές μελέτες για τους βλάχους που εκδόθηκαν σε τόμους και βραβεύτηκαν.

Την περίοδο 1994-1997 είχε εργαστεί σε ερευνητικό πρόγραμμα του Μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη ενώ για το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο τιμήθηκε με το βραβείο Γραμμάτων και Τεχνών της Ακαδημίας Αθηνών το 1998.

Ορισμένα από τα βιβλία του για τους βλάχους έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά.

Συλλυπητήριο μήνυμα της Ιφιγένειας Βαμβακίδου*

Μεγάλο κενό και θλίψη προκαλεί ο αιφνίδιος θάνατος του λατρευτού φίλου, συνοδοιπόρου και ερευνητή Αστέριου Κουκούδη για την εκπαιδευτική και πανεπιστημιακή κοινότητα.  Το συγγραφικό έργο του αποτελεί σημείο αναφοράς της τοπικής ιστορίας και των πολιτισμικών σπουδών και θα παραμείνει ως παρακαταθήκη για τους νέους φοιτητές και αποφοίτους εκπαιδευτικούς.  

«Τι ώρα είναι; Είναι πρωί, για βράδυ σκοτεινό; Θέλω τον θάνατο ή ποθώ ζωή; Μα τώρα δα ζούσα και μου ‘ταν η ζωή σαν θάνατος βαριά και πέθανα κι ο θάνατος σα ζωντανή χαρά»/ Shakespeare, Αφροδίτη και Άδωνης

*Καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα