Κινηματογράφος

Life

Life του Άντον Κορμπίν με τους Ρόμπερτ Πάτινσον, Ντέιν Ντε Χάαν, Τζόελ Έγκερτον, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Μισέλ Τεριό, Αλεσάντρα Μαστρονάρντι Ο νεαρός φωτογράφος Ντένις Στοκ, ακολουθεί τον ανερχόμενο ηθοποιό Τζέιμς Ντιν, στην προσπάθεια του να δώσει φρέσκο υλικό στο περιοδικό LIFE. Ο Τζέιμς είναι χαοτικός, παρασύρεται εύκολα, αλλά ο Ντένις βάζει σκοπό του να τον κάνει […]

Parallaxi
life-47806
Parallaxi

hq-new-life-still-_0

Life

του Άντον Κορμπίν με τους Ρόμπερτ Πάτινσον, Ντέιν Ντε Χάαν, Τζόελ Έγκερτον, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Μισέλ Τεριό, Αλεσάντρα Μαστρονάρντι

Ο νεαρός φωτογράφος Ντένις Στοκ, ακολουθεί τον ανερχόμενο ηθοποιό Τζέιμς Ντιν, στην προσπάθεια του να δώσει φρέσκο υλικό στο περιοδικό LIFE. Ο Τζέιμς είναι χαοτικός, παρασύρεται εύκολα, αλλά ο Ντένις βάζει σκοπό του να τον κάνει να συγκεντρωθεί ή έστω να εμφανιστεί στις συναντήσεις τους. Οι δυό τους θα βρεθούν από την ξέφρενη Νέα Υόρκη στην ενδοχώρα- στο πατρικό του Τζέιμς Ντιν στην Ιντιάνα. Ο Ντένις πιστεύει ότι φωτογραφίζει έναν αστέρα που σύντομα θα γίνει παγκόσμιο φαινόμενο- αυτό που δε γνωρίζει είναι ότι συλλαμβάνει με το φακό του τις τελευταίες στιγμής απλότητας και οικειότητας που θα έχει ποτέ ο Τζέιμς Ντιν.

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία της φιλίας του φωτογράφου Ντένις Στοκ και του Τζέιμς Ντιν, που ξεκίνησε όταν ο Στοκ ανέλαβε να φωτογραφήσει τον ηθοποιό για το περιοδικό LIFE το 1955.

Περίπου μισό αιώνα από το θάνατο του, ο Τζέιμς Ντιν συνεχίζει να μας συναρπάζει. Αποτελεί αναμφισβήτητα ένα θρύλο. Οι δημιουργοί του Life δεν ήθελαν ωστόσο να κάνουν μια γενική βιογραφία του ηθοποιού. Είδαν την ευκαιρία να πουν μια ιστορία φιλίας και πολιτιστικής αλλαγής. Δύο καλλιτέχνες συναντήθηκαν: ένας καταξιωμένος φωτογράφος κι ένας επαναστατικός ηθοποιός. Η γεμάτη εμπόδια σχέση τους, γέννησε θρυλικές εικόνες μιας νέας γενιάς δυσαρεστημένων νέων και κινηματογραφικών αστέρων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα