Το ανάλατο χιόνι του δημάρχου

3
181
tel
Εικόνα: Τέλλος Φίλης

Δεν ήταν, κατά γενική ομολογία, μια καλή μέρα για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Για τον ίδιο τον Δήμαρχο. Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, για την απόλυτη ανυπαρξία των μηχανισμών του Δήμου στους δρόμους της πόλης, ακόμα και του ιστορικού κέντρου, που οδήγησε στο απόλυτο χάος, ο δήμαρχος έριξε το βάρος στον καιρό (!), το αλάτι που πάγωσε (!), τους πολίτες που δεν συνεμορφώθησαν και κυκλοφόρησαν καλώντας τον εμπορικό σύλλογο να κλείσει τα καταστήματα για να μη δημιουργούνται προβλήματα.

μπα
Εικόνες: Σάκης Μπαλασάς

Αν εξαιρέσει κανείς τον ΟΑΣΘ, που είναι από μόνος του μια ανοικτή πληγή για την πόλη, όσο περνά ο καιρός και οι ευθύνες του τεράστιες ακόμα περισσότερες σε δύσκολες συνθήκες, αν εξαιρέσει κανείς την έλλειψη ατομικής ευθύνης των κατοίκων, που δεν μπαίνουν στον κόπο να καθαρίσουν ούτε το κατώφλι του σπιτιού ή του καταστήματός τους και αντίθετα ραίνουν με νεράκι το οποίο γίνεται πάγος και αποφασίζουν να οδηγήσουν στους παγωμένους δρόμους χωρίς καμία πρότερη εμπειρία,  η απόλυτη απουσία τροχαίας από παντού που συνέτεινε στο χάος, η γνωστή ρίψη ευθυνών από τον Περιφερειάρχη στους Δημάρχους και τούμπαλιν, υπάρχουν οι ευθύνες του δήμου, του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας που βρέθηκε εντελώς απροετοίμαστος ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν από μέρες.

σαπφω
Εικόνα: Σαπφώ Ματσιώρη

Και άφησε μια ολόκληρη πόλη να παραλύσει ακόμα και στις πιο κεντρικές αρτηρίες της, ανθρώπους να εγκλωβιστούν στα αυτοκίνητα τους για ώρες ατέλειωτες, πεζούς να γλιστρούν σε διαβάσεις και πεζοδρόμια χωρίς ίχνος αλατιού, συνεργεία εξαφανισμένα σε ένα Δήμο με χιλιάδες υπαλλήλους που δυστυχώς την κρίσιμη στιγμή απουσίαζαν. Φυσικά κανένας αντιδήμαρχος δεν πρόκειται να αναλάβει ευθύνες, να ζητήσει συγνώμη. Αντί γι’ αυτό θα ακούσουμε ευφυολογήματα, υποθέτω και στις κριτικές που γράφονται οργισμένα από χθες, θα απαντήσουν οι αρμόδιοι με κανένα σχόλιο στο fb που θα λέει ότι όσοι ασκούν κριτική είναι γκρινιάρηδες ή εξυπηρετούν συμφέροντα.

Όμως η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και σήμερα αποδείχθηκε δυστυχώς ότι για τη διοίκηση του Δήμου η αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων είναι ανέφικτη. Δυστυχώς. Ο βαθμός κατά γενική ομολογία είναι πολύ κάτω από τη βάση.

ααααααα

Shares

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ας αρχίσουμε απλο το Α… ανάληψη δημόσιας θέσης απαιτεί σύστημα και γνώση. Λίστα προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν ανά εβδομάδα. Στελέχωση υπηρεσιών με ικανούς υπαλλήλους και αντικαταστάτες τους. Αυτά μόνο για αρχή. Κάντε το

  2. Νομίζω ότι, μπροστά στη σημερινή κατάντια του δήμου Θεσσαλονίκης, η ακίνητη ρόδα του Καμίνη μοιάζει με επίδειξη γερμανικής οργανωτικότητας.

  3. Πολιτική ηγεσία ανύπαρκτη και φυσικά ΜΗΔΕΝ ανταποδοτικότητα γ ια τα υπέρογκα Δημοτικά τέλη που πληρώνουμε όλοι εμείς.
    – Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, θα επρεπε να πάρει μαθήματα απο αντίστοιχους Δήμους -πληθυσμιακά συγκρινόμενους μαζί του ( Σόφια, Σκόπια, Φιλιππούπολη, Βάρνα) να δει τι έγινε στην Αθήνα, και εν πάσει περιπτώση να μην κωφεύει.
    Για την καρέκλα και τις αποζημιώσεις γίνονται όλα.
    Κριμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ