Επικαιρότητα

Έφυγε από τη ζωή ο Χάρρυ Κλυνν

Σε ηλικία 78 ετών.

Parallaxi
έφυγε-από-τη-ζωή-ο-χάρρυ-κλυνν-325046
Parallaxi

Έφυγε από τη ζωή σήμερα ο κωμικός και σατιρικός ηθοποιός Χάρρυ Κλυνν, κατά κόσμον Βασίλης Τριανταφυλλίδης σε ηλικία 78 ετών.

Εκτός από την πορεία του ως καλλιτέχνης, το 2006 κατέβηκε ως υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς στις δημοτικές εκλογές.

«Δεν μπορεί κανένας Έλληνας να μη λυπηθεί… Ήταν ένας αριστοφανικός ηθοποιός, με καυστικό λόγο», σχολίασε μέσω της συχνότητας του ΣΚΑΙ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης ήταν γιος του και πέθανε το 2016, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, ένα γεγονός που τον είχε επηρεάσει δραματικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε αποσυρθεί από τα φώτα.

Η κηδεία του θα γίνει αυτή την Πέμπτη στην Καλαμαριά.

Ο Χάρρυ Κλυνν γεννήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στις 7 Μαΐου του 1940 και αναγκάστηκε να εργαστεί από μικρή ηλικία λόγω κακών οικονομικών συνθηκών. Η συμμετοχή του σε μια βραδιά ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη άλλαξε τα πράγματα στη ζωή του, καθώς μαζί με το πρώτο βραβείο κατέβηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε επίσημα η καριέρα του.

Εκεί, παράλληλα με τις δραματικές του σπουδές στη σχολή του Π. Kατσέλη, εμφανιζόταν περιστασιακά σε κοσμικά κέντρα, όπως το «Kάστρο», ο «Bράχος», το «Tροκαντερό», το «Άλσος», και το «Γκρην Παρκ». Στη συνέχεια άρχισε να δουλεύει σε διάφορες ταβέρνες, αναψυκτήρια και καμπαρέ, που ανθούσαν εκείνη την εποχή, για μια τριετία ως πρώτος νουμερίστας και παρουσιαστής προγράμματος.

Ήταν το 1964 όταν ταξίδεψε στο Μόντρεαλ για μερικές εμφανίσεις, μια περίοδος στη ζωή του που κράτησε τελικά 10 χρόνια, αφού δούλεψε σε κέντρα της ελληνικής διασποράς στις ΗΠΑ και στον Καναδά για μία δεκαετία. Μάλιστα, εκεί συνεργάστηκε για χρόνια με το περιοδικό «Playboy», την εφημερίδα «Daily Worker», το «Village» και το «On the double».

Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1974 και ξεκίνησε να εμφανίζεται σε μπουάτ της Πλάκας. Άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός όταν κυκλοφόρησε ο πρώτος του δίσκος «Για Δέσιμο» το φθινόπωρο του 1978.

Οι ταινίες του σημείωναν ρεκόρ εισιτήριων, οι υπόλοιποι δίσκοι του γίνονταν επίσης ιδιαίτερα δημοφιλείς και οι εμφανίσεις του στην τηλεόραση τον έκαναν έναν από τους εμπορικότερους καλλιτέχνες.

H περίοδος της δισκογραφίας του στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 θεωρείται η πιο παραγωγική του εποχή. Παρέα με τον Γιάννη Κακουλίδη στα κείμενα και τον Γιώργο Κριμιζάκη στη μουσική δημιούργησε μια εξαιρετική τριλογία σάτιρας που άφησε εποχή δημιουργώντας θρυλικούς χαρακτήρες όπως του Τραμπάκουλα, σλόγκαν όπως το ”Και κλάμα η κυρία” και ανελέητης σάτιρας τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

Το ”Δοξάστε με”, οι ”Πατάτες” με την χαρακτηριστική σημείωση στο εξώφυλλο «Ζητούμε την κατανόηση του αγοραστικού κοινού δια την αντίστροφον εκτύπωσιν του άλμπουμ «Πατάτες», αλλά το Ντάτσουν 1500 του εξωφύλλου με πόρτα Άλφα Ρομέο και ζάντες Μερσέντες δεν εισάγεται ακόμη εις την χώραν μας με δεξιό τιμόνι» και το ”Μαλακά πιο μαλακά” όπου σατίρησε πετυχημένα από την Δυναστεία μέχρι τον Νταλάρα αποτέλεσαν σταθμούς στην καριέρα του.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα