Το ΚΘΒΕ έβαλε στόχο να μηδενίσει τα χρέη του

0
1890

εμσ (1)

Στην προσπάθεια που έχει κάνει η διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) να εξυγιάνει τα οικονομικά του οργανισμού, αναφέρθηκε με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρός του, Άρης Στυλιανού, με αφορμή τη χτεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για επιχορήγηση 100.000 ευρώ.

«Ως ΚΘΒΕ, με τα πολλά προβλήματα που είχε το θέατρο τα τελευταία χρόνια, έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια 1,5 χρόνο τώρα που είμαστε στη διοίκηση και στη διεύθυνση του θεάτρου, να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε την κυβέρνηση και τα υπουργεία να μας βοηθήσουν» τόνισε ο κ. Στυλιανού.

Η διοίκηση του ΚΘΒΕ ενημέρωσε χτες τον πρωθυπουργό για την πορεία των παραστάσεων και την αύξηση τόσο στην προσέλευση θεατών, όσο και στις εισπράξεις.

«Τον τελευταίο χρόνο η προσέλευση έχει αυξηθεί κατά 50% και κατά 28% οι εισπράξεις. Παραμένουν βέβαια κάποια χρέη από το παρελθόν, αν και έχουν μειωθεί από τα 8,5 εκ. ευρώ στα 4 εκ. ευρώ» εξήγησε ο κ. Στυλιανού.

Στόχος της διοίκησης του ΚΘΒΕ για την επόμενη διετία, σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, είναι οικονομική εξυγίανση του Οργανισμού.

«Να μπορέσουμε να μηδενίσουμε τα χρέη, να εξοφλήσουμε περίπου 2 εκατομμύρια σε ιδιώτες, εταιρείες, συνεργάτες, ενοίκια και να τηρούμε την πολύχρονη ρύθμιση του ΙΚΑ. Θα ήθελα να μη χρωστάει πια το Κρατικό» τόνισε.

Εξίσου ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του κ. Στυλιανού είναι να μπορεί το ΚΘΒΕ να δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να απολαμβάνει ποιοτικές παραστάσεις και πολιτισμό σε προσιτές τιμές εισιτηρίων και να συνεχίσει την καλλιτεχνική, αλλά και εκπαιδευτική του δράση.

Τα χρήματα της επιχορήγησης που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, θα διατεθούν σε εργασίες συντήρησης του Θεάτρου Δάσους (70.000 ευρώ) και του Θεάτρου Γης (30.000 ευρώ).

Το Θέατρο Δάσους, σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, δεν έχει συντηρηθεί σωστά τα τελευταία 20 χρόνια και η διοίκηση αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στην επισκευή σημείων που χρειάζονται παρεμβάσεις, αλλά και στη δημιουργία μιας έκθεσης φροντιστηρίου -όπως λέγεται στην γλώσσα του θεάτρου- με σημαντικά έπιπλα και αντικείμενα από παραστάσεις που έχουν φτιάξει σημαντικοί σκηνογράφοι. Η έκθεση αυτή θα είναι μόνιμη και επισκέψιμη, με στόχο να αποτελέσει πόλο έλξης για σχολεία και τουρίστες. Στο Θέατρο Γης, η επιχορήγηση θα αξιοποιηθεί για απαραίτητες για την ασφάλεια των πολιτών παρεμβάσεις.

Ο κ. Στυλιανού αναφέρθηκε ακόμη στη σημασία του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και στο γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται στην πόλη σε τακτά χρονικά διαστήματα. «Δεν είμαστε υποχρεωμένοι ως φορείς και ως πολίτες να τρέχουμε στην Αθήνα για να θέσουμε διάφορα ζητήματα. Είμαι χαρούμενος για αυτό ως πολίτης» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΚΘΒΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Τη συνέντευξη πήρε η Δήμητρα Κεχαγιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το θέατρο Δάσους βρίσκει χρήματα για επιδιόρθωση!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ