Θεσσαλονίκη

Το μυστήριο των τουρκικών σημαίων στο κάμπινγκ της Επανομής

Τουρκική απόβαση στην Επανομή;

Parallaxi
το-μυστήριο-των-τουρκικών-σημαίων-στο-220545
Parallaxi

Στο fb “Κίνηση Πολιτών Επανομής” αναρτήθηκε πριν λίγες ώρες η παρακάτω φωτογραφία που δείχνει τις τουρκικές σημαίες που κυματίζουν στην είσοδο του Κάμπινγκ στην Επανομή.

Εικόνα: Σακης Γιαμουσταρης σε ανάρτηση στο fb ‎”Κίνηση Πολιτών Επανομής”

Σύμφωνα πάντα με τις αναρτήσεις στη σελίδα η εικόνα προκάλεσε έντονη ανησυχία σε κατοίκους και επισκέπτες. Μάλιστα γρήγορα κυκλοφόρησε η παραποιημένη πληροφορία πως πρόσφυγες που μένουν στον Πάλιουρα ανύψωσαν τουρκικές σημαίες και “δούλεψαν” τα ιδιαίτερα οξυμένα αντανακλαστικά μερίδας συνδημοτών μας….

Τελικά η παρεξήγηση λύθηκε ευτυχώς πολύ γρήγορα  αφού οι σημαίες και η φρασκοβαμμένη κόκκινη μετόπη της εισόδου δεν οφείλονται σε κάποια παράλογη εθνικιστική ενέργεια της γείτονος χώρας αλλά στο ότι ο χώρος θα αποτελέσει σκηνικό για τα εξωτερικά γυρίσματα ταινίας, με τίτλο “The end of Humanity”, στον χώρο του κάμπινγκ και της δημοτικής πλαζ Πάλιουρας.

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μορτέζα Τζαφαρί* και θα προβληθεί στο επόμενο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν από τις 5 έως και τις 25 Αυγούστου και εκτός από το κάμπινγκ, γυρίσματα θα γίνουν στο Κτήμα Καραγκιόζη και στη Θεσσαλονίκη στο Μέγαρο Μουσικής. Ο κινηματογραφιστής από το Ιράν, πρόσφυγας και ο ίδιος, βρίσκεται εδώ και επτά χρόνια στην Ελλάδα, όπου ζήτησε και πήρε πολιτικό άσυλο.

Παρακάτω το trailer προηγούμενου ντοκιμαντέρ του που προβλήθηκε στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

*O Μορτέζα Τζαφαρί γεννήθηκε στην Τεχεράνη, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών και δούλεψε 12 χρόνια ως δημοσιογράφος στο IRNA & ISNA, στο Ιράν και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Κάλυψε τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν (2001), την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ (2003), τη στρατιωτική παρουσία του Ισραήλ στο Λίβανο (2006). Έκανε ντοκιμαντέρ για την αφγανική τηλεόραση, το Al Jazeera και το BBC. Δίδαξε επίσης στη Σχολή Καλών Τεχνών της Τεχεράνης και η φιλμογραφία του περιλαμβάνει περισσότερες από 30 μικρού μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ και 3 μεγάλου μήκους ταινίες.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα