Κόσμος

10 μαγευτικοί προορισμοί για εσένα που δεν αντέχεις τη ζέστη!

Δέκα προτάσεις ταξιδιών από τους αναγνώστες του Guardian.

Parallaxi
10-μαγευτικοί-προορισμοί-για-εσένα-που-δ-903036
Parallaxi

Ο υδράργυρος εδώ και αρκετό καιρό χτυπά “κόκκινο” και ενδεχομένως εσύ δυσαρεστείσαι με το γεγονός.

Υπάρχουν μέρη όπου μπορείς να βρεθείς για να αποφύγεις τη ζέστη. Τα μέρη αυτά είναι μάλιστα μαγικά.

Παρακάτω δέκα τέτοιοι προορισμοί που προτείνουν οι αναγνώστες του Guardian:

#1 Κομητεία του Σλίγκο, Ιρλανδία

Η δυτική ακτή της Ιρλανδίας παραμένει μια από τις καλύτερες καλοκαιρινές τοποθεσίες αν θέλετε να αποφύγετε τη ζέστη. Με τις θερμοκρασίες σπάνια άνω των 20 βαθμών Κελσίου και τις βροχοπτώσεις, είναι σίγουρο πως θα εκτιμήσετε αυτό το μέρος. Η Κομητεία του Σλίγκο είναι ένα από τα κρυμμένα διαμάντια του κόσμου και η παραλία Strandhill έχει όλα όσα χρειάζεστε για μια τέλεια μέρα: 

Μια όμορφη πεζοπορία ή μια ψυχρή βουτιά στον Ατλαντικό.

*Sarah

#2 Ρίγα, Λετονία

Η Ρίγα είναι ένας υπέροχος καλοκαιρινός προορισμός χωρίς υπερβολική ζέστη. Πάντα με θερμοκρασίες γύρω στους 22 C, η πρωτεύουσα έχει υπέροχη θαλασσινή αύρα που έρχεται από τη Βαλτική για να σας κρατά γεμάτους ενέργεια κατά τις καλοκαιρινές μέρες και όταν ο ήλιος δύει προς τα μεσάνυχτα. 

Η παλιά πόλη είναι επίπεδη και λαμπρή προς εξερεύνηση, με δρόμους δίχως αυτοκίνητα, με ξύλινα σπίτια, μεσαιωνικές εκκλησίες και μοντέρνα καφέ (για παγωμένη τοπική lager ή δροσιστικό τσάι) – και όλα σε τιμές που δε θα σας κάνουν να… ιδρώσετε. Μπορείτε ακόμη να κάνετε μια σύντομη βόλτα με το τρένο στην παραλία Jurmala, όπου η άμμος και η θάλασσα είναι αρκετά δροσερές για ηλιοθεραπεία και άνετο κολύμπι.

*Bill

#3 Εξωτερικές Εβρίδες

Δεν έχει πουθενά σαν τις Εξωτερικές Εβρίδες εάν επιθυμείτε να μείνετε στη δροσιά σας. Οι παραλίες είναι εκπληκτικές – με λευκή άμμο και καθαρά νερά – ωστόσο χρειάζεστε τα μάλλινά σας για παν ενδεχόμενο. Μείναμε στο Creagan na Mara κοντά στο Lochmaddy, στο “North Uist”.

*Toni Devonport

#4 Νησί Σκάι, Σκωτία

Μας αρέσει να κάνουμε μια ετήσια επίσκεψη στο Ardvasar στο νησί Σκάι. Είναι εύκολα προσβάσιμο με αυτοκίνητο, τρένο και φέρι. Αυτό το χωριό είναι φανταστικό. Εξερευνήστε τη νότια χερσόνησο του νησιού, γνωστή ως “Garden of Skye”. 

Υπάρχουν πολλοί όμορφοι περίπατοι και παραλίες με λευκή άμμο που θυμίζουν ακτές της Καραϊβικής και χωρίς τις υψηλές θερμοκρασίες. Το Ardvasar διαθέτει πολλές επιλογές για διαμονή.

*Isobel

#5 Κοπεγχάγη, Δανία

Την ώρα που η ζέστη και η λαοθάλασσα κάνουν τη νότια Ευρώπη να μην αντέχεται το καλοκαίρι, η Κοπεγχάγη παραμένει δροσερή από πολλές απόψεις. Οι θερμοκρασίες στην περιοχή κυμαίνονται στους 20 βαθμούς. 

Πηγαίνουμε κάθε καλοκαίρι και μπορούμε ακόμη και να κολυμπήσουμε σε παραλίες της Βαλτικής, όπως το Amager, ή τα υπέροχα λουτρά του λιμανιού. Είναι μια υπέροχη πόλη για περπάτημα, γεμάτη πλατείες, δρόμους χωρίς αυτοκίνητα και με καταπράσινα, σκιερά πάρκα. Ένας τρόπος για να παραμείνετε ψύχραιμοι είναι να κάνετε μια μονόωρη κρουαζιέρα στο κανάλι. Απλώς παρακολουθήστε τους ντόπιους να ψαρεύουν ή κάντε ένα πικνίκ που θα σας χαλαρώνει.

*Nigel Williams

#6 Το χωριό Κόλαση, Νορβηγία

Όταν έχει ζέστη και πρέπει να κάπως να δροσιστείτε, σκεφτείτε και μια επίσκεψη στο χωριό Κόλαση. Το μικροσκοπικό νορβηγικό χωριό έχει πολύ δροσερό κλίμα παρά το όνομά του. Υπάρχει και ένας πρακτικό σιδηροδρομικός σταθμός για εύκολο ταξίδι. Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Radisson Blu θα σας κοστίσουν περίπου 500 £.

*Ceri Mitchell

#7 Καταρράκτες στην Κορνουάλη

Κατευθυνθείτε προς τους καταρράκτες Golitha στον όμορφο ποταμό Fowey. Τα φυλλώδη δέντρα προσφέρουν την τέλεια σκιά, ενώ το παγωμένο ποτάμι είναι όνειρο. Οι σκοτεινοί βράχοι που καλύπτονται με βρύα μοιάζουν με πράσινα μαξιλάρια για νεράιδες.

*Elaine Pluckrose

#8 Μπέλφαστ

Περιπλανηθείτε στα σκιερά λιθόστρωτα σοκάκια της πόλης κρατώντας ένα παγωτό «Poor Bear» από το Cafe Mauds. Ακούστε μουσική από παντού ενώ κουβεντιάζετε με τους πιο φιλόξενους ντόπιους που θα βρείτε ποτέ. Βρεθείτε στα υπόγεια τοπικών παμπ για λίγη ζωντανή μουσική. Μην ξεχάσετε την επίσκεψη στο μουσείο Τιτανικού.

*Edele Watters

#9 Φαράγγι Cheddar, Σόμερσετ

Το φαράγγι αυτό “φωλιασμένο” στους λόφους Mendip του Σόμερσετ είναι το ιδανικό μέρος για να δροσιστείτε. Το δίκτυο των σπήλαιων εκεί κοντά παρέχει το τέλειο καταφύγιο από τον ήλιο. Το σπήλαιο του Gough είναι απίστευτα δροσερό, όχι μόνο λόγω των χιλιάδων ετών ιστορίας του αλλά και επειδή οι σπηλιές διατηρούν σταθερή θερμοκρασία στους 11 C.

*Charlotte McKnight

#10 Ισλανδία

Καλοκαίρι στην Ισλανδία: Η δροσερή πλευρά με όλη τη σημασία της λέξης. Μόνο το καλοκαίρι μπορείτε να σκαρφαλώσετε πίσω από τεράστιους καταρράκτες (Seljalandsfoss), να βρεθείτε σε σπηλιές πάγου και να κάνετε μια βόλτα με βάρκα ανάμεσα στα παγόβουνα στο Jökulsárlón. Ο ήλιος του μεσονυκτίου προσφέρει απεριόριστο φως, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε λεπτό.

*Louisa Gamble

Πηγή: Guardian

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα