Κόσμος

10 θεραπευτικά σημεία ανά τον κόσμο για να νιώσεις ευεξία

Από ιαματικά λουτρά μέχρι αλυκές. 

Parallaxi
10-θεραπευτικά-σημεία-ανά-τον-κόσμο-για-902886
Parallaxi

Υπάρχουν διάφορα σημεία ανά τον κόσμο που μπορούν να σε κάνουν να αναζωογονηθείς. 

Τι καλύτερο από ένα όμορφο μπαλκόνι ενός ξενοδοχείου και ένα ποτό στο χέρι με τον/την σύντροφό σου. 

Παρόλα αυτά υπάρχει και η επιλογή να βρεθείς σε μέρη με αληθινές θεραπευτικές ιδιότητες. 

Τέτοιες μαγικές τοποθεσίες είναι για παράδειγμα οι ιαματικές πηγές ή τα αρχέγονα δάση της Ιαπωνίας.  

Μέρη όπως τα προαναφερθέντα λέγεται πως απαλύνουν διάφορες ασθένειες. 

Αν η ιδέα μιας τέτοιας επίσκεψης σου φαίνεται ενδιαφέρουσα, ρίξε μια ματιά παρακάτω:

#1 Η Νεκρά Θάλασσα, Ισραήλ

Πέραν του γεγονότος ότι αυτή η λίμνη κόβει την ανάσα, φημίζεται κιόλας για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. 

Εδώ μπορείς να αλείψεις στο δέρμα σου μαύρη λάσπη για απολέπιση, καθώς και ανακούφιση δερματικών παθήσεων όπως η ψωρίαση. Η συγκεκριμένη επιλογή είναι κατάλληλη αν βασανίζεσαι από άσθμα, αρθρίτιδα, οστεοπόρωση και άλλα προβλήματα.

Σημειώνεται ότι, το νερό εδώ έχει επίσης χαμηλή περιεκτικότητα σε γύρη και άλλα αλλεργιογόνα. 

Ακόμα μία μοναδική ιδιότητα: Στα 400 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, οι επιβλαβείς ακτίνες UV φιλτράρονται με ένα μοναδικό τρόπο. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι αν είσαι λάτρης της ηλιοθεραπείας το σώμα σου θα απορροφήσει τα ωφέλιμα αποτελέσματα όπως τη βιταμίνη D χωρίς τον κίνδυνο να καείς. 

Λέγεται πως η Κλεοπάτρα ταξίδεψε έως εδώ με την αρχαία αιγυπτιακή της συνοδεία προκειμένου να κάνει μπάνιο στα νερά. 

#2 Νήσος Yakushima, Ιαπωνία 

Το να βρίσκεσαι στη φύση υπό τη σκιά αιωνόβιων δέντρων είναι στ’ αλήθεια ευεργετικό για τα κύτταρα! 

Αυτή η ξεχωριστή ορεινή περιοχή του τροπικού δάσους η οποία καλύπτει το ένα πέμπτο της νήσου είναι ένα δημοφιλές “σημείο” στην Ιαπωνία, ιδιαιτέρως γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. 

Στο Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO – 35 μίλια νότια της άκρης της νήσου Kyushu- κάθε κορυφή χαρακτηρίζεται ως σπίτι των θεών, ενώ υπάρχουν πολλοί ιεροί ναοί γύρω από το νησί. 

Ένας γιγάντιος κέδρος γνωστός ως Jōmon Sugi (2000- 7200 ετών) λέγεται πως είναι ο παλαιότερος στο νησί. Ο Jōmon Sugi καθώς και ένα σωρό άλλα αιωνόβια δέντρα λέγεται επίσης πως έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

#3 The Healing Hole, Μπίμινι, Μπαχάμες 

Μια λίμνη γλυκού νερού όπως καμία άλλη.

Είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα και βρίσκεται στο ανατολικό Μπιμίνι. Εδώ το γλυκό νερό μπλέκεται με το θερμό αλατόνερο. 

Προσοχή όμως: Δεν είναι εύκολο να εντοπίσεις αυτό το πλούσιο σε μέταλλα μέρος μόνος σου. Καλύτερα να προσλάβεις έναν οδηγό σε μια βαρκούλα για να είσαι σίγουρος πως θα καταφέρεις να φτάσεις στον προορισμό σου. 

Ερευνητής αναφέρει πως εδώ υπάρχει υψηλή περιεκτικότητα σε λίθιο, θείο και μαγνήσιο. Το λίθιο είναι ευρέως γνωστό για την θεραπεία διαταραχών της διάθεσης. Το μαγνήσιο χρησιμοποιείται για την υποστήριξη της λειτουργίας των μυών και την παραγωγή ενέργειας. Το θείο είναι αναγκαίο για το σώμα προκειμένου αυτό να λειτουργήσει.

#4 Τάος, Νέο Μεξικό

Στο Τaos’s Ojo Caliente, ένα από τα παλαιότερα θέρετρα στην Αμερική, μπορείς να απολαύσεις τους βραχώδεις γκρεμούς της ερήμου αλλά και το Cottonwood-studded bosque (ένα είδος δάσους στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες). 

Το Ojo Caliente φημίζεται για το ότι αποτελεί τη μόνη ιαματική πηγή στον κόσμο με τέσσερις διαφορετικούς τύπους μεταλλικών νερών χωρίς θείο κ.α. Η λίμνη βασίζεται στον σίδηρο και είναι ωφέλιμη για το ανασοποιητικό σύστημα. Η πηγή αρσενικού συνίσταται για αυτούς που αναζητούν ανακούφιση από την αρθρίτιδα και τα έλκη. Μπορείς να βουτήξεις στη λίμνη αν θέλεις να καταπραΰνεις το κουρασμένο μυαλό σου ή αν χρειάζεσαι κάποια βοήθεια με την κατάθλιψη.

#5 Αλυκές, Jan Thiel, Curaçao

Την στιγμή που θα φτάσεις σε αυτό το γερμανοκαραιβικό νησί θα μείνεις με το στόμα ανοικτό! 

Ναι, τα άγρια φλαμίνγκο είναι ένα ξεχωριστό θέαμα εδώ, αλλά δεν “πιάνουν μία” μπροστά στις Αλυκές. 

Οι επισκέπτες θα καταλάβουν πως είναι αδύνατο να βυθιστούν στον πάτο αυτών των φυσικών μεταλλικών πηγών (όπως και στη Νεκρά Θάλασσα) λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε μέταλλα.

Το μπάνιο στις αλυκές θα σε βοηθήσει με τις δερματικές παθήσεις και θα σε κάνει να νιώσεις περισσότερο συνδεδεμένος με τον εαυτό σου.

#6 Πηγές Saratoga, Νέα Υόρκη 

Υπάρχουν τόσες μεταλλικές πηγές να δεις σε αυτή την γοητευτική πόλη που έχει πάρει το όνομά της από τις διάσημες φυσικές πηγές της. 

Στο Σαρατόγκα Spa State Park μπορείς να κάνεις ποδήλατο ή να περπατήσεις γύρω από τα κατάφυτα στρέμματα για να πάρεις μια γεύση από τις ποικίλες πηγές, που περιέχουν σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο και άλλα. Λέγεται ότι θεραπεύουν δερματικές παθήσεις, βοηθούν σε πεπτικά προβλήματα και προωθούν την ευεξία εν γένει.

Οι ταξιδιώτες έρχονται εδώ από το 1700. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής σου, εκτός από την περιήγηση στις πηγές για να πιεις νερό, μπορείς επίσης να κάνεις ένα ιδιωτικό μπάνιο στα νερά του Roosevelt Mineral Baths and Spa για μια θεραπεία που θα σε βοηθήσει για χρόνια! 

#7 Spotted Lake, Okanagan Valley, Βρετανική Κολούμπια 

Η λεγόμενη Spotted Lake θεωρείται από τους ντόπιους ιερό μέρος που χρησιμοποιείται για θεραπείες στο πέρας των αιώνων. Η εναλλασσόμενη μπλε-πράσινη-κίτρινη λίμνη που λαμπυρίζει είναι απλά σε άλλη διάσταση (η κηλιδωτή της επιφάνεια αλλάζει κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες όσο τα μέταλλα στο νερό εξατμίζονται). Περιέχει επίσης κάποιες από τις υψηλότερες ποσότητες στον κόσμο από ασβέστιο, θειικό νάτριο και θειικό μαγνήσιο. Επιπλέον, η λίμνη περιέχει εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα οκτώ ακόμα μετάλλων και όχι μόνο. 

Κάθε κύκλος ή “κηλίδα” στο νερό λέγεται πως έχει ξεχωριστές θεραπευτικές ιδιότητες. 

#8 Ibusuki Sand Bath, Kagoshima, Ιαπωνία 

Η ιαματική αυτή πηγή αμμόλουτρου συνιστά το μόνο φυσικό αμμόλουτρο στον κόσμο. Εδώ άνθρωποι της Ιαπωνίας και από αλλού ταξιδεύουν για πάνω από 300 χρόνια ώστε να ξαπλώσουν σε ένα μικρό λάκκο στην παραλία. Καθώς τα ηφαιστειακά ιαματικά λουτρά είναι γύρω από την ακτή, η άμμος θερμαίνεται στους 122-131°F.

#9 Καταρράκτες του Νιαγάρα, Νέα Υόρκη

Κάθε ένας που έχει επισκεφθεί αυτούς τους τεράστιους καταρράκτες μπορεί να ομολογήσει πως η θέα είναι εκπληκτική! Ήξερες όμως ότι πιστεύεται πως οι καταρράκτες είναι μια φυσική πηγή αρνητικών ιόντων και θεωρούνται μια από τις μεγαλύτερες πηγές; 

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα αρνητικά ιόντα είναι μόρια στον αέρα, φορτισμένα με ηλεκτρισμό που μπορεί να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα αποτελέσματα στην ψυχολογία, στη διάθεση και τα επίπεδα του στρες. 

#10 Πηγή Lithia, Ashland, Όρεγκον

Ταξίδεψε στο πάρκο Lithia, που βρίσκεται κατά μήκος του ρυακιού Ashland στο νότιο Oregon, και θα βρεις μια κρήνη γεμάτη με νερό.

Τα νερά αυτά είναι γνωστά για τα οφέλη τους στην υγεία από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Αποτελεί ιδανική επιλογή αν ταλαιπωρείσαι με δερματικά νοσήματα, πεπτικές διαταραχές, αρθρίτιδα, μυϊκούς πόνους και άλλα. 

Μην το σκέπτεσαι, ετοίμασε βαλίτσες!

Πηγή: Travel + Leisure 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα