Ταξίδι

11+1 νέα θεματικά πάρκα στον κόσμο

Περιμένουν τους επισκέπτες τους για μοναδικές εμπειρίες.

Σόνια Ταλαντινού
111-νέα-θεματικά-πάρκα-στον-κόσμο-929813
Σόνια Ταλαντινού

Ταξίδι και περιπέτεια είναι το χρυσό δίπολο στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί εύκολα. Για τις οικογένειες -και όχι μόνο- που έχουν την άνεση και την ευκαιρία να επισκεφθούν, τόσο εντός όσο κι εκτός Ευρώπης, κάποιο από τα νέα και υπό κατασκευή θεματικά πάρκα του κόσμου, τους περιμένουν μοναδικές εμπειρίες!

Surftown MUC, Μόναχο, Γερμανία

Με προγραμματισμένο άνοιγμα το 2023, το μοναδικό πάρκο σέρφινγκ στην Ευρώπη θα εκτείνεται σε 20.000 τ.μ. και θα απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, που αναζητούν κύματα για εξατομικευμένες εμπειρίες αθλητισμού, προπόνησης και αναψυχής. Οι χώροι εστίασης, εκδηλώσεων, ηλιοθεραπείας, τα σαλόνια με παιδική ψυχαγωγία κι ένα ευρύ φάσμα υπαίθριων αθλημάτων δράσης θα μεταφέρουν μέσα στο αστικό περιβάλλον την απόλυτη καλοκαιρινή αίσθηση. Η εγκατάσταση θα λειτουργεί με μειωμένες εκπομπές CO2 και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Universal Resort, Πεκίνο, Κίνα

Η πανδημία μπορεί να σταμάτησε πολλά έργα υποδομής, αλλά όχι και την κατασκευή του πέμπτου και μεγαλύτερου θεματικού πάρκου της Universal Studios. Έτσι, πριν έξι μήνες, άνοιξε τις πύλες του, παρουσιάζοντας στο κοινό επτά συναρπαστικές θεματικές εκτάσεις, δύο ξενοδοχεία και την εμπορική περιοχή του. Στα highlights συγκαταλέγονται η πρώτη Kung Fu Panda Land, το δεύτερο Κάστρο Hogwarts στην Ασία, καθώς και η μεγαλύτερη Minion Land του κόσμου!

Super Nintendo World, Universal Studios, Οσάκα, Ιαπωνία

Πρόκειται για το πρώτο πάρκο -άνοιξε τις πόρτες του μόλις πέρσι- που βασίζεται αποκλειστικά στα παιχνίδια της εταιρίας και όπου οι επισκέπτες όχι μόνο θα κάνουν διαδρομές εμπνευσμένες από αυτά, αλλά θα περιτριγυρίζονται από εμβληματικά κτίρια και αξιοθέατα, όπως το Bowser’s Castle, τα Super Mushrooms ή τα κινούμενα μπλοκ κ.ά. Στο πρώτο Mario Cafe στον κόσμο το μεσημεριανό είναι must!

Plopsaqua Mechelen, Mechelen, Βέλγιο

Το υδάτινο πάρκο στο Βέλγιο, μεταξύ Αμβέρσας και Βρυξελλών, χτίζεται δίπλα στο μουσείο επιστήμης Technopolis και θα περιλαμβάνει μια γιγαντιαία περιοχή αναψυχής. Με θέμα τους χαρακτήρες του Studio 100, όπως οι Kabouter Plop, Samson και Bumba, θα διαθέτει θεαματικό πύργο με τσουλήθρες, εξωτερική πισίνα με χώρο ηλιοθεραπείας, πισίνα κυμάτων με εφέ φωτός και ήχου, θαλάσσια παιχνίδια, αφρόλουτρα, υδάτινη παιδική χαρά κι ένα ορμητικό ποτάμι!

Harry Potter Studio by Warner Bros, Τόκιο, Ιαπωνία

Η φανταστική χώρα του δημοφιλούς κινηματογραφικού μάγου αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες της τον Νοέμβριο του 2023. Το στούντιο θα κατασκευαστεί στη θέση ενός λούνα παρκ 94 ετών και αναμένεται να είναι ένα μεγάλης κλίμακας, καθηλωτικό project, που θα επιτρέψει στους fans να βιώσουν ολοκληρωτικά την εμπειρία Χάρι Πότερ. Ρεαλιστικά σκηνικά, αυθεντικά κινηματογραφικά σκηνικά και κοστούμια και πολλά ακόμα μαγικά περιμένουν τους επισκέπτες.

Sesame Place San Diego, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Τον Μάρτιο αναμένεται το νέο πάρκο στη νότια Καλιφόρνια, που θα περιλαμβάνει ζωντανές παραστάσεις χαρακτήρων, επτά διαδρομές με θέμα το Sesame Street, έναν διαδραστικό χώρο μουσικής και 11 υδάτινα αξιοθέατα -μαζί με μια πισίνα κυμάτων. Plus: Το Sesame Place θα είναι ένα πιστοποιημένο κέντρο αυτισμού με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και λειτουργίες φιλικούς στους χρήστες.

Avengers Campus, Walt Disney Studios Park, Παρίσι, Γαλλία

Το camp των Εκδικητών είναι ήδη ανοιχτό! Το νέο πάρκο διαθέτει, ανάμεσα σε άλλα, μια τεράστια εγκατάσταση για τους Avengers, αξιοθέατο Guardians of the Galaxy και Spider-Man, ενώ στην τραπεζαρία Pym’s Test Kitchen, σερβίρονται ιδιαίτερα φαγητά από «επιστήμονες» σε συνεργασία με τον Ant-Man και τη Wasp. Οι επισκέπτες εντοπίζουν κρυμμένα πασχαλινά αβγά με εκπλήξεις από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, καθώς και συνομιλούν με τους αγαπημένους τους ήρωες, όπως οι Black Panther, Black Widow, Thor, Loki, Doctor Strange κ.ά. κατά τη διάρκεια της βόλτας τους.

Disney Wish Cruise

Το ολοκαίνουργιο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, που θα ταξιδεύει εν πλω προς δεκάδες προορισμούς, θα κάνει πραγματικότητα τα πιο τρελά όνειρα των θαυμαστών της Disney. Μέσα σε μαγευτικά σκηνικά, οι ταξιδιώτες θα απολαμβάνουν εορταστικά γεύματα, τη συντροφιά των χαρακτήρων της Disney, την πρώτη κινηματογραφική περιπέτεια φαγητού της Marvel, βραδιές παιχνιδιών, ζωντανές εκπομπές, μια γευστική εμπειρία με θέμα το Frozen και πολλά ακόμα. Η Disney Cruise Line ανακοίνωσε ήδη κρουαζιέρες για το Halloween και τα Χριστούγεννα του 2022!

Legoland New York

Το μεγαλύτερο -αυτήν τη στιγμή- πάρκο Legoland στον κόσμο, που ξεκινάει τη λειτουργία του τον Απρίλιο, μέσα σε 150 στρέμματα. Επτά θεματικές εκτάσεις και δεκάδες επιλογές σε οικογενειακά αξιοθέατα και βόλτες συμπληρώνει το Legoland Hotel 250 δωματίων, που θα διαθέτει θεματικά δωμάτια με κουκέτες, κυνήγι θησαυρού και νυχτερινή διασκέδαση. Τέσσερις νεροτσουλήθρες, μια τεράστια διαδραστική δομή υδάτινου παιχνιδιού κι ένας σταθμός για αγώνες με σκάφη είναι μερικές από τις περιπέτειες που περιμένουν τους lego fans.

Lionsgate Entertainment World, Zhuhai, Κίνα

Το πρώτο θεματικό πάρκο της Lionsgate και μοναδικό με θέμα τον κινηματογράφο στην Ασία, διαθέτει 25 αξιοθέατα βασισμένα σε παγκόσμιες επιτυχίες του box office, όπως τα Hunger Games, The Twilight Saga, Divergent, Escape Plan και Now You See Me, διαδραστικές διαδρομές με προσομοιωτή VR και πληθώρα ακόμα συγκλονιστικών εμπειριών.

The London Resort, Kent, Μ. Βρετανία

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κλειστό υδάτινο πάρκο της Ευρώπης, που θα υποδεχτεί το κοινό το 2024, με θέατρα, χώρους για live, κινηματογράφους, ξενοδοχεία, εστιατόρια και ποικιλία από εγκαταστάσεις, όπως κατασκήνωση με θέμα τους δεινόσαυρους, υποβρύχιο χώρο εστίασης και αξιοθέατα βασισμένα σε υπερπαραγωγές, όπως Doctor Who, Sherlock, Mission: Impossible κ.ά.

Hello Kitty Theme Park, Hainang, Κίνα

Το θεματικό πάρκο στον κόλπο Haitang της Sanya, μια δημοφιλής παραλιακή πόλη της Κίνας, θα εκτείνεται σε 52 στρέμματα. Με ένα πολυτελές ξενοδοχείο 250 δωματίων, εμπορικές εγκαταστάσεις και χώρο θεματικού πάρκου, η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Εν αναμονή, λοιπόν, για τους φανατικούς της διασημότερης γάτας Bobtail του κόσμου!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα