Πολιτισμός

19 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Όλα τα κινηματογραφικά διαμάντια που μπορείς να απολαύσεις αυτό το Σάββατο από το σπίτι σου!

Parallaxi
19-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλεόρ-925414
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Θα Ζήσω (1995) σε σκηνοθεσία Τιμ Ρόμπινς

Η αδελφή Έλεν, μια σπλαχνική καλόγρια από τη Νέα Ορλεάνη, έρχεται σε επαφή με τον βαρυποινίτη και καταδικασμένο σε θάνατος Μάθιου, που περιμένει την εκτέλεσή του. Προσπαθώντας να τον στηρίξει πνευματικά και να του χαρίσει τη λύτρωση λίγο πριν τον θάνατο, η Έλεν θα έρθει αντιμέτωπη με τα σκοτεινά βάθη της ψυχής του και θα δει τις δικές της αντοχές να δοκιμάζονται.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 13/08 στις 00.15

Ταξίδι Με Ένα 303 (2018) σε σκηνοθεσία Hans Weingartner

Όταν η 24χρονη Γιουλ, φοιτήτρια βιολογίας, ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος ξεκινά ένα ταξίδι από το Βερολίνο προς την Πορτογαλία στο παλιό της τροχοκινούμενο όχημα τύπου 303, για να το πει στον φίλο της Άλεξ. Έξω από το Βερολίνο παίρνει μαζί της τον 24χρονο Γιαν, φοιτητή πολιτικών επιστημών, ο οποίος κάνει οτοστόπ προς την Ισπανία για να βρει τον βιολογικό του πατέρα, που δεν τον έχει ξανασυναντήσει ποτέ. Καθώς και στους δύο αρέσει να συζητούν, σύντομα αρχίζουν να μιλούν για την ανθρώπινη φύση, τον έρωτα και τις σχέσεις, για το νόημα της ζωής.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 13/08 στις 22.00

Αγκάθι (2017) σε σκηνοθεσία Γαβριήλ Τζάφκα

Η Λίζα και ο Γιάκομπ μόλις παντρεύτηκαν. Την ίδια νύχτα αποφασίζουν να πάνε ταξίδι του μέλιτος στην επαρχία της Δανίας.Ο Γιάκομπ, όμως, δεν γνωρίζει τον προορισμό τους, καθώς η Λίζα έκανε όλες τις προετοιμασίες μυστικά Όλα συμβαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο της Λίζα, μέχρι που η δια συνειδητοποιεί ότι το σχέδιό της βλάπτει την αγάπη τους και η πίστη τους μετατρέπεται σε φόβο.

*ΒΟΥΛΗ TV, Σάββατο 13/08 στις 23.00

Catwoman (2004) σε σκηνοθεσία Πιτόφ

Η ντροπαλή και ευαίσθητη Πέισενς Φίλιπς αισθάνεται άσχημα ακόμη και για την ίδια της την ύπαρξη! Διακριτική και ήσυχη, φροντίζει να είναι πρόθυμη και ευχάριστη με όλους, ενώ εργάζεται ως γραφίστρια στο ατελιέ μιας πολυεθνικής εταιρείας καλλυντικών, της Χέντερ Μπιούτι, την οποία διευθύνει ο δεσποτικός Τζορτζ Χέντερ μαζί με τη γυναίκα του και σούπερ-μόντελ, Λόρελ. Όταν η Πέισενς, από καθαρή σύμπτωση, ανακαλύπτει ένα σατανικό μυστικό, που κρύβεται πίσω από ένα αντι-γηραντικό προϊόν της εταιρείας το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα, θα βρεθεί παγιδευμένη στα δίχτυα μιας επικίνδυνης συνωμοσίας.

*OPEN BEYOND, Σάββατο 13/08 στις 21.00

Είσαι Ο Επόμενος (2011) σε σκηνοθεσία Άνταμ Γουίνγκαρντ

Μια συμμορία μασκοφορεμένων, εισβάλλει σε ένα εξοχικό στο οποίο έχει μαζευτεί η οικογένεια Ντέιβισον και αρχίζει να εκτελεί ένα – ένα τα μέλη της. Άλλα ένας επισκέπτης της οικογένειας αναδεικνύεται ως σοβαρός αντίπαλος της δολοφονικής ομάδας.

*OPEN BEYOND, Σάββατο 13/08 στις 23.00

Πολυθρόνα Για Δύο (1983) σε σκηνοθεσία Τζον Λάντις

Ένας αλαζόνας τραπεζικός επενδυτής και ένας φτωχός, πονηρός μικροαπατεώνας παίρνουν ο ένας τη θέση του άλλου, μετά από ένα στοίχημα ανάμεσα σε δυο πάμπλουτα ηλικιωμένα αδέλφια, που για να διασκεδάσουν την πλήξη τους αναρωτιούνται αν κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί…

*OPEN BEYOND, Σάββατο 13/08 στη 01.00

The Bye Bye Man (2017) σε σκηνοθεσία Στέισι Τάιτλ

Τρεις φοιτητές μετακομίζουν σε ένα παλιό σπίτι, όπου σύντομα συνειδητοποιούν ότι έχουν γίνει στόχος μιας υπερφυσικής οντότητας με το όνομα “The Bye Bye Man”. Η προσπάθειά τους όμως να τον απωθήσουν, προϋποθέτει ότι δεν πρέπει να αποκαλύψουν σε κανέναν την μάχη τους για επιβίωση, αφού όποιος μάθει την ύπαρξη της οντότητας, θα είναι και το επόμενο θύμα της.

*OPEN BEYOND, Σάββατο 13/08 στις 03.00

Ο Άνθρωπος Για Όλες Τις Δουλείες (1966) σε σκηνοθεσία Γιώργου Κωνσταντίνου

Ένας εκ πεποιθήσεως σκληρός ρεαλιστής, που πιστεύει ότι στην ζωή πρέπει να πατά κανείς επί πτωμάτων για να επιτύχει, διαφωνεί ριζικά με τον πατέρα του και, εγκαταλείποντας τις μεγάλες επιχειρήσεις ναυπηγείων που διαθέτει, εξαφανίζεται… Λίγο αργότερα πιάνει δουλειά σε ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα, ανακατεύεται στην ζωή των ενοίκων του και, ως “άνθρωπος για όλες τις δουλειές” τους φέρνει κοντά στην ευτυχία…

*MEGA, Σάββατο 13/08 στις 22.00

Επτά Ζωές (2009) σε σκηνοθεσία Γκάμπριελ Μουτσίνο

Ο Θεός έπλασε τον κόσμο και ο πλούσιος και ευτυχισμένος Μπεν Τόμας, κατέστρεψε τον δικό του σε επτά δευτερόλεπτα. Γι’ αυτό και εκπόνησε ένα περίπλοκο ανταποδοτικό σχέδιο: με ένα μεγάλο μυστικό να βαραίνει τη συνείδησή του, ο Μπεν Τόμας επιλέγει επτά άγνωστους ανθρώπους και προσπαθεί να βελτιώσει δραστικά τη ζωή τους για να εξιλεωθεί. Το μόνο κοινό στοιχείο ανάμεσά τους είναι ότι όλοι χρειάζονται άμεσα βοήθεια – οικονομική, πνευματική και ιατρική, Στην πορεία, όμως, συμβαίνει κάτι που δεν υπολόγιζε. Ερωτεύεται την Έμιλι Πόζα, μια νεαρή κοπέλα που πάσχει από την καρδιά της…

*MEGA, Σάββατο 13/08 στις 00.30

Ταξιδιώτης Στον Χρόνο (2015) σε σκηνοθεσία Μάικλ Σπίριγκ

Βασισμένο στο μυθιστόρημα “All You Zombies” του Ρόμπερτ Χάινλαϊν, αυτό το “sci-fi” θρίλερ μας δείχνει τη ζωή ενός κυβερνητικού πράκτορα, ο οποίος επιβάλλει τον νόμο και προλαμβάνει εγκλήματα πριν αυτά συμβούν, ταξιδεύοντας σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Στην τελευταία και μεγαλύτερη αποστολή της καριέρας του θα επιστρέψει για ακόμα μια φορά στο παρελθόν για να αντιμετωπίσει έναν αδίστακτο βομβιστή με τ’ όνομα “Fizzle Bomber”, που έχει ως στόχο την καταστροφή της Νέας Υόρκης το 1970. Η γνωριμία του με την διαφυλική Τζέην – Τζον θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην αποστολή του…

*MEGA, Σάββατο 13/08 στις 02.50

Είναι Όλοι Τους Καλά (2009) σε σκηνοθεσία Κερκ Τζόουνς

Ο Φρανκ Γκουντ δουλεύει όλη του τη ζωή προσπαθώντας να εξασφαλίσει το καλύτερο για την οικογένειά του. Όταν πια βγαίνει στη σύνταξη, συνειδητοποιεί ότι έχει χάσει επαφή με τα παιδιά του. Έτσι, ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι επανασύνδεσης με τους δυο γιους και τις δύο κόρες του. Στην πορεία, θα ανακαλύψει πολύ περισσότερα για τη ζωή των παιδιών του, για τις σχέσεις του μαζί τους, αλλά και για τον ίδιο του τον εαυτό.

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 13/08 στις 21.00

Η Μέθοδος Της Αράχνης (2001) σε σκηνοθεσία Λι Ταμαχόρι

Η κόρη ενός πανίσχυρου γερουσιαστή πέφτει θύμα απαγωγής μέρα μεσημέρι από το σχολείο της. Ο απαγωγέας είναι ο αδίστακτος κακοποιός Γκάρι Σόνετζι, ο οποίος έχει μια ιδιαίτερη εμμονή. Θέλει να προκαλέσει τον διάσημο ντετέκτιβ, ψυχολόγο και συγγραφέα Άλεξ Κρος να τον κυνηγήσει. Ο Άλεξ Κρος έχει πάρει πρόωρη σύνταξη μετά το θάνατο της συνεργάτιδάς του και δε βρίσκεται πλέον σε ενεργό δράση. Προκειμένου όμως να σωθεί ένα αθώο θύμα, θα αναλάβει αυτή την τελευταία αποστολή με τη βοήθεια μιας γοητευτικής μυστικής πράκτορα, της Τζέσι Φλάναγκαν.

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 13/08 στις 23.00

Ο Κυνηγός (1990) σε σκηνοθεσία Στίβεν Χόπκινς

Λος Άντζελες 1997. Έμποροι ναρκωτικών βρίσκονται σφαγιασμένοι αποτρόπαια χωρίς κανένας να γνωρίζει το δράστη. Το FBI αναλαμβάνει τη σχετική έρευνα, αλλά ένας αστυνομικός αποφασίζει να βρει το δολοφόνο με δική του πρωτοβουλία, χωρίς να υποψιάζεται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον εξωγήινο πολεμιστή.

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 13/08 στη 01.00

Ένα Aσύλληπτο Κορόιδο (1969) σε σκηνοθεσία Θανάση Βέγγου

Ο Θανάσης, κουρέας στην Πλάκα, είναι ερωτευμένος με την κόρη του Χαρούπογλου, συνεργάτη των Γερμανών στην περίοδο της Κατοχής. Ο Χαρούπογλου φιλοξενούσε τότε στο σπίτι του έναν Γερμανό συνταγματάρχη, ο οποίος λίγο πριν φύγει από την Αθήνα έθαψε στην αυλή του Θανάση έναν θησαυρό. Ο Γερμανός λοιπόν επισκέπτεται τώρα τον Θανάση και του προτείνει να αγοράσει το κουρείο του. Ο Θανάσης όμως, υπερασπιζόμενος τα πάτρια εδάφη, αρνείται κατηγορηματικά να ενδώσει, μέχρι που ο συνταγματάρχης με τη βοήθεια του Χαρούπογλου αναγκάζεται να οργανώσει μία νυχτερινή επιχείρηση.

*ALPHA, Σάββατο 13/06 στις 20.00

Μια Μέλισσα Τον Αύγουστο (2007) σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη

Μια απέραντη, απόμερη παραλία που δεν μπορείς να φτάσεις αλλιώς, παρά μόνο με μισθωτή βάρκα. Εκεί επιλέγει να πάει και η παρέα του Χάρη με τη γυναίκα του, Βασούλα, την αδερφή του, Χίλντεγκαρντ, αλλά και την ερωμένη του, Μαρία. Όλα κυλούν ευχάριστα στο συγκεκριμένο αυγουστιάτικο πρωινό, μέχρι τη στιγμή που μια μέλισσα τσιμπάει τον αλλεργικό Χάρη. Εκείνος ξαφνικά πρήζεται απίστευτα και εμφανίζεται διογκωμένος με εντελώς διαφορετική μορφή! Το παραμορφωμένο από την αλλεργία alter-ego του θα εγκατασταθεί ανάμεσα σ’ αυτόν, τη γυναίκα του και την ερωμένη του, ανακατεύοντας συναισθήματα, μυστικά, αλήθειες και προκαλώντας… ανελέητο πανικό.

*ALPHA, Σάββατο 13/08 στις 23.40

Paddington 2 (2017) σε σκηνοθεσία Πολ Κινγκ

Ο πιο διάσημος αρκούδος του κόσμου επιστρέφει, με νέες περιπέτειες, σε μία μαγική ταινία για όλη την οικογένεια! Η πολυαναμενόμενη συνέχεια βρίσκει τον Πάντινγκτον ευτυχισμένο στο σπίτι της οικογένειας Μπράουν στο Λονδίνο. Ο Πάντινγκτον ψάχνει το τέλειο δώρο για τα 100ά γενέθλια της πολυαγαπημένης θείας του, Λούσι και εντοπίζει ένα μοναδικό pop-up βιβλίο στο μαγαζί με αντίκες του κ. Γκρούμπερ. Έτσι αναλαμβάνει μία σειρά από μικροδουλειές ώστε να μπορέσει το αγοράσει. Όταν όμως το βιβλίο κλαπεί, μόνο ο Πάντινγκτον και οι Μπράουν μπορούν να ανακαλύψουν τον κλέφτη, ο οποίος φαίνεται να είναι άσος στις μεταμφιέσεις…

*STAR, Σάββατο 13/08 στις 21.00

Κάλλιο Αργά, Παρά Αργότερα (2003) σε σκηνοθεσία Νάνσι Μέγιερς

Παρόλο που διανύει το εξηκοστό τρίτο έτος της ηλικίας του, ο Χάρι Λάνγκερ εξακολουθεί να… γοητεύεται από γυναίκες αρκετά μικρότερες απ’ αυτόν. Αυτή την εποχή το τελευταίο του «τρόπαιο» είναι η ελκυστική Μαρίν. Συνεπαρμένος από την καινούρια του κατάκτηση και έκδηλα ενθουσιασμένος, ο Χάρι προγραμματίζει να περάσουν μαζί στο εξοχικό της το Σαββατοκύριακο. Όμως, η κατάσταση σύντομα ξεφεύγει από τον έλεγχο. Η ξαφνική άφιξη της Έρικα, μητέρας της Μαρίν, ανατρέπει τις ισορροπίες και τα πράγματα μπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν ο Χάρι, σε μια… έκρηξη του πάθους του, παθαίνει καρδιακή προσβολή! Ανήμπορος και κατάκοιτος, ο Χάρι αναγκάζεται να παραμείνει στο σπίτι ενώ η Έρικα καταλήγει να αναλάβει τον ρόλο της… νοσοκόμας του. Καθώς οι δυο τους αρχίζουν να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον καλύτερα, δημιουργείται μια αμοιβαία έλξη, που σύντομα όμως έχει απρόβλεπτη εξέλιξη…

*STAR, Σάββατο 13/08 στις 23.15

Τζέϊμς Μπόντ Πράκτωρ 007: Ζεις Μονάχα Δυο Φορές (1967) σε σκηνοθεσία Σον Κόνερι, Λόις Μάξγουελ, Ντόναλντ Πλέζανς, Τετσούρο Τάμπα

Ένα άγνωστης προέλευσης διαστημόπλοιο «εξαφανίζει» ένα αμερικανικό και η ανθρωπότητα βρίσκεται στα πρόθυρα του τρίτου παγκοσμίου πολέμου! Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι πίσω από το πρωτοφανές περιστατικό κρύβεται η τρομοκρατική οργάνωση SPECTRE και ο Τζέιμς Μποντ αναλαμβάνει την έρευνα ταξιδεύοντας στην Ιαπωνία, όπου βρίσκεται το μυστικό αρχηγείο του Μπλόφελντ, αρχηγού της οργάνωσης.

*STAR, Σάββατο 13/08 στις 02.00

Ο Άνθρωπος Της Καρπαζιάς (1969) σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Το κεντρικό πρόσωπο της ταινίας είναι ένας ασήμαντος ανθρωπάκος, που όλοι στη γειτονιά τον έχουν του χεριού τους… Έρχεται, όμως, η ώρα που “οι βασανιστές” του την πληρώνουν ακριβά, αφού πέφτουν θύματα της ίδιας τους της φάρσας. Του δίνουν ασπιρίνες, λέγοντάς του ότι είναι ένα φάρμακο για να γίνει υπεράνθρωπος. Εκείνος όμως πείθεται από το ψέμα τους και ξαφνικά αποκτά όλες τις δυνάμεις που του χρειάζονται για να εκδικηθεί.

*ANT1, Σάββατο 13/08 στις 20.00

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα