Πολιτισμός

23 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Οι κινηματογραφικές προτάσεις για να δεις το πρώτο Σαββατόβραδο του Αυγούστου

Parallaxi
23-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλεόρ-918555
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Ρονίν (1998) σε σκηνοθεσία Τζον Φρανκενχάιμερ

Ο Ψυχρός Πόλεμος μπορεί να έχει τελειώσει, αλλά η καινούρια παγκόσμια τάξη πραγμάτων προσφέρει δουλειά σε μια ομάδα μισθοφόρων δολοφόνων που δέχονται να συνεργαστούν με όποιον τους δώσει τα περισσότερα.

Αυτοί οι επαγγελματίες, γνωστοί ως Ρόνιν, επιστρατεύονται στη Γαλλία από έναν μυστήριο πελάτη για μια, φαινομενικά, υπόθεση ρουτίνας: να κλέψουν μια τσάντα. Αυτή η απλή αποστολή όμως αποδεικνύεται εκρηκτική, καθώς στην πορεία αποκαλύπτεται ότι κι άλλοι παγκόσμιοι οργανισμοί προσπαθούν να αποκτήσουν τη συγκεκριμένη τσάντα. Τα μέλη των Ρόνιν πρέπει λοιπόν να κάνουν κάτι που δεν έχουν ξανακάνει στο παρελθόν: να εμπιστευθούν ο ένας τον άλλο. Μια απόλυτη περιπέτεια με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Ζαν Ρενό συγκλονιστικής δράσης αλλά και σκέψης!

*ΕΡΤ1, Σάββατο 06/08 στις 00.15

Diva (1981) σε σκηνοθεσία Jean-Jacques Beineix

Ο 18χρονος Ζιλ, ταχυδρόμος και λάτρης της Όπερα, φτιάχνει μια πειρατική κασέτα της διάσημης ντίβας Σίνθια Χόκινς, η οποία αρνείται γενικά να κάνει ηχογραφήσεις. Την επομένη, μια πόρνη, λίγο πριν δολοφονηθεί, βάζει μια κασέτα που αποκαλύπτει παρανομίες στον σάκο της μηχανής του. Από εκείνη τη στιγμή, η ζωή του Ζιλ αναποδογυρίζει, μιας και τον κυνηγούν η αστυνομία, δολοφόνοι, αλλά και παράξενοι Ασιάτες. Μόνο ο αινιγματικός Γκοροντίς και η μούσα του, Άλμπα, μπορούν να τον σώσουν από τον εφιάλτη.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 06/08 στις 22.00

Ο Λεφτάς (1958) σε σκηνοθεσία Νίκου Τσιφόρου

Ένας φτωχός τύπος, ο Θεοδόσης Μέντικας, που ζει σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, διατηρεί μια «τέντα θαυμάτων» σε λούνα παρκ. Μια μέρα μαθαίνει από κάποιον δικηγόρο ότι κληρονόμησε τον αδελφό του, χρόνια ξενιτεμένο στην Αφρική. Το χαρμόσυνο νέο τον κάνει να πουλήσει την τέντα του και να αλλάξει τρόπο ζωής, παρασύροντας και τον ανιψιό του Νάσο, τεχνίτη αυτοκινήτων και ερωτευμένο με τη Μαίρη, κόρη του φίλου του, επίσης ανθρώπου του λούνα παρκ, Μίχου Ντέρμα. Με δανεικά από έναν τοκογλύφο, θείος και ανιψιός ξεφαντώνουν με τη Λούση και την Μπέμπη, οι οποίες έχουν βάλει στο μάτι τα λεφτά τους. Όμως, μια δεύτερη διαθήκη που καθιστά κληρονόμο τον Ντέρμα, απομακρύνει τις δύο συμφεροντολόγες, ενώ ο Ντέρμας αποδεικνύεται άνθρωπος-μάλαμα, δίνοντας στον Θεοδόση τα χρήματα που του ανήκουν. Όσο για τη Μαίρη, είναι πρόθυμη να συγχωρέσει μια στιγμή αδυναμίας στον Νάσο, επειδή τον αγαπά αληθινά.

*ERT WORLD, Σάββατο 06/08 στις 03.15

Ο Εγωιστής Γίγαντας (2013) σε σκηνοθεσία Κλίο Μπάρναρντ

“Σε μια πόλη του εγγλέζικου Βορρά, ο 13χρονος Άρμπορ αποβάλλεται από το σχολείο και αρχίζει να περιφέρεται στη γειτονιά μαζί με τον κολλητό του Σουίφτι μαζεύοντας παλιοσίδερα και κλέβοντας καλώδια. Η γνωριμία τους με τον ρακοσυλλέκτη της περιοχής και η συμμετοχή τους σε αυτοσχέδιες ιπποδρομίες θα δοκιμάσουν τη φιλία των αγοριών, τα οποία αποφασίζουν να οργανώσουν μια επικίνδυνη κλοπή καλωδίων. “

*ΒΟΥΛΗ TV, Σάββατο 06/08 στις 23.00

Μαγικά Φίλτρα (1998) σε σκηνοθεσία Γκρίφιν Νταν

Οι αδερφές Γκίλιαν και Σάλι Όουενς, είναι δυο σύγχρονες… μάγισσες. Μεγαλωμένες από τις θείες τους μετά τον θάνατο των γονιών τους, ζουν σε μια επαρχιακή πόλη, η οποία τις θεωρεί υπαίτιες για κάθε ατυχία και κακό που συμβαίνει. Σαν να μην έφτανε αυτό, μια κατάρα που περνάει από γενιά σε γενιά τις έχει καταδικάσει να ζούνε μόνες, αφού κάθε άντρας που ερωτεύονται είναι καταδικασμένος να φύγει από τη ζωή. Η Σάλι όμως είναι αποφασισμένη να γνωρίσει τον έρωτα, αλλά για να το καταφέρει, θα πρέπει πρώτα να σπάσει την κατάρα…

*OPEN BEYOND, Σάββατο 06/08 στις 21.00

Amityville: Το Ξύπνημα (2017) σε σκηνοθεσία Φρανκ Χαλφούν

Η Μπελ μαζί με την μικρότερη αδελφή της και τον αδελφό τους που είναι σε κώμα, μετακομίζουν μαζί με τη μητέρα τους στην περίφημη βίλα του Αμίτιβιλ, για να βοηθήσουν την κατάσταση του μικρού. Αδιαφορώντας για τη φήμη της νέας κατοικίας τους ότι είναι στοιχειωμένη, προσπαθούν να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον. Τα πράγματα όμως θα έχουν μια εντελώς ανέλπιστη -όσο και τρομακτική- εξέλιξη…

*OPEN BEYOND, Σάββατο 06/08 στις 23.15

Απροσδόκητος Επισκέπτης (2014) σε σκηνοθεσία Άνταμ Ουίνγκαρντ

Ένας νεαρός στρατιώτης επισκέπτεται το σπίτι της οικογένειας Πίτερσον, ισχυριζόμενος ότι υπήρξε πολύ στενός φίλος του γιου τους, που σκοτώθηκε στον πόλεμο. Αν και με κάποια επιφύλαξη στην αρχή, η οικογένεια ανοίγει το σπίτι της στον Ντέιβιντ και σταδιακά τον βάζουν στη ζωή τους. Όταν όμως κάποιοι απροσδόκητοι θάνατοι αρχίζουν να καταφράφονται στην πόλη, η έφηβη κόρη τους, Άννα, αρχίζει να διαπιστώνει ότι αυτό συμβαίνει από τη μέρα που άρχισαν να φιλοξενούν τον Ντέιβιντ.

*OPEN BEYOND, Σάββατο 06/08 στη 01.00

Βαθιά Άγρια Θάλασσα (1999) σε σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

Ο επιχειρηματίας Ράσελ Φράνλκιν χρηματοδοτεί την έρευνα μιας νεαρής γιατρού σχετικά με τις δυνατότητες θεραπείας της νόσου Αλτσχάιμερ και γενικότερα των ασθενειών του ανθρώπινου εγκέφαλου. Η έρευνά της δεν διεξάγεται σε παραδοσιακά εργαστήρια, αλλά στη μέση του ωκεανού, επάνω σε ένα πλωτό σύμπλεγμα κτιρίων και περιφραγμένων δεξαμενών, με πειραματόζωα καρχαρίες. Όταν όμως στο πλαίσιο του πειράματος ο εγκέφαλός τους διογκώνεται, η πρώτη παρενέργεια θα είναι να γίνουν οι καρχαρίες πιο έξυπνοι απ’ όσο θα έπρεπε.

*OPEN BEYOND, Σάββατο 06/08 στις 02.45

Ο Κυρ- Γιώργης Εκπαιδεύεται (1977) σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη

Ο κυρ Γιώργης, παλιός ταβερνιάρης στον Πειραιά, σπουδάζει το γιο του στην Ευρώπη από όπου γυρίζει με σπουδαία διπλώματα. Παντρεύεται λοιπόν μια γυναίκα του “καλού” λεγόμενου κόσμου.

‘Ετσι ο ταβερνιάρης του Πειραιά πρέπει να εμφανισθεί στα σαλόνια και τις παρέες των συμπεθέρων του. ‘Ομως, για να γίνει αυτό πρέπει να υποστεί και την ανάλογη εκπαίδευση. Ετσι, γιός και νύφη θα υποβάλλουν τον κυρ Γιώργη σε ένα σωρό ταλαιπωρίες: από το πως να ντύνεται, πως να τρώει, πως να μιλάει, πως να περπατάει, πως να τρώει και άλλα κωμικοτραγικά. Πολύ γρήγορα όμως ο κυρ Γιώργης από “μαθητής” γίνεται δάσκαλος στην “καλή κοινωνία”. Στη “μάχη” με την “υψηλή” κοινωνία η “λαϊκή” ψυχή του θα βγει νικηφόρα…

*MEGA, Σάββατο 06/08 στις 22.00

Θα Κλέψω Τη Νύφη (2008) σε σκηνοθεσία Πολ Γουίλαντ

Ο Τομ έχει την τέλεια ζωή: είναι επιτυχημένος, σέξι και ξέρει ότι πάντα μπορεί να βασίζεται στην Χάνα, την καλύτερή του φίλη που αποτελεί και την μοναδική σταθερότητα στη ζωή του. ‘Ολα κυλούν ιδανικά, μέχρι τη στιγμή που η Χάνα φεύγει στη Σκωτία για ένα επαγγελματικό ταξίδι έξι εβδομάδων. Τότε ο Τομ ανακαλύπτει ότι η ζωή του είναι τελείως κενή χωρίς εκείνη και αποφασίζει να την ζητήσει σε γάμο μόλις γυρίσει. Οι αποφάσεις της Χάνα όμως τον προλαβαίνουν, αφού ξαφνικά του αποκαλύπτει ότι έχει ήδη αρραβωνιαστεί με έναν πλούσιο Σκοτσέζο, τον Κόλιν και ότι σκοπεύει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της στην Αγγλία. ‘Οταν η Χάνα ζητά από τον Τομ να γίνει ο “κύριος” επί των τιμών της, αυτός αποφασίζει απρόθυμα να αναλάβει τον ρόλο, με ένα και μοναδικό στόχο: να αποτρέψει τη Χάνα να παντρευτεί προτού είναι πολύ αργά. Και τελικά η μέλλουσα νύφη θα κληθεί να αποφασίσει ποιος είναι ο ιδανικός γαμπρός για την ίδια…

*MEGA, Σάββατο 06/08 στις 00.00

Το Ξύπνημα Των Θρύλων (1998) σε σκηνοθεσία Τζέιμι Μπανκς

Ο Δρ Γουέξλερ, καθηγητής Αμερικανικής Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Πέντλετον διδάσκει ότι οι αστικοί θρύλοι υπάρχουν για να μεταφέρουν κρυμμένα ηθικά διδάγματα. Οι φοιτητές του θα ανακαλύψουν σύντομα πόσο μοιραίες μπορεί να είναι στην πραγματικότητα αυτές οι ιστορίες.

Μια σειρά δολοφονιών στο πανεπιστήμιο βάζει σε υποψίες την Νάταλι, μια νεαρή και έξυπνη φοιτήτρια, η οποία αρχίζει να παρατηρεί μια παράξενη σχέση μεταξύ των δολοφονιών. Κανείς δεν την πιστεύει, μέχρι να είναι πολύ αργά…αφού ανακαλύπτει ότι εκείνη και οι φίλοι της είναι μέρος του απόλυτου αστικού μύθου ενός κατά συρροή δολοφόνου.

*MEGA, Σάββατο 06/08 στη 01.10

Ατελείωτη Εβδομάδα (2014) σε σκηνοθεσία Πίτερ Γκλανζ

Ο Κόνραντ Βάλμοντ είναι ένας άντρας με πολλά χρήματα και χωρίς κανένα σκοπό στη ζωή, ο οποίος ζει ανέμελα στο πολυτελές ξενοδοχείο των γονιών του στο Μανχάταν. Στο διάστημα, όμως, μιας και μόνης εβδομάδας, θα του κάνουν έξωση, θα τον αποκληρώσουν από την οικογενειακή περιουσία και ταυτόχρονα θα γνωρίσει τον έρωτα.

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 06/08 στις 21.00

Διαφυγή (2019) σε σκηνοθεσία Αλεξάντρ Αζά

Όταν ένας τεράστιος τυφώνας χτυπά τη Φλόριντα, η Χέιλι αγνοεί τις εντολές εκκένωσης για να αναζητήσει τον αγνοούμενο πατέρα της. Αφού τον εντοπίσει σοβαρά τραυματισμένο στο υπόγειο του πατρικού της, οι δυο τους θα παγιδευτούν από τα ορμητικά νερά που πλημμυρίζουν όλο και περισσότερο το σπίτι. Καθώς ο χρόνος που τους απομένει για να ξεφύγουν από την ισχυρή καταιγίδα εξαντλείται, η Χέιλι και ο πατέρας της ανακαλύπτουν ότι η ανερχόμενη στάθμη των υδάτων είναι το λιγότερο που πρέπει να φοβούνται.

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 06/08 στις 22.45

Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ (1998) σε σκηνοθεσία Άντονι Μινγκέλα

Στα τέλη της δεκαετίας του ’50 στη Νέα Υόρκη, ο εκατομμυριούχος εφοπλιστής Χέρμπερτ Γκρίνλιφ, ζητά από τον νεαρό Τομ Ρίπλεϊ να ταξιδέψει μέχρι την Ιταλία για να πείσει το γιο του, Ντίκι, να επιστρέψει στην Αμερική. Ο κύριος Ρίπλεϊ, που έχει προσποιηθεί ότι γνωρίζει τον Ντίκι, πηγαίνει στην Ιταλία για να τον βρει και γοητεύεται από τον πλούσιο και ανέμελο τρόπο ζωής του. Ο Ντίκι και η αρραβωνιαστικιά του, Μαρτζ, θα τον ξεναγήσουν στα μικρά χωριά της Νότιας Ιταλίας και ο Ρίπλεϊ θα νιώσει έντονη έλξη προς το πρόσωπο του Ντίκι, ο οποίος γίνεται το τέλειο πρότυπο προς μίμηση. Ο αρχικά φιλικός Ρίπλεϊ θα αποδειχθεί απρόβλεπτος και σατανικός και θα προσπαθήσει να κλέψει τη ζωή του Ντίκι.

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 06/08 στις 00.50

Ποιος Θανάσης (1969) σε σκηνοθεσία Θανάση Βέγγου

Ο Θανάσης έχει ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών και πουλάει με δόσεις σε πελάτες όχι και τόσο αξιόπιστους. Οι δουλειές του πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και γι’ αυτό αναγκάζεται να γυρίζει σαν σβούρα, μήπως και μαζέψει κάποια δόση. Οι περισσότεροι πελάτες του, όμως, δεν έχουν να τον πληρώσουν και ο Θανάσης από τη φύση του φιλεύσπλαχνος, αναγκάζεται να τους δανείσει. Κάποια μέρα προσλαμβάνει μια νέα και όμορφη κοπέλα, που μέσα σε λίγο διάστημα, καταφέρνει με την τσαχπινιά της να λύσει όλα τα προβλήματα. Οι δουλειές αρχίζουν να πηγαίνουν καλά και οι πελάτες πολλαπλασιάζονται. Ο Θανάσης, όμως είναι για άλλη μια φορά μπλεγμένος, αφού ερωτεύεται την κοπέλα.

*ALPHA, Σάββατο 06/08 στις 20.00

Αγώνες Πείνας: Φωτιά (2013) σε σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Η Κάτνις Έβερντιν έχει επιστρέψει σπίτι ασφαλής μετά τη νίκη της στους 74ους Αγώνες Πείνας μαζί με τον συμπαίκτη της Πίτα Μέλαρκ. Η νίκη τους σημαίνει ότι θα πρέπει να φύγουν από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους και να ξεκινήσουν μια “Περιοδεία της Νικης” σε όλες τις περιφέρειες. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, η Κάτνις αισθάνεται ότι η επανάσταση σιγοβράζει αλλά η Κάπιτολ έχει ακόμα τον έλεγχο καθώς ο Πρόεδρος Σνόου προετοιμάζει τους 75ους Αγώνες Πείνας – ένα διαγωνισμό που μπορεί να αλλάξει την Πάνεμ για πάντα.

*ALPHA, Σάββατο 06/08 στις 21.50

Μπραζιλέρο (2001) σε σκηνοθεσία Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

Ο Βασίλης Αρβανιτάκης, σημαντικός τοπικός παράγοντας μιας επαρχιακής πόλης, που πριν από δέκα χρόνια είχε πάρει χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να χτίσει ένα λαογραφικό κέντρο, δέχεται την επίσκεψη δύο Ιταλών ελεγκτών. Όμως, τα κονδύλια έχουν ξοδευτεί για να εξασφαλίσει μια πιο άνετη ζωή στην οικογένειά του, αλλά και στην αγορά ενός Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή για την τοπική ομάδα. Έτσι, αρχίζει να μηχανεύεται τρόπους για να ξεγελάσει τους δύο Ευρωπαίους, που ζητούν απλώς να δουν το κτίσμα.

*ALPHA, Σάββατο 06/08 στη 01.00

Εννέα Ζωές (2016) σε σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ

Ο Τομ Μπραντ είναι ένας υπερ-επιτυχημένος μεγιστάνας του επιχειρηματικού κόσμου, που όμως έχει απομακρυνθεί από την κόρη του, Ρεμπέκα, και τη σύζυγό του, Λάρα. Ενώ κατευθύνεται καθυστερημένος στο σπίτι του για το πάρτι γενεθλίων της κόρης του, ο Τομ σταματά σε ένα μυστηριώδες pet shop για να της πάρει ένα δώρο της τελευταίας στιγμής, μια γάτα. Ο Τομ όμως παθαίνει ένα ατύχημα και ξυπνάει εγκλωβισμένος στο σώμα της γάτας. Ο ιδιοκτήτης του pet shop τού εξηγεί ότι πρέπει να συμφιλιωθεί με την οικογένειά του μέσα σε μία εβδομάδα, ειδάλλως θα παραμείνει γάτα για πάντα!

*STAR, Σάββατο 06/08 στις 21.00 

American Pie: Reunion (2012) σε σκηνοθεσία Τζον Χούρβιτζ & Χέιντεν Σλόσμπεργκ

Η σχολική παρέα των ατίθασων έφηβων, μεγάλωσε. Κάποιοι παντρεύτηκαν, κάποιοι έκαναν παιδιά, κάποιοι χώρισαν αλλά όλοι ξαναβρίσκονται στο απρόβλεπτο reunion του σχολείου τους! Στην πολυαναμενόμενη αυτή συνάντηση, θα ανακαλύψουν πολλά και κυρίως πώς ο χρόνος και η απόσταση δεν αλλάξαν στο ελάχιστο τους δεσμούς φιλίας και τη διάθεση τους για ξεγνοιασιά, όπως τότε.

*STAR, Σάββατο 06/08 στις 22.50

Ένας Τέλειος Φόνος (1998) σε σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις 

Η Έμιλι Μπράντφορντ είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Στίβεν Τέιλορ παράλληλα όμως διατηρεί παράνομο δεσμό με τον καλλιτέχνη Ντέιβιντ Σόου. Ο Στίβεν γνωρίζει για τη σχέση τους. Ερευνώντας το παρελθόν του Ντέιβιντ και ανακαλύπτοντας κάποιες παλαιότερες απάτες του, προσεγγίζει το νεαρό καλλιτέχνη, του φανερώνει ό,τι γνωρίζει για τη ζωή του και του προσφέρει 500.000 δολάρια για να δολοφονήσει την Έμιλι. Ο Ντέιβιντ δέχεται και βέβαια ο φόνος πρέπει να φανεί ως ατύχημα. Όμως, σύντομα τα πράγματα θα πάρουν απρόβλεπτη τροπή για όλους.

*STAR, Σάββατο 06/08 στη 01.00

Looper (2012) σε σκηνοθεσία Ρίαν Τζόνσον

Σε μια εγκληματική κοινωνία του μέλλοντος, ο Τζο είναι ένας Looper, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, που δουλεύει για τη μαφία. Τα θύματά του είναι πράκτορες από το μέλλον, που στέλνονται στο παρελθόν μέσω μιας χρονομηχανής και ο Τζο φροντίζει να μη γλιτώσει κανείς. Είναι ο καλύτερος στο είδος του, η μαφία τον πληρώνει καλά, ζει μια ωραία ζωή. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι ο επόμενος στόχος είναι ο ίδιος του ο εαυτός, ο Τζο δεν καταφέρνει να πατήσει τη σκανδάλη…

*STAR, Σάββατο 06/08 στις 03.30

Η Αλίκη Στο Ναυτικό (1961) σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου

Η Αλίκη, κόρη του διοικητή της Σχολής Δοκίμων, μεταμφιέζεται σε ναύτη και κρύβεται σ΄ ένα από τα πλοία του στόλου για να συναντήσει τον αγαπημένο της, Δημήτρη. Όμως το πολεμικό αυτό πλοίο συμμετέχει σε μια εκπαιδευτική άσκηση και η παρουσία του χαριτωμένου κοριτσιού θα γίνει αφορμή για μια σειρά από απρόοπτες και διασκεδαστικές καταστάσεις.

*ANT1, Σάββατο 06/08 στις 22.00

Η Περίπτωση Λάρι Κράουν (2011) σε σκηνοθεσία Τομ Χανκς

Ο Λάρι Κράουν είναι ένας μέσος Αμερικανός, πωλητής σε πολυκατάστημα, που κάθε χρόνο βραβεύεται ως ο καλύτερος υπάλληλος. Μόνο που φέτος, αντί να του απονείμει βραβείο, η διεύθυνση θα τον απολύσει. Ο Λάρι βρίσκει ευκαιρία ν’ αλλάξει τη ζωή του ριζικά και να πάει στο Πανεπιστήμιο. Εκεί θα γνωρίσει την Τάλια, ένα «ελεύθερο πνεύμα» που θα τον οδηγήσει (με τη βέσπα της) στην απελευθέρωση και την Κυρία Τεϊνό, τη δασκάλα του, που θα τον εμπνεύσει, για πρώτη φορά στη ζωή του, να ερωτευτεί.

*ANT1, Σάββατο 06/08 στις 00.30

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα