Γευση

5 ωραίες προτάσεις για έξοδο

Τα καλύτερα events της πόλης γι' αυτή την εβδομάδα

Parallaxi
5-ωραίες-προτάσεις-για-έξοδο-899692
Parallaxi

Όλα αρχίζουν να μοιάζουν καλοκαίρι στην πόλη και δύο μεγάλα πάρτυ σε περιμένουν να ζήσεις τα πρώτα summer vibes με μουσικές που θα σε ξεσηκώσουν, δροσιστικά κοκτέιλς και καλό φαγητό. Ακόμα, μία ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία σε περιμένει να την ανακαλύψεις στον πεζόδρομο της Σκρα, ενώ τους πιστούς οινόφιλους περιμένουν μία ενδιαφέρουσα συνάντηση της Wine Plus κι ένας περίπατος μέσα στο εκπληκτικά όμορφο τοπίο των αμπελώνων του κτήματος “ΟΙΝΟΙ Αδάμ”. Ανακαλύψτε τα!

Wine Plus: New Wave Μοσχάτα

wineplus-1805.jpg

Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες οινοποιοί, εκτός από τα κορυφαία εκρηκτικά γλυκά Μοσχάτα κρασιά, μας προτείνουν και φινετσάτα ξηρά, λευκά & ροζέ, ήρεμα & αφρώδη.

Στην συνάντηση της Wine Plus την ερχόμενη Τετάρτη, έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τα Μοσχάτα σταφύλια, δοκιμάζοντας κρασιά τους από διαφορετικές αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας.

*Την Τετάρτη 18 Μαίου, 8μμ-10μμ, στο The Met Hotel, Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310 888311, info@wineplus.gr (Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη για τους επισκέπτες και τα μέλη)

CINCO DE MAYO by Mariél

mariel-1905.jpg

H  μεγαλύτερη καλοκαιρινή φιέστα σε περιμένει την Πέμπτη στο Mariel. Το Cinco de Mayo είναι μια μεξικανική γιορτή που τιμάει τη μάχη της Puebla, η οποία έλαβε χώρα στις 5 Μαΐου 1862. Εκτός της ιστορικής της σημασίας, αυτή η ημέρα είναι μια καλή αφορμή για να πιούμε τεκίλα, να φάμε τάκος και να καλωσορίσουμε το καλοκαίρι σαν γνήσιοι Μεξικανοί. 

To Mariel σε περιμένει στην πολύχρωμη αυλή του για να καλωσορίσεις το καλοκαίρι  σαν αυθεντικός κάτοικος της Puebla στη fiesta του Cinco de Mayo by Mariél, πίνοντας τα αγαπημένα σου cocktails, δοκιμάζοντας πικάντικες γεύσεις και χορεύοντας με δυνατή μουσική σε λάτιν και έθνικ ρυθμούς, που επιλέγει ο Dj Meaux.  “Hola Summer”!

*Την Πέμπτη 18 Μαίου, στο Mariel, μετά τις 8μμ, Παπαδοπούλου 16, Πανόραμα, Τ. 231 034 4335

Guilty pleasures κι 80s Superhits στο Αναψυκτήριο Μιμόζα

mimoza-1905.jpg

Μία όαση στα δυτικα της πόλης που άνοιξε πέρσι και απέκτησε γρήγορα, φανατικό κοινό, το Αναψυκτήριο Μιμόζα, ανοίγει και φέτος τις πόρτες του με ένα summer party. με τους Made In China.

Με την Disco αισθητική των 80s, τον rock ήχο των 90s και πινελιές από την τρέχουσα χιλιετία, οι Made in China σας υπόσχονται ένα μουσικό ταξίδι σε αξέχαστες εποχές και πολύ χορό.  

Το Αναψυκτήριο Μιμόζα – μία μίξη beach bar στην πόλη και πάρκου για χαλάρωση –  αποτελεί αγαπημένο spot για το καλοκαίρι και αναμένεται να σου χαρίσει “ανάσες” δροσιάς, μέσα στον αστικό ιστό.

*Την Πέμπτη 18 Μαίου, στις 9μμ, στο Αναψυκτήριο Μιμόζα, Λαγκαδά 167 με Ακριτών γωνία, πάροδος Διός, Αμπελόκηποι, Τ. 694 923 9864

Οι Nomade Et Sauvage στο Surfer Maya

nomade-et-sauvage.jpg

To Surfer Maya συνεχίζοντας τα επιτυχημένα pop up events, την ερχόμενη εβδομάδα παραδίδει τη σκυτάλη της κουζίνας στην ομάδα των Nomade et Sauvage , οι οποίοι επιφυλάσσουν μία ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία στον αστικό πεζόδρομο της οδού Αγαπης & Σκρα 8 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.  

Το ​​fast casual εστιατόριο που συνεχίζει να έχει προτάσεις σε street food λογική, με τεχνικές, εκλεκτή πρώτη ύλη και μπόλικη χειροποίητη δουλειά, αυτή τη φορά εποφυλάσσει γευστικές εκπλήξεις με τους Nomade Et Sauvage, να μαγειρεύουν τα υλικά στις φλόγες και στον καπνό των ξύλων, σε υπάιθρια φωτιά.

Μαζί τους ο Κωνσταντινος Αφιανες με τα εξαιρετικά κρασια του από την Ικαρια Afianes Wines.

*Την Πεμπτη 18 Μαίου, στο Surfer Maya, Σκρα 8

Οινικός Περίπατος στο Κτήμα Οίνοι Αδάμ

the-winehouse.jpg

Οι ΟΙΝΟΙ ΑΔΑΜ και το The Winehouse προσκαλούν όλους τους φίλους του κρασιού και της φύσης στον 1ο οινικό περίπατο ΟΙΝΟΙ ΑΔΑΜ the Walking Winehouse.

Έναν ανοιξιάτικο περίπατο μέσα στο εκπληκτικά όμορφο τοπίο των αμπελώνων του κτήματος “ΟΙΝΟΙ Αδάμ”, λίγο έξω από το χωριό Αδάμ Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα συνδυάσει τη φύση, το κρασί, το φαγητό, τη μουσική και την καλή παρέα. Κάθε αμπέλι και μία διαφορετική ιστορία, αλλά και ένα διαφορετικό κρασί για τα οποία θα σου μιλούν οι άνθρωποι των Οίνων Αδάμ στα διαλειματα του περιπάτου.

Ο αμπελώνας των Οίνων Αδάμ αποτελείται από πολλά μικρά αμπέλια διάσπαρτα σε μία ενιαία λοφώδη έκταση γεμάτη δέντρα, πλούσια χλωρίδα και πανίδα, απέραντες βιολογικές καλλιέργειες, αλλά και τα απομεινάρια ενός ιππόδρομου.

Τα μονοπάτι διασχίζει όλο αυτό το πανέμορφο τοπίο, το οποίο και αποτελεί τον περίπατο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, του οποίου η διάρκεια υπολογίζεται στα 70 λεπτά. Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία των κρασιών του κτήματος, την οποία θα παρουσιάσει ο αθλητικός και οινικός δημοσιογράφος Λευθέρης Πλακίδας, ακολουθούμενη από μουσική, φαγητό και άφθονο κρασί.

* Το Σάββατο 21 Μαίου, ώρα 10.30 πμ., στο Οινοποιείο Οίνοι Αδάμ στο Αδάμ Θεσσαλονίκης, Κόστος συμμετοχής: 20 € / άτομο | 8€ για παιδιά μέχρι 16 ετών Δηλώσεις συμμετοχής: Στο οινοποιείο 6936790475, 08:00-16.00, στο Winehouse 2310454187 καθημερινά 11.00-15.00 & 18.30-22.00 ή στα mail: wine@winehouse.gr. & info@adam-oinos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα