Γευση

Τα 6 must have drinks της παραλίας

Πώς θα δροσιστείτε με λίγες θερμίδες κάτω από τον ήλιο!

Parallaxi
τα-6-must-have-drinks-της-παραλίας-919029
Parallaxi

Της Διατροφολόγου Αναστασίας Μαμάτσιου

Το σκηνικό στην παραλία ή το αγαπημένο beach bar, στρωμένο! Το μόνο που λείπει είναι ένα δροσερό ρόφημα ή ποτό, με ελάχιστες θερμίδες.Μερικές ιδέες για να παραγγείλετε ή να φτιάξετε μόνοι το summer drink της αρεσκείας σας.

→ Smoothie
mamatsiou-5.jpg

Ένα παγωμένο ρόφημα με βάση τα φρούτα και κάποιο γαλακτοκομικό. Είναι δροσερό, γευστικό και θα σας κρατήσει! Μπορείτε να το φτιάξετε από το σπίτι σας ή να το παραγγείλετε στο beach bar! Οι επιλογές, ως συνήθως, είναι πολλές! Η δική μου πρόταση για εσάς, ένα πράσινο smoothie…

Θα χρειαστείτε…

1 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη με

1 μπανάνα,

1μήλο

τζίντζερ

1 χούφτα φρέσκο σπανάκι και μαϊντανό

→Φρέσκος χυμός πορτοκάλι
mamatsiou-3.jpg

Αποτελεί ιδανική επιλογή ως δροσιστικό ποτό στην παραλία. Προσφέρει ενέργεια και κορεσμό για κάποια ώρα. Ιδανικά, συνδυάστε τον με ξηρούς καρπούς για μεγαλύτερο κορεσμό και διάρκεια.

→ Δροσιστική σόδα
mamatsiou-6.jpg

 Μία σόδα ή κάτι παραπλήσιο -χωρίς ζάχαρη-, με λίγο λεμόνι ή τσάι, με διάφορες γεύσεις φρούτων! Ιδανικό ποτό που δροσίζει κι ενυδατώνει!

→ Μπύρα
mamatsiou-2.jpg

Επικρατεί λανθασμένα η άποψη ότι η μπύρα παχαίνει, προσθέτει λίπος στη περιοχή της κοιλιάς και συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών. Αυτό ισχύει όταν χάσεις το μέτρο και καταναλώσεις πολλές! Για κάποιον που θα κρατήσει το μέτρο στην μπύρα, περιέχει μικρή περιεκτικότητα σε αλκοόλ σε σύγκριση με άλλα ποτά και είναι ευεργετική. Έρευνες έχουν δείξει ότι η μαύρη μπύρα που φτιάχνεται από δημητριακά ολικής άλεσης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών

→ Το spritzers
mamatsiou-4-RuT3u.jpg

Είναι κρασί με αεριούχο νερό, με αποτέλεσμα να περιέχει τη μισή ποσότητα αλκοόλ απ’ ότι περιέχει ένα ολόκληρο ποτήρι κρασί.

→ Βότκα με σόδα
kitera-dent-6n-kxdpja3s-unsplash.jpg

Ναι, η βότκα έχει αρκετή ποσότητα αλκοόλ και θερμίδες, αλλά μαζί με τη σόδα που δεν περιέχει θερμίδες, και όχι με χυμούς ή αναψυκτικά, όπως συνοδεύεται συνήθως, αποτελεί ένα απόλυτα διαιτητικό ποτό για το καλοκαίρι στην παραλία.

*Η Μαμάτσιου Αναστασία είναι Διαιτολογος – Διατροφολόγος Msc με ειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία, NCFED και διατηρεί ιδιωτικό Διαιτολογικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, Ερμού 18Α, Τ. 2313089389, Κιν: 693 6434632 email: amamatsiou@gmail.com, site: nutriwellness.gr, Facebook, Instagram

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα