Parallax View

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το αλλιώτικο Σάββατο στον Λευκό Πύργο

Αντίστροφη μέτρηση για τις «Ιστορίες του Λευκού Πύργου».

Parallaxi
8-πράγματα-που-πρέπει-να-γνωρίζεις-για-τ-493350
Parallaxi
  1. Οι Ιστορίες του Λευκού Πύργου είναι η έναρξη των 54ων Δημητρίων Θεσσαλονίκης. Θα διαδραματιστούν το βράδυ του Σαββάτου, 29/9/2018 γύρω από το Λευκό Πύργο. Στο πλαίσιο της δράσης θα κλείσει η ο οδός Παύλου Μελά, κάτω από τη Μητροπόλεως, στις 7 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ. 

2. Με αυτή τη δράση γιορτάζουμε τα 30 χρόνια της λειτουργίας της Parallaxi. Το παλαιότερο σε κυκλοφορία free press της Ελλάδας. Που τα τελευταία δέκα χρόνια οργανώνει το αστικό πείραμα ”Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς”.

3. Έλα στο λιμάνι να δεις το πλοίο ”Aραμπέλλα” να σαλπάρει μετά μουσικής….στις 18:30 με την Φιλαρμονική του δήμου Θεσσαλονίκης να το αποχαιρετά μουσικά.

4.Zήσε από στεριάς την εμπειρία του πλωτού κινηματογράφου. Το πλοίο θα ξεκινήσει από την πρώτη προβλήτα του Λιμανιού και θα διασχίζει την παλιά παραλία, αργά και νωχελικά, μέχρι τον Λευκό Πύργο προβάλλοντας επίκαιρα του Λευκού Πύργου με την επιμέλεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και τη συνοδεία των κρουστών της ομάδας ”Κρούση”.

5. Αναβίωσε στιγμές και συναισθήματα του Λευκού Πύργου από το παρελθόν και απόλαυσε το θεατρικό δρώμενο, στην κάτω πλευρά του πύργου, στις 19:00 σε κείμενο Άκη Δήμου, σκηνοθεσία Χάρη Πεχλιβανίδη, με την σύμπραξη του ΚΘΒΕ και με live soundtrack από την ορχήστρα του ΟΜΜΘ MOYSA. Σε ένα μοναδικό πρόγραμμα, μια παράσταση, η οποία θα θυμίσει στους θεατές ιστορίες από τον Λευκό Πύργο από το πέρασμα των χρόνων.

6. Το γιγάντιο video mapping από την Όλγα Σφέτσα θα  δημιουργήσει ένα τεράστιο σκηνικό μεταμόρφωσης του μνημείου στις 19:40. Την προβολή πάνω στο μνημείο θα συνοδεύσουν αποσπάσματα από οπερέτες. Μονωδοί του Κρατικού Ωδείου τραγουδούν οπερέτες από την οροφή του μνημείου στη μνήμη του παλαιού κοσμικού καφενείου ‘’Ο Κήπος του Λευκού Πύργου’’.

7. Η βραδιά τελειώνει γιορταστικά και χορευτικά. Κρουστόφωνο, Sindos Concert Band και Έλενα Αγγελίδου αναλαμβάνουν να μας χορέψουν, στην Πλατεία Τσιρογιάννη απέναντι από τον Λευκό Πύργο στις 8:15.

8. Όλα τα δρώμενα είναι δωρεάν. Φορέστε χαμηλά παπούτσια, πάρτε το πρόγραμμα από την αρχή και απολαύστε μια βραδιά που ανήκει σε όλους μας!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα