Γευση

9+1 αγαπημένα healthy spots της πόλης

Υγιεινά στέκια  της Θεσσαλονίκης που αξίζει να γνωρίσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Parallaxi
91-αγαπημένα-healthy-spots-της-πόλης-929279
Parallaxi

Σε μια αστική καθημερινότητα, που όλοι κάνουμε προσπάθειες να υιοθετήσουμε όλο και περισσότερες νέες συνήθειες, οι οποίες θα μας διατηρούν υγιείς και χαρούμενους, επιλογές. 

Η πόλη δείχνει να πρεσβεύει το “healthy way of living” με πρωτοποριακά food spots, τα οποία ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή και τις γρήγορες ταχύτητες ζωής. Τα μοντέρνα στέκια προσφέρουν από πρωινό, brunch και κυρίως γεύματα μέχρι γλυκά, σνακ και healthy προϊόντα για vegans, vegeterians, αλλά κυρίως για τους πιστούς μιας ισορροπημένης διατροφής και ζωής!

Το Γλυκοπλαστείο της φύσης

glykoplasteio-1.jpg

Αν αναρωτιέσαι που μπορείς να φας γλυκούς πειρασμούς, απόλυτα υγιεινούς και χωρίς καμία ενοχή, το Γλυκοπλαστείο θα σε μυήσει σε όσα επιθυμείς να απολαύσεις κι έχουν ως βάση τους αγνά και φυσικά υλικά. Στην περίπτωσή του, είναι σημαντικό να αναφερθούμε πρωτίστως στο τι δεν περιέχουν τα γλυκά του, όπως ζάχαρη, σιτηρά -το 90% των ειδών του (όχι gluten free)-, τεχνικά χρώματα ή αρώματα, γαλακτοκομικά ή άλλα ζωϊκά προϊόντα (γάλα, βούτυρο, αβγά κ.λπ.), καθιστώντας τα ιδανικά για vegans, για όσους νηστεύουν ή απλώς για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Οι μικροί αυτοί διατροφικοί θησαυροί περιέχουν μόνο φυσικά γλυκαντικά, όπως μέλι, πετμέζι, αγαύη και φρούτα και διαθέτουν ως βασικό υλικό τους ωμούς ξηρούς καρπούς, με τους -απόλυτα γευστικούς κι έντονα γλυκείς- βασιλικούς χουρμάδες να χρησιμοποιούνται σε αρκετές παρασκευές του. Επίσης, υλικά με φυσικές χρωστικές, όπως ο κουρκουμάς και το τσάι μάτσα, και φυσικά, αρώματα, όπως η κανέλα και η βανίλια Μαδαγασκάρης.

glykoplasteio-2.jpg

Αφέσου στην ηδονή των γευστικών προτάσεων που προσφέρουν τα ωμοφαγικά παστάκια ψυγείου, όπως το Μάστερ Σεφ, ο Κορμός, το Καρότο Κέικ, το Τσιζ Κέικ Φρούτα του Δάσους, το Τυραμισού ή το Φράουλα Σοκολάτα. 

Τα μπισκότα και τα κουλουράκια ξεχωρίζουν για τις γεύσεις και την ευκολία τους ως σνακ: Πασταφλωράκι, Αμυγδάλου, Φαγόπυρο, Φυστικοβούτυρο, Χαρουπάλευρο, Ινδοκάρυδο, Φουντούκι, Πορτοκάλι, Κακάο και Βανίλια Μαδαγασκάρης, ενώ το τσουρεκάκι του -με γλυκαντικό το μέλι ή την αγαύη- γίνεται με άνεση η καθημερινή, γευστική μας συνήθεια.   

Όσο για τις μπάρες, τα παγωτά, τα μάφινς, τα κριτσίνια και τις σοκολάτες του, ακολουθούν κι αυτά τη healthy φιλοσοφία, ως απαραίτητο συστατικό μιας υγιούς και νόστιμης ζωής. Που μπορεί να είναι και τόσο γλυκιά!

*Το Γλυκοπλαστείον της φύσης, Ναυπλίου 24, Κάτω Τούμπα, τηλ. 2315 539222 Facebook, Instagram,  https://www.glykoplasteionthsfyshs.com/

Το Κρητικό Περβόλι

krhtiko-pervoli-1.jpg

Το Κρητικό Περβόλι μπορεί να ξεκίνησε τη διαδρομή του από τα Χανιά, αλλά ήταν το πρώτο salad bar της πόλης, πριν 10 χρόνια, που σύστησε στους Θεσσαλονικείς τις healthy διατροφικές συνήθεις on the go. Έχοντας ως επίκεντρο του DNA του τα υγιεινά γεύματα και ροφήματα για κάθε στιγμή της ημέρας, σε αυτό τo food spot όλα γίνονται από αγνές πρώτες ύλες και μπροστά στα μάτια σου.

Οι πράσινες σαλάτες είναι ό, τι πιο fresh θα απολαύσεις για ένα μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα. Με βάση τη φρεσκοκομμένη πράσινη σαλάτα κι extras φυσικά συστατικά και χειροποίητες σος, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα από 15 είδη, όπως η κλασική του Καίσαρα, η αγαπημένη Χανιώτικη, η γλυκόξινη Εξωτική, η πικάντικη Τονοσαλάτα ή η χορταστική κοτοσαλάτα. Οι δε φυσικοί χυμοί αναδίδουν τα αρώματα των φρέσκων, ζουμερών φρούτων, που -είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμούς- δημιουργούν αληθινά boosters υγείας και νοστιμιάς.

krhtiko-pervoli-2.jpg

Όλοι οι χυμοί παραδίδονται σε μπουκάλι με αεροστεγές κλείσιμο, για να διατηρούνται αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά για μεγαλύτερο διάστημα. Εδώ, θα βρεις, επίσης, αληθινά φρεσκοκομμένες φρουτοσαλάτες με γιαούρτι, μούσλι, μέλι, σοκολάτα, αλλά και δροσερά smoothies.

Η ήδη ενδιαφέρουσα κάρτα του έχει εμπλουτιστεί και μ’ ένα ακόμα γευστικό new entry∙ τα energy snacks, γιαούρτι με φυστικοβούτυρο, γκρανόλα, μέλι, ταχίνι ή σοκολάτα, που ενισχύουν ακόμα περισσότερο την ενέργειά σου κάθε στιγμή. Όλα τα προϊόντα του διατίθενται για take away ή μέσω delivery στον χώρο σου, από τις δημοφιλείς πλατφόρμες. Enjoy!

*Το Κρητικό Περβόλι, Δημητρίου Γούναρη 42, Πλατεία Ναυαρίνου, τηλ. 6981 714890 Facebook, http://tokritikopervoli.gr

Entopika Bakaleria

entopica-1.jpg

Περπατώντας στο κέντρο της πόλης θα συναντήσεις ένα μικρό, σύγχρονο και ταυτόχρονα παραδοσιακό παντοπωλείο που άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγους μήνες.  

Η πεποίθηση ότι το ποιοτικό φαγητό είναι δικαίωμα για όλους και πως γύρω από ένα τραπέζι με γεύσεις και αρώματα, μπορούμε να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές με αγαπημένα μας πρόσωπα, οδήγησαν δύο νέους ανθρώπους στη δημιουργία του entopica bakaleria.

Στα ράφια και τα ψυγεία του καταστήματος μπορείς να βρεις παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα: από ζυμαρικά και δημητριακά, μέχρι γαλακτοκομικά, τυροκομικά και αλλαντικά -ένα κατάλογο που συνεχώς μεγαλώνει. Το κοινό στοιχείο όλων αυτών των προϊόντων είναι η εξαιρετική τους ποιότητα καθώς και το ότι στην πλειοψηφία τους προέρχονται από μικρούς παραγωγούς. Η σύνδεση του καταναλωτή με τον παραγωγό είναι άλλωστε, το κύριο μέλημα των ιδιοκτητών.  

entopika-2.jpg

Μη φύγεις αν δε δοκιμάσεις προϊόντα που σπάνια θα συναντήσεις αλλού, όπως το Αγκωνάρι, ένα μοναδικό τυρί που φτιάχνεται στους πρόποδες του Ολύμπου από 100% πρόβειο γάλα και θυμίζει το ιταλικό πεκορίνο, το βιολογικό γιαούρτι από την Προσοτσάνη που έχει ένα άρωμα απ’ τα παλιά, αλλαντικό αρνίσιο ρολό από τη Δράμα, πίτες από τη Φλώρινα και την Κοζάνη, καθώς επίσης και τα χύμα όσπρια από το Βόιο και τις Πρέσπες.

Στο άμεσο μέλλον, στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος θα υπάρχουν τραπεζάκια-σταντ, όπου θα μπορεί κανείς να δοκιμάσει τις λιχουδιές συνοδεύοντάς τις με κρασί, τσίπουρο ή μπύρα από τη μικρή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα κάβα που διαθέτει το παντοπωλείο. Αξίζει να το επισκεφτείς!

*Entopica Bakaleria, Καστριτσίου 15, Τ. 231 130 1187, Facebook, Instagram

Exereton

exereton-1.jpg

«Γιατί αν τελικά είμαστε αυτό που τρώμε, ας είμαστε κάτι Exereton». Και κάπως έτσι ξεκίνησε μια ιστορία στη Θεσσαλονίκη, που στόχο της είχε να μυήσει τον σύγχρονο καταναλωτή σ’ έναν υγιεινό τρόπο ζωής, διαλύοντας τον μύθο του «υγιεινού vs νόστιμου».

Εδώ δεν έχετε απλά δεκάδες γευστικές εναλλακτικές σε υγιεινά τρόφιμα. Εδώ, θα ζήσετε μια ολιστική εμπειρία: από την αισθητική και το υπέροχο φως των χώρων, το άρωμα των ξηρών καρπών και των παρασκευών, τις πολυτελείς συσκευασίες, τα φίνα πιάτα, την παρουσίαση και τις μοναδικές γεύσεις -ακόμα και το χαρμάνι του εσπρέσο, που έχει δημιουργηθεί ειδικά για το κατάστημα, αφήνει μία επίγευση ξηρών καρπών-, την ευγένεια και κατάρτιση του προσωπικού. Όλα συνηγορούν στην απόλαυση, που περνάει πρωτίστως από την healthy προσέγγιση.

exereton-2.jpg

Από ξηρούς καρπούς και αλείμματα μέχρι μπάρες και διάφορα σνακ, όλα είναι φτιαγμένα από κορυφαίες πρώτες ύλες και βάση τους ξηρούς καρπούς. Με εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες, όπως ζάχαρη καρύδας ή σιρόπι αγαύης, τα προϊόντα είναι ιδανικά για μια δίαιτα χωρίς ζάχαρη. Και φυσικά με τις signature προτάσεις να ξεχωρίζουν, όπως οι μπάρες, τα bites και τα βούτυρα καρπών, που αλέθονται μπροστά στα μάτια σας -το κάσιους είναι απλά εθιστικό!  

Και για αυθεντικά υγιεινό brunch -αποκλειστικά στο κατάστημα της Θέρμης-, οι προτάσεις για κάθε διατροφική συνήθεια, όπως η κλασική γιαπωνέζικη ομελέτα, τα θεϊκά pancakes, το vegan healthy bowl με μανιτάρια σοτέ, κινόα και σάλτσα από κάσιους ή το vegetarian sandwich με χούμους, μανιτάρια, αβοκάντο και πιπεριά Φλωρίνης ανήκουν στην “to taste list”. Μαζί και οι επιλογές νηστίσιμων σνακ και πιάτων: vegetarian σάντουιτς, burger με άνθρακα και καπνιστό σολομό, σαλάτα με μαύρη φακή ή κινόα και sugar free χαλβάδες. Η πολυτέλεια μιας τεράστιας απόλαυσης στην καθημερινότητά μας!

*Exereton, Κούσκουρα 1, Τ. 2310220120, Στ. Καζαντζίδη 46, Θέρμη,  τηλ. 2310 464448 https://exereton.com, Facebook, Instagram

Rubik’s Superfood and Coffe

rubiks-1.jpeg

Εδώ και περίπου ένα χρόνο, το στενό Θεοχάρη, στο κέντρο της πόλης, έχει γεμίσει φωνές, γέλια και υπέροχες μυρωδιές. Ο λόγος; Το Rubik’s, το οποίο αφου πρωτοεμφανίστηκε στην Πάτρα πριν απο 3 χρόνια, τώρα φαίνεται να έχει αγαπηθεί πολύ και από το κοινό της Θεσσαλονίκης. Στόχος του, ο συνδυασμός του comfort και του healthy food με τον πιο δημιουργικό τρόπο!

rubiks-2.jpg

“Εμείς μεγαλώσαμε μέσα στα 90s με τη συνθήκη ότι το σπιτικό φαγητό είναι υγιεινό, ενώ το φαγητό έξω, το φαγητό διασκέδασης ας το πούμε, σιωπηλά οφείλει να είναι ανθυγιεινό… και γιατί ένας άνθρωπος είτε για λόγους υγείας, είτε από άποψη, είτε από εφήμερες τύψεις να πρέπει να αποκλείεται ουσιαστικά από μια τόσο βασική κοινωνική διασκέδαση; Τι μας εμποδίζει από το να αμφισβητήσουμε αυτή τη συνθήκη; ” μας λέει η Σοφία, χημικός μηχανικός με εξειδίκευση στα τρόφιμα και μία εκ των ιδιοκτητών του Rubik’s.

To μυστικό της επιτυχίας; “Όλα παίζουν τον ρόλο τους, από τις πρώτες ύλες μέχρι καλώς ή κακώς τα social media. Αλλά αν έπρεπε να διαλέξω ένα απ’ όλα, θα έλεγα την προσπάθεια που καταβάλλουν οι μάγειρες. Ο στόχος απ’την αρχή ήταν τα προιόντα μας να τα παίρνουν επειδή είναι νόστιμα και όχι επειδή είναι sugar free, low fat κτλ… αυτό να είναι έξτρα! Κάποιες φορές το πετυχαίνουμε, κάποιες άλλες μπορεί και όχι. Είναι δύσκολο να ανταγωνίζεσαι τους υπόλοιπους μάγειρες ενώ εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις λιγότερα υλικά και έχεις παραπάνω περιορισμούς. Π.χ. δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις επεξεργασμένο υδατάνθρακα ή πρέπει το πιάτο να έχει λίγα λιπαρά. Βέβαια, στη διαδικασία να ξεπεράσουμε αυτούς τους περιορισμούς, ακονίζεται η δημιουργικότητα και η φαντασία μας! ” συμπληρώνει.

Και όντως! Αν δεν μας ενημέρωναν ότι το cookie που μόλις είχαμε φάει ήταν vegan ή ότι η ζύμη από τα pancakes δεν εμπεριείχε ούτε βούτυρο ούτε αυγά και γαλακτοκομικά, δε θα μας είχε περάσει από το μυαλό!

Το Rubik’s σε περιμένει για να διαπιστώσεις και μόνο σου πως υγιεινό και νόστιμο μπορούν να συνδυαστούν, ακόμα κι αν μερικες φορές το να συνδυαστούν προκαλεί σύγχυση… όπως το να λύνεις ένα κύβο του rubik

Rubik’s Superfood and Coffee, Γεωρ. Θεοχάρη 5, T. 231 607 0061, Facebook, Instagram

Famideli

123.jpg

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, το famideli αποτελεί τον ορισμό του σπιτικού street food με την biο φιλοσοφία. Εδώ, μπορείς να απολαύσεις ένα ολοκληρωμένο πρωινό, να κάνεις ένα διάλειμμα από τη δουλειά για ένα σάντουιτς και μια σαλάτα ή απλά να προγραμματίσεις έναν γρήγορο καφέ.

Η καλή μέρα ξεκινάει με μια ζουμερή ομελέτα από βιολογικά αβγά ή ένα αυθεντικό τοστ με ελληνικά, ποιοτικά αλλαντικά και τυριά, συνοδεία ενός -στυμμένου στο χέρι- χυμού πορτοκάλι, bio χυμού από ρόδι ή ενός αποτοξινωτικού ροφήματος, όλα on the spot! Αν ακολουθείς αυστηρή διατροφή, προτείνουμε τα bowls από bio γιαούρτια με σούπερ τροφές, σπόρους και ξηρούς καρπούς, ενώ τα ροφήματα γιαουρτιού, που παρασκευάζονται και από γάλα καρύδας για vegeterians και vegans, τα togurts, θα γίνουν τα αγαπημένα σου.

fami-deli.jpg

Οι σαλάτες εδώ είναι must. Η Black Passion με μαύρη φακή beluga, η Αποτοξινωτική με βιολογική κινόα και η Ceasar’s δε χρειάζονται συστάσεις. Αν, όμως, επιλέξεις κάτι πιο χορταστικό, τα σάντουιτς, όπως το Master κοτόπουλο σεψωμί λαβάς, το Λονδρέζικο με ψητό μοσχάρι, το Βρούτος -η Ceasar’s σε τορτίγια-είναι απολαυστικά!

Το ίδιο και τα ζουμερά μπιφτέκια -Beyond από πρωτεΐνη μπιζελιού, Farmer από όσπρια, Avocado Paradise με bio pasta avocado Κρήτης και Pop eye με σπανάκι! Όλες τις λιχουδιές του απολαμβάνουμε είτε στα εξωτερικά τραπεζάκια, είτε τα παίρνουμε to go, καθώς και στον χώρο μας, μέσω delivery από τις γνωστές πλατφόρμες.

*Famideli, Κουσκουρα 7, τηλ. 2310 274780,  Facebook, Instagram https://www.famideli.store

Join Juice Bars

join-1.jpg

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, είναι άλλωστε πρωτοπόροι στο healthy food and drink. Eισέβαλαν πριν μερικά χρόνια στη σύγχρονη αστική κουλτούρα, και απόκτησαν από την πρώτη στιγμή φανατικό κοινό σε όσους αποφάσισαν συνειδητά να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής , να κάνουν join σε μια καλύτερη ζωή, γεμάτη ενέργεια, θετική διάθεση –  με άλλα λόγια σε όλους αυτούς που τους αρέσει να πίνουν τη ζωή στο ποτήρι!

join-2.jpg

Εδώ θα βρεις καθημερινά τους πιο ψαγμένους διατροφικά, και δημιουργικούς γευστικά, συνδυασμούς φρεσκοστιμμένων χυμών, καθώς και μία πλούσια ποικιλία υγιεινών επιλογών, όπως energy bowls και smoothies με απρόσμενους συνδυασμούς φρούτων, λαχανικών, γάλακτος καρύδας και μυρωδικών, εξαιρετικό ελληνικό γιαούρτι σε συνδυασμούς δημητριακών, μελιού, σπόρων και μούσλι, υγιεινά snacks, τέλεια σάντουιτς, από hummus έως αβοκάντο εντός τους, σαλάτες – 9 διαφορετικές σαλάτες – και άπειρες άλλες επιλογές που σε ξελογιάζουν. Στα συν του και ο εξαιρετικής ποιότητας καφέ, για σένα που είσαι on the go και non-stop μαζί. 

Μια μικρή όαση ενός άλλου τρόπου απόλαυσης όσων μας προσφέρει η φύση!

Join Juice Bars, Λεωφόρος Νίκης 73 Τ. 2310250792, Facebook, Παλαιών Πατρών Γερμανού 10 Τ. 2310265754, Facebook, Instagram

Merry Berry

merry-berry-3.JPG

Μία υγιεινή πρόκληση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το Merry berry ήρθε για να σε μυήσει σ’ ένα πιο healthy way of life. Αν και το ίδιο μας συστήνεται ως “Healthy Bar”, θα μπορούσε να είναι ένα μίνι ρέστοραν για φυτοφάγους, vegan και όσους προσέχουν ευλαβικά τη διατροφή τους. Οποιαδήποτε ώρα κι αν βρεθείς στο κέντρο της πόλης, πριν ή μετά τη βόλτα σου, μπορείς να το επισκεφθείς αναζητώντας εναλλακτικές και ποιοτικές προτάσεις: φρεστοστυμμένοι χυμοί, smoothies με πρωτεΐνη, σπιρουλίνα ή αλόη, αλμυρά σνακς με ζύμη pinsa romana (με τρία είδη αλευριών), πεϊνιρλί με κιμά σόγιας, σάντουιτς με φιλετάκια σόγιας, πίτσα με τρούφα μανιταριού και φρέσκες σαλάτες.

merry-berry-2.JPG

Αν είσαι εθισμένος στα γλυκά, μπορείς άφοβα να επιδοθείς στην κατανάλωσή τους, αφού στο Merry όλα παρασκευάζονται χωρίς ζάχαρη, αλλά μόνο με σιρόπι αγαύης ή καρύδας. Οι τούρτες είναι ωμοφαγικές με βάση τους ξηρούς καρπούς και το βιολογικό λάδι καρύδας, δεν περιέχουν γλουτένη, είναι vegan και νηστίσιμες. Λατρέψαμε τη σούπερ Toblerone με καραμελωμένα αμύγδαλα και την Boundy με ινδοκάρυδο. Ό, τι επιθυμείς από τη βιτρίνα του μπορείς να το απολαύσεις στα τραπεζάκια του ή να το πάρεις μαζί σου και να συνεχίσεις τη βόλτα σου. Μια ένεση υγείας στην καθημερινότητα!

ExtraTip: Μπορείς να παραγγείλεις το πιο λαχταριστό Birthday Cake και να το μοιραστείς χωρίς τύψεις με τους δικούς σου, για τα πιο νόστιμα και υγιεινά γενέθλια!

*Merry Barry, Δημ. Γούναρη 5, τ. 2310 284860, Facebook

Nutribowl – Health Food & Desserts

nutribowl-1.jpeg

Όλες οι σπουδαίες ιδέες έχουν συνήθως μια ωραία ιστορία να διηγηθούν, όπως και το healthy spot Nutribowl στο κέντρο της πόλης, που αποτελεί μια ισορροπημένη επιλογή! Όταν η διατροφολόγος Αλεξάνδρα Κοντοδήμου σκέφτηκε τη δημιουργία ενός μαγαζιού για γρήγορο και υγιεινό φαγητό από αγνές πρώτες ύλες, δε φανταζόταν ότι θα γίνει το αγαπημένο στέκι των health lovers για το πρωινό και μεσημεριανό τους.

Στο απόλυτα αυτό pop περιβάλλον, με την ανοιχτή κουζίνα και τις βιτρίνες με τις κρύες λιχουδιές, υποδέχεσαι τη μέρα μ’ ένα μπέγκελ με σολομό, μια μπαγκέτα με αυθεντικό κοτόπουλο φιλέτο ή με γιαούρτια 2% με γκρανόλα και φρούτα ή ένα overnight oatmeal, ένα είδος vegan, σοκολατούχας πουτίγκας, από γάλα αμυγδάλου.

nutribowl-2.jpg

Τα smoothies, οι φυσικοί χυμοί και ο βιολογικός εσπρέσο απλά ολοκληρώνουν τη healthy εμπειρία. Δοκίμασε, επίσης, την ενδιαφέρουσα vegan παραλλαγή, smoothie bowls, που θυμίζουν περισσότερο κρέμα-παγωτό, με topics από φρέσκα φρούτα και γκρανόλα. Για τη συνέχεια, οι προτάσεις της κρύας κουζίνας αποδεικνύονται ιδιαίτερα νόστιμες, ανάμεσά τους το πιάτο με τόνο, σπιτικό κοτόπουλο ή φαλάφελ φούρνου -αυτό βγαίνει και σε τορτίγια.  

Τα γλυκά είναι ο αντίποδας στις γευστικές προτάσεις του και βασικός πυρήνας στο μενού. Όλα παρασκευάζονται με μέλι, σιρόπι αγαύης, χουρμάδες, στέβια κ.λπ. Εκτός από τις μπάρες δημητριακών και τα μαλακά μπισκότα, ζήτα τις vegan, λαχταριστές καριόκες ή τα απολαυστικά energy bowls (Ferrero). Το highlight, όμως, είναι οι sugar-free τάρτες ημέρας, όπως η snickers -κάθε φορά μια διαφορετική πρόκληση. Δοκιμάστε το πιο υγιεινό και νόστιμο γεύμα στα τραπεζάκια του μαγαζιού, πακέτο to go είτε στον χώρο σας, μέσω delivery. Enjoy the fresh side of life! Don’t miss: Την πιο fun photo στο insta spot τοίχο του, με τη neon επιγραφή!

*Nutribowl, Προξένου Κορομηλά 3, T. 2311 826717, Facebook, Instagram

rOOTS

roots-1.jpg

Με καινοτόμα φιλοσοφία για την πόλη, μάς συστήθηκε ως το πρώτο vegan spot στη Θεσσαλονίκη πριν χρόνια, με χαρακτήρα ξεκάθαρα ευρωπαϊκό, αναβαθμίζοντας τη γειτονιά της πλατείας Άθωνος. Αν δεν το έχεις ήδη επισκεφθεί, η περίοδος της νηστείας είναι μια καλή ευκαιρία να γευτείς ποιοτικό νηστίσιμο φαγητό, σε εκδοχές που θα σε εκπλήξουν ευχάριστα. 

Αλλωστε έχει ήδη το δικό του πιστό κοινό , που το εκτιμούν για την ποιότητα και τον προσανατολισμό του. Ανήσυχο και δημιουργικό, ανανεώνει δύο φορές τον χρόνο το μενού του, με την υπογραφή του πάντα ενημερωμένου σεφ Γιώργου Τσολερίδη, και πιάτα που σίγουρα θα θες να ξαναδοκιμάσεις. 

roots-2.jpg

Προτείνουμε το κριθαρώτο verde από ποικιλία κουνουπιδιών, τη ramen noodle σούπα στη vegan εκτέλεσή της, με λαχανικά και ωμά μανιτάρια, καθώς και το πεντανόστιμο sloppy joe σε στρογγυλή τζιαπάτα με vegan κιμά από ηλιόσπορο και vegan cheddar. H απόλαυση εδώ συνεχίζεται μέχρι το βράδυ με αγαπημένα κοκτέιλ, σ’ ένα μοντέρνο περιβάλλον, πνιγμένο στο χρώμα και τις ωραίες μουσικές. 

Θεωρείται ιδανικό τόσο για προσωπικές όσο και για επαγγελματικές συναντήσεις, αλλά και για early drinks συνοδεία ιδιαίτερων γευστικών προτάσεων.

*rOOTS, Μπαλάνου 4-6, τ. 2310 268063, Facebook

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα