Κινηματογράφος

9 κρυφά διαμαντάκια του αριστουργηματικού στούντιο A24

Δείτε μερικές από τις πιο υποτιμημένες ταινίες του στούντιο, που δεν δέχθηκαν την αναγνώριση που τους άξιζε.

Parallaxi
9-κρυφά-διαμαντάκια-του-αριστουργηματ-917773
Parallaxi

Η φήμη της A24, μία εταιρία παραγωγής ανεξάρτητων ταινιών, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω της ιδιαίτερα ατμοσφαιρικής διάθεσης των πρότζεκτ της, καθώς και της τεράστιας γκάμας ταινιών, που ικανοποιούν το κάθε κοινό.

To studio είναι γνωστό για ταινίες όπως το Midsommar, το Moonlight και το Lady Bird, όμως υπάρχουν δεκάδες άλλα κρυφά διαμάντια τα οποία έχουν παραμείνει στην αφάνεια και αξίζει να λάβουν την κατάλληλη αναγνωσιμότητα.

American Honey (2016)

american-honey.png

Η Star, μία έφηβη κοπέλα, φεύγει από το προβληματικό της σπίτι και τρέχει μακριά με ένα ταξιδιωτικό συνεργείο πωλήσεων, που διασχίζει την αμερικανική μεσοδυτική ακτογραμμή, πουλώντας συνδρομές περιοδικών από πόρτα σε πόρτα. Βρίσκοντας τα πόδια της σε αυτή τη συμμορία εφήβων, ένας από τους οποίους είναι ο Jake, σύντομα υιοθετεί τον τρόπο ζωής του γκρουπ με σκληρά πάρτι, παραβίαση του νόμου και νεανική αγάπη.

Σκηνοθεσία: Andrea Arnold

Είδη: Περιπέτεια, Δράμα, Ρομάντζο

Locke (2013)

locke.png

Ο Ivan Locke, έχει εργαστεί επιμελώς για να φτιάξει τη ζωή που έχει οραματιστεί, αφιερώνοντας τον εαυτό του στη δουλειά που αγαπά και στην οικογένεια που λατρεύει. Κατά την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, ο Ivan δέχεται ένα τηλεφώνημα που θέτει σε κίνηση μία σειρά γεγονότων που επηρεάζουν τόσο τον ίδιο και την δουλειά του, όσο και την οικογένεια του. Όλα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια μίας απόλυτα καθηλωτικής βόλτας με αυτοκίνητο, με τον Ivan να προσπαθεί να πάρει την κατάλληλη απόφαση και να διατηρήσει ανέγγιχτη την προσεκτικά καλλιεργημένη ύπαρξή του.

Σκηνοθεσία: Steven Knight

Είδη: Δράμα

The Last Black Man in San Francisco (2019)

the-last-black-man-in-san-francisco.png

Ο Jimmie Fails ονειρεύεται να ανακτήσει το βικτοριανό σπίτι που έχτισε ο παππούς του στην καρδιά του Σαν Φρανσίσκο. Μαζί με τον καλύτερό του φίλο Mont, προσπαθεί να νιώθει πως ανήκει σε μία γρήγορα μεταβαλλόμενη πόλη που φαίνεται να τους έχει αφήσει πίσω. Καθώς αγωνίζεται να επανασυνδεθεί με την οικογένειά του και να ανασυγκροτήσει την κοινότητα που λαχταράει, οι ελπίδες του τον τυφλώνουν από την πραγματικότητα της κατάστασής του.

Σκηνοθεσία: Joe Talbot

Είδη: Δράμα

First Reformed (2017)

first-reformed.png

Ο Ernst Toller είναι ένας μοναχικός πάστορας σε μία μικρή εκκλησία στα βόρεια της Νέας Υόρκης. Όταν μία έγκυος ενορίτης του ζητά να συμβουλεύσει τον σύζυγό της, έναν ριζοσπαστικό περιβαλλοντολόγο, ο κληρικός βρίσκεται βυθισμένος στο δικό του βασανισμένο παρελθόν και εξίσου απελπισμένο μέλλον, μέχρι που βρίσκει τη λύτρωση σε μία πράξη μεγαλειώδους βίας.

Σκηνοθεσία: Paul Schrader

Είδη: Δράμα, Μυστήριο, Θρίλερ

Waves (2019)

waves.png

Τοποθετημένο στο ζωντανό τοπίο της Νότιας Φλόριντα, η ταινία παρακολουθεί το επικό συναισθηματικό ταξίδι μίας οικογένειας αφροαμερικανών των προαστίων, με επικεφαλής έναν καλοπροαίρετο αλλά αυστηρό πατέρα, καθώς πλέουν στα μονοπάτια της αγάπης, της συγχώρεσης και της διασύνδεσης, μετά από μία απώλεια.

Σκηνοθεσία: Trey Edward Shults

Είδη: Δράμα, Ρομάντζο,

A Ghost Story (2017)

a-ghost-story.png

Πρόσφατα νεκρό, ένα φάντασμα με λευκά σεντόνια, επιστρέφει στο σπίτι του στα προάστια για να παρηγορήσει την θρηνούσα σύζυγό του, μόνο για να ανακαλύψει ότι στη φασματώδη του κατάσταση έχει ξεκολλήσει από τον χρόνο, αναγκασμένο να παρακολουθεί παθητικά, καθώς η ζωή που ήξερε και η γυναίκα που αγαπούσε σιγά σιγά ξεγλιστρούν. Χωρίς τίποτα να το κρατάει πίσω, το φάντασμα ξεκινά ένα κοσμικό ταξίδι στη μνήμη και την ιστορία, αντιμετωπίζοντας τα ανείπωτα ερωτήματα της ζωής και το τεράστιο μέγεθος της ύπαρξης.

Σκηνοθεσία: David Lowery

Είδη: Δράμα, Φαντασία, Ρομάντζο

The Florida Project (2017)

the-florida-project.png

Τοποθετημένο σε ένα τμήμα αυτοκινητόδρομου λίγο έξω από τη φανταστική ουτοπία του Disney World, η ταινία ακολουθεί την εξάχρονη Moonee και την επαναστατική μητέρα της Halley, στην πορεία ενός καλοκαιριού. Οι δύο τους ζουν στο «The Magic Castle», ένα οικονομικό μοτέλ που διαχειρίζεται ο Bobby, του οποίου το αυστηρό περίβλημα, κρύβει μία βαθιά καλοσυνάτη και συμπονετική διάθεση. Παρά το σκληρό περιβάλλον, η ευδιάθετη Moonee δεν δυσκολεύεται να κάνει κάθε μέρα γιορτή, με τα ατελείωτα απογεύματα γεμάτα αταξίες και περιπέτειες, καθώς αυτή και η νέα φίλη της Jancey, μία πρόσφατη άφιξη στην περιοχή, εξερευνούν άφοβα τον εντελώς μοναδικό κόσμο στον οποίο έχουν ριχτεί. Εν αγνοία της Moonee, ωστόσο, η λεπτή της φαντασίωση υποστηρίζεται από τον μόχθο και τη θυσία της Halley, η οποία αναγκάζεται να εξερευνήσει όλο και πιο επικίνδυνες πιθανότητες για να εξασφαλίσει την ευημερία της κόρης της.

Σκηνοθεσία: Sean Baker

Είδη: Δράμα

First Cow (2019)

first-cow.png

Ένας λιγομίλητος, μοναχικός και επιδέξιος μάγειρας ταξιδεύει δυτικά και εντάσσεται σε μία ομάδα παγιδευτών γούνας στην Επικράτεια του Όρεγκον, διατηρώντας αληθινή σχέση μόνο με έναν Κινέζο μετανάστη που αναζητά επίσης την τύχη του. Σύντομα οι δύο τους συνεργάζονται σε μία επιτυχημένη επιχείρηση, η μακροζωία της οποίας εξαρτάται από τη λαθραία συμμετοχή της πολύτιμης αγελάδας αρμέγματος ενός κοντινού πλούσιου γαιοκτήμονα.

Σκηνοθεσία: Kelly Reichardt

Είδη: Δράμα, Γουέστερν

Swiss Army Man (2016)

swiss-army-man.png

Ο Hank είναι εγκλωβισμένος σε ένα έρημο νησί, έχοντας εγκαταλείψει κάθε ελπίδα να επιστρέψει ποτέ στο σπίτι του. Όλα αλλάζουν όταν ένα πτώμα με το όνομα Manny ξεβράζεται στην ακτή. Οι δύο τους γίνονται γρήγορα φίλοι και ξεκινούν μία επική περιπέτεια που θα φέρει τον Hank πίσω στη γυναίκα των ονείρων του.

Σκηνοθεσία: Dan Kwan and Daniel Scheinert

Είδη: Κωμωδία, Δράμα, Φαντασία

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα