Μουσική

9 ολοκαίνουργια τραγούδια και 1 άλμπουμ να ακούσεις σήμερα, Σάββατο!

Άκουσέ τα όλα ένα προς ένα.

Parallaxi
9-ολοκαίνουργια-τραγούδια-και-1-άλμπουμ-904691
Parallaxi

10 ολοκαίνουργιες κυκλοφορίες έρχονται για να σου κρατήσουν συντροφιά αυτό το Σαββατοκύριακο. Γι΄ αυτό πάρε το κινητό στο χέρι ή άνοιξε τον υπολογιστή και βάλε να παίζουν όλες οι νέες κυκλοφορίες τραγουδιών και άλμπουμ. Άκουσέ τα όλα ένα προς ένα:

«Κολιμπρί» – Γιάννης Χαρούλης

kharoylis.jpg

“Πρέπει να σκάψει κανείς για να βρει την πηγή του, όπως η ρίζα διαπερνά το χώμα και ψάχνει βαθύτερα για να βρει το νερό που θα την κρατήσει ζωντανή. Δημιουργούμε, γράφουμε και αγαπάμε τα τραγούδια σαν παιδιά μας χωρίς να ξέρουμε ποιο θα φτάσει στην καρδιά του άλλου. Και αυτό είναι μέρος του μυστηρίου. Είναι η αρχή ενός ταξιδιού που δε γνωρίζουμε τον προορισμό, όπως ακριβώς είναι και η ζωή.

Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν σε μια εποχή που η επαφή ήταν κάτι απαγορευτικό, μια εποχή που το άγγιγμα προκαλούσε φόβο. Δώσαμε υπόσταση σε τραγούδια που περίμεναν καιρό να βγουν προς τα έξω, δημιουργήσαμε τον χώρο και παρά τις δυσκολίες της εποχής, επικεντρωθήκαμε σε αυτά που μας ένωναν, σε εκείνα που πραγματικά είχαμε ανάγκη. Η απόσταση μας έδωσε την ευκαιρία να ξανασυστηθούμε σαν άνθρωποι.

Επάνω στη μουσική ακουμπάω τα συναισθήματά μου και εκείνα ταξιδεύουν γυρεύοντας συντροφιά… Ο καινούργιος δίσκος είναι ένα σημείο σύνδεσης με τον εικοσάχρονο εαυτό μου, τότε που πρωτοηχογράφησα. Νιώθω πως ξεπέρασα λίγο τα όρια και χαίρομαι γι’ αυτό. Αφέθηκα και τα τραγούδια μου φάνηκαν πιο τρυφερά. Η δημιουργία του έργου αυτού είναι ένα συλλογικό αποτέλεσμα. Επικοινωνήσαμε και ο καθένας εξέφρασε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ιδέες του, συνομιλώντας για τη μουσική και τον άνθρωπο. Είδαμε τι δύναμη μπορούμε να αποκτήσουμε ανοίγοντας τις καρδιές μας.” -Γιάννης Χαρούλης

Στον δίσκο συμμετέχουν, δίνοντας τραγούδια ή γράφοντας μαζί με τον Γιάννη Χαρούλη, οι Παύλος Παυλίδης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Ελένη Φωτάκη και Στέλιος Σιγανός. Στο τραγούδι “Τ΄αμοναχό”, ο Γιάννης Χαρούλης μελοποιεί στίχους του ποιητή Κωστή Φραγκούλη (ΑΝΤΑΙΟΣ).

«Συμπτώματα» – Πάνος Βλάχος – Νεφέλη Φασούλη

blaxos-fasoulh-symptwmata-3000x3000-a8-final.jpg

Ο ηθοποιός και τραγουδοποιός Πάνος Βλάχος συνεργάζεται με την ιδιαίτερα ταλαντούχα ερμηνεύτρια Νεφέλη Φασούλη και μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο «Συμπτώματα» σε δικούς του στίχους και μουσική. Ο Πάνος Βλάχος είναι ένας πολυσχιδής καλλιτέχνης που ασχολείται με επιτυχία τόσο με την υποκριτική, όσο και με την τραγουδοποιία, καθώς η μία ιδιότητά του «τρέφεται» από την άλλη και την ολοκληρώνει.

Τα «Συμπτώματα» αποτελούν μία ανατομία της «αλλόκοτης» εποχής μας, που αλλάζει την έτσι κι αλλιώς ασταθή ισορροπία του κόσμου. Η ματιά του Πάνου Βλάχου διεισδυτική και τρυφερή τον βοηθά να αποτυπώσει με μαεστρία την ανάγκη μας για αγάπη, κατανόηση και επικοινωνία σε ένα τοπίο απομόνωσης και μοναχικής αγωνίας, που ευδοκιμεί σε ένα κλειστό δωμάτιο ή ανάμεσα στο ανώνυμο πλήθος

Τα «Συμπτώματα» είναι ένα σύγχρονο τραγούδι, από αυτά που μπορείς να ταυτιστείς μαζί τους γιατί αφηγείται μία ιστορία οικεία σε όλους μας, γιατί απλά είμαστε οι πρωταγωνιστές της.

Οι ερμηνείες της χαρισματικής Νεφέλης Φασούλη και του Πάνου Βλάχου είναι υποδειγματικές και οι φωνές τους απόλυτα συμβατές. Αποδίδουν με λιτότητα και ευαισθησία τα αντικρουόμενα συναισθήματα του ήρωα αφηγητή, παρατηρητή που βρίσκει στο τέλος κάθε περιπλάνησής του την αγάπη να τον περιμένει υπομονετικά.

«Νέα Αρχή» – Monsieur Minimal

monsieur-minimal.jpg

Ο Monsieur Minimal επιστρέφει με νέο single στα Ελληνικά και μας καλεί όλους να κάνουμε μια “Νέα Αρχή”. Μετά το sold out και την επιτυχία του album του Easteria, ο Μonsieur Minimal επιστρέφει και πάλι στον Ελληνικό στίχο με ένα νέο single, με τον τίτλο “Νέα Αρχή”.

Η “Νέα αρχή” είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε μέσα στην αμήχανη και σκοτεινή περίοδο που βιώσαμε και βιώνουμε όλοι μας, αναφερόμενο στις δυσκολίες, τις απώλειες και τις πρωτόγνωρες καταστάσεις τις τελευταίας περιόδου. Επιπλέον, η “Νέα Αρχή”, επισημαίνει την δύναμη που πηγάζει από την ίδια την φύση του ανθρώπου η οποία “επιβάλει” στο τέλος τους δικούς της ρυθμούς αναγεννώντας νέες ελπίδες κι όνειρα ώστε να συνεχίσουμε την σύντομη περιήγηση μας σε αυτόν τον μικρό και τόσο σημαντικά ασήμαντο πλανήτη.

Μουσικά, ο Monsieur Minimal, συνεχίζει στον vintage ήχο μιας άλλης εποχής παντρεύοντας τον με jazz αναφορές, χάρις στην συνεργασία του με τον κορυφαίο Γιώργο Κοντραφούρη που έπαιξε πιάνο Rhodes, στο συγγεκριμένο τραγούδι.

«Περνάω φάση»- Ζαφείρης Μελάς

melas-yt.jpg

Νέο τραγούδι για τον κορυφαίο λαϊκό τραγουδιστή της χώρας μας Ζαφείρη Μελά! Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής που αφήνει το στίγμα του κάθε μέρα που περνάει ακόμα εντονότερα στο Ελληνικό πεντάγραμμο κυκλοφορεί το νέο του τραγούδι μέσα από την δισκογραφική του Ιθάκη τα τελευταία χρόνια την Real Music.

Περνάω Φάση λοιπόν τιτλοφορείται η πρόσφατη κυκλοφορία του αγαπημένου λαϊκού βάρδου σε στίχους και μουσική Στέργιου Ρέππα ,κάνοντας ένα ευχάριστο “φρεσκάρισμα” στην δισκογραφική του πορεία με μια ανάλαφρη και ατακαδόρικη ρούμπα. Σύντομα και με νέα τραγούδια καθώς ήδη ηχογραφούνται 4 νέες επιτυχίες με το Περνάω Φάση να κάνει την αρχή !

«Οι Δείκτες» – Παντελής Θαλασσινός

thalassinos-oi-deiktes-3000x3000-c-final.jpg

«Οι Δείκτες», όπως και νωρίτερα «Τα Ξένα» αποτελούν τον προάγγελο της κυκλοφορίας του δίσκου «Αινίγματα» σε μουσική του Γιώργου Καζαντζή, στίχους του Κώστα Φασουλά, και ερμηνεία του Παντελή Θαλασσινού. «Οι Δείκτες» είναι ένα τραγούδι εσωτερικής αναζήτησης του ήρωα που έχει επινοήσει και δώσει πνοή ο Κώστας Φασουλάς. Κινείται σε έναν κόσμο ασύμβατο με την ύπαρξή του και τραγουδά τη δική του εκδοχή μιας ζωής που δεν έχει επιλέξει.

Ισχυρές μεταφορές, λόγια που σχηματίζουν διαδοχικές παράδοξες εικόνες και αφήγηση στο πρώτο πρόσωπο έχουν επιστρατευτεί από τον στιχουργό για να αποδώσουν αριστοτεχνικά την ψυχολογία του πρωταγωνιστή. Ο Γιώργος Καζαντζής, ο οποίος υπογράφει και την ενορχήστρωση, με την εξαιρετική αισθητική που συνοδεύει όλο το έργο του συντονίζεται απόλυτα με τον λόγο και κάνει το τραγούδι να «αναπνέει», δημιουργώντας ένα ακόμα εξαιρετικό δείγμα εμπνευσμένης μουσικής που αναδεικνύει κάθε συναίσθημα, ακόμα και το πιο αδιόρατο, που αναδύεται από τις λέξεις. Ο Παντελής Θαλασσινός παραδίδει μαθήματα ερμηνευτικής δεινότητας και με τη γνωστή πλαστικότητα της φωνής του που τον έχει καθιερώσει, δίνει οντότητα στον άνθρωπο που ισορροπεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο.

«Πρώτη μέρα του μήνα» – Δημήτρης Νέγκας

pmtm-cover.jpg

Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Δημήτρης Νέγκας μας συστήθηκε μουσικά με το πρώτο του cd-albumμε τίτλο “ΤΑΞΙΔΙ… ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΟΝ” με εννέα δικές του δημιουργίες σε στίχο και μουσική από όπου τον γνωρίσαμε με τις ραδιοφωνικες του επιτυχίες “ Χείμαρρος” και “Κοπέλες”.

Ακολούθησαν δύο singles releases το “Μία επιθυμία” μία ιδαίτερη μουσική απόπειρα συνοδευμένη απο κουαρτέτο εγχόρδων και η γνωστή του ροκ μπαλάντα “Μια στιγμή”. Σήμερα παρουσιάζει το νέο του τραγούδι επενδεδυμένο με την σκηνοθετική επιμέλεια και καλλιτεχνική υπογραφή του διεθνούς καριέρας φωτογράφου Σπύρου Πώρου. Η μουσική και οι στίχοι ανήκουν στον ίδιο όπως και η εκρηκτική του ερμηνεία που έρχεται σαν την υποσυνείδητη φωνή μας που μας προκαλεί να φωτίσουμε τις πιο κρυφές μας πτυχές.

«Ψευδαισθήσεις» – Γκόλια Χριστίνα

golia-pseudestiseis-single-final-small.jpg

Η Χριστίνα Γκόλια μας παρουσιάζει το νέο της τραγούδι με τίτλο “Ψευδαισθήσεις ”, Η αισθαντική φωνή και η εύθραυστη ερμηνεία της ενώνει την απλότητα με την μελωδία. Παντρεύοντας το κινηματογραφικό στοιχείο με τη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή, η Χριστίνα Γκόλια έχει ήδη θεμελιώσει την παρουσία της στα εγχώρια μουσικά δρώμενα .

“The Truth Is” – Σtella

stella.png

Κυκλοφόρησε το επίσημο βίντεο για το “The Truth Is” της Σtella, που αποτελεί το τρίτο single της από το “Up and Away”, το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της Ελληνίδας καλλιτέχνιδας στην ιστορική Sub Pop.

Μία ξεχωριστή εκτέλεση του τραγουδιού του Μάνου Λοΐζου και του Λευτέρη Παπαδόπουλου: “Έχω έναν καφενέ”

ghiannis-toylis.png

Ο βιολοντσελίστας Γιάννης Τουλής και ο πολυπειρός Θεσσαλονικιός τραγουδιστής Φώτης Θεοδωρίδης σε μία πραγματικά απρόσμενη μουσική συνάντηση, δημοσίευσαν πρόσφατα στο διαδίκτυο μία διασκευή ενός από τα πιο εμβληματικά τραγούδια του αείμνηστου Μάνου Λοΐζου και του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Στη διασκευή αυτή ο ακροατής δεν θα ακούσει το μπουζούκι να παίζει την υπέροχη εισαγωγή του τραγουδιού, ούτε κάποια κιθάρα ή πιάνο να συνοδεύει το τραγούδι. Η “λαϊκή ορχήστρα” αποτελείται αποκλειστικά από βιολοντσέλα και ένα κοντραμπάσο! Τόσο στο ύφος της διασκευής όσο και στην οπτικοποίηση της, είναι ξεκάθαρη η πρόθεση το βιολοντσέλο να προσεγγίσει την αισθητική του τραγουδιού και όχι να παρουσιάσει μία επιτηδευμένη εκδοχή του. Σε αυτή την απρόσμενη μουσική συνάντηση, η αισθαντική λαϊκή φωνή του Φώτη Θεοδωρίδη, λειτουργεί σαν μία ιδανική γέφυρα μεταξύ των κλασσικών οργάνων και του λαϊκού συναισθήματος που ξεχειλίζει μέσα από αυτό το υπέροχο τραγούδι, δημιουργώντας στον ακροατή την εντύπωση ότι εν τέλει η μουσική αυτή συνύπαρξη είναι απόλυτα φυσική…ίσως και αυτονόητη πια.

«Πώς γελούν οι ποιητές» – Μάριος Κατσάνος – Πέτρος Θεοτοκάτος

teliko-exofillo1330624-n.jpg

“Πώς γελούν οι ποιητές” το νέο τραγούδι του Μάριου Κατσάνου μαζί με τον Πέτρο Θεοτοκάτο. Η ενορχήστρωση και η παραγωγή είναι του Μιχάλη Καπούλα. Το κομμάτι θα συμπεριληφθεί στον άλμπουμ ” Μάριος Κατσάνος 361 Μοίρες” που θα κυκλοφορήσει σε όλες τις ψηφιακές μουσικές πλατφόρμες..

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα