close search results icon

Top

90ο ΔΣ Θεσσαλονίκης: Σοβαρά προβλήματα πριν το πρώτο κουδούνι – Οι γονείς ζητούν απαντήσεις

«Η ευθύνη για ατυχήματα και προβλήματα στην υγεία και ασφάλεια των παιδιών βαραίνει πλέον εσάς και τις επιλογές σας».

90ο ΔΣ Θεσσαλονίκης: Σοβαρά προβλήματα πριν το πρώτο κουδούνι – Οι γονείς ζητούν απαντήσεις
 • ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
 • fb
 • twi

Με σοβαρά προβλήματα προετοιμάζονται για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, γονείς και παιδιά του 90ου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θέτει μια σειρά «καυτών» ερωτημάτων προς τις Δημοτικές Αρχές και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, προσκαλώντας τους μάλιστα στον αγιασμό της Δευτέρας, ώστε να δώσουν απαντήσεις.

Τα προκάτ που τοποθετήθηκαν, η κεραία κινητής τηλεφωνίας, η καταστροφή μέρους της αυλής και το άνοιγμα των σχολείων στη σκιά της πανδημίας, προβληματίζουν ιδιαίτερα τους γονείς που αναρωτιούνται εύλογα για ποιο λόγο αντί να επιλυθούν τα ζητήματα που έχουν θέσει εδώ και τόσο καιρό, δημιουργούνται και νέα.

Αναλυτικά, όσα αναφέρουν στις επιστολές τους προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, την Αντιδήμαρχο Παιδείας, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Θεσσαλονίκης, τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Σας προσκαλούμε και θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλη τη σχολική μας κοινότητα – μαθητές/ παιδιά, γονείς και κηδεμόνες, διδακτικό και λοιπό προσωπικό – αλλά και τη γειτονιά μας, να μας επισκεφθείτε και να παραστείτε στο σχολείο μας, το 90ό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, την προσεχή Δευτέρα 13/9/2021, ημέρα έναρξης του σχολικού έτους και αγιασμού και ώρα 8.30 πμ.

Πέρα από την παρουσία σας, θα σας παρακαλούσαμε θερμά,

Α. να υποδεχθείτε και εσείς τα παιδιά του δημοτικού με τους γονείς τους στην μικρότερη και κατεστραμμένη αυλή τους και να καλωσορίσετε και τα παιδιά του νηπιαγωγείου που θα πρέπει να στεγαστούν και συνωστισθούν εν μέσω πανδημίας στα ΠΡΟΚΑΤ και

Β. με τη βοήθεια του μικροφώνου και με τήρηση κάθε προβλεπόμενης διαδικασίας υγείας και ασφάλειας εν μέσω πανδημίας, να ενημερώσετε τη σχολική κοινότητα και όλους τους παρευρισκόμενους για τα παρακάτω:

 1. Τα πεπραγμένα σχετικά με τη σχολική στέγη παιδιών προνηπιακής και νηπιακής αγωγής στη γειτονιά μας, τα τελευταία 2 χρόνια τουλάχιστον υπό την υπάρχουσα Δημοτική Αρχή δηλαδή, δεδομένου ότι η νομοθεσία για πλήρη, σύγχρονη, ασφαλή, καθολική, ισότιμη, δίχρονη, δημόσια, προσχολική αγωγή είναι σε ισχύ από το 2018. (Στο δημοτικό μας συστεγάζεται προσωρινά πάνω από δεκαετία Νηπιαγωγείο, καταλαμβάνοντας ζωτικό του χώρο, και πλέον προστίθενται και άλλες 2 αίθουσες άλλων Νηπιαγωγείων στα ΠΡΟΚΑΤ)
 2. Για ποιο λόγο επιλέχθηκε και τοποθετήθηκαν τα προκάτ στην αυλή του σχολείου μας και εάν έχουν τοποθετηθεί σε άλλα δημοτικά σχολεία ΠΡΟΚΑΤ.
 3. Εάν μεταδίδεται ή/και μεταδίδουν ή όχι την COVID 19 στα/ τα παιδιά, δεδομένου ότι προ 1,5 μήνα η δικηγόρος του Δήμου υποστήριξε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Μια ενυπόγραφη σχετική πληροφόρηση από επιστημονικό σύμβουλο του Δήμου για αυτό το θέμα θα μας ήταν ιδιαιτέρως διαφωτιστική.
 4. Τις προδιαγραφές, σχέδια διαφυγής, σχέδια έκτακτης ανάγκης και εγκρίσεις πάνω στις οποίες βασιστήκατε και θα λειτουργήσει το σχολείο με όλες αυτές τις αλλαγές στην αυλή και στις εισόδους του μετά την τοποθέτηση των ΠΡΟΚΑΤ. Π.χ. από πού και πως θα προσεγγίσει το σχολικό κτίριο ένα πυροσβεστικό όχημα  ή ασθενοφόρο σε περίπτωση ανάγκης. Χρειάζεται να τα γνωρίζουμε άμεσα και έγκαιρα αυτά!
 5. Το γνωστό από χρόνια θέμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας σχεδόν κολλητά στα ΠΡΟΚΑΤ πλέον και στο σχολείο μας γενικότερα.
 6. Διαβεβαιώσεις σχετικά με την υγεία και ασφάλεια των μαθητών και της σχολικής κοινότητας
 7. Απαντήσεις σε ενδεχόμενα και εύλογα λοιπά ερωτήματα που θα έχουν τα παιδιά, οι γονείς τους, οι εκπαιδευτικοί και η γειτονιά γύρω:

 • από την ομολογουμένως ανορθόδοξη λύση που επιλέξατε με αποτέλεσμα να προκληθούν νέα, αντί να επιλυθούν τα τόσα πολλά, παλαιά και χρονίζοντα, επιπλέον προβλήματα λειτουργικότητας, υγείας και ασφάλειας στο σχολείο μας και
 • από την αυτονόητη μη επιθυμητή από τον οποιοδήποτε λογικό άνθρωπο καταστροφή μέρους της αυλής του σχολείου εν έτει 2021, της τοποθέτησης ΠΡΟΚΑΤ και επιπλέον παιδιών στο συγκρότημα μας και του συγχρωτισμού κάποιων εξ αυτών εντός των ΠΡΟΚΑΤ εν μέσω πανδημίας.

Δεν επιθυμούμε να είμαστε ειρωνικοί αλλά σας περιγράφουμε ειλικρινώς και επακριβώς τα όσα μας ρωτούν και εκφράζουν οι γονείς και τα όσα αγωνιούν όλους μας. Για όλα τα παραπάνω, τα οποία είναι αποτέλεσμα και απόρροια εξολοκλήρου των αποφάσεων και ενεργειών σας, αδυνατούμε εμείς να βρούμε οποιαδήποτε λογική εξήγηση οπότε η συμβολή σας κρίνεται ιδιαιτέρως χρήσιμη και αναγκαία για να αιτιολογήσετε τις αποφάσεις σας.

Δεδομένου ότι, μετά από τα τόσα έγγραφα, διαβήματα, ενημερώσεις, επικοινωνίες και προειδοποιήσεις για τους κινδύνους, η βαρύτατη ευθύνη για οποιαδήποτε ενδεχόμενα ατυχήματα και προβλήματα στην υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών βαραίνει πλέον εσάς και τις επιλογές σας, θεωρούμε ότι είναι τουλάχιστον ένδειξη υπευθυνότητας και ευθιξίας να εξηγήσετε σε όλους μας τις αποφάσεις που λαμβάνετε, εγκρίνετε, επικυρώνετε και υπογράφετε και να απαντήσετε στα ερωτήματά μας δια ζώσης.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να σας πείσουμε πως είναι καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις και πως δε θα επιτρέψουμε στο μέτρο του δυνατού να επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και όλων μας, εν μέσω πανδημίας και υπό τις συνθήκες ανασφάλειας που οι αποφάσεις σας μας έχουν οδηγήσει.

Ευελπιστούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και αναμένουμε να μας ενημερώσετε για το αν θα παρευρεθείτε τελικά ώστε να ενημερώσουμε με τη σειρά μας όλα τα μέλη του συλλόγου μας.

Στην περίπτωση που για κάποιο λόγο αδυνατείτε να παρευρεθείτε, παρακαλούμε ορίστε μας μια άλλη μέρα και ώρα, κατά προτίμηση κατά την πρωινή έναρξη του σχολείου ή απογευματινή ώρα, όσο ο καιρός είναι καλός, ώστε να υπάρξει ανοιχτή συγκέντρωση και να προβείτε στη σχετική ενημέρωση προς τους γονείς.

Γονείς 90ου Δημοτικού: Μην καταστρέφετε αυλές – μη στήνετε προκάτ αίθουσες εν μέσω πανδημίας