Γευση

A L M A ένας νέος ροζέ οίνος από το Κτήμα Παυλίδη

Η νέα δημιουργία του Κτήματος Παυλίδη έχει λαμπερό απαλό σομόν χρώμα με ροζ ανταύγειες και έντονη μύτη εσπεριδοειδών

Parallaxi
a-l-m-a-ένας-νέος-ροζέ-οίνος-από-το-κτήμα-παυ-906870
Parallaxi

Έναν νέος ροζέ οίνο, πάντρεμα δυο ποικιλιών -Αγιωργίτικο και Syrah- θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες το Κτήμα Παυλίδη. Ο νέος αυτός oίνος ALMA φέρει την ονομασία προέλευσης Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα, όπως άλλωστε όλοι οι υπόλοιποι οίνοι THEMA και EMPHASIS του γνωστού Κτήματος.

alma-ktima-pavlidis-2021.jpg

Τα σταφύλια του ΑLMA προέρχονται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα του Κτήματος Παυλίδη στην Περιχώρα. Ο αμπελώνας της Περιχώρας, βρίσκεται στους πρόποδες του Μενοικίου όρους, σε πλαγιές που αρχίζουν στα 280 και φτάνουν μέχρι τα 450 μέτρα. Με προσανατολισμό βορρά-νότο, τα αμπέλια δέχονται την ευεργετική επίδραση των ανέμων που πνέουν στις πλαγιές. Ένα σύγχρονο σύστημα άρδευσης, υποβοηθά το μικροκλίμα της περιοχής, ώστε να επιτευχθούν οι βέλτιστες ωριμότητες, ενώ η εγκατάσταση ενός ιδιόκτητου μετεωρολογικού σταθμού, συντελεί στην πιο ενδελεχή έρευνα του μικροκλίματος.

Η νέα δημιουργία του Κτήματος Παυλίδη έχει λαμπερό απαλό σομόν χρώμα με ροζ ανταύγειες. Έντονη μύτη εσπεριδοειδών με κυρίαρχο το γκρέιπφρουτ και το σαγκουίνι, αλλά και νύξεις ροδάκινου. Ανάλαφρο, με κυρίαρχη την οξύτητα, δίνει αίσθηση φρεσκάδας, ενώ ταυτόχρονα ο ικανοποιητικός όγκος ισορροπεί το αποτέλεσμα δίνοντας πολλές δυνατότητες για αρμονία με φαγητό. Η επίγευση είναι έντονα φρουτώδης με αρκετή διάρκεια. Πρόκειται για έναν οίνο ιδανικό ως απεριτίφ, που ταιριάζει με θαλασσινά, όπως γαρίδες, καραβίδες, με μικρά τηγανητά ψάρια και μακαρονάδες με απαλές σάλτσες.

Στα Ισπανικά η λέξη ALMA σημαίνει ψυχή.

*Κτήμα Παυλίδη, Τ. 25210 58300,  www.ktima-pavlidis.gr,  Facebook

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα