close search results icon

Αυτό ήταν ένα από τα πιο μοναδικά digital ταξίδια της ζωής μου!

Η συντροφιά της δικής μου καραντίνας.

Αυτό ήταν ένα από τα πιο μοναδικά digital ταξίδια της ζωής μου!
  • ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
  • fb
  • twi

Ανέκαθεν, τα social media ήταν ένα μονοπάτι που με γοήτευε. Aσχολούμουν ερασιτεχνικά, είχα αναλάβει τότε, social media accounts από διάφορα φεστιβάλ της πόλης και έβλεπα ότι η αλληλεπίδραση με τόσο κόσμο μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα ήταν τουλάχιστον κολακευτική.

Η μαγεία του να ψάχνεις κάτι και να το βρίσκεις ανάμεσα σε εικόνες και video, του να εκφέρεις την γνώμη σου και να διαφωνείς ελεύθερα, του να βρίσκεις ακόμα και τον τύπο που γνώρισες σε ένα καφέ που αισθάνεσαι ότι είναι ο έρωτας της ζωής σου. Όλα αυτά τα στοιχεία και πόσα ακόμα ήθελα να τα αναπτύξω καλύτερα μέσα μου! Όποτε πήρα την απόφαση να ξεκινήσω ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο του digital marketing.

Πρώτη γνωριμία με τη ΚnowCrunch

Όλα ξεκίνησαν με κάποιες συστάσεις δύο καλοί μου φίλοι παρακολούθησαν το Professional Diploma in Digital & Social Media της KnowCrunch, στη Θεσσαλονίκη και όταν τους είπα ότι θέλω κι εγώ να αναπτυχθώ παραπάνω μου είπαν: “Πήγαινε με κλειστά μάτια, θα πάρεις τόσες γνώσεις και θα γνωρίσεις τόσο κόσμο που θα σου ανοιχτεί ένας φρέσκος μοναδικός τομέας.”

Έτσι κι έγινε. Γράφτηκα και λίγους μήνες μετά ξεκίνησαν τα μαθήματα. Θυμάμαι το πρώτο τετράωρο ήμουν τόσο χαμένη και ψαρωμένη. Ένα φάσμα πληροφοριών όπως το crowdsourcing, είχε εξαπλωθεί μπροστά μου και προσπαθούσα από κάπου να πιαστώ για να καταλάβω. Ωστόσο όταν βγήκα από την αίθουσα ένιωσα γεμάτη. Γύρισα σπίτι, ενθουσιασμένη και ξεκίνησα να διαβάζω όλα αυτά που μου είχαν δώσει.

Όσο περνούσαν οι βδομάδες και πρόσθετα στο τετράδιο στοιχεία και πληροφορίες τόσο πιο πολύ ερωτευόμουν τον κόσμο του digital marketing. Συναρπαστικό το να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που έχετε διαφορετικές ηλικίες, γνώσεις, επαγγέλματα και τρόπους ζωής. Ανάμεσα στην πρώτη εβδομάδα, σκάει και η πρώτη καθιερωμένη ομαδική εργασία.

Οι φίλοι μου που το είχαν παρακολουθήσει μου είχαν πει θα δυσκολευτείς αλλά είναι μια προσομοίωση, όπως όταν πρέπει να δουλέψεις σε ένα project εταιρίας που δεν κολλάς σχεδόν με κανέναν. Και όντως βρέθηκα σε ένα τραπέζι με 7 ξένους και άσχετους με εμένα ανθρώπους και παρόλα αυτά καταφέραμε να βγάλουμε μία ολοκληρωμένη παρουσίαση για το content marketing, τον βασιλιά των πάντων, (το οποίο δεν γνώριζα καν τι είναι και το οποίο μετέπειτα με έκανε να το ξεχωρίσω και να μπορέσω να παράγω μοναδικό και έξυπνο περιεχόμενο για πελάτες.)

Κάπου στην μέση των τεσσάρων μηνών, έπαιζα τα social media και τις διαφημίσεις στα δάχτυλα. Οι instructors δεν άφηναν απορία να πέσει κάτω, πιανόντουσαν από την πιο απλή, μέχρι και την πιο δύσκολη για τους απαιτητικούς. Υπήρξαν μαθήματα που δεν με ενδιέφεραν, ωστόσο κάτι μου έδειξαν που όσο και να με ζόρισαν το πάλεψα και πήρα γνώσεις και από εκείνα. Ατελείωτες ώρες διαβάσματος, άγχους για τα μη κατανοητά, γέλιου, πίεσης και ενθουσιασμού είναι η συντροφιά σου σε αυτό το μοναδικό digital ταξίδι.

Social media και lockdown

Εν συνεχεία αυτού του ταξιδιού, προέκυψε κάτι που δεν ήταν προγραμματισμένο. Ο κοροναϊός ξεκίνησε να μπαίνει πια στην καθημερινότητα μας. Πρώτο κρούσμα στην Θεσσαλονίκη, πανικοβλημένοι όλοι για την συνέχεια των μαθημάτων η κατάσταση ήταν σουρεάλ. Θυμάμαι είχαμε τον κύριο Ντίνο στην αίθουσα ο οποίος έφερνε τεράστια μπουκάλια με αντισηπτικό. Μετά από κάποιες εβδομάδες, η κυβέρνηση ανακοινώνει το κλείσιμο των ιδιωτικών και δημοσίων τομέων εκπαίδευσης. Την επομένη, εμείς είχαμε ομαδική εργασία, βρεθήκαμε παρέες- παρέες σε σπίτια, γραφεία, καφέ και την ετοιμάσαμε και η παρουσίαση έγινε μέσω live μετάδοσης στην ομάδα μας στο Facebook.

Ήταν τόσο αστείο και ταυτόχρονα η αρχή για μία νέα καθημερινότητα που θα ακολουθούσε. Όταν τελειώσαμε αυτή την πρωτόγνωρη παρουσίαση οι υπεύθυνοι των μαθημάτων ανακοίνωσαν πως τίποτα δεν θα παγώσει και από την επόμενη κιόλας θα συνεχίσουμε τα μαθήματα online. Δυσαρέσκεια υπήρξε, έπιασα κι εγώ τον εαυτό μου να αγχώνεται και να αναρωτιέται εάν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στο εξ’αποστάσεως όταν χρειάζομαι χρόνο στο live. Η KnowCrunch, όμως μας παρείχε από την πρώτη μέρα και μέχρι σήμερα πρόσβαση στο Ε-learning Masterclass in Digital & Social Media Marketing το οποίο είναι ο καλύτερος τρόπος επανάληψης αλλά και εμβάθυνσης στις πιο δύσκολες έννοιες και digital εργαλεία. 

Ωστόσο, ήμασταν οι μόνοι που συνέχισαν τόσο άμεσα τα μαθήματα. Η εμπειρία μέσω Blackboard Collaborate ήταν μοναδικά περίεργη. Η KnowCrunch ήταν το στήριγμα μου στην καραντίνα, ενώ περίμενες ότι θα γίνει μπάχαλο με τα μικρόφωνα και τις κάμερες τα όρια τέθηκαν πολύ γρήγορα η γνώση εξαπλώθηκε μέσω της εικονικής πραγματικότητας, οι παρέες δέθηκαν ακόμα πιο έντονα. Διαλείμματα 5λέπτου, πιτζάμες και καφές, και απόλαυση των ομιλιών των instructors. Κάπως έτσι πέρασε η δική μου καραντίνα και φτάσαμε στην τελική εργασία, όπου έπρεπε να γίνει ανάμεσα σε 8 άτομα από διαφορετικά σημεία της χώρας μέσω κάμερας, και μέσα σε 6 ώρες, που σημαίνει αδρεναλίνη!

6 ώρες που έπεφτε το internet, που χάναμε την σύνδεση, που διαφωνούσαμε και που εν τέλει συνειδητοποιήσαμε ότι όλα αυτά που μας πέρασε και μας μετέδωσε η KnowCrunch έγιναν πια τρόπος ζωής. Καταφέραμε να τα μεταφέρουμε σε πρακτικό επίπεδο, να παρουσιάσουμε ιδέες τις οποίες είμαστε πλέον ικανοί να εξηγήσουμε, να παίξουμε με στατιστικά και νούμερα, να παράξουμε unique περιεχόμενο και μετέπειτα να το διαφημίσουμε όπως ένας επαγγελματίας. Να μπούμε επίσημα σε έναν κόσμο που πολλοί από εμάς θα ακολουθήσουμε στην καριέρα μας. 

 To digital ταξίδι μου μόλις ξεκίνησε

Η απόλυτη εμπειρία γνώσεων, η απόλυτη δύναμη γνωριμίας με ”άσχετους” και επαγγελματίες, το απόλυτο παιχνίδι στα social media, το μοναδικό ταξίδι σε έναν κόσμο που όπως διαπίστωσα δεν θα σταματήσει ποτέ να εξελίσσεται και να μεγαλώνει. Δεν ξέρω αν ποτέ θα μπορέσω να συγκρίνω τα συγκεκριμένα θεωρητικά και ταυτόχρονα διαδραστικά μαθήματα με κάτι παρόμοιο. Το μόνο σίγουρο που έχω να πω είναι ότι, ο κόσμος αυτός εξαιτίας του συγκεκριμένου diploma έχει γίνει πια η δουλειά μου, το πάθος και η φλόγα της καθημερινότητας!

Αν σας ενδιαφέρει ο χώρος του digital marketing επαγγελματικά, ενημερωθείτε σήμερα για τα in-class και video elearning courses της ΚnowCrunch.