Εκθέσεις

Έκθεση και δημοπρασία έργων νέων Ελλήνων εικαστικών (6/11)

Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΘΕΣΗ-EVENING SALE ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΜΜΣΤ Έκθεση και δημοπρασία έργων νέων Ελλήνων εικαστικών στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Διάρκεια έκθεσης: 24 Οκτωβρίου- 23 Νοεμβρίου 2014 Eγκαίνια έκθεσης και Δημοπρασία: Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014, ώρα 21.00 Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του παρουσιάζει ένα νέο θεσμό διεθνούς προβολής και εξωστρέφειας, […]

Parallaxi
έκθεση-και-δημοπρασία-έργων-νέων-ελλή-31152
Parallaxi
mmcamah_emailinvitation.jpg

Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΘΕΣΗ-EVENING SALE ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΜΜΣΤ

Έκθεση και δημοπρασία έργων νέων Ελλήνων εικαστικών στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Διάρκεια έκθεσης: 24 Οκτωβρίου- 23 Νοεμβρίου 2014 Eγκαίνια έκθεσης και Δημοπρασία: Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014, ώρα 21.00

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του παρουσιάζει ένα νέο θεσμό διεθνούς προβολής και εξωστρέφειας, που φιλοδοξεί να υποστηρίξει νέους καλλιτέχνες: Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΜΜΣΤ διοργανώνεται έκθεση η οποία και θα καταλήξει σε evening sale δημοπρασία. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 24 Οκτωβρίου μέχρι τις 23 Νοεμβρίου 2014 ενώ την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 21.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης και η evening sale δημοπρασία στο Αμφιθέατρο του ΜΜΣΤ.

Έργα νέων και πολλά υποσχόμενων Ελλήνων εικαστικών θα παρουσιαστούν στο κοινό, προτείνοντας ένα δυναμικό πρόσωπο για τη σύγχρονη τέχνη. Στο πλαίσιο αυτό, η δημοπρασία θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα ανάδειξης των καλλιτεχνών, αλλά και θα στηρίξει τις αίθουσες τέχνης στο δύσκολο έργο της προβολής νέων καλλιτεχνών. Ταυτόχρονα, θα προσφέρει στο μέλλον τη δυνατότητα συνεργειών με άλλες πόλεις και χώρες, ενισχύοντας το μητροπολιτικό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς Τέχνης, και, ειδικότερα, την υιοθέτηση της βέλτιστης διεθνούς πρακτικής της διοργάνωσης Evening Sales, δηλαδή μικρής διάρκειας εκθέσεων που συνοδεύονται από δημοπρασία των έργων. Έτσι, ανοίγονται δρόμοι για την προσέλκυση ξένων και Ελλήνων συλλεκτών στην Θεσσαλονίκη και την προβολή της Ελληνικής Σύγχρονης Τέχνης στο εξωτερικό, με την εγγύηση ποιότητας της επιμέλειας του Μουσείου.

Η χαμηλή τιμή εκκίνησης των έργων κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας σε συνδυασμό με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της διοργάνωσης θα προσφέρουν στο κοινό μια μοναδική διαδραστική εμπειρία.

Mπορείτε να γνωρίσετε όλα τα έργα που εκτίθενται και θα δημοπρατηθούν στην ιστοσελίδα: http://www.myroauctions.gr ή πιο ειδικά, εδώ: http://www.myroauctions.gr/?product_cat=young-greek-visual-artists-macedonian-museum-of-contemporary-art-thessaloniki-thursday-the-6th-of-november-2014

Τις διαδικασίες της δημοπρασίας αναλαμβάνει ο Οίκος Δημοπρασιών Myrό Antiques House. Ο δημοπράτης, κ. Σταύρος Μυρωνίδης, δηλώνει: «Από την επαφή μας με την αγορά τέχνης στο εξωτερικό γνωρίζουμε τη θέση της πόλης μας και του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης: δεν πρόκειται απλά για έναν γνωστό πολιτιστικό φορέα, αλλά για έναν χώρο που πολλοί καλλιτέχνες από όλες τις χώρες της Ευρώπης θα το θεωρούσαν τιμή τους να εκθέσουν σε αυτό. Σε επόμενες ενέργειες μας στο πλαίσιο της συνεργασίας μας σκοπεύουμε να προωθήσουμε μια ατζέντα διεθνών συνεργασιών”. Οι εγγραφές θα αρχίσουν στις 20.30 και στις 21.00 θα ξεκινήσει η δημοπρασία.

Για την εγγραφή στην δημοπρασία απαιτείται μονάχα Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο. Οι αγοραστές θα μπορούν να παραλάβουν τα έργα που τους κατακυρώθηκαν στην διάρκεια της Δημοπρασίας δύο εβδομάδες μετά την λήξη της διαδικασίας και συγκεκριμένα την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 (Ώρες: 10.00 – 20.00) και το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 (Ώρες: 10.00 – 14.00).

Υποστήριξη: www.myroauctions.gr

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Ώρες λειτουργίας : Τετάρτη: 10.00-22.00, Πέμπτη/Παρασκευή/Σάββατο: 10.00-18.00, Κυριακή 11:00-15:00, Δευτέρα και Τρίτη κλειστά.

*6/11, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Ώρα: 21.00

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα