Εκθέσεις

Μάθε τι εστί Yorika τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη!

Μια έκθεση που δεν πρέπει να χάσεις.

Parallaxi
μάθε-τι-εστί-yorika-τον-απρίλιο-στη-θεσσαλον-424663
Parallaxi

Το Duende Jazz Bar (Καλαποθάκη 16) σας προσκαλεί την Πέμπτη 4 Απριλίου στα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Σεμερτζή aka Yorika με τίτλο “Πιθανότητες, Συμπτώσεις και Επιλογές”.

Ο Γιώργος Σεμερτζής (Yorika) είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος που παράγει εικαστικά έργα από το 2014. Γεννήθηκε το 1976 στο Hagen της Γερμανίας και το 1986 εγκαταστάθηκε στην Θεσσαλονίκη. Από το 2010 έως το 2018 έζησε στο Leeuwarden της Ολλανδίας, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να αφοσιωθεί στην αγαπημένη του Τέχνη. Το 2016 συμμετείχε σε μια σειρά ομαδικών εκθέσεων στην Φλωρεντία της Ιταλίας υπό την αιγίδα της Art Expertise.

H ζωγραφική του κινείται στον χώρο του αφαιρετικού εξπρεσιονισμού. Χρησιμοποιεί ακρυλικά, λάδια και από τις αρχές του 2018, μεικτά μέσα και την τεχνική acrylic pour (fluid art). Λάτρης του πειραματισμού, κάθε έργο του εκφράζει την συναισθηματική και ενεργειακή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται κατά την διάρκεια της δημιουργίας. Ο αυτοσχεδιασμός είναι κύριο γνώρισμα των έργων του. Αποφεύγει να βάζει τίτλους σε αυτά, καθώς δεν επιθυμεί να προκαταβάλλει την οπτική του θεατή, αλλά να διεγείρει την φαντασία του και να αναγνωρίσει δικά του βιώματα και συναισθήματα. Αυτός είναι ο λόγος που οι τίτλοι των έργων του, δηλώνουν απλώς το έτος που δημιουργήθηκαν, καθώς και την σειρά, η οποία εκφράζεται με την ελληνική αρίθμηση.

Η ζωγραφική του Yorika είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρώτη του μεγάλη αγάπη, την Μουσική, της οποίας παραμένει μανιώδης λάτρης.

*Γιώργος Σεμερτζής aka Yorika, Αναδρομική Έκθεση Ζωγραφικής, ” Πιθανότητες, Συμπτώσεις και Επιλογές ” | Εγκαίνια: Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, 19:00 | Διάρκεια: Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 – Κυριακή 21 Απριλίου 2019, Duende Jazz Bar (Καλαποθάκη 16)

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα