Εκθέσεις

NYC’s Met Museum: κυκλοφορεί 375.000 φωτογραφίες του δωρεάν

Tο ΜΕΤ γίνεται το μεγαλύτερο μουσείο παγκοσμίως με την επιδραστικότερη ανοιχτή διαδικτυακή πύλη στο αρχείο του.

Parallaxi
nycs-met-museum-κυκλοφορεί-375-000-φωτογραφίες-του-δωρ-169861
Parallaxi

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜΕΤ) μοιράζεται το αρχείο του μέσω της συνεργασίας του με το Pinterest και το Creative Commons. Μία άκρως δυναμική συνεργασία η οποία θα χαρίσει διεθνώς προς χρήση 375.000 φωτογραφίες εντελώς δωρεάν.

met anoixto
William Klein, “Gun 1”, New York/ MET museum

Με αυτή του την συνεργασία και την νέα πολιτική του, το ΜΕΤ γίνεται το μεγαλύτερο μουσείο παγκοσμίως με την επιδραστικότερη ανοιχτή διαδικτυακή πύλη στο αρχείο του. 

Το Τhe Met είναι από τα μεγαλύτερα μουσεία τέχνης παγκοσμίως, ιδρυμένο το 1872, τοποθετείται στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν και οι συλλογές του αποτελούν ένα πληρέστατο κράμα Ελληνορωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Ισλαμικής, Ασιατικής και σύγχρονης τέχνης, καθώς και φωτογραφιών, ενδυμάτων, όπλων, μουσικών οργάνων κα.

Στόχος της νέας αυτής πολιτικής Οpen Access του The Met μέσω αυτής της συνεργασίας είναι η πρόσβαση ενδιαφερόμενων παγκοσμίως για το μεγάλο μουσειακό υλικό του, το οποίο συγκαταλέγει σχεδόν 5.000 χρόνια τέχνης στις συλλογές του. Άνθρωποι των τεχνών οι οποίοι θα ήθελαν αλλά δεν είχαν μέχρι πρότινος την δυνατότητα να μελετήσουν τα αρχείο, φοιτητές και απλοί λάτρεις της τέχνης πλέον θα μπορούν να συστηθούν σε αυτό το υλικό εύκολα και δωρεάν.

Young Woman Making Her Toilet/ Artist:Kikugawa Eizan (Japanese, 1787–1867)/ Edo period (1615–1868)
Young Woman Making Her Toilet/ Artist:Kikugawa Eizan (Japanese, 1787–1867)/ Edo period (1615–1868)

Υπάρχουν δύο κατηγορίες στις οποίες υπάγονται τα έργα τέχνης στην συλλογή του ΜΕΤ από τις οποίες οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν και να κάνουν εμπορική ή οποιαδήποτε άλλη χρήστη των φωτογραφιών μόνο όταν αυτές ανήκουν στην κατηγορία Public Domain και το αναγράφουν κάτω δεξιά.

Για την ακόμα πιο εύκολη περιήγησή σας το ΜΕΤ εξηγεί πως μπορείτε κατευθείαν να φτάσετε στο δωρεάν υλικό του πατώντας πρώτα εδώ και επιλέγοντας έπειτα στην φιλτραρισμένη αναζήτηση στην αριστερή στήλη το “Public Domain Artworks”. Δείτε όλες τις πληροφορίες για το αρχείο και την χρήση του ΕΔΩ. Δείτε και περιηγηθείτε στην συλλογή εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάντο όπως στη Νέα Υόρκη

15 νέα μουσεία που θα ανοίξουν παγκοσμίως το 2017

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα