Μια ονειρική έκθεση σε περιμένει στο ωραιότερο χωριό της Χαλκιδικής το Σαββατοκύριακο

Μια ονειρεμένη έκθεση θα μας βρει αυτό το Σαββατοκύριακο με την ιδιότητα της παράλληλης δράσης ενός αγαπημένου θερινού κινηματογραφικού φεστιβάλ!

Parallaxi
μια-ονειρική-έκθεση-σε-περιμένει-στο-ω-339676
Parallaxi

Μια ονειρεμένη έκθεση θα μας βρει αυτό το Σαββατοκύριακο με την ιδιότητα της παράλληλης δράσης ενός αγαπημένου θερινού κινηματογραφικού φεστιβάλ!

Το 4ο Parthenώn Film Festival -Σινεμά στο χωριό συνεργάζεται φέτος με το εργαστήριο γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, θέλοντας να συνεχίσει την επικοινωνία και τον διάλογο του κινηματογράφου με άλλες μορφές τέχνης. Τα γλυπτά των φοιτητών θα εκτεθούν στους αύλειους χώρους των εγκαταλελειμμένων κατοικιών του οικισμού Παρθενώνα Χαλκιδικής έχοντας το καθένα να πει μια ιστορία.

Οι διοργανωτές θεωρούν πως θα είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία για τους επισκέπτες η συγκεκριμένη έκθεση αφενός γιατί είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την φετινή θεματική του φεστιβάλ που είναι το Όνειρο και αφετέρου η ίδια η έκθεση αποτελεί μια μοναδική και ιδιαίτερη παρέμβαση δημόσιου χώρου.

Η παρουσίαση του project από τους Γιώργο Τσάρα και Άρη Κατσιλάκη

Στα πλαίσια του Panthenώn Film Festival στο Παρθενώνα Χαλκιδικής λοιπόν, 17 φοιτητές του Εργαστηρίου Γλυπτικής, της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., αφήνουν τα όνειρα να μετουσιωθούν σε πράξη. Σε έργα Γλυπτικής. Είτε ξορκίζοντας τη πραγματικότητα είτε με τα ίδια τα όνειρα που μεταφυσικά —ποιητικά τους ταξιδεύουν σε συναισθήματα, σχήματα, μορφές.

Σμιλεύοντας, συνθέτοντας, πλάθοντας, μας παρασέρνουν στο χώρο και το χρόνο του παρελθόντος των εγκαταλελειμένων σπιτιών και ήχους από κινηματογράφο, όπου τα όρια μεταξύ υποσυνείδητου και συνειδητού χάνονται.

Έργα – όνειρα που αναζητούν την ερμηνεία, την ελευθερία, τη πραγματικότητά τους. Όλα, δουλεμένα κατά ομάδες ή ατομικά, αποτελέσματα χρήσης ανακυκλώσιμων υλικών, όπου το “έχω όνειρα”, αντικαθιστά”, το “δεν έχω υλικά”.

Όνειρα – έργα που γεννιούνται και γίνονται διέξοδος, μέσον, δρόμος για την αναζήτηση της αλήθειας και των συνόρων πραγματικού και φανταστικού κόσμου.

Έργα που εκφράζουν τις μοναδικές ιδιοτροπίες, σκέψεις, φοβίες του καθενός με το όνειρο ως αφορμή της “βιωμένης αλήθειας”. Με το όνειρο ως υποκειμενική πραγματικότητα και την πραγματικότητα ως όνειρο.

Το δίπολο που δημιουργεί την Τέχνη.

Εργάσθηκαν οι φοιτητές: Αθανασόπουλος Δημήτρης, Αργυρίου Βασιλική, Ιλιονίου Ανδρέας, Κακά Λίντα, Κιουφετζόγλου Κυριάκος, Κιφοκέρη Αννα, Κουδούνη Μάρθα, Κουτλή Σία, Λέκκα Ανθή, Μανιατάκος Νικόλας, Νατάσσα Μαυρομματίδου, Μπατσέας Λέανδρος, Μπουμπούση Λίνα, Ντολομπάν Συμεών, Οικονομοπούλου Παπαχρονοπούλου Βασιλική, Παγγοτζίδης Γιώργος , Πιπερίδου Σοφία, Ψαλιδάκης Νίκος.

Με την επίβλεψη των καθηγητών: Γιώργου Τσάρα και Άρη Κατσιλάκη

Διαβάστε ακόμα:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα