Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης στο MOMus

Ο animator- εικαστικός νέων μέσων Μπάμπης Αλεξιάδης απαντάει στο ερώτημα «Τι είναι Τέχνη;»

Parallaxi
παγκόσμια-ημέρα-τέχνης-στο-momus-748051
Parallaxi

Το MOMus γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης, 15 Απριλίου, επιδιώκοντας να προσδιορίσει μια οπτική αποτύπωση της Τέχνης και θέτει το ίδιο ερώτημα -«Τι είναι Τέχνη;»- σε διαφορετικούς εικαστικούς.

Φέτος, απευθύνει το ερώτημα στον animator- εικαστικό νέων μέσων Μπάμπη Αλεξιάδη, ο οποίος δημιούργησε για το MOMus ένα animation. Τέχνη είναι, μας λέει, δύο ανθρώπινες μορφές σκιαγραφημένες από γραμμές σε μαύρο φόντο που δίνουν και ορίζουν το πλαίσιο, από το οποίο «ξεπηδά» η ίδια η ζωή μέσα από συστάδες αστεριών. Η Τέχνη και η ζωή σε μια αέναη συναστρία. To animation φιλοξενείται στην ιστοσελίδα www.momus.gr και τα social media του MOMus (facebook @MOMusMuseums, Instagram @momus_museums).

Η Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης καθιερώθηκε το 2019 από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO, με στόχο την εξέλιξη, διάχυση και την απόλαυση της τέχνης. «Φέτος προσβλέπουμε στο νέο ξεκίνημα ελπίζοντας ότι θα προωθήσουμε την Τέχνη και την πολυμορφία της, θα ενισχύσουμε τους καλλιτέχνες και θα μεταφέρουμε μηνύματα για το όραμα μιας καλύτερης και δικαιότερης κοινωνίας. Η Τέχνη δεν είναι μόνο μια λέξη στον τίτλο του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Είναι ο πυρήνας τον δράσεων όλων των φορέων που τον απαρτίζουν», σχολιάζει η αν. γενική Διευθύντρια του MOMus, Μαρία Τσαντσάνογλου.

Βιογραφικό Μπάμπη Αλεξιάδη

Animator- καλλιτέχνης νέων μέσων, εργάζεται μεταξύ Λονδίνου, Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση οπτικοακουστικού υλικού σε θεατρικές παράγωγες και έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε εικαστικές εγκαταστάσεις και σε φεστιβάλ κινούμενης εικόνας ανά τον κόσμο. Πρόσφατα σκηνοθέτησε δυο μουσικά video για τους Renard, τα οποία βραβεύτηκαν σε δύο ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Γαλλία, Μεξικό 2021). Κέρδισε το 2ο βραβείο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό animation Eleusis 2021/ European Capital of Culture (2020) με την ταινία «Others». Δουλειά του έχει παρουσιαστεί στην 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στην εγκατάσταση «The Heart of The Matter», σε Νιούκασλ, Μπράιτον και Λονδίνο (2018), και στην εγκατάσταση «Curtain Call» του Ron Arad (Λονδίνο 2016), το οποίο ξεκίνησε την παγκόσμια περιοδεία του, με πρώτο σταθμό τη Σιγκαπούρη (Σεπτέμβριος 2016).

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα