Εκθέσεις

Σε αυτή τη βιτρίνα της πόλης ένας σπουδαίος καλλιτέχνης σε ζωγραφίζει!

Βιάσου να το δοκιμάσεις.

Μυρτώ Τούλα
σε-αυτή-τη-βιτρίνα-της-πόλης-ένας-σπουδ-404422
Μυρτώ Τούλα
Εικόνα Facebook Chalkos Gallery

Λέξεις – Εικόνες: Ελισάβετ Τζουβάρα, Μυρτώ Τούλα

Ο Κωνσταντίνος Κερεστετζής μεταφέρει για λίγες μόνο μέρες το εργαστήρι του από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη. Στη βιτρίνα της Chalkos Gallery, ο ζωγράφος που μοιράζεται ανάμεσα στην ελληνική πρωτεύουσα και την Κωνσταντινούπολη, στήνει το δικό του εργαστήρι και προσφέρει σε όλους τους Θεσσαλονικείς μία έκπληξη!

Στη δημιουργική έκθεση με τίτλο «Η ασκητική του βλέμματος, πορτραίτα 1988-2018» με 64 πορτραίτα, αποτυπώνονται με ζωντάνια τα μοντέλα του, με τη μυρωδιά της λαδομπογιάς να ταξιδεύει τον καθένα σε σκέψεις.

Αυτό που αξίζει ιδιαίτερα να ειπωθεί και να το δοκιμάσετε είναι το ανοιχτό κάλεσμα του καλλιτέχνη: μπορείτε να περάσετε από την γκαλερί και ο ίδιος να φιλοτεχνήσει το πορτραίτο σας! Σε αυτή τη διαδραστική έκθεση, σχεδόν δεν υπάρχει ωράριο. Υπήρξαν φορές που πήρε μέχρι τα ξημερώματα η διαδικασία της επί τόπου ζωγραφικής. Όλα τα πορτραίτα που θα ολοκληρωθούν στη Θεσσαλονίκη στην παρούσα φάση θα αποτελέσουν το υλικό μιας νέας έκθεσης που θα εγκαινιαστεί στην Αθήνα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Σημείωση: δεν είναι δεσμευτικό να αγοράσει κάποιος το έργο τέχνης με την προσωπογραφία του. Παρ’ όλα αυτά, αν θελήσει μπορεί να το πράξει δίνοντας από 500 μέχρι 1.300 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος του πορτραίτου.

Ο Κωνσταντίνος Κερεστετζής τελείωσε τις σπουδές του στην Καλών Τεχνών και έκανε τη μελέτη του στο Prado Madrid. Έχει εμπνευστεί καλλιτεχνικά από τον καθηγητή του Μπότσογλου, ο οποίος πίστευε πως η Τέχνη εξελίσσεται μόνο μέσα από τις σχολές. Ένα από τα πιο σημαντικά έργα του είναι το πορτραίτο του Ράλλη αλλά και του Απόστολου Γαβρά, αδερφού του διάσημου σκηνοθέτη.

«Η ουσία του ζωγράφου ξεκινά από το μάτι και απευθύνεται στο μάτι. Η ζωγραφική είναι ένας τρόπος να βλέπεις τον κόσμο και την πραγματικότητα, έχει συναισθήματα και δύναμη, προσοχή και κατανόηση. Εμπνέομαι περισσότερα από τα πρόσωπα παρά από τα τοπία, καθώς καλύτερο άνθρωπο σε κάνει η προσωπικότητα που παρατηρείς μέσα σε αυτά», αναφέρει ο καλλιτέχνης στην Parallaxi.

*Chalkos Gallery: Ιουστινιανού 21 || Τηλέφωνο 2310 250956 || Διάρκεια έκθεσης: έως 16 Φεβρουαρίου, Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη με Παρασκευή 11.00 με 15.00 και 18.00 με 21.00 || Σάββατο 11.00 με 15.00, βρείτε περισσότερα στο facebook page ΕΔΩ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα