Τώρα όλα τα Φεστιβάλ της Ελλάδας σε αυτό το κλικ

Η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα που χαρτογραφεί τα φεστιβάλ της Ελλάδας όλο τον χρόνο.

Parallaxi
τώρα-όλα-τα-φεστιβάλ-της-ελλάδας-σε-αυτ-199299
Parallaxi

Φεστιβάλ Άμμου, Αφήγησης, Όψεις του Φανταστικού, Μεσαιωνικό, Αναγεννησιακό. Είναι ορισμένες από τις 52 κατηγορίες που προβάλλονται στην πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα, το All About Festivals-AAF (Τα πάντα γύρω από τα φεστιβάλ) που χαρτογραφεί την φεστιβαλική Ελλάδα όλον τον χρόνο. Δυο νέες, δημιουργικές γυναίκες, η Λαρίσα Βέργου και η Ναυσικά Μουζακίτη μάς ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Γαύδο και την Άρτα μέχρι τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

«Η σκέψη για το AAF προέκυψε εδώ και τρία χρόνια. Το συζητούσαμε με την Λαρίσα ότι δεν υπήρχε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα και έτσι έναν χρόνο μετά, το 2015, αποφασίσαμε να είμαστε οι πρώτες που θα χαρτογραφήσουμε την φεστιβαλική Ελλάδα» δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ναυσικά Μουζακίτη.

«Το All About Festivals εισάγει στην ελληνική αγορά ένα εργαλείο ενημέρωσης των φεστιβαλικών δρώμενων δίνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα μιας οργανωμένης, ελκυστικής και συστηματικής προβολής εκδηλώσεων και περιοχών τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές κοινό, καθώς η πλατφόρμα είναι δίγλωσση, σε ελληνικά και αγγλικά, κι απευθύνεται και σε Έλληνες και σε ξένους», επισημαίνει.

Οι δυο κοπέλες σε καθημερινή βάση συγκεντρώνουν, ομαδοποιούν και κατηγοριοποιούν τα ελληνικά φεστιβάλ ανά είδος και περιοχή.

«Αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα έχει στον “αέρα” 220 φεστιβάλ και πρόκειται τις επόμενες ημέρες να ανεβάσουμε άλλα 150. Όσο και αν δεν πιστεύουμε στην Ελλάδα κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εκατοντάδες φεστιβάλ διαφόρων ειδών, κινηματογραφικά, μουσικά, ποίησης και λογοτεχνίας, γαστρονομίας, αθλητικών δράσεων, αναγεννησιακά, μεσαιωνικά» εξηγεί η κ. Μουζακίτη.

Η κ. Βέργου διευκρινίζει ότι «στόχος μας από την αρχή ήταν να παρουσιάσουμε και να προωθήσουμε τη δουλειά που γίνεται τις περισσότερες φορές εθελοντικά σε πολλά φεστιβάλ σε πιο μικρά και απομακρυσμένα μέρη στην Ελλάδα, να τα προβάλλουμε ισάξια με τα μεγάλα και γνωστότερα φεστιβάλ, αλλά και να δώσουμε και την ευκαιρία σε όλους να μάθουν τι ακριβώς γίνεται όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και τον χειμώνα. Μάλιστα, επειδή πλέον είναι τα πάντα μεταφρασμένα και στα αγγλικά υπάρχουν και πολλοί φίλοι από το εξωτερικό που μας ακολουθούν και αν τους αρέσει ένα φεστιβάλ οργανώνονται κι έρχονται».

Το All About Festivals είναι εύκολο στη χρήση ακόμη και μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ προσφέρει ολοκληρωμένες πληροφορίες για το κάθε φεστιβάλ όπως οδικούς χάρτες, παροχές που πιθανόν υπάρχουν ή αν είναι προσβάσιμο από ΑΜΕΑ.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το ιδρυτικό δίδυμο «μελλοντικά σκοπεύουμε να δημιουργηθεί και εφαρμογή για τα κινητά με gps αναζήτησης χαρτών περιοχής, δημιουργία εφαρμογής για ΑΜΕΑ, συνεργασία με τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, συνεργασία με επιχειρήσεις εστίασης, διαμονής και μεταφοράς. Μακάρι να μπορούμε να καλύψουμε όλα τα φεστιβάλ που υπάρχουν και στην Ελλάδα, ώστε να δώσουμε και ευκαιρίες απασχόλησης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα