Ένα βιωματικό workshop – Η εκκρεμότητα ως ένα σωματικό και ψυχικό στοιχείο στη ζωή
Η Πέρσα Σταματοπούλου και η Αριστέα Αρσενοπούλου οργανώνουν και συντονίζουν το σεμινάριο «Εκκρεμείς Υποθέσεις»
Η Πέρσα Σταματοπούλου, χορογράφος, σε συνεργασία με την Αριστέα Αρσενοπούλου, ψυχοθεραπεύτρια-δραματοθεραπεύτρια, οργανώνουν και συντονίζουν το σεμινάριο «Εκκρεμείς Υποθέσεις».
Πρόκειται για ένα βιωματικό workshop το οποίο εστιάζει στην έννοια της εκκρεμότητας ως ένα σωματικό και ψυχικό στοιχείο στη ζωή μας.
Οι συμμέτοχοι καλούνται να ερευνήσουν και να εξωτερικεύσουν μέσα από τον κινητικό αυτοσχεδιασμό, αλλά και από τις τεχνικές του Dramatherapy (γράψιμο ιστοριών, παίξιμο ρόλων κ.λ.π)
°εκκρεμότητες του παρελθόντος που ακινητοποιούν,
°προβολές σ ένα μέλλον που εκκρεμεί,
°το παρόν που εκκρεμεί ανάμεσα στο λογικό & το παράλογο
καθώς και τον τρόπο που βιώνουν, ενδοβάλλουν και προβάλλουν προς τα έξω το συναίσθημα της εκκρεμότητας που προκύπτει από συχνές εναλλαγές & ανατροπές στη ζωή μας.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα διαμορφωθεί ένας πυρήνας αναζήτησης & παρατήρησης του ενεργού σώματος με την πραγματικότητα που μετεωρίζεται, αποσκοπώντας στην ανάδειξη & διαχείριση πολλαπλών πεδίων που σχετίζονται με αυτή και τον τρόπο που επηρεάζουν την καθημερινότητα μας.
Η όλη διαδικασία θα χωριστεί σε δύο ενότητες με συγκεκριμένες οδηγίες που θα παρέχουν οι δύο συντονίστριες, αλληλοσυμπληρώνοντας η μία την άλλη και δημιουργώντας ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και συνύπαρξης μεταξύ των συμμετεχόντων.
Το σεμινάριο διοργανώνεται στα πλαίσια της παράλληλης δράσης που θα κάνει η «Ομάδα Σύγχρονου χορού Πέρσα Σταματοπούλου» σχετικά με την ομώνυμη παραγωγή της Ομάδας και απευθύνεται σε επαγγελματίες & ερασιτέχνες χορευτές και ηθοποιούς και σε όλους όσους έχουν σχέση με την κίνηση και επιθυμούν να εξερευνήσουν το συγκεκριμένο πεδίο.
_χρόνος
Σάββατο 18 / 2, 17.00 – 21.00
Κυριακή 19 / 2, 13.00 – 17.00
_τόπος transcendance – αγωγός τέχνης
_κόστος 80 / 65 *
* early bird ως 10/2 & για όσα έδρασαν στο transcendance
[ κράτηση θέσης με προκαταβολή ]
ινφο / κρατήσεις : [email protected] //
// 6979552730 (4 – 10 μ.μ.) // inbox
*Η Πέρσα Σταματοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στη Γαλλία.
CONSERVATOIRE NATIONAL DE REGION DE MUSIQUE, D’ART DRAMATIQUE ET DE LA DANCE (Λυών).
CENTRE INTERNATIONAL DE LA DANCE (Παρίσι) όπου αποφοίτησε με άριστα.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διαφορετικών τεχνικών σύγχρονου χορού με τους: Lario Eksson, Bruno de Dizian, Christine Bastin, Mark Tompkins, Dominique Duszinski, Carolyn Carlson, Peter Goss, Jean Sasportes.
Έχει διδάξει κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές και ηθοποιούς. Ως καθηγήτρια σύγχρονου χορού διδάσκοντας τεχνική (Limon-Release), θεωρία-ανάλυση & αυτοσχεδιασμό έχει συνεργαστεί με τις ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού των:
Δ. Γρηγοριάδου (1995 έως 2014),
Σ. Κατσούλη (1998 έως 2000),
Μ. Σοφού, Ακτίνα,
καθώς και με τις ανώτερες επαγγελματικές σχολές θεάτρου των
Γ. Κιμούλη και Κ. Νταλιάνη.
Από το 2015 έως το 2018 δίδαξε σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στην Κρατική σχολή Ορχηστικής Τέχνης και μέχρι σήμερα συνεχίζει να διδάσκει στην ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού της Ν. Κονταξάκη, διαμορφώνοντας μία επαγγελματική εμπειρία 30 ετών στην
καλλιτεχνική εκπαίδευση. Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Διπλωματικών Εξετάσεων των ανώτερων επαγγελματικών σχολών χορού, στο υπουργείο πολιτισμού. Έχει συνεργαστεί στην επιμέλεια κίνησης με τους σκηνοθέτες:
Γ. Κιμούλη, Α. Αντύπα, Ρ. Πατεράκη, Α. Κοκκίνου, Μ. Παπαδημητρίου, Π. Κοκκινόπουλο, Γ.Κακλέα, καθώς και με το Θέατρο Τέχνης, το Κ.Θ.Β.Ε και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής.
Από το 1991 έχει ιδρύσει την «Ομάδα Σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου» η οποία έχει επιδοτηθεί από το υπουργείο πολιτισμού κι από Ιδιωτικούς φορείς. Με την Ομάδα, στην οποία χορογραφεί και χορεύει δίνει παραστάσεις στην ελλάδα και το εξωτερικό
(Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Κύπρο) και έχει βραβευτεί δύο φορές στον Διαγωνισμό Νέων Χορογράφων στη μνήμη της Ρ. Μάνου.
Έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Το Μουσείο Μπενάκη, το Bios και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Έργα της έχουν υποστηριχτεί από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, το FLUX Laboratory Athens, καθώς κι από το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.
Σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Δίκτυο ΚΙΝΗΤΗΡΑ έχει κάνει σεμιναριακούς κύκλους αυτοσχεδιασμού και τεχνικής σύγχρονου χορού, διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο αρμονικής συνύπαρξης επαγγελματιών και ερασιτεχνών από διαφορετικά είδη τέχνης.
Έχει συνεργαστεί με την ηθοποιό Βάσια Βαλκανιώτη σε ένα project με τίτλο «Flying duets» -Start Create Cultural Change 2017-2018, το οποίο επιδοτήθηκε από το Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε, με σκοπό την δημιουργία ενός σωματικού διαλόγου, μέσα από την
δυαδικότητα, ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων, πολιτισμού και εμπειριών, καθώς και με το Πανεπιστήμιο Κύπρου (θεατρικό εργαστήρι Πανεπιστημίου Κύπρου) και τον ακαδημαϊκό & σκηνοθέτη Μιχάλη Πιερή στο «Παγκόσμιον Άσμα» το οποίο παρουσιάστηκε στην Πάφο στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2017.
Έχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης στη «Χοροθεραπεία: Θεωρία και Πράξη» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι μέλος της εθελοντικής ομάδας στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για την στήριξη και την δημιουργική απασχόληση παιδιών.
Η Αριστέα Αρσενοπούλου είναι ψυχολόγος και δραματοθεραπεύτρια.
Πτυχίο Ψυχολογίας (Πανεπιστήμιο «Κύριλλος και Μεθόδιος», Σκόπια, Β.Μακεδονία)
Πτυχίο του τμήματος Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής (ΑΠΘ)
Δίπλωμα Δραματοθεραπείας ( Dramatherapy institute, UK, Sue Jennings) και είναι μέλος της ΕΔΠΕ (Ένωση Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας).
Για διάστημα 5 χρόνων διετέλεσε επιστημονική συνεργάτης της Γ’ Ψυχιατρικής Πανεπιστημιακής κλινικής του ΑΧΕΠΑ (μονάδα εφήβων).
Διδάσκει Θεωρίες προσωπικότητας- Αναπτυξιακή ψυχολογία στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας
«Ροές» στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2015 ασκεί εποπτεία σε ομάδα επαγγελματιών ψυχικής υγείας στην Αθήνα.
Εδώ και 35 χρόνια εργάζεται ιδιωτικά με ατομικά ραντεβού και ψυχοθεραπευτικές ομάδες.
Έχει συμμετάσχει σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια ως εισηγήτρια και εμψυχώτρια σε βιωματικά εργαστήρια με βασικό θέμα τη σχέση του θεάτρου με τη θεραπευτική
Σχετικά Αρθρα