Agenda

10 φίλες προχώρησαν παραπέρα την εμπειρία των Comics

Το ΤΣΟΝΤΟΚΟΜΙΚ ήρθε για να μείνει.

Μιχαήλ Παπαβασιλείου
10-φίλες-προχώρησαν-παραπέρα-την-εμπειρ-441965
Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εικόνα: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

H #The_Comic_Con Thessaloniki ξεκίνησε και μαζί με αυτή και οι εκπλήξεις που είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους fans των comics, αλλά κι εκείνους που στα παιδικά τους χρόνια διάβαζαν είτε Μίκι Μάους είτε Λούκι Λουκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όσα θα ζήσει η Θεσσαλονίκη στο The Comic Con 5

Το κορυφαίο Comic convention της Νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι στην Θεσσαλονίκη και περιμένεις τους λάτρεις των comics και όχι μόνο να το επισκεφτούν από 10 έως 12 Μαΐου του 2019. Το φεστιβάλ βρίσκεται στον γνώριμο, πλέον, χώρο τού συνεδριακού κέντρου “Ιωάννης Βελλίδης” τής ΔΕΘ-Helexpo.

Εικόνα: Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εικόνα: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Το «The Comic Con 5» τη φετινή χρονιά θα φιλοξενήσει και πάλι γνωστούς καλλιτέχνες, ηθοποιούς, σχεδιαστές και συγγραφείς από το εξωτερικό και την Ελλάδα όπως: Ο Don Rosa ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς κόμικς τής Disney (Σκρουτζ Μακ Ντακ). O ηθοποιός Manu Bennet που έγινε γνωστός στην Ελλάδα από τη συμμετοχή του στη σειρά «Spartacus» ως Crixus. Ωστόσο, εκτός από τους δεκάδες ξένους υπάρχουν και οι Έλληνες, με τον ηθοποιό Τάσο Κωστή να είναι ένας από τους καλεσμένους της φετινής χρονιάς, που για τη μέχρι σήμερα δουλειά του έχει τιμηθεί από τη Disney με τον τίτλο του “First Class Actor”. Επίσης, το πρόγραμμα του «Τhe Comic Con 5» περιέχει αρκετά masterclasses, workshops και ότι άλλο περιέχει κόμικς και animations.

Εικόνα: Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εικόνα: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Οι άνθρωποι πίσω από το ΤΣΟΝΤΟΚΟΜΙΚ

“Είναι μία τσόντα από γυναίκες που σε κάνει να νιώθεις ότι πολλές πλευρές της σεξουαλικότητας αγκαλιάζονται μέσα στο ίδιο comic”

Εικόνα: Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εικόνα: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Στο περσινό Comic Con άρχισε μία ιδέα που φέτος υλοποιήθηκε με πολύ κόπο και μεράκι. Δέκα κοπέλες δημιούργησαν το ΤΣΟΝΤΟΚΟΜΙΚ, ένα ανθολόγιο με βάση τις σεξουαλικές προτιμήσεις και όχι μόνο. Η Έλενα Γ. η Γεωργία Ζ., η Roberta Γ. Watkinson, η Poisoner, η Lussaki, η Στέλλα Σ., η Darina M., η Σ. Π., η Σμαρ και η Ραφαέλλα Κ. μίλησαν στη Parallaxi για το πρωτότυπο κόμικ τους:

#Πώς ξεκίνησε η συγκεκριμένη ιδέα;

Όλο αυτό ξεκίνησε τελείως τυχαία. Ουσιαστικά μετά το τέλος του περσινού Comic Con είχαμε πάει για μπύρες και μιλούσαμε για το πόσο ωραίο είναι να κάνεις comic πάνω σε ανθρώπους, με αποτέλεσμα να σκεφτούμε ότι θα ήταν πρωτοποριακό και ωραίο να κάνουμε μία ΤΣΟΝΤΑ με ανθρώπους σε comic. Βασικά στα φεστιβάλ σου έρχονται αρκετές ιδέες γιατί είσαι συγχυσμένος ή έχεις σεξουαλικές ορμές. Όμως, η ιδέα έχει να κάνει με πολλά πράγματα όπως « Πόσο ωραία θα ήταν να δημιουργήσεις μία τσόντα; « Πόσο ωραίο θα ήταν να κάνεις μία τσόντα με άλλους ανθρώπους και να συζητάς γι’ αυτό, το ΤΣΟΝΤΟΚΟΜΙΚ;».

Εικόνα: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Πόσο καιρό σας πήρε για να το δημιουργήσετε;

Το Project ξεκίνησε πέρυσι, ενώ το πρακτικό κομμάτι με τον σχεδιασμό, τη δημιουργία, το στήσιμο και την έκδοση του τεύχους μας πήρε περίπου δύο μήνες. Όμως το δύσκολο κομμάτι ήταν να βρεθούμε και να υλοποιήσουμε τις ιδέες που είχε η κάθε μία από εμάς. Το ενδιαφέρον κομμάτι είναι ότι η κάθε μία έχει διαφορετική αισθητική, τρόπο σκέψης, σχεδιασμού και σεξουαλικών εμπειριών. Οπότε, όλες οι ιστορίες μέσα στο ΤΣΟΝΤΟΚΟΜΙΚ βγήκαν διαφορετικές.

Εικόνα: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Πώς καταφέρατε να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο υλικό που θα αντιπροσωπεύει όλα τα σεξουαλικά φάσματα;

Οι ιδέες πάρθηκαν από ρεαλιστικές – φανταστικές στιγμές ή κάποιες αισθήσεις που αναπτύχθηκαν εκείνη την ώρα και μας φάνηκαν ενδιαφέρουσες να τις αποτυπώσουμε στο κόμικ. Οπότε, όταν βρεθήκαμε εμείς οι δέκα και ασχοληθήκαμε με αυτό, ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία, αλλά και αυτό που θέλαμε να δείξουμε η κάθε μία, δηλαδή κάτι διαφορετικό.

Ποια είναι η προσέγγιση σας πάνω στο σεξ με βάση τα comics;

Eίναι ένα είδος που οι γυναικείες τσόντες από άντρες έχουν μία διαφορετική προσέγγιση, με αποτέλεσμα ειδικά στα κόμικς να υπάρχει μία τεράστια “ερωτική τέχνη” από την οπτική ματιά των αντρών. Κώλοι, στήθη, γκόμενες που έχουν δημιουργηθεί για ένα άλλο κοινό, όχι γι’ αυτό που θέλεις να δεις εσύ ως φαν. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στον κόσμο είναι να μιλάει περισσότερο γι’ αυτά τα «θέματα». Διότι, όλοι τα κάνουν, τα βιώνουν, δεν υπάρχει ντροπή σε αυτό και τα θεωρούν ταμπού! Είναι μία τσόντα από γυναίκες που σε κάνει να νιώθεις ότι πολλές πλευρές της σεξουαλικότητας αγκαλιάζονται μέσα στο ίδιο comic.

Τέλος, τί συμβουλή θα θέλατε να δώσετε στον κόσμο μετά από το εγχείρημά σας και αυτό που βιώσατε τον τελευταίο χρόνο;

Εν τέλει, ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων κάνει σεξ, βλέπει τσόντες και είναι καλό να μιλάει και να εκφράζεται γι’ αυτό, γιατί μόνο έτσι λύνονται τα «θέματα». Να μιλάτε με τις φίλες σας για σεξ και θα νιώσετε πιο άνετα μεταξύ σας και θα ανταλλάξετε απόψεις και θα βοηθηθείτε αρκετά μεταξύ σας στον ερωτικό τομέα.

Εικόνα: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Η έκφραση που μας χαρακτηρίζει και θα θέλαμε να κλείσουμε είναι η παρακάτω:

Ζήτω τα κόμικς ζήτω το σεξ!

  • Facebook, Instagram  Τοποθεσία: Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, Μέρες διεξαγωγής: 10 έως 12  Μαΐου
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα