10 θεάματα που θα δούμε στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο

Τι θα δούμε τον προτελευταίο μήνα του χρόνου στην πόλη; Είναι όλα εδώ!

Parallaxi
10-θεάματα-που-θα-δούμε-στη-θεσσαλονίκη-1074273
Parallaxi

Κοίτα πώς περνάει έτσι γρήγορα ο καιρός και φτάσαμε – χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε – στον προτελευταίο μήνα του χρόνου, με το κρύο βέβαια να μη δείχνει διαθέσεις να έρθει, αλλά με μία γλυκειά ψύχρα που σου δίνει τη διάθεση να βγεις από το σπίτι.

Κάπως έτσι, για να περνάνε και πιο ωραία οι μέρες, επιλέγουμε για εσάς (αλλά και για εμάς) μερικές από τις παραστάσεις – θεάματα που έρχονται στην Θεσσαλονίκη μέσα στον Νοέμβριο, σε χώρους που ξέρουμε και αγαπάμε.

Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις που θα δούμε μέσα στον επόμενο μήνα και – γιατί όχι – να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

‘Οποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του | Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός)

Μετά την απόλυτη sold-out επιτυχία, η παράσταση-φαινόμενο του Γιώργου Καπουτζίδη, στην ανανεωμένη της εκδοχή με ηθοποιούς από το δυναμικό του ΚΘΒΕ, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, αυτή τη φορά στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), για να μας χαρίσει γέλιο και αισιοδοξία! «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του», το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και κέρδισε την αγάπη του κόσμου από την πρώτη κιόλας παράσταση, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του, αναδεικνύοντας μοναδικά τους προβληματισμούς και τα κοινωνικά ζητήματα, που ο Γιώργος Καπουτζίδης ξέρει να θίγει τόσο εύστοχα.

Μια παρέα τριαντάρηδων βρίσκεται αντιμέτωπη με την πολυπλοκότητα και τα αδιέξοδα των σχέσεων, με τον φόβο της δέσμευσης, με τις ελπίδες και με τις ματαιώσεις της ζωής. Όλα αυτά σε μια μεταβατική ηλικία που η επιθυμία για έρωτα συγκρούεται με την ανάγκη για αφοσίωση και σιγουριά. Ένας γάμος που διαλύεται εξαιτίας μιας απιστίας. Ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Κι ένας ανομολόγητος έρωτας που αποκαλύπτεται ύστερα από είκοσι χρόνια. Ένας πρώην, ένας νυν… κι ένα σπίτι γεμάτο μυστικά, που όσο περνά η ώρα… πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά!

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Γιώργος Καπουτζίδης | Σκηνικά: Δανάη Πανά | Κοστούμια: Κική Γραμματικοπούλου | Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος | Βοηθός σκηνοθέτης: Γιάννης Παρασκευόπουλος | Οργάνωση παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη | Φωτογραφίες: Mike Rafail (That long black cloud) Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Ελευθερία Αγγελίτσα (Δήμητρα), Χρύσα Τουμανίδου (Κική), Νατάσα Δαλιάκα (Νατάσα), Νίκος Κουσούλης (Χάρης), Νίκος Τσολερίδης (Μιχάλης), Γιάννης Γκρέζιος (Ιάκωβος), Έφη Σταμούλη (Έφη), Γιάννης Τσεμπερλίδης (Υδραυλικός)

*«Όποιος Θέλει να Χωρίσει…να Σηκώσει το Χέρι του!» στη Θεσσαλονίκη-2ος χρόνος | Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός) | Από Τετάρτη μέχρι και Κυριακή | Κατάλληλο για άνω των 12 ετών /Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)/ Προπώληση: ntng.gr – more.com – 11876 / Πληροφορίες – κρατήσεις στο Τ. 2315 200 200 και στα εκδοτήρια του ΚΘΒΕ

Hum@nitarium | Θέατρο Τ

Μετά τη μεγάλη αποδοχή της στο Διεθνές Φεστιβάλ X–Fest του Teatrul Excelsior στο Βουκουρέστι, η παράσταση Hum@nitarium επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για δεύτερη χρονιά στην ανανεωμένη εκδοχή της.

Με ποια κριτήρια επιλέγουμε αντιπροσώπους το 2023; Πώς επηρεάζει την ψήφο μας το δημόσιο προφίλ ενός προσώπου στα social media; Ποια η αξία της συνεχούς αξιολόγησης σε μια κοινωνία που επικρατεί ο κανιβαλισμός και η cancel culture;

Το Hum@nitarium ξεκίνησε ως ιδέα του σκηνοθέτη Θάνου Νίκα και πάνω σε αυτή η Στέλλα Παπαδημητρίου έγραψε ένα σύγχρονο νεοελληνικό έργο. Είναι μια νέα δραματουργία που πειραματίζεται με την εμπλοκή του θεατή στην παράσταση, αφού ο ίδιος καλείται να πάρει θέση, να ψηφίσει κατά τη διάρκεια της και να επηρεάσει την έκβασή της, μέσω της εφαρμογής που κατεβάζει στο κινητό του.

Στην παράσταση, ο αλγόριθμος επιλέγει τρεις ανθρώπους μέσα από τη λειτουργία τους στα social media. Οι ίδιοι παρουσιάζονται στην ετήσια διοργάνωση της κοινότητας έτσι ώστε η κοινότητα να τους γνωρίσει καλύτερα. Συστήνονται με ένα ψευδώνυμο της επιλογής τους για να ενισχύσουν, σύντομα και περιεκτικά, την υπάρχουσα ταυτότητά τους. Το Hum@nitarium είναι το αξιακό σύστημα που θα τους δώσει την απόλυτη αναγνώριση ή την οριστική τους διαγραφή.

Tο Humanitarium, ως ιδέα, έχει την ίδια ρίζα με το Social Credit System «Sesame Credit» που εφαρμόζεται στην Κίνα από τον Ιανουάριο του 2015. Οι πολίτες φακελώνονται σε πραγματικό χρόνο για κάθε τους μικροκίνηση. Το σύστημα βαθμολογεί, επιβραβεύει ή τιμωρεί δημόσια. Ο ιδεολογικός αλγόριθμος είναι «οι άνθρωποι με χαμηλό σκορ να χρεοκοπούν», όπως δήλωσε ο Hou Yunchun, ο τότε αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Αναπτυξιακής Έρευνας του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας.

Συντελεστές: Συγγραφέας: Στέλλα Παπαδημητρίου | Σύλληψη, Σκηνοθεσία: Θάνος Νίκας | Σκηνικό – Κοστούμια: Ευαγγελία Κιρκινέ | Μουσική επιμέλεια : Μάριος Ιωαννίδης | Βίντεο: Θάνος Νίκας, Κατερίνα Συναπίδου | Γραφιστική επιμέλεια: Λίζα Γεωργοπούλου, Γεωργία Ζαφειρίου | Επικοινωνία – Social media: Δημήτρης Δάγκαλης, Κατερίνα Συναπίδου | Mobile application: Θωμάς Δερμάρης, Ιωάννης Γότσος | Παραγωγή: Ars Moriendi Theatre Group

Ηθοποιοί επί σκηνής: Δημήτρης Δάγκαλης, Νικόλας Δρίγκας, Μάιρα Σιδερίδου, Κατερίνα Συναπίδου

Χειριστής κάμερας επί σκηνής: Θοδωρής Κουστολίδης Ηθοποιοί Βίντεο: Γιώργος Βεργούλης, Άννα Μαρία Γάτου, Αλέξανδρος Δημάρατος, Άννα Μαρία Ιακώβου, Μερόπη Κακουδάκη, Κατερίνα Κλαυδιανού, Λευτέρης Παναγιωτίδης, Κική Στρατάκη, Σε φωτογραφία εμφανίζεται η ηθοποιός Μαριάννα Πουρέγκα

*”Hum@nitarium” | Θέατρο Τ (Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη) | Ημέρες & ώρες παραστάσεων: 3 – 19 Νοεμβρίου 2023, κάθε Παρασκευή στις 21:30, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19:00 | Διάρκεια παράστασης: 75’ | Τηλ: 2310 854 333 | Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 15 ευρώ, Φοιτητών & άνω των 65: 12 ευρώ, Ανέργων, ΑμεΑ & πολυτέκνων: 10 ευρώ, Ατέλειες κάθε Παρασκευή με σειρά προτεραιότητας (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις) | Εισιτήρια EARLY BIRD έως και τις 31 Οκτωβρίου: 10 ευρώ

Το έκτο πάτωμα | Θέατρο Αριστοτέλειο

«¨Ολα, θέλω να τα ξέρω όλα, όχι επειδή είμαι κουτσομπόλα…». «Τι ώρα είναι, τι μέρα είναι και ποια χρονιά…». «Τα φώτα σβήστε, γλυκά ακουμπήστε στην κουπαστή..»

Τριάντα δύο χρόνια μετά την θρυλική πλέον παρουσίασή του στο θέατρο «Περοκέ» (1991-92) ο Γιώργος Βάλαρης σκηνοθετεί και αναβιώνει τη μουσική παράσταση «Το έκτο πάτωμα» με ένα επιτελείο σπουδαίων καλλιτεχνών. Με άξονα την κωμωδία που χαρακτηρίζει την επιτυχημένη διασκευή της Άννας Παναγιωτοπούλου στο δημοφιλές έργο του Αλφρέντ Ζερί- που έχει μεταφραστεί και παιχτεί με τεράστια επιτυχία σχεδόν σε όλο τον κόσμο από το 1938 ως σήμερα- ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Λίνα Νικολακοπούλου δημιούργησαν ίσως τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που ακούστηκαν ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες σε θεατρική παράσταση, ( «Τι ώρα είναι, τι μέρα είναι και ποιά χρονιά», «Το τραγούδι της κουτσομπόλας», «Το τραγούδι της ζήλειας», «Η κουπαστή» κ α).

Η υπόθεση του έργου διαχρονική και ιδιαίτερα επίκαιρη σήμερα. Την δεκαετία του ’30 οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας στο Παρίσι, ζουν χτυπημένοι από την κρίση της εποχής. Η καθημερινότητα των ενοίκων του έκτου Πατώματος, ξεδιπλώνεται μέσα από τους έρωτες, τις συγκρούσεις, τους ατελείωτους καυγάδες, τα συνεχή περιστατικά, αλλά και τα όνειρα που κάνει ο καθένας για την ζωή του. Όνειρα μικρά και μεγάλα, όνειρα που δίνουν σε κάθε άνθρωπο τη δύναμη να αντέξει τις δυσκολίες της καθημερινότητάς. Μόνο που μέσα στην πορεία του έργου, οι ήρωες θα συνειδητοποιήσουν ότι πάνω και πέρα από τα όνειρα -που δυστυχώς τόσο σπάνια γίνονται πραγματικότητα- υπάρχει η αγάπη, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η αίσθηση ότι παραμένουμε ενωμένοι απέναντι σε κάθε δυσκολία. Και μόνο μέσα από αυτή την αίσθηση μπορούμε να βγούμε αληθινοί νικητές στο παιχνίδι της ζωής.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ Παρά το γεγονός ότι το βαθιά συγκινητικό και ανθρώπινο έργο «Έκτο πάτωμα» που χαρακτηρίζεται ως κωμωδία με έντονα δραματικά στοιχεία στο Παρίσι της δεκαετίας του ΄30, θα μπορούσε κάλλιστα και να εξελίσσεται σε κάποια συνοικία της Αθήνας και μοιάζει ιδιαίτερα επίκαιρο σήμερα, σε μια εποχή κρίσης όπου έχουμε ανάγκη όσο ποτέ τη συντροφικότητα και την αγάπη του ενός για τον άλλον. Στο Παρίσι εκείνης της εποχής με την τεράστια καλλιτεχνική άνθιση, τον Πικάσο, τον Ματίς, τον Νταλί και πλήθος άλλων που την περίοδο αυτή του μεσοπολέμου διαμόρφωσαν την τέχνη του 21ου αιώνα και στο έκτο πάτωμα μιας φτωχικής πολυκατοικίας, ζούνε οι ήρωες του έργου μας. Άνθρωποι βιοπαλαιστές, εργάτες, επίδοξοι ζωγράφοι, μουσικοί, στιχουργοί και λαϊκοί συγγραφείς που αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο, με άδεια στομάχια και άδεια πιάτα…αλλά γεμάτοι ελπίδα, περιμένοντας ένα σωτήρα που δεν έρχεται ποτέ! Αντίθετα έρχεται η σπιτονοικοκυρά για να εισπράξει το νοίκι. Και τότε όλοι τρέχουν να κρυφτούν…Πόσο αληθινό, θλιβερό αλλά και διαχρονικά επίκαιρο. ¨Όμως το αριστοτεχνικά δομημένο κωμικο-δραματικό έργο του μεγάλου συγγραφέα που στη δική μας παράσταση ξαναζωντανεύει μετά από τριάντα ένα χρόνια με την ίδια μοναδική απόδοση της Άννας Παναγιωτοπούλου και την εξαίσια μουσική και τα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, -που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο Ελληνικό μουσικό θέατρο και τραγουδιούνται ακόμα και σήμερα- διαποτίζεται από ένα σπουδαίο και αισιόδοξο μήνυμα. Όσο δύσκολες και απάνθρωπες εποχές κι αν βιώνουμε σε κρίσεις οικονομικές, πανδημίες, αρρώστιες και θανάτους ο άνθρωπος εξακολουθεί να ελπίζει, να εύχεται, να ερωτεύεται, να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο και να αγαπά! Γιατί κάπου εκεί στη στενοχώρια και τη θλίψη κοντοστέκεται η αγάπη. Το χέρι του ενός σφίγγει το άλλο και μαζί σαν κρίκος με κρίκο γίνεται μια αλυσίδα αγάπης που γεμίζει τις καρδιές όλων μας, ξεπερνά κάθε λύπη και εμπόδιο και γεμίζει την ψυχή, χαρά και αγαλλίαση!

ΤΟ ΕΚΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Το «Έκτο πάτωμα» (1937) του Ελβετού συγγραφέα Αλφρέντ Ζερί (1895-1972) έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες κι έχει κάνει χιλιάδες παραστάσεις σ’ όλο τον κόσμο. Μεταφέρθηκε, μάλιστα, και στον κινηματογράφο – το 1940, γαλλική παραγωγή – απ’ τον Μορίς Κλος σε σενάριο και με διαλόγους που υπέγραφε ο Ροζέ Βιτράκ αλλά και στην τηλεόραση: στην Δυτική, τότε, Γερμανία το 1954 και, ως μίνι σειρά, στην Ολλανδία το 1961.

Στην Ελλάδα το πρωτοπαρουσίασε η Μαρίκα Κοτοπούλη το 1938 – μεγάλη της επιτυχία την οποία επανέλαβε αρκετές φορές. Στην επανάληψη του ’52 – τελευταία εμφάνιση της Μαρίκας στην Αθήνα πριν απ’ το θάνατό της – συμπρωταγωνιστούσε ο Ντίνος Ηλιόπουλος ο οποίος αργότερα – το 1964 – ’65 – παρουσίασε το έργο με το θίασό του πια και σε διασκευή του Δημήτρη Γιαννουκάκη με τον τίτλο «Οι κυρίες της αυλής» στο θέατρο Γκλόρια ενώ πρωταγωνίστησε και στη μεταφορά του σε ταινία απ’ τον Ντίνο Δημόπουλο το 1966.

Η θεατρική επιτυχία ήταν τέτοια που στην παράσταση και εν συνεχεία στο καμαρίνι του βρέθηκε ακόμη και ο τότε κηρυγμένος μονάρχης, Κωνσταντίνος (Γλύξμπουργκ).

Αυτή είναι η ιστορία ενός έργου του 1937, που γνώρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία του όταν διασκευάστηκε από την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Πλάτωνα Μαυρομούστακο για το θρυλικό «Έκτο πάτωμα» του 1991-92, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Έξαρχου, στο Περοκέ και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Ναυαρίνου με πρωταγωνιστές τους: Χρήστο Βαλαβανίδη, Ελένη Γερασιμίδου, Νένα Μεντή , Έρρικα Μπεγιέτη , Κατιάνα Μπαλανίκα, Γιώργο Νινιό, Στέλιο Μάινα, Σοφία Ολυμπίου, Άννα Παναγιωτοπούλου, Τάσο Χαλκιά, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Κώστα Μπάση, Πάνο Ρεντούμη, Βασίλης Λαζαρίδη.

Το έργο παρουσιάστηκε ξανά σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων το 2012.

Ταυτότητα παράστασης: Συγγραφέας: Αλφρέντ Ζερί | Διασκευή: Άννα Παναγιωτοπούλου- (Πλάτων Μαυρομούστακος) (Γιώργος Βάλαρης και ο θίασος) | Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης | Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης | Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου | Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης | Κοστούμια: ΧάρηςΣουλιώτης | Σχεδιασμός φωτισμού: Λευτέρης Παυλόπουλος | Χορογραφία: Μάρκος Γιακουμόγλου | Μουσική ενορχήστρωση: Δημήτρης Ανδρεάδης | Βίντεο:Τεντ Ζωγράφος | Διεύθυνση παραγωγής:Κατερίνα Μπερδέκα

Πρωταγωνιστούν (με σειρά εμφάνισης): Υρώ Μανέ (Ζερμαίν Λεσκαλιέ), Κώστας Μακεδόνας (Μαξ Λεσκαλιέ), Ελένη Καστάνη (Κυρία Μαρέ),Δανάη Λουκάκη (Ζαν), Μαριαλένα Ροζάκη (Εντβίζ Οσπώ), Αρμάν Εδουάρδος Μενετιάν (Ζοζό), Βασίλης Αθανασόπουλος (Ζον βάλ), Σταύρος Παρχαρίδης (Γιατρός), Ευαγγελία Μουμούρη (Η κυρία με τα γκρι) και ο Δημήτρης Πιατάς (Οσπώ), Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου είναι «Το Πνεύμα του Έκτου Πατώματος»

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Πιάνο: Δημήτρης Κίκλης, Ακουστικό μπάσο: Αποστόλης Παρασκευαίδης, Ακορντεόν: Άρτεμις Βαβάτσικα

*”Το έκτο πάτωμα” | Θέατρο Αριστοτέλειο (Εθνικής Αμύνης 2) | Από Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 | Παραστάσεις : Παρασκευή : 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00, Κυριακή : 19:00 | Προπώληση εισιτηρίων : Ticketservices.gr & Ταμείο Θεάτρου (τηλ. 2310 262051)

Αφιέρωμα στον Ennio Morricone | Συναυλία Σταύρος Λάντσιας Quartet – Προβολή ταινίας του Giuseppe Tornatore – Ταινία μικρού μήκους της Meri Dishnica – Έκθεση comics | Radio City Τheatre

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, στο πλαίσιο της δράσης του “Εnnio Μotivates – Θεσσαλονίκη 2023”, θα παρουσιάσει στις 4 Νοεμβρίου, στο θέατρο Ράδιο Σίτυ μια σειρά εκδηλώσεων στα πλαίσια ενός μεγάλου αφιερώματος στον συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής Ennio Morricone. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

• Προβολή του αριστουργηματικού ντοκιμαντέρ του Giuseppe Tornatore “Ennio: The Maestro”, παρουσία του γιου του συνθέτη Marco Morricone, καθώς και του παραγωγού της ταινίας, Gianni Russo, «μιας συμφωνίας φωνών και εικόνων» όπως το αποκάλεσε η Corriere della Sera”. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης του «Σινεμά ο Παράδεισος», συγκέντρωσε στην ταινία του μερικούς από τους σημαντικότερους δημιουργούς του παγκόσμιου σινεμά (Clint Eastwood, Wuong Kar Wai, Bernardo Bertolucci, Quentin Tarantino κ.α) και της μουσικής ( John Williams, Bruce Springsteen, Hans Zimmer, Quincy Jones μεταξύ άλλων) για να μιλήσουν και να υποκλιθούν στο μεγαλείο του Μαέστρο.

• Συναυλία του Σταυρού Λάντσια με το “Σταύρος Λάντσιας Quartet”, που θα παρουσιάσει τις αξέχαστες μελωδίες του Maestro που έχουν «ντύσει» εμβληματικές ταινίες όπως Σινεμά ο Παράδεισος, Κάποτε στην Άγρια Δύση, Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος και πολλές άλλες. Ο Κύπριος πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους τζαζ μουσικούς της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής. Το καλοκαίρι του 2023, με την άδεια της οικογένειας του συνθέτη, ολοκληρώθηκε η ηχογράφηση του δίσκου Stavros Lantsias Quartet “My Ennio Morricone”. Το κουαρτέτο αποτελούν οι μουσικοί: Μιχάλης Καλκάνης: κοντραμπάσο, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα & φλικόρνο (flügelhorn), Σταύρος Λάντσιας: πιάνο, μελόντικα, μεταλλόφωνο, Μιχάλης Καπηλίδης: τύμπανα

• Προβολή της ταινίας μικρού μήκους “Bubbles”, της ανερχόμενης σκηνοθέτιδας Meri Dishnica, την μουσική της οποίας συνέθεσε ο στενός συνεργάτης και βιογράφος του Morricone, Alessandro De Rosa και την παραγωγή ο Gianni Russo. Στην προβολή θα παραβρεθεί η Meri Dishnica.

• Έκθεση των κόμικς που φιλοτεχνήθηκαν για να κοσμήσουν την έκθεση Sketching Ennio στον χώρο του φουαγιέ. Πρόκειται για μονοσέλιδες ιστορίες όπου εικαστικοί δημιουργοί εικονοποίησαν τα συναισθήματα που τους προκάλεσε μια ταινία και το αντίστοιχο σάουντρακ του Maestro. Η έκθεση επικεντρώνεται αποκλειστικά στην κινηματογραφική μουσική του Ιταλού μουσικοσυνθέτη για ταινίες γουέστερν. Ennio Goes Western λοιπόν και τα κόμικς συναντούν την κινηματογραφική μουσική του Morricone! Συμπαραγωγή με το Kubrick – Pure Social Club

Στον ίδιο χώρο θα εκτίθεται προς πώληση και το βιβλίο του συγγραφέα και βιογράφου Alessandro de Rosa: «Ennio Morricone / αναζητώντας εκείνον τον ήχο / η μουσική μου, η ζωή μου / συζητήσεις με τον Alessandro De Rosa» (2022) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Μορφωτικού Ιταλικού Ινστιτούτου Αθηνών με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Διδασκόντων Εξεταστών Ιταλικής Γλώσσας.

**Μετά την λήξη της εκδήλωσης, θα σερβίρεται δωρεάν το cocktail “Εnnio”, από τα ιταλικά απεριτίφ Luxardo αφιερωμένο στο Maestro και εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του.

Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ο σύλλογος ξεκίνησε το 2010, εδρεύει στην Λάρισα και είναι ο μοναδικός πολιτιστικός σύλλογος φίλων της μουσικής του εκλιπόντος συνθέτη παγκοσμίως, με πλούσιες δράσεις και προβολές ταινιών σε πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρου και ιδιαιτέρως με εικαστικές παρεμβάσεις. Μεγάλη διάκριση για το σύλλογο η παρουσία του στην ταινία του Giuseppe Tornatore που περιλαμβάνει υλικό από την έκθεση 16 εικαστικών με τίτλο «Ennio Formes» που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, αλλά και από τις προσωπογραφίες που κοσμούν την πόλη .

Mε την υποστήριξη του 64ου Φεστιβάλ Kινηματογράφου Θεσσαλονίκης

*Αφιέρωμα στον Ennio Morricone | Σάββατο 4 Νοεμβρίου, ώρα ενάρξης 19:00 | Radio City Theatre (Βασ. Όλγας & Παρασκευοπούλου 9, Θεσσαλονίκη) | Τιμές εισιτηρίων: 15 – 35 ευρώ | Προπώληση: www..more.com και στα ταμεία του Radio City.

Ballets Jazz Montréal: Dance me – Music by Leonard Cohen | Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η ομάδα χορού Ballets Jazz Montréal παρουσιάζει την παράσταση Dance Me που εμπνέεται από το πλούσιο και βαθυστόχαστο έργο του ποιητή, συγγραφέα και τραγουδοποιού Λέοναρντ Κοέν. Ιδιαίτερα αγαπητός στην Ελλάδα, ο καλλιτέχνης με καταγωγή από το Μόντρεαλ, είχε εγκρίνει όσο ζούσε αυτόν τον μοναδικό φόρο τιμής στο έργο του, που αναφέρεται στους μεγάλους κύκλους της ύπαρξης, όπως αυτοί περιγράφονται στη μουσική και στα ποιήματά του.

Τη χορογραφία συνυπογράφουν τρεις διεθνείς προσωπικότητες, ο Αντώνης Φωνιαδάκης, η Annabelle Lopez Ochoa και ο Ihsan Rustem, οι οποίοι δημιουργούν ένα σύμπαν στέρεο και βαθύ, όπως ακριβώς και το έργο του διάσημου καναδού ποιητή. Την παράσταση απογειώνουν με τη δυναμική τους παρουσία 14 ερμηνευτές της ομάδας, χάρη στην τολμηρή δραματουργία του Eric Jean.

Το Dance Me χρησιμοποιεί στοιχεία εικαστικά, μουσικά, δραματουργικά και χορογραφικά, όπως έχουν σχεδιαστεί από μια εξαιρετική καλλιτεχνική ομάδα, προκειμένου να συνθέσει ένα πλήρες θέαμα που επιτρέπει να προσεγγίσουμε εκ των έσω το όραμα της ανθρώπινης ύπαρξης· ένα όραμα που εξελίσσεται σε πέντε στάδια, εύθραυστο, μυσταγωγικό και σαρκικό, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η μοναδικότητα του Λέοναρντ Κοέν.

Αποτελεί έναν μοναδικό φόρο τιμής στους μεγάλους κύκλους της ύπαρξης, αποτυπώνοντάς τους σε πέντε διαφορετικές εποχές, όπως αυτές περιγράφονται στη στοχαστική ποίηση και μουσική του αξέχαστου δημιουργού. Χορηγός των παραστάσεων είναι η Optima bank.

Η αρχική σύλληψη της παράστασης ανήκει στον Louis Robitaille [Λουί Ρομπιτάγι], χορευτή και καλλιτεχνικό διευθυντή των Ballets Jazz Montréal, ο οποίος το 2021 παρέδωσε τη σκυτάλη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης στην Alexandra Damiani [Αλεξαντρά Νταμιανί].

Μια παράσταση που ο Leonard Cohen δεν είδε ποτέ… O Leonard Cohen έφυγε ήρεμα και ξαφνικά ένα βράδυ του Νοεμβρίου του 2016 σε ηλικία 82 ετών, λίγο πριν την πρώτη πρόβα της παράστασης. Δεν πρόλαβε να δει ποτέ να παίρνει σάρκα και οστά το έργο στο οποίο είχε δώσει τις ευλογίες του, παραχωρώντας στα BJM το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τραγούδια του ως πρώτη ύλη για τη μουσική αφήγηση του Dance Me.

Συντελεστές: Χορογραφία Andonis Foniadakis, Annabelle Lopez Ochoa, Ihsan Rustem | Σύλληψη – ιδέα Louis Robitaille | Δραματουργία & Σκηνοθεσία Éric Jean | Μουσική διεύθυνση Martin Léon | Σχεδιασμός ήχου Alexis Dumais | Σκηνογραφία & φροντιστηριακό υλικό Pierre-Étienne Locas | Τεχνική διεύθυνση Alexandre Brunet | Σχεδιασμός φωτισμών Cédric Delorme-Bouchard, Simon Beetschen | Σχεδιασμός βίντεο HUB Studio – Gonzalo Soldi, Thomas Payette, Jeremy Fassio | Σχεδιασμός κοστουμιών Philippe Dubuc

*Dance Me | Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 | Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία, Θεσσαλονίκη) | Τηλ: 2310 895 800 Email: [email protected] | Εισιτήρια-Τιμές εισιτηρίων: από 10€-40€ | Προπώληση: Εκδοτήρια του μεγάρου

Η Αφροδίτη με τη Γούνα | Metropolitan Urban

«Η Αφροδίτη με τη Γούνα», το μυθιστόρημα που έγινε θεατρικό έργο από τον David Ives και κινηματογραφική ταινία από τον Ρομάν Πολάνσκι, παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Metropolitan Urban Theater, τον Νοέμβριο 2023, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ.

Μόνος σε ένα θέατρο στο Παρίσι, μετά από μια εξοντωτική ημέρα γεμάτη οντισιόν, ο σκηνοθέτης, Τόμας, διαμαρτύρεται στο τηλέφωνο για τις ατάλαντες ηθοποιούς που είδε. Καμία δεν αξίζει να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο θεατρικό του.

Είναι έτοιμος να φύγει, όταν ξαφνικά, εισβάλλει η Βάντα.

Αρχικά, φαίνεται να είναι ο,τι απεχθάνεται ο Τόμας, όμως τελικά την αφήνει να κάνει το δοκιμαστικό. Αρχικά, μένει έκπληκτος και στη συνέχεια, λίγο λίγο, μαγεύεται από τη μεταμόρφωσή της.

Η Βάντα, όχι απλά ταιριάζει απόλυτα στον ρόλο, αλλά δείχνει να έχει μελετήσει το έργο μέχρι τελείας και να γνωρίζει όλους τους διαλόγους. Όσο όμως προχωράει η οντισιόν, ο Τόμας γοητεύεται και μετά περνάει από την έλξη στην εμμονή…

«Η Αφροδίτη με τη Γούνα» γράφτηκε ως μυθιστόρημα το 1870 από τον Λέοπολντ Φον Ζάχερ-Μαζόχ, συνδέοντας για πάντα τον συγγραφέα με τα εγχειρίδια ψυχολογίας και τον ορισμό της ψυχοπαθολογίας της ηδονής μέσω του πόνου.

Το έργο αποτέλεσε την έμπνευση για το θεατρικό του David Ives και έγινε ταινία από τον Ρομάν Πολάνσκι με τον Ματιέ Αμαλρίκ και την Εμανουέλ Σενιέ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ως θεατρικό, ανέβηκε αρχικά σε off Broadway σκηνές αλλά, λόγω της μεγάλης επιτυχίας του, συνέχισε σε μεγάλες σκηνές σε πολλές χώρες του κόσμου.

Μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες σε Αμερική και Ευρώπη, ανεβαίνει αυτόν τον χειμώνα για περιορισμένες παραστάσεις στην Αθήνα και συνεχίζει με χειμερινή περιοδεία στην Ελλάδα.

Το διάσημο έργο του David Ives «Η Αφροδίτη με τη Γούνα» που θα δούμε στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Metropolitan Urban Theater, σκηνοθετεί η Ρέινα Εσκενάζυ και πρωταγωνιστούν ο Αργύρης Αγγέλου και η Βαρβάρα Λάρμου.

Το έργο του David Ives είναι ιδιαίτερο και πολύ τολμηρό. Ξεκινάει ως αισθηματική κομεντί και ολοκληρώνεται ως ένα έργο γεμάτο σκληρότητα – τη σκληρότητα που διακατέχει πολλές φορές τις ανθρώπινες σχέσεις.

Οι ισορροπίες των ρόλων στους ερωτικούς δεσμούς, η εμμονή που μπορεί να αποκτήσει κανείς με το αντικείμενο του πόθου του, το παιχνίδι της γοητείας, το παιχνίδι της εξουσίας στις σχέσεις και στον εργασιακό χώρο, όλα αυτά μαζί με τις διαρκείς ανατροπές στους χαρακτήρες και τις καταστάσεις οδηγούν την ιστορία στο μη αναμενόμενο φινάλε της.

Στην «Αφροδίτη με τη Γούνα» μια συμβουλή αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη: Να Προσέχεις τι Εύχεσαι!!

Συντελεστές: Μετάφραση: Δάφνη Οικονόμου | Σκηνοθεσία: Ρέινα Σ.εσκενάζυ | Σκηνικά- Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά | Πρωτότυπη Μουσική: Ελντίνα Παπαναστασίου | Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος | Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Λέπουρης | Τρέιλερ: Στέφανος Κοσμίδης | Γραφιστική Επιμέλεια: Κάρολος Πορφύρης | Βοηθός Σκηνοθέτη: Λουκία Ανάγνου| Επικοινωνία: Αγλαΐα Παγώνα | Παραγωγή: Olympia Culture- O.c. Filmmaker

Ηθοποιοί: Αργύρης Αγγέλου- Βαρβάρα Λάρμου

*Η Αφροδίτη Με Τη Γούνα Του David Ives | Θέατρο Metropolitan Urban Theater (Αλ. Φλέμινγκ 2 & Βασ. Όλγας 65, Φάληρο, Θεσσαλονίκη) | Από 10 μέχρι και 19 Νοεμβρίου | Τηλ: 2311 284773 /Τμήμα κρατήσεων: 2103637201 | Εισιτήρια– Τιμή εισιτηρίων: από 12€-18€ | Προπώληση: Ταμείο θεάτρου Metropolitan Urban Theater & στο more.com | Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις (τηλ. 2103637201 & email [email protected])

Τάο | Θέατρο Αυλαία

Ο Αντρέας Καραμούτσος προγραμματίζει τη συνταξιοδότηση του μετά από εννέα χρόνια στη φυλακή. Ο αλλοπρόσαλλος γιος του ονειρεύεται να κληρονομήσει το πατρικό «βασίλειο» της νύχτας και ο Ιωσήφ Μωυσίδης που «ανέβηκε σαν το φίδι» και πια «τρέχει» την Αθήνα, δεν προτίθεται να παραχωρήσει τίποτα.

«Τάο», μια άγρια κωμωδία με στιγμές που παγώνουν το αίμα και έχουν δραματικά μοιραίες συνέπειες.

Σπαράγματα ιδεολογιών, μύθων, θρησκειών, φαντασιώσεων. Το χάος των ημερών. Και μέσα σε όλο αυτό αναζητείται ο δρόμος.

Ο δρόμος που θα σε κάνει «μάγκα», ή θα φέρει τη «φώτιση».

Θα μπορούσαν οι άνθρωποι να είναι καλύτεροι;

Η ιστορία μιας βίαιης ενηλικίωσης, μεταφερμένη σε έναν ειρωνικά αλληγορικό κόσμο της νύχτας.

Συντελεστές: Κείμενο: Γιώργος Καφετζόπουλος | Σκηνοθεσία: Δανάη Σπηλιώτη | Σκηνικό: Γιώργος Χατζηνικολάου, Δανάη Σπηλιώτη | Κοστούμια: Μαρία Αναματερού | Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος | Μουσική: Φώτης Σιώτας | Φωτογραφίες: Γιώργος Χατζηνικολάου | Τrailer παράστασης: Στέφανος Κοσμίδης | Σχεδιασμός οπτικής ταυτότητας: Ιωάννης Κ. Τσίγκας | Social media: Δανάη Γκουτκίδου | Παραγωγή: Ομάδα Νάμα Παίζουν οι ηθοποιοί: Αντώνης Καφετζόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Γιώργος Καφετζόπουλος *στην παράσταση ακούγεται το τραγούδι “What’ s my name” των Goin’ Through ειδικά γραμμένο για το «Τάο».

*«Τάο» | Θέατρο Αυλαία (Τσιμισκή 136, Πλατεία ΧΑΝΘ, Θεσσαλονίκη) | Πέμπτη16 Νοεμβρίου 2023,ώρες: 21:00 – Παρασκευή17 Νοεμβρίου 2023,ώρες: 21:00 – Σάββατο18 Νοεμβρίου 2023,ώρες: 20:30 – Παρασκευή24 Νοεμβρίου 2023,ώρες: 21:00 – Σάββατο25 Νοεμβρίου 2023,ώρες: 20:30 | Τηλέφωνο: 231 023 0013 / Εισιτήρια-Τιμές εισιτηρίων: από 16€-20€ / Προπώληση: more.com

Poetics of Space | Vitruvian Thing

Μετά τις sold out παραστάσεις της άνοιξης, και την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού, η Ποιητική του Χώρου της Die Wolke επιστρέφει για ακόμα τρεις παραστάσεις, 24 με 26 Νοεμβρίου!

“Past, present and future give the house different dynamisms. Without it, man would be a dispersed being.” / “Παρελθόν, παρόν, και μέλλον δίνουν στην οικία διαφορετικούς δυναμισμούς. Χωρίς αυτήν, ο άνθρωπος θα ήταν ένα διασκορπισμένο ον.”

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Gaston Bachelard από το 1958, η παράσταση Poetics of Space (“Η Ποιητική του Χώρου”) πραγματεύεται την εμπειρία των οικείων χώρων. Το σπίτι, καταφύγια, φωλιές, κρυψώνες, και άλλοι χώροι όπου μπορούμε να “υποχωρήσουμε” προς τον εαυτό μας, φέρνουν στο νου ποιητικές εικόνες, άμεσες αντιλήψεις του περιβάλλοντος που προηγούνται της συνειδητής σκέψης και της προσδίδουν ιδιότητες πέρα από λειτουργία και μορφή, επιτρέποντας στον παρατηρητή την ονειροπόληση. Το έργο χοροθεάτρου της Die Wolke, των δημιουργών της Τρικυμίας, του Δtopia, και του Trajectory of an Idea, εξερευνά την έννοια της οικειότητας και τη σχέση της με τη λειτουργία της κατοίκησης, ανιχνεύοντάς τη σε αναμνήσεις του παιδικού μας σπιτιού. Έτσι, μεταφέρει μια από τις πιο σημαντικές φιλοσοφικές τάσεις του 20ου αιώνα και θεμελιώση επιρροή στη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

“We might say that the inside of a man’s body is an assemblage of shells.” / “Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το εσωτερικό του σώματος ενός ανθρώπου είναι μια συλλογή από κελύφη.”

Η ερμηνεία του κειμένου της Die Wolke αποτελείται από μια επιλογή εικόνων από το βιβλίο. Από σπειροειδείς φόρμες με προέλευση την εξέλιξη της ζωής, μέχρι την ψυχολογία της σοφίτας και του κελαριού, η χορογράφος Δροσιά Τριαντάκη δημιουργεί χώρους βιωματικής εμπειρίας σε διαφορετικά σημεία στο χρόνο: παρελθόν, παρόν, και μέλλον, δεμένα μαζί από την ονειροπόληση. Αποσπάσματα του κειμένου ακούγονται κατά τη διάρκεια της παράστασης, με Ελληνική μετάφραση στην προβολή.

“A lamp is waiting in the window, and through it, the house, too, is waiting. The lamp is the symbol of prolonged waiting. By means of the light in that far-off house, the house sees, keeps vigil, vigilantly waits.” / “Μια λάμπα αναμένει στο παράθυρο, και μέσω αυτής, το σπίτι επίσης αναμένει. Η λάμπα είναι το σύμβολο της παρατεταμένης αναμονής. Μέσω του φωτός σε εκείνο το μακρινό σπίτι, το σπίτι βλέπει, αγρυπνεί, άγρυπνα περιμένει.”

Η ομάδα χρησιμοποιεί προβολές για να επιτύχει μια μοναδική οπτική ταυτότητα, συνδυάζοντας φωτογραφίες του φωτογράφου Ηλία Γεωργιάδη με μια τεχνική που κάνει χρήση κάμερας βάθους για να καταγράψει τα σώματα των χορευτών και να τα οπτικοποιήσει σαν νέφη σημείων. Η τεχνική, που αναπτύχθηκε από τους Dani Joss και Αλίκη Ιωσαφάτ, δημιουργεί ένα χαρακτηριστικό οπτικό στυλ που τονίζει τη σχέση των επιφανειών με τους υπονοούμενους όγκους.

“Maybe it is a good thing for us to keep a few dreams of a house that we shall live in later, always later, so much later, in fact, that we shall not have time to achieve it.” / “Ίσως είναι καλό για μας να κρατήσουμε μερικά όνειρα για το σπίτι που θα μείνουμε για αργότερα, πάντα αργότερα, τόσο αργότερα μάλιστα, ώστε δεν θα έχουμε καν χρόνο να τα υλοποιήσουμε.”

Η μουσική των Δημήτρη Δαλέζη και Dani Joss, αντάξια μιας αυτόνομης κυκλοφορίας, ταλαντεύεται μεταξύ ηχοτοπίων εμβύθισης και ονειρικών μοτίβων, αντικατοπτρίζοντας τις αλλαγές στα επίπεδα προσοχής όταν είμαστε μόνοι μας. Όπως συνηθίζεται στις παραστάσεις της Die Wolke, θα αποδοθεί σε τετραφωνικό surround ήχο.

Η σκηνή του Vitruvian Thing μεταμορφώνεται στα άσπρα, συμπληρώνοντας τα σκηνικά στοιχεία του αρχιτέκτονα και fabricator Ιωάννη Περισοράτη. Τα σκηνικά χρησιμοποιούνται με πολλαπλούς τρόπους, άρρηκτα δεμένα με τη χορογραφία, ενώ επαυξάνονται και μεταμορφώνονται με την τεχνική projection mapping.

Η παραγωγή της ”Ποιητική του Χώρου” πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συντελεστές: Δροσιά Τριαντάκη: ερμηνεία, χορογραφία | Αντιγόνη Αυδή: ερμηνεία | Σοφία Καλαμάκη: ερμηνεία | Ελπίδα Ντινοπούλου: ερμηνεία | Dani Joss: μουσική, visual art | Αλίκη Ιωσαφάτ: visual art, mapping | Δημήτρης Δαλέζης: μουσική | Ηλίας Γεωργιάδης: φωτογραφία | Ιωάννης Περισοράτης: σκηνικά

*”Poetics of Space” της Die Wolke art group | Vitruvian Thing (Πτολεμαίων 29Α, εντός στοάς, 4ος ορ., 54630, Θεσσαλονίκη) | Παρασκευή 24. 11. – 21:30, Σάββατο 25. 11. – 21:30,
Κυριακή 26. 11. – 19:00 | Πληροφορίες: die-wolke.org/poetics | Εισιτήρια: vitruvianthing.com/poetics2

Άλμα προς την ελευθερία. Η ιστορία του Ρούντολφ Νουρέγιεφ | Θέατρο Αυλαία

Μια παράσταση για τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ, το αστέρι του παγκόσμιου μπαλέτου του 20ου αιώνα, η οποία γεννήθηκε στη σκηνή της Αγίας Πετρούπολης το 2007. Έκτοτε, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ενθουσιώδεις θεατές σε όλο τον κόσμο με θέρμη θυμούνται αυτή την εκπληκτική, κατανοητή και συγκινητική παραγωγή του ηθοποιού Serge Iankovski.

Η παράσταση είναι μοναδική στο είδος της: οι υποκριτικές ικανότητες του Serge Iankovski υψηλού επιπέδου διαπλέκονται απίστευτα με τα νούμερα του μπαλέτου.

Υπάρχει λεπτό χιούμορ, και χορός, και στιγμές απόλυτης σιωπής, και δάκρυα ευτυχίας. Εδώ υπάρχει όλο το φάσμα των συναισθημάτων που μπορεί να χωρέσει μια ανθρώπινη ψυχή σε ένα βράδυ. Το κύριο θέμα αυτής της παράστασης είναι το τεράστιο μέγεθος της προσωπικότητας, η οποία δεν χάνει την αξιοπρέπεια και τη δύναμή της ακόμη και πέντε λεπτά πριν από τον θάνατο. Πρόκειται για μια ιστορία για μια μακρά δημιουργική πορεία, για τη διαμόρφωση ενός μεγάλου καλλιτέχνη, για την τελευταία εμφάνιση στη σκηνή ενός σούπερ σταρ.

Συντελεστές: Κείμενο-Σκηνοθεσία: Σεργκέι Γιανκόφσκι | Πρωταγωνιστεί: Σεργκέι Γιανκόφσκι | Χορεύουν: Prefetto Martina, Scole Vittorio

*”Άλμα προς την ελευθερία. Η ιστορία του Ρούντολφ Νουρέγιεφ” | Θέατρο Αυλαία (Τσιμισκή 136, Πλατεία ΧΑΝΘ) | Παραστάσεις: 20-21 Νοεμβρίου 2023 | Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 | Διάρκεια: 2 ώρες και 40 λεπτά με διάλειμμα | Τηλέφωνο: 2310 230013 | Εισιτήρια: Α ζώνη: 20€ / Β ζώνη: 18€ κανονικό, 16€ φοιτητικό, ανέργων, 65+ | Προπώληση: Ταμείο θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ & ticketservices.gr // https://shorturl.at/dei59

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης «Με Επίσημο Ένδυμα» | Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

συναυλίες

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τον Νοέμβριο 2023, μια μουσική εκδήλωση, αφιερωμένη στον Αλκίνοο Ιωαννίδη, με τίτλο: “Με Επίσημο Ένδυμα”.

Οι μουσικές βραδιές με τίτλο «Με επίσημο ένδυμα» είναι μια ανατρεπτική καλλιτεχνική πρόταση του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που συνδυάζει συμφωνική ορχήστρα, με εναλλακτικούς καλλιτέχνες και σκιαγραφεί το καλλιτεχνικό τους πορτραίτο.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης φορά το Επίσημο Ένδυμα και ανεβαίνει στη σκηνή της Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο 2023, για μια αλησμόνητη μουσική βραδιά συμπράττοντας με τη Συμφωνική ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το Επίσημο Ένδυμα έχουν φορέσει πριν τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Πάνος Μουζουράκης και ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Φέτος που ο αγαπητός καλλιτέχνης συμπληρώνει 30 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας ήρθε η σειρά του να “προβάρει” το Επίσημο Ένδυμα”.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ηθοποιός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός, ενορχηστρωτής, παραγωγός, αγαπημένος συνάδελφος όλης της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως φαίνεται από τις πολλές συνεργασίες του, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης από το 1993 που εμφανίζεται στα καλλιτεχνικό στερέωμα έχει διανύσει μια λαμπρή αλλά και τόσο δημιουργική πορεία.

Φέτος συμπληρώνοντας τριάντα χρόνια στον χώρο, έρχεται να φορέσει το Επίσημο Ένδυμα του Κέντρου Πολιτισμού, σε μια βραδιά, μουσικό μωσαϊκό, όπου θα ακουστούνε εκτός από τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, ανέκδοτες μελωδίες, αλλά και θεατρική του μουσική που έχει ντύσει σημαντικές παραστάσεις.

Τις μελωδίες του θα ερμηνεύσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μαζί του θα μοιραστεί τη σκηνή το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Voci Contra Tempo.

Συντελεστές: Αλκίνοος Ιωαννίδης Τραγούδι | Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Voci Contra Tempo | Σοφία Γιολδάση Διδασκαλία χορωδίας | Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης | Διεύθυνση ορχήστρας: θα ανακοινωθεί

*Αλκίνοος Ιωαννίδης | Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία, Θεσσαλονίκη) | Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 | Τηλ: 2310 895 800 | Email: [email protected]  | Πληροφορίες για Εισιτήρια-Τιμές εισιτηρίων και προπώληση το επόμενο διάστημα

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα