3o Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας (6-8/3)

Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας και Ελεύθερη δραστηριότητα στο δημόσιο Πανεπιστήμιο ΔΕΙΤΕ TO ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Ποιες και ποιοι είμαστε; Η ιδέα δημιουργίας του Τριήμερου Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας προέκυψε ύστερα από ένα κάλεσμα για συζήτηση στις 16 Νοεμβρίου 2012 στη Σχολή Θετικών Επιστημών γύρω από μια θεματολογία σχετική με τη σεξουαλικότητα. Μέσα από τη ζύμωση των ιδεών μας, προέκυψε […]

Parallaxi
3o-φεστιβάλ-σεξουαλικότητας-6-8-3-37188
Parallaxi
sex2.jpg

Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας και Ελεύθερη δραστηριότητα στο δημόσιο Πανεπιστήμιο

ΔΕΙΤΕ TO ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ποιες και ποιοι είμαστε;

Η ιδέα δημιουργίας του Τριήμερου Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας προέκυψε ύστερα από ένα κάλεσμα για συζήτηση στις 16 Νοεμβρίου 2012 στη Σχολή Θετικών Επιστημών γύρω από μια θεματολογία σχετική με τη σεξουαλικότητα. Μέσα από τη ζύμωση των ιδεών μας, προέκυψε μια ομάδα που ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση και διεξαγωγή του πρώτου Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 22-23-24 Φλεβάρη του 2013. Λειτουργούμε ανεξάρτητα από παραταξιακές λογικές και πρακτικές, χωρίς να προάγουμε εμπορικούς ή κερδοσκοπικούς σκοπούς.

Γιατί ένα Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας;

Αποφασίσαμε πως ένα τριήμερο φεστιβάλ για τη σεξουαλικότητα είναι ένας εποικοδομητικός τρόπος για να διατυπώσουμε τις σκέψεις μας και να επικοινωνήσουμε ξεκινώντας έναν διάλογο γύρω από τα θέματα που μας αφορούν όλους και όλες. Η σεξουαλικότητα είναι ένα ζήτημα που ξεφεύγει από τα όρια της σεξουαλικής πράξης αυτής καθ’ αυτής και αγγίζει ένα ευρύτερο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο. Αφορά τις έμφυλες σχέσεις και τους κοινωνικούς ρόλους, όπως αυτοί προβάλλονται και εσωτερικεύονται από τα πρόσωπα. Σχετίζεται, επίσης, με το σώμα μας, το οποίο γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης με στόχο το κέρδος. Επιπλέον, αφορά την καταπίεση της ποικιλομορφίας του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας του φύλου, όπως αυτή εμφανίζεται μέσα απ’ τον στιγματισμό και την περιθωριοποίηση του διαφορετικού. Γι’ αυτά, λοιπόν, τα ζητήματα δημιουργήθηκε το Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας, ενώ παράλληλα αποτελεί το μέσο αυτοκριτικής για τις επιλογές μας και για την εύρεση ενός τρόπου συλλογικής και ατομικής διαχείρισης των ζωών μας.

Γιατί στο Πανεπιστήμιο;

Το Πανεπιστήμιο αποτελεί το κοινό πλαίσιο που μας ενώνει. Είναι ο τόπος μέσα στον οποίο συνδέεται η καθημερινότητα του ενός με του άλλου και ταυτόχρονα οι προβληματισμοί μας. Θεωρούμε το Πανεπιστήμιο και δικό μας χώρο και ως τέτοιος επιθυμούμε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες. Επιλέξαμε συγκεκριμένα τη Σ.Θ.Ε. για λόγους ιστορικότητας του Φεστιβάλ.

Γιατί χωρίς άδεια;

Θεωρούμε το Πανεπιστήμιο και δικό μας χώρο. Δικός μας χώρος σημαίνει ότι μπορούμε να καλύψουμε σε αυτόν τις ανάγκες μας, να είμαστε δημιουργικοί και ελεύθεροι μέσα του. Ότι μπορούμε να παίρνουμε κι εμείς αποφάσεις για αυτόν και να τον χρησιμοποιούμε με τον τρόπο που θέλουμε, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη όσους άλλους βρίσκονται σε αυτόν. Ότι δεν αναγνωρίζουμε ανθρώπους ως περισσότερο αρμόδιους για αυτόν απ’ τον καθένα και την καθεμιά μας. Είμαστε όλοι το ίδιο υπεύθυνοι για τη χρήση, τη φύλαξη και τη βιωσιμότητα του.

Υπερασπιζόμαστε, λοιπόν, την ελεύθερη διεξαγωγή του Φεστιβάλ στο χώρο της Σ.Θ.Ε. στις 6-7-8 Μαρτίου 2015 χωρίς να τίθενται εμπόδια.

Η ομάδα διοργάνωσης του Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας.

*6-8/3, ΑΠΘ, Είσοδος: Δωρεάν

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα