4 “νόστιμα” σεμινάρια για τα ελληνικά προϊόντα να ζήσεις στη Θεσσαλονίκη
Τι πρέπει να κάνετε για την συμμετοχή σας.
Οι γιορτές τελείωσαν, όχι όμως και η δημιουργική απασχόληση. Το olicatessen ετοίμασε 4 μοναδικά σεμινάρια για τα ελληνικά προϊόντα. Δείτε τις θεματικές, επιλέξτε όσες σας ενδιαφέρουν και κλείστε την θέση σας [email protected]. Τέσσερα ωραία, νόστιμα ραντεβού τον Ιανουάριο στην πόλη. Απολαύστε!
1. Σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου στο πατάρι του Olicatessen, με θέμα: Βασικές αρχές γευσιγνωσίας ελαιολάδων και οργανοληπτική αξιολόγηση, στις 19 Ιανουαρίου και 9 Φεβρουαρίου.
Απαραίτητη κράτηση θέσης στο [email protected] ή στο +30 2313030286. Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου θα δοκιμαστούν εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από Ελλάδα και ελαιόλαδα άλλων χωρών. Θα δοκιμαστούν επιπλέον και ελαττωματικά προϊόντα.
Εισηγητής Οδυσσέας Βλαχάβας.
Περιεχόμενο: –Μύθοι και αλήθειες για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο –Καλές πρακτικές από το χωράφι έως το τραπέζι μας –Κριτήρια ποιότητας –Οργανοληπτική αξιολόγηση –Κατηγορίες βρώσιμων ελαιολάδων –Συσκευασία / Αποθήκευση –Οργανοληπτικές δοκιμές εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων –Δοκιμές ελαττωματικών ελαιολάδων
Κόστος: €30
2.Σεμινάριο μελισσοκομίας │ Γευσιγνωσία ελληνικών ποικιλιών μελιού την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 5μμ-8μμ στο Olicatessen Απαραίτητη κράτηση θέσης στο [email protected] ή στο +30 2313030286.
«Το ταξίδι των μελισσών για τη παράγωγη του μελιού»
Στα πλαίσια του σεμιναρίου θα ασχοληθούμε με τη κοινωνία των μελισσών, τα προϊόντα που παράγουν και με τη νομαδική μελισσοκομία ως στόχο τη παραγωγή του ελληνικού μελιού στα διαφορά μέρη της χώρας μας. Οι 10 διαφορετικές ποικιλίες μελιού που παράγονται στη χώρα μας θα είναι διαθέσιμες για γευσιγνωσία από τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου και θα αναλυθούν τα χαρακτηριστικά τους και οι διαφορετικές τους ιδιότητες. Θα απαντηθούν ερωτήματα και απορίες καταναλωτών και μελισσοκόμων όπως: Το ελληνικό μέλι έχει τη θέση του στη διεθνή αγορά; Η κρυστάλλωση του μελιού επηρεάζει τη ποιότητα του; και πως μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε; Το μέλι είναι βιολογικό ή υπάρχει η ανάγκη στη αγορά για πιστοποιημένο βιολογικό μέλι; Κόστος 20 ευρώ
3. Σεμινάριο & Εργαστήριο παρασκευής χειροποίητου σαπουνιού για βαθύ καθαρισμό προσώπου. Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 11.00 στο πατάρι του Olicatessen. Συμμετοχή 10ευρώ, μόνο με προκράτηση στο [email protected].
Τα χειροποίητα σαπούνια κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στον τομέα της περιποίησης και δεν είναι τυχαίο. Η αίσθηση καθαριότητας και απαλότητας που αφήνει στο δέρμα μας ένα φυσικό σαπούνι είναι ασύγκριτη.
Η διαδικασία παρασκευής του είναι σχετικά απλή και ταυτόχρονα μαγική. Ελάτε να σας μυήσουμε σε αυτήν την αρχέγονη τέχνη με ένα σαπούνι που θα αγαπήσει το σώμα σας όπως εσείς.
Η Γιώτα Κυριακοπούλου από τα Vroxi Soaps σας καλεί να ανακαλύψετε τον υπέροχο κόσμο του χειροποίητου σαπουνιού στο πατάρι του Olicatessen.
4. Σεμινάριο Βοτανικών Ροφημάτων από τη Rhoeco – Fine Organic Goods στο Olicatessen. Το Σάββατο 23 Φλεβάρη 2019. Απαραίτητη κράτηση θέσης στο [email protected] ή στο +30 2313030286.