Agenda

5 ωραίες ιδέες για σήμερα Κυριακή στην πόλη

Διαβάστε, επιλέξτε, φύγατε!

Parallaxi
5-ωραίες-ιδέες-για-σήμερα-κυριακή-στην-π-318387
Parallaxi

Κυριακή θα πει: εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο της ημέρας και απολαύστε όσα δεν μπορείτε τις καθημερινές. Δείτε παρακάτω τέσσερις ωραίες κυριακάτικες ιδέες για σήμερα στην Θεσσαλονίκη:

Βόλτα με τα καραβάκια που επέστρεψαν

Το πρώτο δρομολόγιο ξεκινάει το Σάββατο 5 Μαΐου, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 9.45, και τα δρομολόγια συνεχίζονται στις 12.00, 14.15, 17.15 και 19.30. Αντίστοιχα, από Νέους Επιβάτες και Περαία τα δρομολόγια θα εκτελούνται στις 10.45, 13.15, 15.30, 18.30 και 20.30. Η αφετηρία στη Θεσσαλονίκη είναι το λιμάνι, στην Προβλήτα Α’, με στάση για επιβίβαση/αποβίβαση στο Λευκό Πύργο.

*Δείτε τα δρομολόγια ΕΔΩ

Mε την δύναμη του ροζ και των ανοιχτών πανιών στην Νέα Παραλία

Το Sail for Pink έχει ως στόχο να ενημερωθεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος για τη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού και για το ότι η νόσος μπορεί να νικηθεί με την έγκαιρη διάγνωση. Έτσι επιστρέφει με την 6η του διοργάνωση, ως θεσμός πλέον, στο γνωστό τόπο διεξαγωγής του τη Νέα Παραλία η οποία αυτή την Κυριακή θα γεμίσει με ροζ χρώμα και ανοιχτά λευκά πανιά στην θάλασσά της. Πορεία Ελπίδας… Οι συμμετέχοντες φέτος θα περπατήσουν κάνοντας ροζ τη διαδρομή, φωτίζοντας τη Θεσσαλονίκη με το χρώμα της ελπίδας και της πρόληψης, ξεκινώντας από το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου στις 12 π.μ. και θα τερματίσουν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου κατά μήκος της Νέας Παραλίας.

*Κυριακή 6 Μαΐου, στις 10.00, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Εκδήλωση Facebook

Πικ Νικ μετά μουσικής στο Καρατάσιου 

Οι γνωστοί μας ΠΕΡΚΑ – ΠΕΡιαστικοί ΚΑλλιεργητές, που έδωσαν τα τελευταία χρόνια μια νέα χρήση στο πρώην στρατόδεδο Καρατάσου, διοργανώνουν για έκτη χρονιά την «Γιορτή Σποράς & Δημιουργίας», καλώντας μας για μια μέρα όμορφων πράσινων δράσεων. Η Γιορτή φέτος θα μας βρει αυτή την Κυριακή στο Καρατάσιου. Ομιλίες, εργαστήρια, διανομή σπόρων και φυτών, και πικ-νικ μετά μουσικής. Γιορτή κανονική!

*Κυριακή 6 Μαϊου στις 11 στο Πάρκο Καρατάσιου, Event Facebook

Χαθείτε στον κόσμο των κόμικ 

Το Comic Con της Θεσσαλονίκης, το απόλυτο φεστιβάλ για τους φίλους των κόμικς, του animation, των role playing και των video games επιστρέφει φέτος ακόμη μεγαλύτερο. Για τρεις ολόκληρες ημέρες, το 4ο Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con» φέρνει στη Θεσσαλονίκη τα μεγαλύτερα ονόματα της 9ης Τέχνης και παρουσιάζει διάσημους δημιουργούς και cosplayers από ολόκληρο τον κόσμο, μοναδικά events, workshops & masterclasses, διαγωνισμούς και απίστευτα δώρα. Ανάμεσα στους καλεσμένους ξεχωρίζουμε τον κορυφαίο εν ενεργεία δημιουργό του πλανήτη Frank Miller. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

*4-6/5/2018, Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», ΔΕΘ-Helexpo

Τελευταία ευκαιρία για κυριακάτικη βόλτα στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

Με τιμώμενες τις χώρες της Γαλλοφωνίας και κεντρικό της θέμα τη Δημοκρατία στον 21ο αιώνα, την Κυριακή είναι η τελευταία ευκαιρία για μία ωραία βόλτα στον κόσμο του βιβλίου στην καρδιά της πόλης. Η 15η ΔΕΒΘ φιλοξενεί μια πλειάδα συγγραφέων, εκδοτών, βιβλίων και εκδηλώσεων λόγου και τέχνης από το δίκτυο των γαλλόφωνων χωρών ανά τον κόσμο, ενώ οι βασικοί θεματικοί άξονες της φετινής έκθεσης είναι “Λογοτεχνία και Μνήμη”, “Η προσφυγική εμπειρία” και “Βιβλίο και Performance”. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

*3-6/5/2018, ΔΕΘ-Helexpo, Εγνατία 154, Τηλ.: 2310 291111, Είσοδος ελεύθερη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4 φανταστικές διαδρομές να κάνεις στη Θεσσαλονίκη

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα