5+1 must να παρακολουθήσεις online αυτήν την εβδομάδα!

Μάθε για έξι ωραίες εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

Parallaxi
51-must-να-παρακολουθήσεις-online-αυτήν-την-εβδομ-685328
Parallaxi
chris-montgomery-smgTvepind4-unsplash
Eικόνα: Unsplash

Περίεργα συναισθήματα ενδέχεται να σε κατακλύζουν τελευταία, εξαιτίας του εγκλεισμού που υφίστασαι εδώ και πολλές πια μέρες. Μην απογοητεύεσαι, όμως, διότι συμβαίνουν ακόμα όμορφα πράγματα και μπορείς και εσύ να πάρεις μέρος σε αυτά αρκεί να παραμείνεις… online! Tι θα έλεγες για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, μία συζήτηση με αφορμή ένα ανάγνωσμα, μία “πράσινη” ομιλία ή μερικά επιμορφωτικά σεμινάρια, τα οποία θα συντελεστούν διαδικτυακά; Αν κάποια από τις προτάσεις σου κινεί το ενδιαφέρον, δες αναλυτικότερα τα παρακάτω:

#1 Η 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 

Η 17η ΔΕΒΘ, προσαρμοζόμενη στα νέα δεδομένα, θα επικεντρωθεί σε ένα εξ ολοκλήρου διαδικτυακό πρόγραμμα με αιχμή την επιδίωξη της συμμετοχής σημαντικών συγγραφέων, την ενεργό συμμετοχή των εκδοτών και την ψηφιακή διοργάνωση των προγραμματιζόμενων φεστιβάλ, εκδηλώσεων και δράσεων, καθώς και των επαγγελματικών ημερίδων για την εγχώρια και τη διεθνή αγορά του βιβλίου. Ως ημερομηνία διεξαγωγής της διαδικτυακής 17ης ΔΕΒΘ ορίζουμε το χρονικό διάστημα από τις 19 έως και τις 29 Νοεμβρίου 2020,

*Από τις 19 έως και τις 29 Νοεμβρίου. Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενούνται σε δύο κατάλληλα εξοπλισμένα στούντιο, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, ενώ το ημερήσιο πρόγραμμα μετάδοσης θα πραγματοποιείται στις ακόλουθες χρονικές ζώνες: Καθημερινές: από τη 13:00 έως τις 21:30 (19-20/11 και 23-27/11) και Σαββατοκύριακα: από τις 10:00 έως τις 21:30 (21-22/11 και 28-29/11)

#2 Σεμινάριο: Ανθρωπολογία και ψηφιακοί πολιτισμοί: Κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις (Π. Πετρίδης)
Ένα σεμινάριο με δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης σε ζωντανή ροή (livestreaming) και ασύγχρονα. Περιγραφή σεμιναρίου: Το σεμινάριο φιλοδοξεί να εισαγάγει τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στο πεδίο της θεωρητικής και εθνογραφικής διερεύνησης των ψηφιακών πολιτισμών. Συγκεκριμένα, καλύπτει θεματικούς άξονες όπως τα ψηφιακά κοινά, οι νέες μορφές ψηφιακής εργασίας, οι αντιλήψεις για το παρελθόν και το μέλλον με σημείο αναφοράς τα νέα μέσα κλπ Αυτήν την εβδομάδα η θεματική: Νέα μέσα και ψηφιακή επιτήρηση.
*Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 (19:00- 21:00) Νέα μέσα και ψηφιακή επιτήρηση. Κόστος εγγραφής: 100 ευρώ Άνεργες-οι, φοιτήτριες-ές: 80 ευρώ Δυνατότητα πληρωμής σε δύο δόσεις Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/rHziXqyLpNV5xqtU9
#3 Μη χάσεις την ομιλία με τίτλο “Κλιματική Αλλαγή & Πράσινη Ενέργεια”

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σας προσκαλεί στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώνει με θέμα «Κλιματική Αλλαγή & Πράσινη Ενέργεια». Έχοντας ως αφετηρία τα επιστημονικά στοιχεία για τη συνεχώς επιδεινούμενη κλιματική κρίση που βιώνει ο πλανήτης, η συζήτηση στοχεύει να αναδείξει τόσο την αναγκαιότητα για ενδυνάμωση των πρωτοβουλιών που συνδέονται με την αξιοποίηση της πράσινης ενέργειας μέσω των ΑΠΕ, όσο και τον καίριο ρόλο που διαδραματίζει η ερευνητική κοινότητα στην ανάπτυξη νέων μέσων και τεχνολογιών που βρίσκουν εφαρμογή στο εν λόγω πεδίο.
*Την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου στις 16:30, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom. Για τη συμμετοχή σας: https://zoom.us/j/96698304601… Meeting ID: 966 9830 4601 passcode: 347872
#4 Δωρεάν σεμινάριο με τίτλο “Θετική Ψυχολογία και Εκπαίδευση”

Ο ρόλος της Θετικής Ψυχολογίας αλλά και η συμβολή της στο έργο του εκπαιδευτικού ειδικά σε περιόδους όπως η παρούσα, κρίνεται καταλυτική. Μάθετε πώς θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα καλύτερο κλίμα στην τάξη σας αλλά και στους μαθητές σας! Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μία βαθύτερη κατανόηση της επιστήμης της θετικής ψυχολογίας και των παρεμβάσεων της στον εκπαιδευτικό χώρο.

*Το σεμινάριο την Τετάρτη στις 18 Νοεμβρίου στις 18.00. Εγγραφές: https://employedu.clickmeeting.com/661373455/register Πληροφορίες: https://employ.edu.gr/thetiki-psuxologia-dorean/

#5 Διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή το βιβλίο  “Πλησιάζοντας τον θάνατο” της Elisabeth Kübler-Ross
Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στις 20:15, οι εκδόσεις Ίκαρος και το Public σας προσκαλούν σε μια διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή το βιβλίο της Elisabeth Kübler-Ross, «Πλησιάζοντας τον θάνατο: Τα πέντε στάδια του πένθους».
Θα συνομιλήσουν οι: Αθανάσιος Αλεξανδρίδης, ψυχίατρος, παιδοψυχίατρος και ψυχαναλυτής, Τασούλα Επτακοίλη, δημοσιογράφος, Βαγγέλης Προβιάς, μεταφραστής του βιβλίου, συγγραφέας.
*Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου από τις 20.15 έως τις 21.15. Περισσότερα ΕΔΩ
#6 Μαθαίνοντας και κάνοντας μουσική με ήχους με την πλατφόρμα EARS 2

Η διαδικτυακή πλατφόρμα EARS 2 (http://ears2.dmu.ac.uk/el) και το λογισμικό Compose with Sounds έχουν ως στοχο να εισάγουν ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως εκείνους που ξεκινούν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τους δασκάλους τους, στον κόσμο της παραγωγής μουσικής με ήχους, πολύ εύκολα και απλά! Είναι δωρεάν και αν και δημιουργήθηκαν ειδικά για παιδιά ηλικίας 11-14 ετών έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί με επιτυχία από άτομα ηλικίας από 8-99 ετών! Έχει ως στόχο να παρουσιάσει την πλατφόρμα EARS 2 και το λογισμικό Compose with Sounds, τις δυνατότητές τους, τη φιλικότητά τους για τον χρήστη καθώς και τα εργαλεία που προσφέρονται για εκπαιδευτική χρήση.

Διοργάνωση: Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση

*Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου από τις 11.00 έως τη 13.00.  Συμμετοχή: Ελεύθερη. Προηγούνται οι φοιτητές του ΠΜΣ Μουσική Παιδαγωγική του ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου και τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. (2020). Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/omgFGsK9XmvnRHBs8

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα