Agenda

Η άνοιξη των ροζέ κρασιών ήρθε και μας άφησε όλα τα άρωματά της

Η μεγάλη ποικιλία από ροζέ κρασιά έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη.

Μιχαήλ Παπαβασιλείου
η-άνοιξη-των-ροζέ-κρασιών-ήρθε-και-μας-ά-432040
Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Το ανοιξιάτικο event του Χάρτη των Γεύσεων, με τη σφραγίδα της Wine Plus, διεξήχθη χθες στο Makedonia Palace σε μία εκδήλωση αποκλειστικά για τα ροζέ κρασιά, με την συμμετοχή των ετικετών να απαριθμεί τις 95 και να δίνει στον χώρο ελκυστικά αρώματα, όμορφα χρώματα, ιδιαίτερες γεύσεις και να φέρνει μία αίσθηση καλοκαιριού. Επιπλέον, την τιμητική τους είχαν και σεμινάρια τριάντα λεπτών περίπου με εισαγωγές στην παραγωγή και γευστική δοκιμή διάφορων ποικιλιών.

Το ροζέ κρασί προκύπτει από κόκκινα φρούτα, άνθη, εσπεριδοειδή και φυσικά το κόκκινο σταφύλι που σε λίγες ώρες παίρνει ένα απαλό χρώμα σε σχέση με τα κόκκινα που χρειάζονται αρκετές ώρες και ημέρες. Στο συγκεκριμένο event η διαδικασία ήταν απλή και ξεκάθαρη.

Ο καθένας είχε το δικό του ποτήρι και δοκίμαζε ό,τι ποικιλία ήθελε, απ’ όπου επιθυμούσε και χωρίς καμία βιασύνη. Οι επιλογές ήταν αρκετές όπως: Λημνιό, Grenache Rouge με Μαλαγουζιά και Syrah ή Cabernet Sauvignon, Cinsault, Κοτσιφάλι από την Κρήτη, Μαυροκουντούρα, Merlot, Garnacha, Βερτζάμι, Αγιωργίτικο, Μαρούδι Λακωνίας και αυτές που ξεχώρισαν. Το ξινόμαυρο που το τελευταίο καιρό έχει κάνει την εμφάνισή του και έχει κερδίσει τις καρδιές πολλών Ελλήνων καταναλωτών και όχι μόνο. Όσο για το δεύτερο της παρέας, η ποικιλία Παμίδι από την Ξάνθη ξεχώρισε για τη “μύτη” της, αλλά και για το φοβερό με νότες τριαντάφυλλου “στόμα” της. Σε λίγο καιρό μην παραξενευτείτε αν το βλέπετε στις πρώτες προτιμήσεις…

Η “Άνοιξη των ροζέ κρασιών” είχε έναν διαφορετικό χαρακτήρα από τα υπόλοιπα events. Αρκετά αρώματα και κρασιά που θα μπορούσαν να πείσουν και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη και να τον ταξιδέψουν είτε στον “Νέο Κόσμο” είτε στον “Παλιό Κόσμο” φέρνοντας αναμνήσεις απ’ όλες τις χώρες τους κόσμου και ιδίως των “Wine Lovers”.

Τα ροζέ κρασιά κάνουν την αντεπίθεση τους με γοργούς ρυθμούς, ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις κι εσύ ετικέτες που θα σε καταπλήξουν και θα σε ταξιδέψουν σε άνθη που δεν είχες φανταστεί ότι μπορείς να γευτείς. 

Υ.Γ Για άλλη μια χρονιά μπράβο στην ακάματη και σπουδαία Μαρία Νέτσικα για την άψογη διοργάνωση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα