Cooking Workshop Consulting: Σπουδές στο bartending!

Ποιος λέει ότι στο bartending δεν υπάρχουν σπουδές; Πλέον δεν μπορεί να το ισχυριστεί κανένας, καθώς η Cocktail Bartender Agency έρχεται να δείξει το δρόμο. Πρόκειται για την πρώτη Ελληνική εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο της προώθησης της cocktail culture. H Cocktail Bartender Agency (CBA) από το 2006 έως σήμερα έχει εκπαιδεύσει 3240 bartenders σε […]

Parallaxi
cooking-workshop-consulting-σπουδές-στο-bartending-26064
Parallaxi
10397984_462334773903472_4831209199824858174_n.jpg

Ποιος λέει ότι στο bartending δεν υπάρχουν σπουδές; Πλέον δεν μπορεί να το ισχυριστεί κανένας, καθώς η Cocktail Bartender Agency έρχεται να δείξει το δρόμο.

Πρόκειται για την πρώτη Ελληνική εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο της προώθησης της cocktail culture. H Cocktail Bartender Agency (CBA) από το 2006 έως σήμερα έχει εκπαιδεύσει 3240 bartenders σε όλη την Ελλάδα για λογαριασμό της εταιρίας PERNOD RICARD HELLAS μέσα από 575 σεμινάρια σε 370 bar, εστιατόρια και ξενοδοχεία 5 αστέρων και δίνει κυριολεκτικά πτυχίο στο bartending.

Οι δραστηριότητες της CBA, που απευθύνεται σε εταιρίες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο, επικεντρώνονται σε εκπαιδευτικά προγράμματα για Bartenders, συμβουλευτικές υπηρεσίες σε χώρους μαζικής εστίασης, καθώς και Bar services και catering. Μην παραλείψουμε και το γεγονός ότι η Cooking Workshop Consulting, θυγατρική εταιρεία της CBA, παρέχει αντίστοιχα σεμινάρια μαγειρικής.

Τι είναι όμως η Cocktail Bartender Agency; Η CBA παρέχει ταχύρυθμα εκπαιδευτικά προγράμματα bartending από το 2006, με εξειδίκευση στην τέχνη των cocktail. Στόχος της είναι η άρτια εκπαίδευση των bartender και η προώθηση της κουλτούρας του cocktail στον Ελληνικό χώρο. Σήμερα η Bar Studies, ως κομμάτι της Cocktail Bartender Agency, διαθέτει τον δικό της υπερσύγχρονο διαμορφωμένο χώρο 200 τ.μ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Κατούνη 28, Άνω Λαδάδικα, που καλύπτει το σύνολο των αναγκών των εκπαιδευομένων, οι οποίοι δε ξεπερνούν τον αριθμό των 10 ανά σεμινάριο.  

Κάθε εκπαιδευόμενος αποκτά πολύτιμη πρακτική εμπειρία σε ένα άρτια εργονομικό μπαρ, υπό την άνεση ενός προσωπικού work-station. Πίσω απ’ αυτό ο εκπαιδευόμενος θα έρθει σε επαφή με τα απαραίτητα bartending tools, κομψά ποτήρια και αναρίθμητα αποστάγματα κάθε είδους. Θα αναμίξει κλασικά, μοντέρνα, τροπικά, tiki, sours, cobblers, collinses, juleps, smashes και πολλά άλλα cocktails, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συμμετοχή και συνεργασία εκπαιδευτών – εκπαιδευομένων.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου και των εξετάσεων, οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν πιστοποιητικό συμμετοχής και ένα μοναδικά σχεδιασμένο πολυσέλιδο bartender manual με συνταγές και είδη cocktail, μεθοδολογία, ορολογία και bartending tips.

Το Cooking Workshop Consulting, από την άλλη, θυγατρική εταιρεία της Cocktail Bartender Agency (C.B.A.), ιδρύθηκε μόλις το 2014 στην Θεσσαλονίκη και σαν εργαστήριο μαγειρικής, είναι η βάση εκπαίδευσης του προσωπικού του δικτύου Franchise της Cantina Mexicana El Βurrito καθώς και ο χώρος εκπαίδευσης των bartender της εταιρείας C.B.A. Στην πλήρως οργανωμένη και φιλόξενη κουζίνα του Cooking Workshop Consulting πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής όλο το χρόνο. Διακεκριμένοι Έλληνες σεφ αλλά και καλεσμένοι από το εξωτερικό, μοιράζονται τις τελευταίες τάσεις στην τέχνη της μαγειρικής τόσο σε ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην μαγειρική, όσο και σε επαγγελματίες.

Σκοπός του Cooking Workshop Consulting είναι όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτά τα σεμινάρια να γίνονται μια παρέα, να μοιράζονται τις καλύτερες συνταγές της Ελληνικής και Διεθνής κουζίνας, να μαγειρεύουν και να δοκιμάζουν τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα και όχι μόνο.

Το Cooking Workshop Consulting προγραμματίζει Master Classes από αναγνωρισμένους Master Chefs που θα απευθύνονται μόνο σε επαγγελματίες με σκοπό την συνεχή εκπαίδευση και διεύρυνση των γνώσεων των ενδιαφερόμενων, ενώ παρέχει και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε συνεργασία με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους σεφ έτσι ώστε να δημιουργήσετε το τέλειο μενού για την επιχείρηση σας αν είτε είστε νέος επιχειρηματίας που θέλετε να ξεκινήσετε το δικό σας εστιατόριο, είτε ήδη ενεργός επαγγελματίας του χώρου, ή σεφ, που θέλετε να διευρύνετε και να ανανεώσετε τις γεύσεις των πιάτων σας.

Ρίξτε μια ματιά λοιπόν, καθώς την Τρίτη 22 Ιουλίου διοργανώνονται δύο σεμινάρια, μοριακών κοκτέιλ, αλλά και μαγειρικής με θέμα την τέχνη του ριζότο αντίστοιχα. Δοκιμάστε το και πειστείτε μόνοι σας.

*22/7, Κατούνη 28 (άνω Λαδάδικα)  

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα