Agenda

Το Δείπνο της Άνοιξης ξαναχτυπά στη Σβώλου!

Το αγαπημένο μας Δείπνο επιστρέφει στην Γειτονιά!

Parallaxi
το-δείπνο-της-άνοιξης-ξαναχτυπά-στη-σβ-199255
Parallaxi

Το αγαπημένο μας Δείπνο της Άνοιξης επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στην Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου. Την Παρασκευή 23 Ιουνίου όλη η Γειτονιά θα είναι στο πόδι και θα περιμένει όλους μας να την επισκεφτούμε για μια μεγάλη γιορτή!

Πρόκειται για μια όμορφη δράση που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια η “Πρωτοβουλία της Αλεξάνδρου Σβώλου”, που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 από μία ομάδα δραστήριων κατοίκων της πόλης μας. Σκοπός ήταν να αναζητήσουν έναν τρόπο με τον οποίο η Γειτονιά θα γίνονταν πιο ζωντανή, δημιουργική και ευχάριστη, προτάσσοντας την ατομική ευθύνη αλλά και την συλλογική ευαισθησία απέναντι στα κοινά.

Έτσι προέκυψε η πρώτη δράση της ομάδας, το “Δείπνο της Άνοιξης”, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2014 και αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα για την εδραίωση και εμπέδωση των δράσεων στην Γειτονιά. Η ιδέα πίσω από το Δείπνο, δημιουργήθηκε από αντίστοιχες γιορτές που πραγματοποιούνται στην πόλη της Βαρκελώνης όπου οι γείτονες στρώνουν γιγάντια τραπέζια στους δρόμους και μοιράζονται το φαγητό τους, ενώ παράλληλα τρέχουν και άλλες εκδηλώσεις καλλιτεχνικής φύσεως. Έκτοτε, κάθε χρονιά το Δείπνο όλο και μεγαλώνει, και φέτος θα επιστρέψει για τέταρτη πια χρονιά στην αγαπημένη Σβώλου, καλώντας μας όλους για φαγητό, ποτό, μουσική, χορούς και βέβαια γνωριμία με την Γειτονιά!

Οι οδηγίες του Δείπνου στην Σβώλου:

Από το πρωί μαγειρεύουμε, απομακρύνουμε το παρκαρισμένο μας αυτοκίνητο, και στολίζουμε τα μπαλκόνια μας και τον δρόμο με μπαλόνια και κορδέλες. Καλούμε τους Γείτονες και τους συγκατοίκους μας να συμμετάσχουν, κατεβαίνουμε με την καρέκλα μας και γιατί όχι και με το τραπεζάκι μας, και στρώνουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο Τραπέζι για να απολαύσουμε το περίφημο Δείπνο μας, που θα ξεκινήσει στις 20.00 και θα τελειώσει στις 00.00.

Το φετινό «μενού» περιλαμβάνει μουσικά σχήματα, παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους, εικαστικές παρεμβάσεις από ομάδες καλλιτεχνών, έκθεση με χάρτες που ζωγράφισαν οι μαθητές της Γειτονιάς, και άλλες μικρές ευφάνταστες εκπλήξεις, σε όλο το μήκος της Αλεξάνδρου Σβώλου. Σας καλούμε λοιπόν να κατεβείτε από το διαμέρισμα σας και να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι.

Στην διοργάνωση μας φέτος συμμετέχουν ενθουσιωδώς, τα σχολεία της Γειτονιάς και η Δημοτική Βιβλιοθήκη, καλλιτεχνικές ομάδες και συλλογικότητες της πόλης, ενώ το ενδιαφέρον από τους κατοίκους και τα μαγαζιά της Γειτονιάς, που συμμετέχουν στην φετινή μας συμμαχία, μεγαλώνει μέρα με την μέρα.

Σε αυτή την Γειτονιά, χωράμε όλοι!

Στο κοινό μας τραπέζι τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας, μοιραζόμαστε το φαγητό μας, γινόμαστε μια πολύχρωμη γιρλάντα από ανθρώπους, που συνδέονται και συστήνονται πρόσωπο με πρόσωπο. Ενώνουμε τις φωνές μας, τραγουδάμε, χορεύουμε στο αστικό μπαλέτο, μοιραζόμαστε επιθυμίες και όνειρα, βλέπουμε τη Γειτονιά που ζούμε με άλλη ματιά. Συνομιλούμε, συν-αισθανόμαστε, εκφράζουμε και ανταλλάσσουμε ελεύθερα ιδέες, συν-δημιουργούμε τον κοινό τόπο συνάντησης της ατομικότητας με τη συλλογική έκφραση. Με την συμμετοχή μας αλλάζουμε όλο αυτό το απρόσιτο που μας περικλείει και διεκδικούμε όλοι και όλες μαζί τον κοινό μας χώρο!

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου – ΟΛΗ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ!

Υ.Γ: Επικοινωνείτε με την ομάδα στο e-mail: geitonia.svolou@gmail.com ή στην σελίδα στο Fb: Η Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου

Το event για το Δείπνο της Άνοιξης 2017 στο facebook εδώ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα