Ένα μοναδικό απόγευμα με τον Σύλλα Τζουμέρκα στην Επανομή

Σεμινάριο με ελεύθερη είσοδο στον ιδιαίτερο χώρο του Μουσείου Οίνου Γεροβασιλείου.

Parallaxi
ένα-μοναδικό-απόγευμα-με-τον-σύλλα-τζο-550922
Parallaxi
Φωτογραφία: Aris Rammos

Ένα μοναδικό απόγευμα θα έχουν την δυνατότητα να ζήσουν όλοι όσοι κατευθυνθούν στον ιδιαίτερο χώρο του Μουσείου Οίνου Γεροβασιλείου, την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:00. Το Μουσείο, φιλοξενεί τον σκηνοθέτη Σύλλα Τζουμέρκα για μία κινηματογραφική συνάντηση, πιο συγκεκριμένα ένα σεμινάριο, με ελεύθερη είσοδο, στον χώρο του cafe του Μουσείου.

Το σεμινάριο

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ – Κέντρο, σκιά, λάμψεις, πεζότητα και ύψος

Πώς ξεκινά η δημιουργία ενός χαρακτήρα στο σινεμά; Πώς αναπτύσσεται στη συνέχεια η δράση, η φύση και η λειτουργία του και πώς εμπλουτίζεται από την προσωπική μας εμπειρία και την έρευνα; Πώς εξελίσσεται με τη σκηνοθεσία, τη δουλειά με τους ηθοποιούς, το κοστούμι, στο ίδιο το γύρισμα; Ένα σεμινάριο για την κατασκευή κινηματογραφικών (και όχι μόνο) χαρακτήρων.

Ο Σύλλας Τζουμέρκας 

Είναι ένας από τους σημαντικότερους νέους σκηνοθέτες στην Ελλάδα. Θεσσαλονικιός αλλά πολιτογραφημένος Αθηναίος από τα 18 του ο Σύλλας Τζουμέρκας αφήνει το ιδιαίτερο στίγμα του σε κάθε κινηματογραφικό του εγχείρημα. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου, θέατρο και υποκριτική στην Αθήνα, την Ουτρέχτη και τη Νέα Υόρκη.

Σκηνοθέτησε τις βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες «Τα Μάτια που Τρώνε» (Επίσημη συμμετοχή-Cinéfondation- Φεστιβάλ Καννών 2001, Βραβείο της Επιτροπής-Φεστιβάλ Karlovy Vary 2001) και «Βροχή» (Α΄ Κρατικό Βραβείο ταινίας μικρού μήκους 2002).

Η «Χώρα Προέλευσης» το 2010 ήταν η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία και το σενάριο για το Α Blast («Η Έκρηξη») κέρδισε το Eurimages Co-production Award στη Cinelink του Φεστιβάλ Σαράγεβο 2012.

Η νέα του ταινία, τo «Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών», έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Πανόραμα του 69ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου με θετικές κριτικές και προβλήθηκε στο 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (δείτε σχετικά: η ελληνική ταινία που έκλεψε τις εντυπώσεις στο 60ο ΦΚΘ).

To κτήμα Γεροβασιλείου και το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου 

Στην Επανομή, 25 χλμ νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης και 15 χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο «Μακεδονία», βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα οινοπαραγωγικά κτήματα της Β. Ελλάδος. Το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι δημιούργημα του Βαγγέλη Γεροβασιλείου, που το 1981 ξεκίνησε την αναβίωση των 25 στρεμμάτων οικογενειακού αμπελώνα στην περιοχή Παπαμόλα Επανομής.. Σε ένα ιδανικό οικοσύστημα φυτεύει κυρίως ελληνικές αλλά και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών.

Το 1986 πραγματοποιείται η πρώτη οινοποίηση στο σύγχρονο οινοποιείο, που χτίσθηκε μέσα στο χώρο του αμπελώνα. Όλα τα κρασιά του Κτήματος Γεροβασιλείου παράγονται από τον ενιαίο ιδιόκτητο αμπελώνα των 560, σήμερα, στρεμμάτων. Στο κτήμα λειτουργεί, επίσης, από τον Οκτώβριο του 2008, ένα μοναδικό μουσείο στην Β. Ελλάδα.

Η συλλογή ανοιχτηριών και αμπελοοινικών εργαλείων του Βαγγέλη Γεροβασιλείου παρουσιάζεται στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου, στην καρδιά του οινοποιείου του Κτήματος, δίπλα στην υπόγεια κάβα παλαίωσης και την αίθουσα γευσιγνωσίας. Η ανακαίνισή του ολοκληρώθηκε υπό το σχεδιασμό και την επίβλεψη επιστημόνων-καθηγητών του ΑΠΘ.

***

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ – Κέντρο, σκιά, λάμψεις, πεζότητα και ύψος / Σύλλας Τζουμέρκας

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, στις 19:00 στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

Στο πλαίσιο της συνάντησης, το Μουσείο Οίνου θα είναι επισκέψιμο 18:00-19:00

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο café του μουσείου

Δείτε πώς θα φτάσετε στο Κτήμα Γεροβασιλείου ΕΔΩ

Τηλέφωνο 23920 44567
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα