Επτά ωραίες εκδηλώσεις για να παρακολουθήσεις online

Ενδιαφέροντα πράγματα θα συμβούν τις επόμενες ημέρες. Φρόντισε μην τα χάσεις.

Parallaxi
επτά-ωραίες-εκδηλώσεις-για-να-παρακολ-759655
Parallaxi

Μία νέα εβδομάδα ξεκίνησε και εμείς σου έχουμε συγκεντρώσει όλα τις ενδιαφέρουσες προτάσεις, που μπορείς να παρακολουθήσεις. Πάρε την ατζέντα σου και σημείωσε.

#1 ΜΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ VOL. 6

Για 6η χρονιά η «Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού» συνεχίζει να ενώνει τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Πάντειο Πανεπιστήμιο με μια σειρά από απρόβλεπτες μουσικές συναντήσεις, φέτος για πρώτη φορά διαδικτυακά, μέσα από το YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Πέντε νέες αναθέσεις της Στέγης σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση, σημαντικοί μουσικοί, σπουδαία μουσικά σύνολα, σε νέα έργα που υπόσχονται αισιοδοξία.

 Για έκτη συνεχή χρονιά, η «Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού» συνδέει τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώνοντας μουσικούς, φοιτητές και κοινό σε μια ιδιαίτερη μουσική-πολιτιστική δράση, που λόγω των συνθηκών πανδημίας παρουσιάζεται φέτος την Πέμπτη 20 Μαΐου στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση.

Τη φετινή χρονιά, η εκδήλωση λαμβάνει έναν πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα, φιλοδοξώντας να αποτελέσει μια αχτίδα αισιοδοξίας μέσα στη μεταβατική περίοδο που βρισκόμαστε, γεφυρώνοντας το χάσμα της συναυλιακής πραγματικότητας της προ Covid-19 εποχής με την τωρινή. Στο πλαίσιο αυτό, δίνεται και πάλι ένα βήμα δημιουργίας σε νέους συνθέτες και μουσικούς, αναδεικνύοντας και υποστηρίζοντας έργα γεμάτα φαντασία και ενέργεια, τα οποία θα παρουσιαστούν σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Η «Γέφυρα» φέτος χτίζεται με πέντε αναθέσεις της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για έργα νέων συνθετών και συνθετριών, τα οποία βιντεοσκοπήθηκαν και μεταδίδονται διαδικτυακά, χωρίς αντίτιμο και χρονικό περιορισμό.

Οι φοιτητές της κατεύθυνσης «Πολιτισμός και Πολιτιστική Διαχείριση» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου συνεργάζονται με τη Στέγη σε κάθε στάδιο της διοργάνωσης και βιώνουν την ουσία αυτής της παραγωγής: αμοιβαιότητα, υπευθυνότητα, έμπνευση, επαγγελματισμός, αλληλεπίδραση, ελευθερία έκφρασης. Οι δίαυλοι επικοινωνίας μένουν ανοιχτοί με εκπροσώπους από τα Τμήματα Οργάνωσης και Εκτέλεσης Παραγωγής, το Τμήμα Επικοινωνίας, την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Στέγης και τους ίδιους τους καλλιτέχνες, για συνεχή ανατροφοδότηση, από κοινού εποπτεία και συντονισμό στην οργάνωση και την προώθηση των φετινών αναθέσεων.

*Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

#2 Μη χάσετε δύο ξεχωριστά web events στις 18 και 19 Μαΐου 2021!

Τι είναι το Blockchain, το Crypto και τα NFTs; Τι ακριβώς είναι η Κρυπτο-οικονομία; Χρειάζεται να ασχοληθώ με το Bitcoin;

Οι απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα – και σε ακόμη περισσότερα – την Τρίτη 18 Μαΐου 2021, στις 18:00, στο διαδικτυακό #Learnwithanalum που διοργανώνει το Γραφείο Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια. Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, απόφοιτος του Anatolia High School της τάξης του ’13, έχει τον τρόπο να μας κάνει να κατανοήσουμε το μέλλον της οικονομίας! Σας περιμένουμε! Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Με αφορμή τη συμμετοχή του Κολλεγίου Ανατόλια στο focus group και στο Erasmus Green Edu, το STEM Center του Κολλεγίου Ανατόλια δημιούργησε την ομάδα Green Ambassadors η οποία αποτελείται από 12 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Το STEM Center σε συνεργασία με το Social Responsibility Office του Κολλεγίου Ανατόλια, διοργανώνουν ένα webinar, την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, στις 18:00, με τίτλο “Greening our schools”, στο οποίο κεντρικό ρόλο θα έχουν τα παιδιά τα οποία θα συζητήσουν με την Ηλέκτρα Παπαδοπούλου, Χημικό και Πρόεδρο του Greek Bioeconomy Forum, για τα πλαστικά και την ανακύκλωση.

Η εκδήλωση επιλέχθηκε να προβληθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας και σύντομο βίντεο-απόσπασμα από την εκδήλωση θα προβληθεί στο High Level Conference της ΕΕ για την Πράσινη Εβδομάδα. Δηλώστε ΕΔΩ συμμετοχή.

#3 Ο Πρωθυπουργός συνομιλεί με τον Daniel Ziblatt για τα 200 χρόνια της Επανάστασης

Η φετινή ιστορική επέτειος συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, αποτελεί αφορμή για έναν ουσιαστικό αναστοχασμό των ιστορικών γεγονότων του 1821 και της σημασίας τους για την Ελλάδα και τον κόσμο. Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στον εορτασμό της επετείου με δυο διαδικτυακές συζητήσεις, όπου κορυφαίοι ομιλητές αναλύουν τις πολλαπλές διαστάσεις της Επανάστασης μέσα από το πρίσμα της τότε εποχής, αλλά και της σημασίας για το σήμερα, σε επίπεδο τόσο εθνικό όσο και διεθνές. 

Η Επανάσταση του 1821 υπήρξε ένα παγκόσμιο γεγονός στην εποχή της, που αποτέλεσε συνέχεια της Αμερικανικής και της Γαλλικής Επανάστασης, μεταλαμπαδεύοντας τις ιδέες του Διαφωτισμού για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αυτοδιάθεση των λαών και την πρόοδο στην ευρωπαϊκή Ανατολή και τη Μέση Ανατολή. Ταυτόχρονα αποτέλεσε και το ορόσημο για την ίδρυση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, που πρωτοπόρησε στην εμπέδωση αυτών των ιδεών και αξιών στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Ευρώπης και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. 

H πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Μαΐου στις 18:00, με τίτλο «200 χρόνια ελεύθερης Ελλάδας, 1821-2021: Από το ιδεώδες στην πράξη της Δημοκρατίας, τότε και τώρα» και κεντρικό ομιλητή τον Daniel Ziblatt, Καθηγητή Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και συγγραφέα του πολυσυζητημένου βιβλίου How Democracies Die (2018). Αναλύοντας το όραμα της Δημοκρατίας από τις αρχές του 19ου έως τις προκλήσεις του 21ου αιώνα, ο κορυφαίος Αμερικανός διανοητής συναντά και συνομιλεί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια πρωτότυπη συνάντηση των δυο εκπροσώπων, από τη μια της πολιτικής θεωρίας και από την άλλη της πολιτικής πράξης. Το πλαίσιο της σημασίας της επετείου θέτουν στην αρχή της εκδήλωσης ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Βενιζέλος, και η Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Χριστίνα Κουλούρη, σε μια συζήτηση για τη θέση της Ελληνικής Επανάστασης στο παγκόσμιο ιστορικό και σύγχρονο γίγνεσθαι και τη σημασία της για τον κόσμο τότε και τώρα.

Στην διαδικτυακή αυτή συζήτηση συμμετέχει επίσης η Elaine Papoulias, Εκτελεστική Διευθύντρια του Minda de Gunzburg, Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, και συντονίζει ο Δημήτρης Καιρίδης, Βουλευτής και Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. 

Τον Ιούνιο θα ακολουθήσει και η δεύτερη θεματική εκδήλωση, με αντικείμενο την πορεία δυο αιώνων του νέου ελληνικού κράτους, και συζήτηση γύρω από τις επιτυχίες, τις αποτυχίες του παρελθόντος και τις προκλήσεις του μέλλοντος. 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα της Πολιτιστικής Εταιρείας www.culturalsociety.gr και τη σελίδα στο facebook @PolitistikiEtaireia, με ταυτόχρονη διερμηνεία από τα Αγγλικά και τα Ελληνικά. 

#4 Διαδικτυακή εκδήλωση: «Συνέργειες: Τέχνη και πολιτική την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου»

Πώς οι εκθέσεις τέχνης υπηρέτησαν ιδεολογικά και πολιτικά συμφέροντα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο; Σε ποιες περιόδους του παρελθόντος και σε ποια έργα τέχνης ανατέθηκαν «διπλωματικές αποστολές» στα χαρακώματα του σκληρού ψυχροπολεμικού ανταγωνισμού; Πώς η Ελλάδα συνδέθηκε με τον μεταπολεμικό δυτικό πολιτισμό; Τι είδους εκθέσεις έβλεπε και πώς τις προσλάμβανε το αθηναϊκό κοινό; Πώς διαμορφώθηκαν οι μεταπολεμικές εθνικές πολιτιστικές ταυτότητες στην Ευρώπη; Αυτά είναι μερικά από τα καίρια ερωτήματα που θέτει το βιβλίο της Αρετής Αδαμοπούλου «Τέχνη & ψυχροπολεμική διπλωματία. Διεθνείς εικαστικές εκθέσεις στην Αθήνα (1950-1967)» το οποίο θα αποτελέσει τη βάση και την αφετηρία για τη διαδικτυακή εκδήλωση με γενικό τίτλο «Συνέργειες: Τέχνη και πολιτική την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου» που διοργανώνουν από κοινού το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μακεδονικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Βιομηχανικού Σχεδιασμού και ο Εκδοτικός Οίκος University Studio Press, την Πέμπτη 20 Μαΐου στις 19:00, με ανοιχτή συμμετοχή για το κοινό. (μετάδοση live streaming: facebook @MOMusContemporary, @Εκδόσεις UniversityStudioPress youtube @MOMus Museums)

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων για τη φετινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων με γενικό θέμα «Το Μέλλον των Μουσείων. Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση». 

Στο βιβλίο εξετάζονται, για πρώτη φορά σε έκταση, μεγάλης κλίμακας διεθνείς εικαστικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα στη διάρκεια των δεκαετιών 1950 και 1960. Μέσα από πέντε σημαντικές εκθέσεις αναδεικνύονται οι πολιτικοί, ιδεολογικοί και θεσμικοί δεσμοί που απέκτησε η Ελλάδα με τη Δυτική Ευρώπη. Συγκεκριμένα παρουσιάζονται: η φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Η Οικογένεια του Ανθρώπου» (1958), η έκθεση της συλλογής Σταύρου Νιάρχου (1958), η ζωγραφική έκθεση «Ο Caravaggio και οι συνεχιστές του» (1962), η ιστορικής σημασίας έκθεση «Βυζαντινή Τέχνη – Τέχνη Ευρωπαϊκή» (1964) και τα εντελώς πρωτότυπα «Παναθήναια γλυπτικής» (1965). Με την αναλυτική παρουσίαση των συγκεκριμένων περιπτώσεων διερευνάται πώς έδρασαν σε ελληνικό έδαφος οι διεθνείς πολιτικές για τη δημιουργία ενός κοινού πολιτιστικού χώρου στη Δυτική Ευρώπη, και αντίστροφα, πώς οι Έλληνες αντιλήφθηκαν και ερμήνευσαν τη θέση τους στον δυτικό κόσμο. 

Το βιβλίο στοχεύει στη σκιαγράφηση των προτύπων που προβλήθηκαν και καλλιεργήθηκαν, καθώς και των τρόπων με τους οποίους το ελληνικό κοινό προσανατολίστηκε σε νέες πολιτιστικές αξίες στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου.\

Ομιλητές (σε αλφαβητική σειρά) 

Αρετή Αδαμοπούλου, Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Αντώνης Κωτίδης, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, ΑΠΘ, Μέλος Δ.Σ. ΜΚΣΤ 

Ευγένιος Δ. Ματθιόπουλος, Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΙΜΣ-ΙΤΕ

Ματούλα Σκαλτσά, Ιστορικός της Τέχνης, Μουσειολόγος, Ομότιμη Καθηγήτρια ΑΠΘ, ΔΠΜΣ «Μουσειολογία-Διαχείριση Πολιτισμού», Μέλος Δ.Σ. ΜΚΣΤ, ΜΜΣΤ και ΜΟΜus

Συραγώ Τσιάρα, Ιστορικός της Τέχνης, Αν. Διευθύντρια MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης 

Βιογραφικό σημείωμα

H Αρετή Αδαμοπούλου είναι Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Πτυχίο και Διδακτορικό Δίπλωμα) και στο University of Essex (μεταπτυχιακό δίπλωμα). Από το 2000 διδάσκει ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Επίσης, έχει διδάξει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εργάστηκε ως ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια στην Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Μακεδονίας-Θράκης, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. 

Στην εκδοτική της δραστηριότητα περιλαμβάνονται δύο μονογραφίες: Τέχνη και ψυχροπολεμική διπλωματία. Διεθνείς εικαστικές εκθέσεις στην Αθήνα, 1950-1967, Θεσσαλονίκη, University Studio Press, 2019 και Ελληνική μεταπολεμική τέχνη. Εικαστικές παρεμβάσεις στο χώρο, Θεσσαλονίκη, University Studio Press, 2000. Επίσης, επιμελήθηκε συλλογικούς επιστημονικούς τόμους για την ιστορία και τη θεωρία της τέχνης. Δημοσιεύει εκτενώς, στα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες, σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά ιστορίας της τέχνης. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΕΙΤ, μέλος της AICA-Hellas και του ICOM.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ιστορία της μοντέρνας και σύγχρονης ευρωπαϊκής τέχνης, τη σχέση τέχνης και εθνικής ταυτότητας, την ιστορία των εκθέσεων και την ιστορία της ιστορίας της τέχνης.

#5 ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ 102η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ 

«Τ’ Ανατολής το Χάραμαν» είναι ο τίτλος του μουσικοποιητικού δρώμενου με το οποίο το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τιμά την Τετάρτη 19 Μαΐου την 102η επέτειο της Ποντιακής Γενοκτονίας. 

Η παράγωγη θα μεταδοθεί απευθείας στις 18.00 από το κανάλι του ΟΜΜΘ στο Youtube (https://www.youtube.com/user/Tchgreece)Πρόκειται για ένα τριαντάλεπτο ταξίδι ήχων και εικόνων μέσω του οποίου το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αφηγείται και αποδίδει φόρο τιμής στον μουσικό λαϊκό πολιτισμό των Ποντίων.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αναδείξει την ενοποιητική και δημιουργική δύναμη της μουσικής του Πόντου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ και την Έδρα Ποντιακών Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ. 

«Τ’ Ανατολής το Χάραμαν» συνδέει ιστορικούς και σύγχρονους ποντιακούς σκοπούς με μελοποιημένη επική ποίηση, καθώς έξι γνωστοί λυράρηδες και μια ομάδα τραγουδιστών και χορευτών θα «ντύσουν» μουσικά τις τραγουδιστικές αφηγήσεις που αποκαλύπτουν στο κοινό άγνωστες πτυχές της μακραίωνης Ποντιακής παράδοσης. 

Ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλης Γάκης, επισημαίνει ότι «η γνώση της ιστορίας αποτελεί χρέος τιμής σε όσους θυσιάστηκαν αλλά και ισχυρό θεμέλιο για να οικοδομήσουμε ένα ειρηνικό μέλλον. Το αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά και η σημασία που έχει για τη χώρα μας, καθιστά επιτακτική ανάγκη να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων της θηριωδίας. Ο ΟΜΜΘ ετοίμασε την παραγωγή “Τ’ Ανατολής το Χάραμαν”, με τη συμμετοχή περισσότερων από 30 καλλιτεχνών, έχοντας στόχο να τιμήσει τα ήθη, τα έθιμα και τη μοναδική ποντιακή κουλτούρα, αναδεικνύοντας παράλληλα τη συμβολή αυτού του σημαντικού τμήματος του Ελληνισμού στην ανόρθωση της πατρίδας μας. Ο Πόντος είναι οι άνθρωποι του που ζουν μέσα από τα τραγούδια, τον ήχο της ποντιακής λύρας και την ένταση του χορού». 

#6 Έκθεση Συνοικία των Εξοχών – Α΄ μέρος

Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό των μουσείων… είναι πανέτοιμη για να μας υποδεχτεί! Εσείς, χρειάζεστε μόνο τη μάσκα σας και την καλή σας διάθεση, αναφέρουν.

Εμείς σας περιμένουμε εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια όλων μας, επισκεπτών και εργαζομένων, ως εξής:

– Θερμομέτρηση των εισερχομένων – Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής σας – Χρήση αντισηπτικού υγρού που διατίθεται στην είσοδο – Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ των επισκεπτών

Κατά την επίσκεψή σας μπορείτε να δείτε:

– Την τρέχουσα έκθεση Συνοικία των Εξοχών – Α΄ μέρος, η οποία διεισδύει στο εσωτερικό των διασωθέντων διατηρητέων κτιρίων της διάσημης συνοικίας, προβάλλοντας αρχιτεκτονικά στοιχεία και διακοσμητικές λεπτομέρειες. Φωτογράφιση: Μάριος Δαδούδης

Διάρκεια: Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων – 18 Μαΐου έως 10 Ιουνίου

– Τις μόνιμες εκθέσεις μας:

Συλλογή έργων Νικολάου Γύζη (2ος όροφος) Τα γλυπτά της Δημοτικής Πινακοθήκης (Υπερώο) Συλλογή χαρακτικών (Υπερώο)

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 10.00 έως 18.00.

Η είσοδος στις εκθέσεις μας, περιοδική και μόνιμες, είναι ελεύθερη για το κοινό.

#7 Ψηφιακό 2ήμερο Εργαστήριο: Πώς συντονίζεις ψηφιακά εκπαιδεύσεις & μαθήματα

Σας προσκαλούμε στο 2ήμερο ψηφιακό διαδραστικό εργαστήριο “Πώς συντονίζεις ψηφιακά εκπαιδεύσεις και μαθήματα;” που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 26 Μαΐου. Στόχος του εργαστηρίου είναι σας μάθει όλες τις αρχές του ψηφιακού συντονισμού (digital facilitation) και του σχεδιασμού ψηφιακών μαθημάτων, που θα μεγιστοποιήσουν τη διάδραση και την αποτελεσματικότητα των εκπαιδεύσεών σας.

Γιατί να πάρετε μέρος στο διήμερο ψηφιακό εργαστήριο:

Στο Youthnest κάνουμε την καινοτομία προσιτή και κατανοητή σε όλους μέσα από την προώθηση των πιο σύγχρονων εργαλείων. Μέσα από το εργαστήριο θα μάθετε:

  • Τι είναι το digital facilitation και τις δεξιότητες ενός καλού facilitator
  • Σχεδιασμός αποτελεσματικού ψηφιακού προγράμματος
  • Μεθοδολογίες και εργαλεία με βάση τον διαφορετικό στόχο κάθε session
  • Διαχείριση συζητήσεων, κρίσεων και ομάδων
  • Τρόπους αύξησης της συμμετοχικότητας και της ομαδικότητας

Πρόγραμμα εργαστηρίου:

Δευτέρα 24.05.21

18:00-19:00 Η μορφή ενός ψηφιακού μαθήματος, συνάντησης, εκδήλωσης

19:00-20:00 Skills (δεξιότητες) ενός καλού facilitator

20:00-21:00 Προετοιμασία και σχεδιασμός προγράμματος

Τετάρτη 26.05.21

18:00-19:30 Η παρουσίαση σας και η χρήση digital tools

19:30-20:30 Διάδραση κατά τη διάρκεια και διαχείριση κρίσεων

20:30-21:00 Ανατροφοδότηση (feedback) της παρουσίασης σας

Διαδικασία συμμετοχής

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24/05 (18:00-21:00) και την Τετάρτη 26/05 (18:00-21:00) μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες! Για να διασφαλίσεις μια από αυτές, συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τα επόμενα βήματα.

Θα χαρούμε να σας δούμε στο εργαστήριό μας!

60€ γενική είσοδος

50€ μειωμένη είσοδος (φοιτητές, άνεργοι) (Με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας ή κάρτας ΟΑΕΔ)

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας!

Ερωτήσεις; Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected]

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα