Γεύσεις στο Δρόμο του μεταξιού (9-18/5)
Το Sani Gourmet είναι ένα φεστιβάλ γεύσης, ένας θεσμός που καθιερώθηκε ως η μοναδική διοργάνωση υψηλής γαστρονομίας στην ελληνική επικράτεια. Στη διάρκειά του ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γευτεί δημιουργίες βραβευμένων Ελλήνων και διεθνών σεφ τιμημένων με αστέρια Michelin. Στο επίκεντρο του Sani Gourmet festival 2014 βρίσκονται οι κουζίνες του κόσμου μέσα από το […]
Το Sani Gourmet είναι ένα φεστιβάλ γεύσης, ένας θεσμός που καθιερώθηκε ως η μοναδική διοργάνωση υψηλής γαστρονομίας στην ελληνική επικράτεια. Στη διάρκειά του ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γευτεί δημιουργίες βραβευμένων Ελλήνων και διεθνών σεφ τιμημένων με αστέρια Michelin.
Στο επίκεντρο του Sani Gourmet festival 2014 βρίσκονται οι κουζίνες του κόσμου μέσα από το πρίσμα του «Δρόμου του Μεταξιού». Η οδός που για πολλούς αιώνες διευκόλυνε τη μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, αλλά επίσης και ιδεών και πολιτισμού, συνέβαλε καθοριστικά στη γαστρονομική κουλτούρα της Ευρώπης και στη διασπορά νέων υλικών που ρίζωσαν στις εθνικές κουζίνες της Ευρώπης. Ερωτήματα σαν το ποια ήταν η επίδραση της Ασίας στην Ευρώπη και ποιες είναι οι ομοιότητες και οι διαφορές μας θα αποτελέσουν τη βάση του διαλόγου μεταξύ των προσκεκλημένων σεφ στο Sani Gourmet 2014, οι οποίοι θα φωτίσουν με τα μενού τους πτυχές μιας γαστρονομικής διαδρομής που χαράχτηκε μέσα στους αιώνες πάνω στο Δρόμο του Μεταξιού, ξεκινώντας από την Κίνα και, μέσω Ινδίας, Ιράν, Τουρκίας, Ελλάδας κατέληξε στην Ιταλία, με τελικό στόχο να κατανοήσουν ότι, τελικά, το φαγητό «δένει» πολιτισμικά την Ασία με την Ευρώπη. Οι σεφ που συμμετέχουν είναι « η γκουρού της περσικής κουζίνας», Najmieh Batmanglij, ο εκπρόσωπος της Νέας Κινεζικής Κουζίνας, Jereme Leung, η διευθύντρια της επιτυχημένης ινδικής σχολής μαγειρικής στο Λονδίνο («Μαγειρεύοντας με τη Monisha»), Monisha Bharadwaj, οι ιταλοί σεφ, Riccardo Di Giacinto και Andrea Fusco, ο Τούρκος σεφ, Ugur Alparslan από το Bolu Mengen της Τουρκίας, πόλη με μεγάλη γαστρονομική παράδοση και οι έλληνες Χρύσανθος Καραμολέγκος, εμπνευστής της «πράσινης κουζίνας» και ο νεαρός σεφ, Νίκος Καραθάνος.
Το Sani gourmet πραγματοποιείται στα εστιατόρια των εγκαταστάσεων του Sani, Water restaurant (Sani Αστερίας), Sea You Up και Ντομάτα (μαρίνα του Sani) και Byblos (porto sani).
Το αναλυτικό Πρόγραμμα
*9-18 Μαϊου, Sani Resort, Τηλ. κρατήσεων 23740 99500