Gourmet Olive & Delicacies Exhibition: Η εκλεκτική Θεσσαλονίκη ανεβάζει τον πήχη
Η Θεσσαλονίκη εδραιώνεται ως η οικοδέσποινα του σημαντικότερου γεγονότος προώθησης εκλεκτών προϊόντων ελαιολάδου, ελιάς, μελιού, προϊόντων delicatessen, αρωματικών φυτών και βοτάνων, αρτυμάτων και φυσικών προϊόντων προσωπικής περιποίησης.
Σας αρέσουν τα προϊόντα ελιάς, μελιού, delicatessen; Για να μην μιλησουμε για αρωματικά φυτά και φυσικά προϊόντα περιποίησης. Αυτόν τον Μάιο, οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα καλύτερα όλων αυτών σε μια τεράστια έκθεση στα Σφαγεία!
Η Θεσσαλονίκη εδραιώνεται ως η οικοδέσποινα του σημαντικότερου γεγονότος προώθησης εκλεκτών προϊόντων ελαιολάδου, ελιάς, μελιού, προϊόντων delicatessen, αρωματικών φυτών και βοτάνων, αρτυμάτων και φυσικών προϊόντων προσωπικής περιποίησης, φιλοξενώντας για για δεύτερη χρονιά την Gourmet Olive & Delicacies Exhibition.
Το κοινό της πόλης και οι επισκέπτες της θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν εκλεκτά προϊόντα, να γίνουν επαγγελματίες γευσιγνώστες για μια ημέρα, να γνωρίσουν τους παραγωγούς και να απολαύσουν ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις. H έκθεση ποιοτικών προϊόντων “Gourmet Exhibition” ετοιμάζεται να υποδεχτεί το κοινό της για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις 5, 6 και 7 Μαΐου, στο Lab’attoir, στη Θεσσαλονίκη.
Ύστερα από την εξαιρετική επιτυχία της πρώτης έκθεσης, η οποία άφησε ανεξίτηλες τις πλέον θετικές εντυπώσεις που δημιούργησε,τόσο στους επισκέπτες και στους εκθέτες της όσο και σε όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση και υλοποίησή της, η 2η Gourmet Exhibition τοποθετεί φέτος τον πήχη ακόμη ψηλότερα.
Στη φετινή, δεύτερη διοργάνωσή της:
- Συμμετέχουν πάνω από 70 διαφορετικά είδη προϊόντων, που σημαίνει εκατοντάδες προϊόντα για γευστικές δοκιμές και γνωριμία από το καταναλωτικό και εμπορικό κοινό.
- Έρχονται 40 hosted buyers από 16 διαφορετικές χώρες, από Ευρώπη, Ρωσία, Ισραήλ και Αμερική για να γνωρίσουν τα προϊόντα των Ελλήνων παραγωγών μας, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι μεγάλων δικτύων διακίνησης προϊόντων και αλυσίδων με εκατοντάδες υποκαταστήματα.
- Έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 200 εμπορικοί επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, κυρίως από Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, από παντοπωλεία, super markets, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, φαρμακεία και HO.RE.CA.
Στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της 2nd Gourmet Exhibition θα πραγματοποιηθούν:
- Ημερίδα με θέμα «Γη Χρυσάφι: Γαστρονομία & Τουρισμός»
- Σεμινάριο με θέμα «Καλλυντικά με βρώσιμα υλικά»
- MentoringCorner για συμβουλευτική πρακτική στους εκθέτες και στο εμπορικό κοινό.
- Βράβευση των προϊόντων της έκθεσης με ψηφοφορία κοινού σε ειδική Τελετή Βραβείων Κοινού
Ακόμη στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της 2nd Gourmet Exhibition θα πραγματοποιηθούν οι γευσιγνωσίες για το κοινό με προϊόντα των εκθετών:
- 6 γευσιγνωσίες, σε 6 διαφορετικά mastertclasses (απαιτείται κράτηση)
- 10 γευσιγνωσίες στο barελαιολάδου, 9 με ε.π. ελαιόλαδα και 1 με ελιές (απαιτείται κράτηση)
- 5 μαγειρικές επιδείξεις με συνολικά 7 απολαυστικές συνταγές και γευσιγνωσία
- 2 παρασκευές καλλυντικών με βρώσιμα υλικά
- Παρασκευή και γευσιγνωσία«GourmetSignatureCocktail»
Η 2nd Gourmet Exhibition πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στο πρόγραμμα του Thessaloniki Food Festival.
H έκθεση είναι ανοιχτή για όλους. Το κόστος εισόδου είναι 5 ευρώ ενώ για εισιτήριο διάρκειας 3 ημερών είναι 12 ευρώ.
Η είσοδος για το εμπορικό κοινό είναι δωρεάν.
Επίσης δωρεάν είναι η μεταφορά προς το Lab’attoir από και προς το Λευκό Πύργο, κάθε μισή ώρα για όλο το τριήμερο 5-7/5/17.
Η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους χωρίς επιπρόσθετη οικονομική συμμετοχή.
Για κρατήσεις θέσεων όπου είναι απαραίτητο (masterclasses, olive bar), μπορείτε να στείλετε την κράτησή σας στο [email protected] με θέμα την εκδήλωση που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.gourmetoliveexhibition.com
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΗΜΕΡΙΔΑ: Σάββατο 6/5, 12:00 – 14:00 ΓΗ ΧΡΥΣΑΦΙ: Γαστρονομία και Tουρισμός Συντονιστής: Άγγελος Ρέντουλας, αρχισυντάκτης γαστρονομικών εκδόσεων εφημερίδας «Καθημερινή»
Χαιρετισμοί:
- Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης
- Θεοφάνης Παπάς, αντιπεριφερειάρχηςΑγροτικής Οικονομίας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Εισηγήσεις:
- Το Μοντέλο της Σαντορίνης
Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Σελήνη», Σαντορίνη
- Η συμβολή της γαστρονομίας στην ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία
ΓιάννηςΤσάκαλος, marketingdirectorElectraHotels&Resorts
- Η εικόνα του ελαιόλαδου στον Τύπο. Προκλήσεις και ευκαιρίες για το marketing.
Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, επικοινωνιολόγος – εκδότρια #FACT
- Πως η γαστρονομία αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν
Χάρης Τζαννής, συντάκτης γαστρονομίας
- Καλύτερο φαγητό, καλύτεροι τουρίστες
Σάκης Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος, υπεύθυνος της σελίδας omorfataxidia.gr και του ένθετου Όμορφα Ταξίδια της εφημερίδας Μακεδονία
- Από την κουζίνα της μαμάς, στο πιάτο του κόσμου
Σάκης Καζάκης, exports and sales director, co-founder “Marianna’s Products”
OLIVEBAR: Καθημερινά 5, 6 και 7/5 Γευσιγνωσίεςελαιολάδων με την καθοδήγηση των ειδικών:
- Κική Ζινοβιάδου, Επίκουρη καθηγήτρια PerrotisCollege
- ΚυριακήΠαναγιώτου, Marketing Communications Manager TSANTALI
- Οδυσσέας Βλαχάβας, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου
- Μανώλης Σαλιβαράς, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου, Μultichrom
Γευσιγνωσίες ελιών με τον Κωνσταντίνο Τερτιβανίδη, διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Αλιείας της Π.Κ.Μ.
Cocktail με ελαιόλαδο: Ο Αναστάσης Βιζυηνός παρασκευάζει το cocktail της Gourmet – Σάββατο 6/5 13:30-14:30
MasterClasses Προϊόντα που ταξιδεύουν, με τους
- Χάρη Τζαννή, συντάκτη γαστρονομίας και τη
- Στέλλα Γραμματικοπούλου, αρχιτέκτων
Παρασκευή 5/5, 12:00-13:00, 19:00-20:00 (english) Εντοπιότητα, με τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη, ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Σελήνη», Σαντορίνη Παρασκευή 5/5 13:30–14:30 Μακεδονική Γη, με τους
- Άρη Δημοκίδη, δημοσιογράφο
- Ευθύμιο Σαββάκη, δημοσιογράφο, Υποψ. Διδάκτωρ Α.Π.Θ.
- Αλεξάνδρα Ανθίδου, αρθρογράφο γεύσης και οίνου, υπεύθυνη εκδηλώσεων και PR της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»
Σάββατο 6/5, 15:00 – 16:00
Καινοτόμες εφαρμογές, με τις
- Ιωάννα Σταμούλου, διευθύντρια OliveMagazineκαι
- Ελένη Ψυχούλη, παρουσιάστρια, συντάκτη γαστρονομίας
Σάββατο 6/5, 18:15 – 19:15
Χορτοφαγική Διατροφή, με τους
- Κωστή Ζαφειράκη, παρουσιαστή-δημοσιογράφο και
- Κωνσταντίνο Έλβις Μάρκου, ιδιοκτήτη εστιατορίου Ακαδημία
Κυριακή 7/5, 13:30 – 14:30
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Κυριακή 7/5, 11:00–13:30 Καλλυντικά με βρώσιμα υλικά
Συντονίστρια: Ιλιάδα Ευαγγελία Κόθρα, LivingPostcards
Συμμετέχουν: Εύη Λαχανά (LaoutaProducts), Ελένη Πουλόπουλου (SomaSoaps), Παναγιώτα Κυριακοπούλου (VroxiSoaps), Χρήστος Τσόκης (TopSponge), Αθανασία Ρόκα (VisOlivae)
ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ Στέλιος Παρλιάρος, SweetAlchemy – Παρασκευή 5/5, 16:00–18:30
Μακεδονία Palace – Σάββατο 6/5, 16:30–17:30 Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδα, Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας – Σάββατο 6/5, 14:00-14:45
Μυρσίνη Λαμπράκη, chef& σύμβουλος μαγειρικής, συντάκτρια & συγγραφέας γαστρονομίας, διεύθυνση περιοδικού Αλάτι & Πιπέρι – Κυριακή 7/6, 15:00-16:00
MENTORING CORNER Καθημερινά
Συμβουλευτική για εκθέτες και εμπορικό κοινό.
INSPIRED MEDIA Προώθηση των προϊόντων της έκθεσης με εμπνευσμένο τρόπο.
ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ: Οι επισκέπτες της GourmetExhibition, στην τριήμερη διάρκειά της, γνωρίζουν, δοκιμάζουν, ξεχωρίζουν και ψηφίζουν για τα προϊόντα των παραγωγών που συμμετέχουν, αναδεικνύοντας τα καλύτερα της προτίμησής τους!
Τελετή Απονομής Βραβείων Κοινού: Κυριακή 7/5, 17:00–18:30
Παρουσίαση: Χριστίνα Κανατάκη, δημοσιογράφος
Για κρατήσεις στις παραπάνω εκδηλώσεις στείλτε email στο [email protected] με θέμα το όνομα της εκδήλωσης που έχετε επιλέξει.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.gourmetoliveexhibition.com
*2nd Gourmet Olive & Delicacies Exhibition 5-6-7 Maΐου 2017 Ωράριο λειτουργίας: 11:00-20:00 Κτίριο Lab’attoir στα Παλιά Σφαγεία Θεσσαλονίκη (δυτική είσοδος της πόλης) T. 2313 030 286 E. [email protected] www.gourmetoliveexhibition.com