Η καλύτερη ατζέντα της εβδομάδας

Δέκα ωραίες ιδέες για να προσθέσεις στην ατζέντα σου.

Parallaxi
η-καλύτερη-ατζέντα-της-εβδομάδας-766935
Parallaxi
Φτάσαμε στον Ιούνιο και οι εκδηλώσεις που μπορείς να απολαύσεις πληθαίνουν. Εμείς σου έχουμε συγκεντρώσει όσα θα συμβούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Πάρε λοιπόν την ατζέντα σου και σημείωσε. Ιδού:
#1 Έκθεση «When the Present is History / Όταν το παρόν είναι ιστορία» στο MOMus -Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Μια διεθνής, ομαδική έκθεση πρόκειται να φιλοξενηθεί στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη από τις 21 Μαΐου έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2021, σε επιμέλεια της Δάφνης Βιτάλη, με τη συμμετοχή 17 σύγχρονων εικαστικών και βασικά….συστατικά την Ιστορία και το Παρόν. Η έκθεση με τίτλο «When the Present is History / Όταν το παρόν είναι ιστορία» διερευνά τους τρόπους με τους οποίους οι καλλιτέχνες ανατρέχουν στην ιστορία, προκειμένου να ασχοληθούν με σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά θέματα, μέσα από έργα αρχειακής τεκμηρίωσης που διατρέχουν, όχι μόνο τη μνήμη και το παρελθόν, αλλά και τη σύγχρονη εμπειρία. Πολλοί σύγχρονοι καλλιτέχνες, ενεργώντας ως αρχειονόμοι, αρχαιολόγοι ή συντάκτες, έχουν χρησιμοποιήσει διαφορετικές μεθόδους αναζήτησης, επιλογής και οικιοποίησης υφιστάμενων φωτογραφιών και τεκμηρίων. 

Στην έκθεση συμμετέχουν καλλιτέχνες από διαφορετικές γεωγραφίες που χρησιμοποιούν, οικειοποιούνται και αναδιαμορφώνουν ιστορικό αρχειακό υλικό, όπως φωτογραφίες, κείμενα, αντικείμενα, καθώς και ηχητικά, κινηματογραφικά και τηλεοπτικά αποσπάσματα, προκειμένου να δημιουργήσουν έργα που διαταράσσουν τις καθιερωμένες αφηγήσεις και προτείνουν εναλλακτικές αναγνώσεις και νέες ερμηνείες. Πολλοί από τους καλλιτέχνες καταπιάνονται με την πρόσφατη ιστορία της χώρας τους, ώστε να μιλήσουν για ευρύτερα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά ζητήματα, συμβάλλοντας σε ευρύτερες συζητήσεις γύρω από την ιστορία, την ανάμνηση και τη συλλογική μνήμη. Τα έργα ασχολούνται με θέματα όπως: εργατικά κινήματα, τρομοκρατικές οργανώσεις, ολοκληρωτικά, κομμουνιστικά και σοσιαλιστικά καθεστώτα, τη σχέση Ευρώπης και Μέσης Ανατολής αλλά και Αμερικής και Ευρώπης, την πολιτική του φόβου, την έννοια του εγκλεισμού και της φυλάκισης και άλλα που αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα επίκαιρα και φλέγοντα. 

Ο τίτλος της έκθεσης αναφέρεται αφενός στη διασύνδεση του παρόντος με το παρελθόν, αλλά και στο πώς η ιστορία είναι πάντοτε παρούσα, εξακολουθώντας να επηρεάζει και να διαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο μας στο τώρα. Η έκθεση συγκεντρώνει μικρές και μεγάλες ιστορίες, γνωστά και λιγότερο γνωστά γεγονότα του παρελθόντος, μαζί με σύγχρονα ζητήματα, μέσα από έργα 17 διεθνών εικαστικών καλλιτεχνών από την Τουρκία, την Ιταλία, την Ελλάδα, τον Λίβανο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, τη Σερβία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τις ΗΠΑ, δημιουργώντας άμεσους συσχετισμούς μεταξύ των έργων καθώς και ανοιχτών αφηγήσεων. Πώς μπορεί κανείς να επανερμηνεύσει και να επαναφηγηθεί την ιστορία; Πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει και να αναγνώσει ιστορικές εικόνες;  Ποια είναι η δύναμη της σταθερής και κινούμενης εικόνας τεκμηρίωσης; 

Η έκθεση, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στην Κωνσταντινούπολη (2019), είχε ως στόχο να αγγίξει επίκαιρα ζητήματα που δεν μπορούμε να τα δούμε διαφοροποιημένα από τον χώρο και τον χρόνο για τον οποίο σχεδιάστηκε. Ενάμισι χρόνο μετά την παρουσίαση της έκθεσης εκεί, μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη. Τι μπορούμε να μάθουμε σήμερα, στην μετά Covid-19 εποχή, από την ιστορία αλλά και από το παρόν για το μέλλον; Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το παρελθόν για ένα πιο βιώσιμο κόσμο;

Επιμέλεια: Δάφνη Βιτάλη

Καλλιτέχνες: Βαγγέλης Βλάχος, Ειρήνη Ευσταθίου, Γιώτα Ιωαννίδου, Στέφανος Τσιβόπουλος, Zbyněk Baladrán, Eric Baudelaire, Ege Berensel, Rossella Biscotti, Banu Cennetoğlu, Barış Doğrusöz, Alessandra Ferrini, Johan Grimonprez, Ivan Grubanov, Deimantas Narkevičius, Ines Schaber & Avery F. Gordon, Rayyane Τabet, Malastrada film (M. H. Bertino, D. Castelli & A. Gagliardo) 

Η έκθεση υπήρξε μια παραγωγή του κέντρου σύγχρονης τέχνης DEPO στην Κωνσταντινούπολη και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος της 16ης Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης το 2019. Η έκθεση εκ νέου οργανώνεται και παρουσιάζεται από το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, με την υποστήριξη του Outset Contemporary Art Fund (Greece), του Goethe-Institut Thessaloniki, του Istituto Italiano di Cultura Atene και εντάσσεται στο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

#2 “Άνθρωποι και Ποντίκια” σε δύο online streaming προβολές 

Πιστή στη φιλοσοφία της για τη διαρκή αναζήτηση νέων τρόπων έκφρασης, η Ομάδα Cartel  με συμπαραγωγό το  Onassis Culture έρχεται να προτείνει μια διαφορετική προσέγγιση στην έννοια της μαγνητοσκοπημένης εκδοχής μιας θεατρικής παράστασης.

Με αφετηρία τον απόλυτο σεβασμό στην ανάγκη του θεατή να βιώσει έστω και έμμεσα τη θεατρική εμπειρία, μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που γέννησε η πανδημία, το ακραία ρεαλιστικό θέατρο του Βασίλη Μπισμπίκη και της Ομάδας Cartel συναντά τους κώδικες του κινηματογράφου. Η κάμερα στο χέρι του διευθυντή φωτογραφίας Δημήτρη Κατσαΐτη γίνεται το μάτι του θεατή που παρακολουθεί από κοντά τους ήρωες της ιστορίας, δημιουργώντας την ίδια αίσθηση που επικρατούσε στη σκηνή του Τεχνοχώρου Cartel.

Η ιστορία του Λένου και του Βασίλη, των ηρώων του αριστουργήματος του Τζον Στάινμπεκ «Άνθρωποι και ποντίκια», όπως παρουσιάστηκε στη διασκευή της ΟμάδαςCartel, ζωντανεύει ξανά, διαδικτυακά αυτή τη φορά μέσα από την πλατφόρμα της Viva.gr και υπόσχεται μια ολοκληρωμένη εμπειρία θέασης, προσαρμοσμένη στη γλώσσα και την αισθητική του κινηματογράφου.

Η παράσταση

Περισσότεροι από 25.000 θεατές παρακολούθησαν από το φθινόπωρο του 2018 την παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια», το διασκευασμένο από την ομάδα CARTEL έργο του Τζον Στάινμπεκ και σκηνοθετημένο από τον Βασίλη Μπισμπίκη. Η παράσταση προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και πυροδότησε συζητήσεις για το σημερινό ρόλο του θεάτρου και τη μετεξέλιξη του σε κοινωνικό εργαλείο και τρόπο δράσης.

Αγορά εισιτηρίων μέσω Viva.gr: 14 ευρώ

Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας: https://www.viva.gr/tickets/theatre/streaming/anthropoi-kai-pontikia/

Παίζουν οι :Βασίλης Μπισμπίκης, Δημήτρης Δρόσος,Μαίρη Μηνά, Στέλιος Τυριακίδης, Μάνος Καζαμίας, Γιώργος Σιδέρης, Γιανμάζ Ερντάλ, Λευτέρης Αγουρίδας, Αγγέλα Πατσέλη, Μάρα Ζαλώνη, Ερατώ Αγγουράκη, Δημήτρης Γαλάνης, Διονύσης Κοκκοτάκης.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης, Δημήτρης Κατσαΐτης Μετάφραση: Σοφία Αδαμίδου Ελεύθερη Απόδοση – Διασκευή: Ομάδα Cartel Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Κατσαΐτης Οπερατέρ: Στέλιος Ορφανίδης Ηχολήπτης: Δημήτρης Δεμοιράκος Ηλεκτρολόγοι: Λάμπρος Παπούλιας, Μιλτιάδης Στόλη Ηλεκτρολόγος Β’: Βαγγέλης Καλαβρυτινός Μοντάζ: Δημήτρης Κατσαΐτης, Στέλιος Ορφανίδης Μιξάζ: Κώστας Φυλακτίδης Colouring: Δημήτρης Κατσαΐτης Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος: Αλεξία Θεοδωράκη Set Decorator: Σταυρούλα Συγγούνα Ειδικές Κατασκευές: Προκόπης Βλασερός Κινησιολόγος: Αγγέλα Πατσέλη Βοηθός Σκηνοθέτη: Ερατώ Αγγουράκη Μακιγιάζ: Κατερίνα Κατσαΐτη Μουσική Επιμέλεια: Βασίλης Μπισμπίκης Κατασκευή Σκηνικού: Ομάδα Cartel

Φωτογραφίες από την παράσταση: Ελίνα Γιουνανλή

Υπεύθυνη Επικοινωνίας Ομάδας Cartel: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου Υπεύθυνη Παραγωγής: Φαίη Τζήμα Παραγωγή: V.F.PRODUCTIONS Συμπαραγωγή:Onassis Culture

Η μαγνητοσκόπηση της παράστασης πραγματοποιήθηκε στον Τεχνοχώρο CARTEL (Λεγάκη 7α Αγ. Ιωάννης Ρέντη).

Τηλέφωνο επικοινωνίας Τεχνοχώρου CARTEL (μετά τις 15:00): 693 9898258

#3 THESSALONIKI QUEER ARTS FESTIVAL 2021  

Το φετινό Thessaloniki Queer Arts Festival εξετάζει το ερώτημα τι είναι ταυτότητα / what is identity? και αποτελείται από μια έκθεση που που θα πραγματοποιηθεί στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, και μια διαδικτυακή έκθεση που θα λάβει χώρα στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (queerartsfestival.gr) μεταξύ 3-13 Ιουνίου 2021. Το φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, σεμιναρίων, προβολών ταινιών και performances σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, παιδαγωγούς και ακτιβιστές/ιες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

To Thessaloniki Queer Arts Festival είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει να μεταμορφώσει τις βαθιά ριζωμένες παρανοήσεις προς την queer και ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα μέσω καλλιτεχνικών και πολιτιστικών πρακτικών. Το φεστιβάλ ιδρύθηκε το 2017, και διοργανώνεται από τους/τις Θωμά Διάφα, Dominic Sylvia Lauren, Βάσια Μαγουλά, Εύη Μίνου, Άννυ Τσεβδομαρία και Magda Vaz, που παρέχουν σε  queer καλλιτέχνες πλατφόρμες εξερεύνησης κοινωνικό-πολιτισμικών φαινομένων που σχετίζονται με την εμπειρική queer ταυτότητα. Η κατεύθυνση του φεστιβάλ ορίζεται από την πεποίθηση ότι η τέχνη έχει την ισχύ να ανοίξει νέες λεωφόρους επικοινωνίας και να γεφυρώσει την απόσταση μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών ομάδων και ατόμων. 

Το TQAF στοχεύει να ενθαρρύνει το διάλογο και να αναπτύξει εναλλακτικές μεθόδους για την αντιμετώπιση των κοινωνικών διακρίσεων. 

Πρόγραμμα δράσεων στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών

Πέμπτη 3 – Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Διαδραστική εγκατάσταση

Кассиопе Клепкоу – еимаи филологос (Κασσιόπη Κλέπκου – Είμαι φιλόλογος) Σε συνεργασία με τον Διονύση Ζήση και τον Σταύρο Μπιλιώνη (wearebud)

Πέμπτη 3 & Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, 19:00-20:00

Ξεναγήσεις στο σύμπαν της Κασσιόπης Κλέπκου, με τον Θωμά Διάφα και την Εύη Παπαβέργου

Δευτέρα 7 Ιουνίου, 12:00-14:00 & 18:00-20:00

Εργαστήριο αυτοάμυνας με τη Βανέσα Βενέτη για ΛΟΑΤΚΙΑ υποκείμενα και θηλυκότητες

Παρασκευή 11 Ιουνίου, 18:00-20:00

Σάββατο 12 Ιουνίου, 11:00-13:00

Εργαστήριο: Παρεμβαίνοντας στην Ταυτότητα και το Προνόμιο με τη Μαργαρίτα Γερούκη, PhD

Επιµέλεια-Συντονισµός: Θωµάς Διάφας, εικαστικός / Ειρήνη Παπακωνσταντίνου, επιµελήτρια MOMus-Πειραµατικού Κέντρου Τεχνών.

Εκπαιδευτική προσέγγιση: Θωµάς Διάφας, εικαστικός / Εύη Παπαβέργου, επιµελήτρια εκπαίδευσης στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2310 593 270. Για λόγους τήρησης των οδηγιών κατά της πανδημίας, ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι έως 8 άτομα. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

Πρόγραμμα Διαδικτυακών Δράσεων

Στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (queerartsfestival.gr):  

3/6 – 13/6 | ΤQAF Online Exhibition  

Στα κοινωνικά δίκτυα του φεστιβάλ:  

3/6 – 21.00 | capétte (live concert)  

5/6 – 20.00 | No Pic No Chat (video)  

6/6 – 20.00 | Darina Alster & Jan Matýsek (performative lecture)  

8/6 – 20.00 | TÅHUME (music video) 

9/6 – 21.00 | Runes (pre-recorded live)  

10/6 – 20.00 | Hannes Egger (participatory performance)  

12/6 – 20.00 | Europa Bloké (video & live performance on IG – 21.00 @europabloke)

Επιμέλεια: Aicha Josefa Trinidad Gououi, Alexandros Tsonis, Lucía García Martín, MAx  Provenzano & Vassia Magoula 

Συντονισμός: Dominic Sylvia Lauren  

Επιμέλεια προγράμματος ταινιών: Annie Tsevdomaria, Evi Minou & Magda Vaz  

Έκθεση τι είναι ταυτότητα; σε φυσικούς χώρους

PHENO | Ρακτιβάν 6, 54633  

Έκθεση video art 

Agape Harmani, Jan Matýsek, Natasha Nedelkova  

TRANSCENDANCE | Πολυξένης Αντωνίου 4  

έκθεση video art  

Emie // Eva-Marie Elg, Fenia Kotsopoulou, Marcin Kosakowski, Vangelis Trichias  

προβολή ταινίας | 11/6 – 21.00| 22.00 | 23.00  

Stavros Markoulakis- Madonna f64.0 (Open Cinema at Transcendance)

BENSOUSAN HAN | Εδέσσης 6, 54625  

έκθεση video art  

Christopher Matthews  

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ στα πλαίσια του ATHENS PRIDE WEEK 2021 | 5-9/6  έκθεση video art  

Anna Rimmel, Brenda I. Steinecke Soto & Kirstin Burckhardt, Duke Aslani, Emie // Eva-Marie  Elg, Virginie Follope, Martin Kámen

#4 Διαδημοτική ποδηλατοβόλτα από τους Δήμους Κορδελιού – Ευόσμ”Άνθρωποι και Ποντίκια” σε δύο online streaming προβολές (vid)ου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος οι δήμοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά διοργανώνουν το απόγευμα του Σαββάτου 5 Ιουνίου 2021, διαδημοτική ποδηλατοβόλτα στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Οι Δήμαρχοι Λάζαρος Κυρίζογλου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, Δημήτρης Δεμουρτζίδης  καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στη δράση με σκοπό την ανάδειξη περιβαλλοντικών μηνυμάτων και τη χρήση του ποδηλάτου ως οικολογικό μέσο μεταφοράς.   

Με το σύνθημα «Ποδηλατοβόλτα για ένα καλύτερο περιβάλλον» οι πολίτες και των τριών δήμων ποδηλατούν και διεκδικούν:

Περισσότερο χώρο για ποδήλατο στις πόλεις

Καθαρό αέρα στη δυτική Θεσσαλονίκη

Τα πρώην στρατόπεδα ως ελεύθερους χώρους αναψυχής

  ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ

Το πρόγραμμα

Ώρα 17:45, προ συναντήσεις 

Σταυρούπολη, Δημαρχείο Παύλου Μελά  

Εύοσμος, Δημαρχείο Κορδελιού – Ευόσμου 

Αμπελόκηποι, πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ώρα 18:15, έναρξη της κυκλικής ποδηλατοδρομίας

Αμπελόκηποι, πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου

Διαδρομή 10km: Πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεξιά και είσοδος στην Ε. Βενιζέλου, αριστερά στην Αγίας Παρασκευής, αριστερά στην Χατζίκου Θ., αριστερά στην Κυρήμης, δεξιά στην Ε. Βενιζέλου, αριστερά στην Ελευθερίας, αριστερά στην Φιλιππουπόλεως, δεξιά στην Μεγ. Αλεξάνδρου (Αμπελόκηποι), ευθεία στην Ι. Γωγούση, δεξιά στην Αμπελοκήπων, κυκλικός κόμβος στην Πλατεία Τερψιθέας, αριστερά στη Μεγάλου Αλεξάνδρου (Σταυρούπολη), δεξιά στην Ι. Γωγούση, αριστερά στην Καραολή και Δημητρίου, δεξιά στην Μ. Αλεξάνδρου (Εύοσμος), αριστερά στην Κ.Καραμανλή (πάρκο ΔΕΗ Κορδελιό), αριστερά στη Σαμοθράκης, αριστερά στην Επτανήσου, Μακεδονίας, Ε. Βενιζέλου, αριστερά είσοδος στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Άτομα ηλικίας 10 ετών και άνω (απαραίτητη για τους ανήλικους συμμετέχοντες η συνοδεία γονέα-κηδεμόνα)

Σημειώνεται πως τη δράση των 3 δήμων με επίκεντρο τη χρήση ποδηλάτου, θα στηρίξουν η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία Παύλου Μελά, η Δημοτική Αστυνομία Κορδελιού – Ευόσμου.

Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ δηλώνει παρών στο ποδηλατικό δρώμενο της δυτικής Θεσσαλονίκης   ενώ τη διαδημοτική ποδηλατοβόλτα στηρίζουν επίσης οι Εθελοντές Διασώστες και η ΠΡΟΤΕΚΤΑ Παύλου Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου, Θεσσαλονίκης.

#5 Webinar: Ψυχοπαθολογία για παιδιά και εφήβους

Το σεμινάριο πραγματοποιείται εξ αποστάσεως ζωντανά. Εάν δεν σας εξυπηρετεί η παραπάνω ημέρα και ώρα διεξαγωγής του σεμιναρίου, έχετε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε ετεροχρονισμένα όποτε θέλετε. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

#6 Εργαστήρι: Σύνθεση και Παρασκευή Χειροποίητων Σαπουνιών

Ο κύκλος περιλαμβάνει 5 σεμινάρια:

Ενότητα 1: Σαπούνι γλυκερίνης (Melt & Pour). Ενότητα 2: Φυσικό σαπούνι (Ελαιολάδου), βασική θεωρία σαπωνοποίησης, ιδιότητες ελαίων, ρύθμιση pH κ.α Ενότητα 3: Παρασκευή σαπουνιού με συγκεκριμένα πρόσθετα συστατικά Ενότητα 4: Παρασκευή τεχνικής 3 στρώσεων Ενότητα 5: Παρασκευή τεχνικής cup cake

Τα σεμινάρια ολοκληρώνονται σε διάρκεια 5 εβδομάδων (1 σεμινάριο ανά εβδομάδα). Το κάθε σεμινάριο έχει διάρκεια 4 ωρών. Σε όλα τα σεμινάρια του κύκλου παρέχονται σημειώσεις και κάθε συμμετέχων παίρνει μαζί του τα προϊόντα που έχει παρασκευάσει στο μάθημα.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

#7 Webinar: Mobbing Θωρακίστε την Eπιχείρηση σας
Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την AFI, η Χρυσοπηγή Βαρδίκου, Digital Marketing Manager-Trainer και Founder της “No Mobbing at Work”, θα πραγματοποιήσει το webinar με θέμα “Mobbing Θωρακίστε την Επιχείρησή σας”.
Γνωρίζουμε πως πάνω από το 45% των εργαζόμενων υφίσταται τουλάχιστον 5 διαφορετικές συμπεριφορές παρενόχλησης σε εβδομαδιαία βάση. Γνωρίζουμε επίσης το τεράστιο κόστος του mobbing για την επιχείρηση, τον εργαζόμενο και την κοινωνία.

Ωστόσο, οι αιτίες και οι μορφές της παρενόχλησης στην εργασία ποικίλλουν. Στο webinar αυτό, θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε:
– Τι είναι; – Τι δεν είναι mobbing; – Ποιες μορφές παίρνει;
Επίσης, θα δούμε πώς μπορούμε να οργανώσουμε την επιχείρησή μας ήδη από την ίδρυσή της, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα εμφάνισης φαινομένων mobbing & bullying.

Πότε: Τετάρτη 02/06/2021 Ώρα: 17:00-19:00 (5 μ.μ. -7 μ.μ.) Πού: Με την εγγραφή σας θα σας σταλεί zoom link για να παρακολουθήσετε το webinar

Κάνε την εγγραφή σου εδώ: cutt.ly/ib8MvfO

#8 Διαδικτυακή Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας

Διακεκριμένοι ομιλητές θα συμμετέχουν την Τετάρτη 2 Ιουνίου, 18.00-22.00 στη Διαδικτυακή Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας με θέμα: «Σώστε την Μέλισσα».

Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στην παραγωγή των μελισσών και στις ορθές πρακτικές που υιοθετούνται από τους μελισσοκόμους για να υποστηρίξουν το εισόδημα τους και να παραδώσουν προϊόντα καλής ποιότητας, σε μια εξαιρετική στιγμή στην ιστορία, όπου όλος ο πλανήτης συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις εκτεταμένες επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Οργανωτική Επιτροπή

Πρόεδρος: Δρ. Νίκος Κατσαρός, Αντιπρόεδρος New York College, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος των Τμημάτων Βιοϊατρικών Σπουδών και Διαιτολογίας – Διατροφολογίας, πρ. Διευθυντής Eρευνών ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” και πρ. Πρόεδρος ΕΦΕΤ.

Μέλη: Βασίλης Ντούρας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ), Γεώργιος Πίττας, Αντιπρόεδρος Διεπαγγελματικής Μελιού και προϊόντων Μέλισσας, Πρόεδρος «Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία – Αλεξ. Πίττας», Κατερίνα Καρατάσου, Κτηνίατρος, Επόπτρια Μελισσοκομίας ΚΜ Λάρισας, ΟΜΣΕ, Φανή Χατζήνα, Διευθύντρια Εργαστηρίου Ζωικών Επιστημών Τμήματος Μελισσοκομίας, ΕΛΓΟ, ΔΗΜΗΤΡΑ, Ειρήνη Ψαχούλια, Οικονομολόγος, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΕΟΣΣ), Κωνσταντίνος Καλαχάνης – Δρ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Research Coordinator, New York College, Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου, Καθηγήτρια Διαιτολογίας-Διατροφολογίας New York College.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

Τη Συζήτηση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω Youtube: www.youtube.com/user/nycath 

#9 Outdoor training & Pilates στον Κήπο της Μεσογείου Θεσσαλονίκη

Η βραβευμένη εταιρεία υπαίθριων δραστηριοτήτων από τα Fitness Award 2020 στην κατηγορία Best Outdoor Fitness Event (https://www.fitnessawards.gr/ ), #SalonicaView , ξεκινά ξανά τις υπαίθριες προπονήσεις. στο Κήπο της Μεσογείου στην Θεσσαλονίκη. Η υπηρεσία που αγαπήθηκε σε Ελλάδα και Κύπρο κάνει ένα νέο ξεκίνημα με την άρση των μέτρων. Για περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ.

#10 Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση: «ΔΕΘ Μητροπολιτικό Πάρκο: Μια βιώσιμη ανάπτυξη για τη Θεσσαλονίκη»

Ποιες είναι οι οικονομικές πτυχές της λεγόμενης «ανάπλασης» του χώρου της ΔΕΘ; Πόσο αναμένεται να στοιχίσει το επενδυτικό σχέδιο και ποιος θα το πληρώσει; Πόσο κοστολογείται η αντιπρόταση για δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στον ίδιο χώρο; Και ποιες θα είναι συγκριτικά οι επιπτώσεις των δύο αυτών σχεδίων στον τουρισμό, στην αγορά και γενικότερα στην οικονομία της Θεσσαλονίκης;

Τα βασικά αυτά ερωτήματα, που θα πρέπει να απασχολήσουν όλους τους πολίτες, επιχειρεί να απαντήσει υπεύθυνα η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει η Πρωτοβουλία «ΔΕΘ Μητροπολιτικό Πάρκο – Πανεπιστημιακοί για μια Βιώσιμη Θεσσαλονίκη» την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021 και ώρα 19:30. Εισηγητές θα είναι ειδικοί επιστήμονες αλλά και άνθρωποι της αγοράς, που θα συνεισφέρουν την πολύτιμη εμπειρία τους.

Πρόκειται για την τέταρτη ανοιχτή εκδήλωση της Πρωτοβουλίας, η οποία ήδη έχει προσεγγίσει το ζήτημα από πολλές πλευρές, όπως περιβάλλον, πολεοδομία ή αρχιτεκτονική. Μέσα από αναλυτική και επιστημονική τεκμηρίωση η Πρωτοβουλία προσπαθεί να φέρει το θέμα της δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου στο προσκήνιο και να το καταστήσει υπόθεση όλων των πολιτών της Θεσσαλονίκης, ώστε να μη χαθεί μια μοναδική ευκαιρία για βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη.

Εισηγητές/εισηγήτριες:

  • Ρία Καλφακάκου, Καθηγήτρια Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ
  • Στέλλα Κωστοπούλου, Καθηγήτρια Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ
  • Δημήτρης Βαργιάμης, Α’ Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης
  • Κυριάκος Μερελής, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Συντονίζουν: 

  • Ελένη Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης 
  • Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα της Πρωτοβουλίας στο facebook (Πανεπιστημιακοί-για-μια-βιώσιμη-Θεσσαλονίκη), ενώ η συμμετοχή είναι δυνατή μέσω του ακόλουθου συνδέσμου zoom:

https://authgr.zoom.us/j/96493756577?pwd=eG9ZYlNQSk5TbzFBTVlHc1ZiU2tlZz09

Meeting ID: 964 9375 6577

Passcode: 205079

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα