Ξεκινά σήμερα στην Ουρανούπολη ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό γεγονός

Το 4ο ετήσιο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών έρχεται στο ξενοδοχείο Eagles Palace.

Parallaxi
ξεκινά-σήμερα-στην-ουρανούπολη-ένα-εξ-322135
Parallaxi

Το βραβευμένο ξενοδοχείο Eagles Palace μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου, δεύτερου και τρίτου Προγράμματος Φιλοξενίας Καλλιτεχνών, υποδέχεται τον Μάιο οκτώ διακεκριμένους καλλιτέχνες, στο 4o Artists in Residence Program (Αφιερωμένο στην κινούμενη εικόνα).

Το Eagles Palace είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Χαλκιδική και αποτελεί μέρος του TOR Hotel Group. Το Eagles έχει μέχρι στιγμής κερδίσει το  “International 5 Star Diamond Award”, είναι μέλος των Small Luxury Hotels και του έχει, επίσης, απονεμηθεί  το “Hall of Fame” το 2015 από το Trip Advisor, το “Caring Luxury Award” από το “Small Luxury Hotels” ενώ τέλος ψηφίστηκε ως το καλύτερο ξενοδοχείο στη Βόρεια Ελλάδα από τον Conde Nast Traveler.

Το ξενοδοχείο δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1970 στο μαγευτικό περιβάλλον της Χαλκιδικής, στα σύνορα με το βουνό Άθως.

Η παραμονή σε αυτό της Μαρίας Κάλλας , της διάσημης τραγουδίστριας της όπερας κατά το τελευταίο καλοκαίρι της ζωής της, έχει δημιουργήσει έναν ολόκληρο μύθο γύρω από την παρουσία της και έχει δημιουργήσει μία βαθιά σύνδεση του ξενοδοχείου με τις καλές τέχνες.

Διαβάστε την ιστορία του εδώ: Ο μύθος των Αετών 

Το Eagles Palace, πρωτοπόρος στην παροχή υψηλής ποιότητας πολιτιστικών εμπειριών στην Ελλάδα, διοργανώνει έτσι το ετήσιο πρόγραμμα φιλοξενίας  καλλιτεχνών (ARP). Μέσω του ARP, το ξενοδοχείο στοχεύει να συμβάλει στην τέχνη, μέσα κιόλας από τη φιλοξενία. Οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες περνούν μια εβδομάδα στο ξενοδοχείο. Μέσα από τη διοργάνωση, διεξάγονται  παράλληλα συζητήσεις, παρουσιάσεις και προβολές. Το αποτέλεσμα της παραμονής θα παρουσιαστεί σε ομαδική έκθεση το φθινόπωρο του 2018.

Μετά την ολοκλήρωση της Φιλοξενίας των Συγγραφέων (1ο ARP), των Φωτογράφων (2η ARP), των εικαστικών (3rd ARP), το Eagles Palace καλωσορίζει τον Μάιο του 2018 την 4η διοργάνωση με επίκεντρο αυτή τη φορά την κινούμενη εικόνα.

Η σύνθεση των επιλεγμένων αναδυόμενων καλλιτεχνών καλύπτει το ευρύ φάσμα της τέχνης του Βίντεο, του  Κινηματογράφου, της παρουσίασης και όλων των διεπιστημονικών εφαρμογών του μέσου στη σύγχρονη τέχνη.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του Moving Image Residency είναι ο φιλοξενούμενος δάσκαλος Γιώργος Δρίβας, ο Έλληνας καλλιτέχνης που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2017 με το έργο Laboratory of Dilemmas, που βρίσκεται επί του παρόντος στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αθήνα.

Ο επιμελητής του τέταρτου ARP είναι η Αλίκη Τσιρλιάγκου, επιμελήτρια και διευθύντρια της  Nitra Gallery.

Το ξενοδοχείο θα φιλοξενήσει, λοιπόν, εφέτος, από αύριο, τους εξής καλλιτέχνες:

Δημήτριο Φουτρή (εικαστικός)

Σπούδασε Ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έκανε το μεταπτυχιακό του στην Ζωγραφική (Master In Fine Arts) στο Πανεπιστήμιο Του Ανατολικού Λονδίνου (UEL) όπου ολοκλήρωσε και την Διδακτορική του διατριβή με θέμα “Σχέδιο Και Ψηφιακή Εποχή – Ψηφιακό Σχέδιο Και Η Φυσικότητα Της Αναπαραγωγής” το 2003 με την υποστήριξη του ΙΚΥ. Ο Δημήτρης Φουτρής είναι εικαστικός και στη δουλειά του χρησιμοποιεί διάφορα εκφραστικά μέσα όπως Εγκαταστάσεις, Ζωγραφική, Σχέδιο, Γλυπτική, Βίντεο και Ήχο.

Έμμα Δοξιάδη (σκηνοθέτης)

Η Έμμα Δοξιάδη είναι μια σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός. Αποφοίτησε από το Bryn Mawr College με Bachelors στην Φιλοσοφία. Οι ταινίες μικρού μήκους της έχουν προβληθεί σε διάφορα φεστιβάλ και χώρους, μερικά από τα οποία είναι το 65ο Berlinale, το South By South West, το Vimeo Staff Picks και το Metropolitan Museumof Art της Νέας Υόρκης.

Αλέξανδρο Κακλαμάνο (εικαστικός)

Αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1999, από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. το 2005 και από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών το 2011. Το 2010 φοίτησε με υποτροφία στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αμβέρσας. Τον Σεπτέμβριο του 2012 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Αγγλία στο “World Event of Young Artists’’ στα πλαίσια της πολιτιστικής Ολυμπιάδας, στο Νότινγχαμ. Στη συνέχεια επιλέχθηκε για την υποτροφία της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ HELLAS, με την οποία σπούδασε στο μεταπτυχιακό τμήμα εικαστικών τεχνών στην Ακαδημία Sint Joost, του AVANS Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών στην πόλη Ντεν Μπος.

Ηλία Μαμαλιόγκα  (εικαστικός)

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα Σπουδές: 2013 Μάστερ Καλών Τεχνών (M.E.T.) της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών. 2009 Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη. 2003 1ο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, ΙΕΚ Νεάπολη, Γραφιστική, Θεσσαλονίκη. 1998 Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Σχολή Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας, Τμήμα Πολιτικών Εργων Υποδομής, Θεσσαλονίκη.

Βιργινία Μαστρογιαννάκη (περφόρμερ)

Επιλεγμένες συμμετοχές: (2017) like me, (εικαστική δράση), 01.09.2017-03.09.2017, CHART Art Fair Κοπεγχάγης, annaelle gallery, Δανία (2016) jargon “As One”, NEON + Marina Abramovic Institute, μουσείο Μπενάκη, Αθήνα (2015) I need your attention, “Globale Control and Censorship”, επιμέλεια: Bernhard Serexhe, ZKM, Καρσλούη, Γερμανία // παθητική φωνή, (εικαστική δράση διάρκειας/3 ώρες) 5ο εργαστήριο νέων καλλιτεχνών “Romance”, επιμέλεια Αρετή λεοπούλου, Γενί Τζαμί, biennale Θεσσαλονίκης, (2014) και με πολλές ακόμα συμμετοχές.

Ορέστη Μαυρουδή (εικαστικός)

Σπούδασε Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στην Accademia di Belle Arti di Brera στο Μιλάνο· και Visual Arts and Curatorial Studies στη Nuova Accademia di Belle Arti Milano στο Μιλάνο. Η δουλεία του έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ κινηματογράφου, ατομικές και ομαδικές εκθέσεις

Eσμεράλντα Μομφεράτου (σκηνοθέτης)

Από το 2016 ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως σκηνοθέτης και παραγωγός στον χώρο του κινηματογράφου. Αποφοίτησε to 2014 με άριστα από το Central Saint Martins College of Art and Design με σπουδές σε Performance Design and Practice και Erasmus στο NYU Tisch School of the Arts.

Σοφία Σιμάκη (εικαστικός)

Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών. Το 2005 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης». Τα μέσα που χρησιμοποιώ ποικίλουν: ζωγραφική, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία και κείμενο. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος πάμπολλες ομαδικές.

Οι επισκέπτες περιλαμβάνουν την παρουσία του καλλιτέχνη Αναστάση Στρατάκη, συμμετέχοντα στην 3η ARP , ο οποίος θα μοιραστεί την εμπειρία του την πρώτη μέρα της διοργάνωσης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα