Agenda

Κυριακή στη Θεσσαλονίκη δεν μένεις μέσα: Εδώ όσα θα κάνεις σήμερα στην πόλη!

Κυριακάτικα πράγματα στην πόλη.

Parallaxi
κυριακή-στη-θεσσαλονίκη-δεν-μένεις-μέ-386241
Parallaxi
Photo by John Tuesday on Unsplash

Φορέστε τα πιο άνετά σας παπούτσια και απολαύστε την Κυριακή στην πόλη συνδυάζοντας την βόλτα και τον καφέ σας με ψυχαγωγία και ωραίες εικόνες γύρω σας. Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα κυριακάτικα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Η ΜΟYSA εμπνέει στο Μέγαρο Μουσικής

Εικόνα – MOYSA @ FACEBOOK

Με όνομα συνυφασμένο με την έμπνευση, η MOYSA δίνει βήμα στους νέους συνθέτες που συγκατελέγονται στα μέλη της για να παρουσιάσουν τα μουσικά τους έργα. Κάποιοι από αυτούς σε πολύ νεαρή ηλικία και στα πολύ πρώτα τους συνθετικά βήματα, άλλοι πιο ώριμοι και έχοντας ήδη παρουσιάσει έργα τους σε συναυλίες και διαγωνισμούς, οι νέοι συνθέτες της MOYSA εκπλήσσουν με τη φαντασία τους, σε μία συναυλία γεμάτη έμπνευση και δημιουργία.

*Την Κυριακή 10/2 στις 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1, ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 10€, 5€ (μειωμένο)

Ξεναγήσεις στην έκθεση «Αλέξανδρος Ιόλας: Η κληρονομιά»

Τριάντα χρόνια μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου Ιόλα, η έκθεση αναδεικνύει τη δικτύωσή του σε καλλιτεχνικό και κοινωνικό επίπεδο, τη δραστηριότητα και την προσωπικότητά του, μέσα από πλούσιο οπτικό, ερευνητικό και αρχειακό υλικό, μέρος του οποίου παρουσιάζεται για πρώτη φορά και εστιάζει στην ενασχόλησή του με τη σύγχρονη τέχνη και ειδικά στην αποκαλυπτική σχέση του με μια πληθώρα καλλιτεχνών. Πρόκειται για την πρώτη διεθνώς εκτεταμένη έκθεση που αφιερώνεται στον Ιόλα, ενώ αποτελεί και ένα φόρο τιμής σε μια πλειάδα καλλιτεχνών που συνεργάστηκαν μαζί του.

*Ξεναγήσεις κάθε Κυριακή στις 12:00, Χώρος: MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (πρώην Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) (Διάρκεια έκθεσης: έως 17 Μαρτίου 2019)

Παράταση για την Σαβίνα Γιαννάτου // Apodec attic sessions

Και σήμερα Κυριακή στο Apodec μετά από την sold out εμφάνιση του Σαββάτου. Με αφετηρία τις παραδοσιακές μουσικές από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο) και ο Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν, κανονάκι),οι οποίοι έχουν μεταξύ άλλων συνεργαστεί στο αγαπημένο μουσικό σχήμα ”Primavera en Salonico”, δημιουργούν ένα ηχητικό τοπίο που άλλοτε στηρίζεται στην απλότητα και την αμεσότητα του τραγουδιού κι άλλοτε ανοίγεται στη γοητευτική αβεβαιότητα του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού.

*Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, Apodec, Στρ.Σφέτσου 3, τηλ. 2315500710, Είσοδος: 15 ευρώ- Φοιτητικό, Ανέργων, Τηλέφωνα κρατήσεων: 2315500710, 6984798008. (Σε περίπτωση κράτησης παρακαλούμε να προσέλθετε στο χώρο στις 21.00)

Κυριακές at ΦΙΞ in art

Το ΦΙΞ in art, συνεχίζει να καπελώνει τις Κυριακές μας, και φιλοξενεί στο ιστορικό κτίριο του ΦΙΞ μια σειρά από θεατρικές παραστάσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά με ελεύθερη είσοδο. Οι Κυριακές μας θα είναι και φέτος γεμάτες όμορφες ιστορίες, χρώματα, μουσική και τραγούδι.

*Κάθε Κυριακή στις 12μμ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΟ 2310 500034, Είσοδος Ελεύθερη, Έξοδος με Ελεύθερη συνεισφορά στο καπέλο

Humans of Thessaloniki Exhibition | Nikos Trousis στο mob

Τους τρεις τελευταίους μήνες ο Νίκος Τρούσης, τριγυρνά ως σύγχρονος flaneur στην πόλη και προσπαθεί ν’ απαθανατίσει την απλή της καθημερινότητα με επίκεντρο τον άνθρωπο και φόντο τους δρόμους της. Έρχεται να εκθέσει στον όροφο του mob το αποτέλεσμα το οποίο και θα αγαπήσετε!

*1-14 Φεβρουαρίου, από τις 11.00 μέχρι τις 2.00 στο mob, Ίωνος Δραγούμη & Παπαδοπούλου 2

«Τι κι αν (δεν) Υπάρχει έρωτας (;)» | Έκθεση κολάζ των Βασίλη Καρκατσέλη και της Lane

H Ζώγια φιλοξενεί από τις 8 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2019 την έκθεση κολάζ (collage) των Lane και Βασίλη Καρκατσέλη, με τίτλο «Τι κι αν (δεν) Υπάρχει έρωτας (;)». Οι καλλιτέχνες που πραγματοποιούν την συγκεκριμένη έκθεση χρησιμοποιούν δύο διαφορετικές μεθόδους: Η Lane δημιουργεί εικόνες με την μέθοδο της αποκοπής και του ξακρίσματος φωτογραφιών από περιοδικά, για να τις ενώσει έπειτα «αλλόκοτα» σε νέους ενδιαφέροντες συσχετισμούς, αλλάζοντάς τους, ενίοτε, και το σημαίνον. Ο Βασίλης Καρκατσέλης δημιουργεί σχήματα και περιεχόμενο από χρωματιστά χαρτόνια. Πρόκειται για υλικό που είχε πρωταρχικά δημιουργηθεί για μία πολυμορφική μεταφορά του έργου «Η μάσκα του κόκκινου θανάτου» το Έντγκαρ Άλαν Πόε, στη Θεσσαλονίκη.

*«Ζώγια» / Βιβλίο,τσάι και συμπάθεια, Αλ.Σβώλου 54, Είσοδος ελεύθερη, Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2310 243.459

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα